Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 10:21 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 62  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

papryka - Ty nocny marku , dziekuję :) :cmo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Agnieha- trzymam mocno kciuki i modlitwe masz jak w banku!!! bedzie dobrze i na pewno sie uda!!! tylko nie mysl o tym za duzo a samo przyjdzie;)

dziewczyny kupiłam sobie jakis czas temu tkie urządzenie Doppler do słychania tetna dziecka w domu!!!!! na poczatku kretynka ze mnie :roll: nie umiałam znaleźć tetna wiec spanikowałam.... ale poczytałam jak to powinno sie robic i kiey najlepiej i teraz raz na tydzien słucham sobie maluszka:) strasznie to uspokaja:) własnie jestem po audycji i tak sie ciesze bo takie wyrazne słychac tetno:) wizyte mam dopiero 25 wiec jeszcze troszke czasu... a tu przynajmniej tak sie uspokajam:) POLECAM!!!

buźka :)

nika- wnet wkleje zdjatko brzuszka tylko musze zgrac zdjecia...:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

patisonku - dziekuje , a urządzenie rewelacja , nie wiedziałam że takie istnieje, od razu człowiek się spokojniejszy robi to pewne

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj Agnieha :D cieszę się, że znowu jesteś z nami, mam nadzieję, że nie znikniesz nam znowu... :lol:
Dziewczyny jestem przerażona po dzisiejszej wizycie u pediatry :( skierowała nas do neurologa, bo nie podoba jej się, że Mały jak robi odruch moro, to mu drżą rączki, niby powiedziała, że to może być jeszcze niedojrzałość układu nerwowego, ale ze względu na przyduszenie przy porodzie każe sprawdzać. A ja się tak boję cały czas konsekwencji tego porodu :cry: naczytałam się o mózgowym porażeniu dziecięcym i jestem przerażona...tak się boję czy z nim wszystko w porządku będzie, niby miał robione usg przezciemiączkowe przez 2 lekarzy i znalazłam artykuł, gdzie jest napisane, że w takim usg widać obszary niedotlenienia i on takowych nie ma, ale czy można się tylko tym kierować? zgłupiałam już całkiem...pediatra powiedziała, żeby na razie się tym nie martwić, a ja po prostu od razu w panikę wpadłam :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nika, wiem, że odchodzisz od zmysłów, ale nie czekaj, naurolodzy mają dużą wiedzę odnośnie napięcia, porażenia, niedotlenienia, poprostu jedynym rozwiązaniem jest wizyta i to jak najszybciej....
Obstawiam, że to poprostu niedojrzałość układu nerwowego, co można szybciutko skorygować poprzez rehabilitację, nic sie poważnego napewno nie dzieje, głęboko w to wierzę.
Moja Miśka dzięki neurologowi ma skorygowane wzmożone napięcie w barkach i obniżone w nóżkach (jeszcze przed gipsikiem) więc ta wizyta sporo wyjaśni.
Miśka również miała usg główki, wszystko oki wyszło, ale napięć mięśniowych tak nie stwierdzisz jak wiadomo, tu potrzebna fachowa ocena NEUROLOGA :) będzie wszytko oki, napewno
Buziaczki dla Juleczka :)

http://fundacja-sloneczko.pl/apele/poka ... da=232%2FP

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nika- spokojnie!!!!!!! nie zamartwiaj sie na zapas........!!!!!!! wiem ze mi sie łatwo mowi ale martieniem nic nie zdziałasz a julian tylko wyczuje ze mama zdenrwowana!!! Idz do neurologa niech sprawdzi co sie dzieje i rozwieje twoje zmartwienia. nie znam sie na tych badaniach wiec nie iem co ci napisac... ale wierze ze bedzie dobrze!!!!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mamy wizytę u dobrego specjalisty, ale dopiero za 3 tygodnie, 4 listopada... a do tego ma chyba bóle brzuszka, bo się tak napina płacze i dopiero jak póści bączka, to na chwilę przestaje... :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nika, szkoda prasowanie pieluch i przykładania na brzuszek, za szybko stygną. Polecam bardzo sprawdzony środek na brzuszek nie tylko u takich maluszków ale i starsze dzieci jak moja.... suszarka do włosów!!
Z pewnej odległości, rękę trzymaj na jego brzuszku i odczujesz ciepłotę aby było odpowiednie ciepło :)
Szum suszarki przypominać mu będzie szum wód płodowych (bo jest malutki i to napewno pamięta) ciepło rozluźni, weź go na kolanka a mąż z suszarką niech stoi, w staniku bądź to będzie idealnie, twój zapach, szum, ciepełko, maluszek uspokoi się na jakiś czas, co oczywiście nie działa na cały dzień, ale przyniesie mu ulge, rozluźni się i pójdą bąki że hej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Papryczko, te bąki mu idą, tylko, że się przy tym tak napina i płacze aż czasem, a jak już pójdzie to się uspokaja, stąd domniemam, że brzuszek go męczy...nie nazwałabym tego chyba kolkami, bo nie jest tak, że płacze po pół godziny czy więcej i nie można go uspokoić, raczej takie popłakiwanie co jakiś czas, a do tego robi takie żałosne miny, że ja wymiękam i prawie z nim płaczę :(
A czy któraś z Was próbowała jakieś specyfiki typu herbatka koperkowa, albo kropelki espumisan czy inne na wzdęcia? ja się zastanawiam, czy nie kupić mu czegoś takiego i spróbować...?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

herbatka koperkowa jak najbardziej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nika - spokojnie , nie panikuj , teraz bardziej pediatrzy zwracaja uwagę na rózne odruchy dzieci niz kiedyś i moze to lepiej, kiedys po prostu powiedzieli by że wszystko sie wyrówna i nie ma co panikowac a teraz jest wiecej mozliwości i trzeba z nich korzystać. Wysyłaja dlatego od razu do neurologa żeby niczego nie przeoczyc a neurolog często po badaniu mówi ze jest ok lub tylko wystarczy mała rehabilitacja. U nas jest bardzo dobra pani neurolog, przyjmuje bez kolejki (prywatnie) daleko nie jest wiec jak chcesz mozesz przyjechac i juz wiedziec na czym stoisz w tym tygodniu. Pani ta od lat przyjmuje i jest chwalona przez wszystkich rodziców. A na bolace brzuszki dobry jest masaż i ciut (zeby apetytu nie stracił i potem coś jeszcze zjadł ;) herbatki koperkowej

dziewczynki wczoraj pojawiło sie plamienie jak kładłam się spać , zrobiłam wiec test (o godz. 23.00 ) żeby wiedziec czy odstawić leki i skończyc sie łudzic ale ku mojemu zdziwieniu wyszły II kreseczki, dzis rano plamienia prawie nie ma i na następnym teście II kreski jestem w szoku, prosze o modlitwe niech wreszcie los bedzie łaskawy .... brzuch pobolewa jak na @

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieha... co by nie zapeszać... nie powiem nic więcej tylko to, że zapewniam o modlitwie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

papryczko - dziękuje bardzo , tak sie boje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O rany :D Agnieha trzymamy z Julkiem kciuki :D
Co do tej herbatki koperkowej, to uważacie, że taka granulowana z Hippa jest ok? czy lepiej taka parzona z torebki?
Do neurologa idę do Arki na Kasprzaka, bo tam mogę iść w ramach abonamentu z Lim-u, no nic chyba poczekam te 3 tygodnie, będę go obserwować przez ten czas :? martwię się oczywiście i wsłuchuję w niego, moze nie zwariuję :? do tego strasznie nie lubi przewijania i kąpania, prawie zawsze płacze, albo przynajmniej pokwękuje, a czasem wręcz piszczy, myślicie że to normalne i że to minie? [/code]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MOJA mała pije oba rodzaje, jest bez różnicy (jak była malutka tylko granulowaną :))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

nikawspółczuje problemów z brzuszkiem u nas nie było i mysle ze przy drugim tez nie bedzie a podobno to jest rewelka na bóle brzuszka

http://allegro.pl/windi-kateter-rektaln ... 77438.html

agniechagratulacje trzymam kciuki i modle sie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Agnieha- bardzo cichutko GRATULUJE!!! :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No hej, wiecie co? mój Mały dziś dopołudnia dostał wysypki na brzuszku, zauważyłam to tak koło 9, od tamtej pory nie zeszło, ale też nie powiększyło się, od wczoraj po południu dawałam mu po kilka kropel espumisanu, myślicie, że to od tego?nie wiem czy powinnam z tym biec od razu do lekarza, czy poczekać i poobserwować...? kurczę same stresy z tym Maluszkiem? :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DO LEKARZA :) nigdy nie zaszkodzi... a czasem pomoże :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie:)
Nika- mój synuś miał kolkę a właściwie nierowinięte jelitka i mnie polecono kropelki Sab Simplex- sprowadza się je z Niemiec- ja zamówiłam w internecie w aptece czeskiej ale póxniej dowiedziedziałam się, że ich odpowiednikiem jest Polski Bobotic i jedynie Sab Simleks i Bobotic (który ma ten sam skład co Sab simplex)- polecam na problemy z brzuszkiem i kolką. Co do herbatki koperkowej to od specjalisty pediatry dowiedziasłam się, że jest NIEWSKAZANA przy kolkach gdyż pogłebia problem kolki, powiedział, że większośc pediatrów go poleca a to wielki błąd. Gdy ja przestałam podawać herbatkę koperkową i gdy podawałam Sab Simplex to było wszystko ok. Więc Tobie polecam Bobotic i herbatkę Humany _Słodkich snów- z melisą jest rewelacyjna- świetnie uspokaja maluszka. Mój ją uwielbia i do tej pory tylko tę herbatkę pije:)
Jeśli po Boboticu problemy z brzuszkiem nie przejdą od razu Twojemu maluszkowi to poproś pediatrę o wypisanie recepty na czopki Viburcol (w niektórych aptekach mają jeszcze stare dostawy i dostaniesz je bez recepty- musisz popytać), raz dziennie na wieczór zaaplikuj czopek a dolegliwości na pewno miną. Ja mam te specyfiki sprawdzone więc na 100 procent polecam.
Co do odruchu moro to z Twojego opisuje przypisuję te reakcje mojemu Michasiowi bo on właśnie tak machał rączkami. Nasz pediatra nigdzie nas nie wysłał i po 4 miesiącach jak ręką odjął- nic mu nie jest, no ale skoro Was wysyłają do neurologa to nie zaszkodzi sprawdzić. Na pewno wszystko jest ok. Nie martw się na zapas.
Agniecha- Nasza modlitwa zapewniona:)

Buziaczki:):):)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 62  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]