Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 12:11 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8885 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 445  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Fabienko współczuje przejść. Jak coś takiego się czyta, to się w człowieku gotuje.

Tasta121 jak widać, nie wszystkie teściowe są takie same. Taka teściowa to skarb.

Obrazek

Aniołki moje kochane: [**]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej ale fajnie że temat tak szybko się rozwinął!!!
Mój maluszek pojadł i zasnął troszkę odpocznę :) Pojawił się 5 ząbek więc jest fajnie :lol: :lol:
Widzę że został już poruszony następny temat z moich obaw- jak to będzie z dwoma dzieciaczkami naraz :) Jedno na pole chce a drugie cyca mamy he jednego tulę noszę pieszczę drugie się przygląda :? :? ale to chyba zależy od dzieci...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja mialam zawal przed chwila dalam malutka do lozeczka i poszlam wozek zlozyc na korytarz bo ze spaceru wrocilysmy wyobrazcie sobie slysze huk i biegne a moje dziecko lezy na szczebelkach buzia do podlogi wyrwala cala rame z lozeczka i poleciala...nie wiem czy jej nic nie jest zachoswuje sie normalnie tylko sie wystraszyla...dobrze ze mam nawyk klasc poduszki wszedzie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

widzę że wątek sie na dobre rozkręcił :)

moje szczęście właśnie śpi, więc mam chwilkę luzu,

widzę że są chętne na torcik więc podaje link do całego przepisu i naprwade polecam
http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24513

fabienka ja kiedyś wyszłam na moment z pokoju, wchodze a Kacper stoi na stole który jest obok łóżeczka i bawi sie kwiatkiem zawieszonym na ścianie, az zaniemówiłam, pytam sie go jak wyszedł a ten urwis zaczął mi pokazywać :shock:

ale msz teściów, szkoda słów na takich ludzi

widze że wszystkie wiecie jak to jest mieszkac z rodzicami.... my niestety tez musimy to znosić i nie ma narazie nadziei ze to ulegnie zmianie :(
ale wydaje mis ie ze i tak dokonalismy lepszego wyboru mieszkając z moimi rodzicami niz z teściami

Gusia jak sobie przypomne to ząbkowanie to mam chwile zwiątpnia jeśli chodzi o staranka ;)

tasta121 a moze będzie niespodzianka?
a ja od kilku dni wiecznie jestem zmęczona, oczy same mi sie zamykają juz od 2 godzin po wstaniu z łóżka, masakra ale moze to jakis znak? chodz staram sie nie robić sobie nadziei

nie słyszałam o tej książce, ja ostatnio czytałam, własciwie przed przypadek romansidło nory roberts, tez trylogie- błękitna dalia, czarna róza i brakuje mi ostatniej cz. o lilii, niby romansidło ale bardzo mi sie spodobało
fabienka staram sie tak własnie sobie to tłumaczyć, ze po drugiej ciązy juz sie ostro wezme za odchudzanie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj poczytalabym sobie cus takiego:)

musze poszukac gdzie moge kupic taka ksiazke tutatj...malutka usnela gotuje zupke w miedzyczasie dzis pomidorowa:)

kurcze dziewczyny przypomnijcie mi jak u was z tymi dniami cyklu bo sie pogubilam kiedy testujecie?zrobimy tabelke sobie:)

mam ochote na ptasie mleczko:)dzis 7 dc kurcze co to bedzie ciekawe dzis kupilam moja ulubione gazetke z zcaswo ciazy:) m jak mama i tam pisza o drugiej iazy wlasnie heheeh:)

z tego torta to ja nie zrezygnuje i robie jak nic na weekend przepis super:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

fabienka to prześlij mi telepatycznie troche tego tortu ;)

u nas dzis na obiad bedzie krupniczek i rybka z ziemniaczkami

ja dzis wzięłam ostatnią tabletkę, teraz 7 dni przerwy więc myślę ze wtorek-sroda powinien byc okres a od soboty następne opakowanie tabletem, więc jesli okres sie nie pojawi to w piątek zrobie teścik

ja własnie zaprenumerowałam miesięcznik Dziecko z płyta vcd, i mam zaprenumerowne TWoje dziecko

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

*Gusiaa22* witaj. Gratuluję kolejnego ząbka :)

U nas ząbkowanie w miarę, może trochę więcej piszczenia i rzadkie kupy,ale spokojnie da się to przeżyć. Inni maja o wiele gorzej.

Kasiu dziękuje za link do przepisu.

Wisz ja też do swojej wagi tak podchodzę, jak urodzę drugie, to się za siebie wezmę.

Fabienko o matko, mają pomysły te nasze dzieciaczki. Mam nadzieję, że malutkiej nic się nie stało.

Mnie często o zawał przyprawia, bo staje i wspina się na różne rzeczy, nie podchodzę do niej, staram się odwrócić uwagę, bo wiem, że jak podbiegnę, to będzie próbowała uciekać i o nieszczęście nie trudno.

Np. w sobotę zaczęłam odkurzać i postawiłam krzesełko uczydełko FP na kanapę, nie było mnie góra 3-4 minuty, wchodzę do pokoju, a mała stoi na tym krzesełku. Myślałam, że na zawał padnę, bo jakby nie daj Boże chybnęła się do tyłu. :evil:

Kiedyś byłam maniaczką książek, a odkąd mała się urodziła ani razu nie zawitałam do biblioteki. Ostatnimi przeczytanymi pozycjami była "Saga o ludziach lodu".

U mnie 23 dc. Najwcześniej zrobię test 20 sierpnia, jak tempka nie spadnie, to będzie 16 dfl. Faza lutealna trwa u mnie średnio 13 dni, więc jak tempka będzie wysoko, to zrobię test. Teoretycznie @ powinnam dostać w czwartek.

Obrazek

Ostatnio zmieniony pt sie 13, 2010 11:57 am przez Beata_26, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czyli robisz za tydzien tak??

kurde a dzis ktory masz dzien cyklu? sorki za te pytania ale duzo nas i sie pogubilam:):)

masz jakies pierwsze oznaki w razie czego??:)

robie pomalu tabelke obie testujecie 20:)

wiecie ze dzis 13 piatek? :shock: :shock: :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

u mnie jest 26 dc, a test zrobię za tydzien w piątek

muszę zmykac bo kacper domaga sie obiadu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oki to do napisania pozniej mi malutka teraz spi wiec chwila wytchnienia:):)

dziewczyny jak jakis objaw sie pojawi piszcie tu zaraz:):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Dziewczyny życzę Wam miłego weekendu. Zajrzę dopiero w poniedziałek.

Trzymajcie się ciepło. :papa:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

fabienko ja nigdy nie zapomnę jak moja mała miała 6 miesięcy doslownie zaczynała raczkować , ja wyszłam do toalety wracam a Madzia prawie w połowie schodów na piętro. dosłownie gorąco mi się zrobiło. niby małe ale sprytne jak małpki te dzieci

ja to jestem maniak czytania ale jakieś dwa lata życia małej to też nie było za ciekawie z czytaniem. ale teraz wieczorkiem mąż w pracy dziecko śpi a ja sobie poczytam troszkę. NORA ROBERTS to jedna z moich ulubionych autorek. lubię zwłaszcza połączenia kryminału z romansem.
a LUDZIE LODU to hit. czytałam już ze cztery razy . wiem . jestem maniak

u mnie dzisiaj 24 dzien cyklu. mam 26 dniowe cykle. jak mi się spóźni gdzieś do czwartu, piątku to przyszły weekend testuje.

przepis super

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no my po zakupkach kupilismy malwj traktor ze zwierzatkami hehe ksiazeczke i lalke i ma zajecie:) uffff:)

poza tym upieklam dzis takie placuszki z kurczaczka strasznie pyszniaste sa:)

jak bedziecie chcialy to podam przepis jakby co:)zawsze to jaks nowosc i cos nowego na stole:)

Malutka spi wczesniej dzis cos ale moze to od nadmiaru wrazen...ja pozmywalam poprasowalam posrzatalam niedlugo prysznic i poloze sie na jakis filmek bo padam z nog...i moze jakies przytulanko hihi :oops: :P :P :P

jak wam wieczor mija moje panie??

ja zamierzam wybrac sie do ginekologa niech mnie zbada czy wszystko ok bo ostatni raz bylam6 tyg po porodzie :oops: a mam problemy okropne bo jak dluzej pochodze to czuje jak mi sie cos mialoby urwac w pachwinie i to idzie na cala noge i strasznie boli moze to cos naderwalam przy porodzie w kazdym razie lepiej sie zbadac prawda??jutro tez folik kupuje:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wpadam na chwilkę babeczki, mój malutki już śpi słodziutko...dostał od dziadka pieska i strasznie się nim cieszy :)

Co do ząbkowania to jest marudny też są rzadkie kupki i pcha do buzi wszystko i gryzie słodkie 8) 8) 8)

U mnie jest 10 dc ale chyba się nie zdecyduje jednak w tym miesiącu chciałabym córcie więc wypadałoby już coś myśleć żeby nie trafić na owulkę bo ponoć na dziewczynke należy się powstrzymać 3-4 dni od sexu.. :roll: :roll: :roll: :roll: ale czy to prawda...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam z rana

a ja zła bo dalej nie wiem czy mój maż bedzie jutro w domu czy nie, no i jak tu cokolwiek zaplanować?

Gusiaa22 słyszałam o tej metodzie ale ciekawe na ile to prawda?

fabienka oczywiście że daj przepis :D

ja nie wiem czy juz pisałam czy nie, ostatnio mam takie napady spania że cięzko mi wytrzymać do wieczora, niby to moze byc objaw ciazy ale i brania tabletek, podobnie z bólem brzucha który mnie niepokoi ale to równie dobrze moze być rana po cesarce, takze wole sie nie nastawiać

ja wczoraj byłam tak zmęczona że chocbym miała wielką ochote na przytulanki to nic z tego, a pozatym zanim przyszłam z łazienki to mąż juz spał :roll:

śniło mi sie dzis ze mam malenkie dziecko i karmie piersią :oops:
niestety słyszałam zze sny sie na odwrót tłumaczy....

fabienka jasne ze smigaj do lekarza, zeby wszystko wyleczyć zanim sie pojawi w brzuszku fasolka

tasta121 z tymi dzieciakami to rzeba miec oczy dookoła głowy, nie wyobrazam sobie miec teraz drugiego takieego urwisa,
ja tez polubiłam nore roberts ale u nas jest taka biblioteka ze szokda mówić a nie chce ywdawac kasy na ksiazke która raz przeczytam bo potem bedzie lezała

sage o ludziach lodu ttez czytałam :D dwa razy, pierwszy raz jak byłam w gimnazjum i okropnie mi sie spodobała

trzymam kciuki by sie wogóle nie pojawił ;)

Beata wzajemnie, miłego weekendu

ja jutro jesli mąż bedzie w domu to tez ise pewnie nie pojawię bo bedziemy mieli tyle rzeczy do zrobienia ze czasu braknie i niestety trzeba bedzie jechac do tesciowej :(

Beata ja ząbkowanie niestety bardzo źle wspominam, ostatnie zęby niedawno wyszły i dopiero teraz odsypiam te nocki

miałam taką sytuacje ze Kacper juz z miesiąc przed pojawieniem sie zęba potrafił kilka nawet kilkanascie razy sie budzic w nocy, lekarka szukała niewiadomo jakich przyczyn a i tak w koncu wyszło na moje ze to zęby

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

*Gusiaa22* pisze:
U mnie jest 10 dc ale chyba się nie zdecyduje jednak w tym miesiącu chciałabym córcie więc wypadałoby już coś myśleć żeby nie trafić na owulkę bo ponoć na dziewczynke należy się powstrzymać 3-4 dni od sexu.. :roll: :roll: :roll: :roll: ale czy to prawda...

Gusiaa22 chyba nie trzeba się powstrzymywać przed ale kochać przed owulacją ze dwa dni. w dniu owulacji już nie. chodzi o to że dziewczynki są z tych powolnych aale wytrwałych plemników i żeby takowe dotrwały do owulacji. jak poczeliśmy Madzię byłam pewna że ciąży nie będzię bo kochaliśmy się sporo przed owu a sama owu przypadała w środek nocek męża. a tu proszę śliczna dziewczyna powstala :lol:
Kasia zrobiłam masę jak w przepisie z truskawkami i.... :kla: wyszła suuuuper. dzięki. powtórzę ją na tort dla małej
Fabienka to zaszaleliście z zakupami dla małej. ja też się nie mogę powstrzymać i mała ma już chyba ze trzynaści Barbie. ostatni zakup: barbie weterynarz........... na usprawiedliwienie napszę że większość tych lal Madzia dostała w spadku po starszej kuzynce
o przepis prosimy a owszem :wink:
boże mi też minie niedługo rok jak mialam cytologię. na wizycie byłam gdzieś na początku listopada na kontroli po łyżeczkowaniu i poronieniu. ale ta cytologia. powiem wam dziewczyny że jakoś boję się złych wspomnień z gabinetu....ale nie zmienię gina . mój jest super

Kasia ta senność wygląda obiecująco...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tasta cieszę sie za masa sie udała :)
to ty tez smigaj do lekarza, ja tez robiłam cytlogie rok temu, jakos pod koniec sierpnia, ja wreszcie znalazłam dobrego lekarza, i u niego chyba na długo zostane chyba ze cos mi sei nie spodoba, niezaleznie od @ bede musiała za jakies dwa tyg. isc na wizyte....

narazie sie nie nastawiam, traktuje te objawy jak objawy czegos innego ale w głebi serduch kiełkuje ziarenko nadziei,

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasia doczytałam że w środę powinien być okres. juz zaraz się dowiesz co i jak.
mój okres jutro i pewnie przyjdzie. brzuszek boli i delikatnie zabarwił mi się śluz na brązowo :oops:
czekam na rozkręcenie się .......niestety
plus- dobrze że się nie spóżniła wstręciucha i nie robi większych nadziei oraz skończy się przed imrezą urodzinową małej. będzie kupa roboty 29 gości. jest przy czym biegać a wiadomo jak to jest z @....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

widać ze weekend....

tasta121 nie smuć sie, może w nastepnym cyklu sie uda :) a moze @ nie przyjdzie? kto wie, podobno wiele kobiet w poczatku ciązy ma plamienia w dniu kiedy powinien byc okres
o rany jakie wielkie urodziny :shock: współczuje tego latanai i przygotowywania
a kiedy dokładnie impreza?

a ja teraz ciskam piorunami :twisted:
za co mnie Bóg pokarał takimi sąsiadami???!!!
sąsiadka obraziła się na mnie że jej synek zaraził sie od mojego biegunką i twierdzi ze przeze mnie się odparzył, przyjechala do mnie dzisiaj z pretensjami, juz prawie tydzien temu coś mu sie zaczeło dziać i mówiłam jego babce ( siedzieli u nas prawie całymi dniami bo jego mama urodziła 2 tyg. temu córeczke) ze to pewnie ten wirus i zeby uwazała na to maleństwo które mają w domu to mi powiedziała ze on rzadkie kupy robi z tęsknoty za ojcem który własnie wtedy pojechał zagranice na miesiąc, własciwie to od niej ( tej babci) sie zaczęło kilka tygodni temu, bo mówiła ze ją strasznie męczy biegunka, Kacper zaraził sie od niej ale nie miałam zadnych pretensji, stało sie i juz, a ona od samego poczatku wiedziała ze Kacperka wzięlo a pomimo to przychodziła z wnukiem, kilka dni temu obraziła sie ze Kacper odsypał to dziecko piaskiem, nic kompletnie mu sie nie stało ale sie obraziła, szok jacy ludzie potrafią być głupi, bo inaczej tego sie nazwac nie da
od zawsze są z nimi jakies nieporozumienia, ale tym razem to juz definitywny koniec znajomości, będę traktowała jak cos co tzreba ominąć bo jak sie ruszy to bardzo śmierdzi

przepraszam ze namarudziłam ale troche mi ulzylo jak to z siebie wyrzuciłam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasia marudź my wysłuchamy...
nie rozumiem pretensji do ciebie, to oni was odwiedzali a poza tym dzieci chorują nie można ich zamknąć w klatce bo jak pójdą do szkoły lub przedszkola to dopiero masakra będzie... nie przejmuj się głupota ludzka nie zna granic...
co do urodzin małej.impreza na 20 dorosłych i 9 brzdąców. u nas dziadki to 5 osób już, czrzestni , rodzeństwo moje i męża - i biba że hej.kończy 4 latka i robimy tego samego dnia -22 sierpień. więc przyszły weekend to masakra będzie. ale sama to lubię. raz w roku zapraszamy najbliższą rodzinę. podtrzymujemy stosunki rodzinne :lol: a mała się cieszy. razem pieczemy torta.
kasiu u mnie to nawet nie są plamienia jeszcze. ot lekko zabarwiony papier po wc :oops: ale zbliża się. jakoś się bardzo nie smucę. nie zdążyłam się nakręcić, jakby spóźniła się ze dwa dni to by nadzieja odżyła a tak spoko. zaczynam myśleć że może ja już faktycznie nie mogę zajść w ciążę normalnie a ciąża zeszłoroczna to cud który został szybko odebrany i się już nie powtórzy.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8885 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 445  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]