Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:27 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

sowa Ja już jestem po wizycie u diabetologa. Po pomiarze cukru w wysokości 28 ... Mam dietkę polegającym na częstszym jedzeniu, więcej owoców, soków. Na noc objadam się winogronami, więc ostatnie ranki to cukier 80 :D Więc chyba oki :brv:

Magnolia_82 jedz owocki, to na zdrówko :okk: :okk: :okk:
Może tego akurat teraz potrzebuje Twój organizm. I Maluch :)

Dziewczyny czy to możliwe, żebym już czuła Małego??? Od tygodnia czasem takie cosik czuję jakbym motylka miała w brzuchu, ale to tak nisko nisko prawie, że w pachwinie prawej mam wrażenie. Ale dziwne to, bo nigdy wcześniej nie miałam...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monia super!!! Jedz na zdrówko :) Wiesz co nie wiem czy to możliwe, wiem że im szczuplejsza mama tym może szybciej odczuwać dzidzia, no i kolejna ciąża to też szybciej podobno, ja z Emisią poczułam 19/20 tc. A ostatnio moja kol. mówiła że jej kol. co ma teraz na listopad z drugim i będzie chłopiec i lekarz ma wypasione USG to pod koniec 3 m-ca się dowiedziała co będzie :shock: Ja się pewnie dowiem na 3D po 10 paź. :)

Ja też bym tylko owocami żyła, a najlepiej nektaryny, winogrono, wiśnie i jabłka. Bardziej kwaśne owoce mnie biorą, czyżby to na chłopaszka :D

Imiona już wybraliśmy dla chłopca Adaś a dla dziełoszki Agatka :) Miała być Marcelinka ale stwierdziłam że za ciężkie i w ogóle podobają mi się imiona z moich czasów ani za stare dziadkowe ani za nowoczesne.

Hurrra wynajęliśmy mieszkanie i kaska spłynęła wczoraj :D Mam pewny rok dochodu i opłacone mieszkanie stare.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

E-misia no ja właśnie chudzinka podobno jestem (wg wszystkich dookoła tylko nie wg mnie :D )
My też imiona od daaaaaaaawna już wybrane (od 4 lat .... ) Mikołajek i Maja :D

Gratulejszyn z okazji wynajmu mieszkania, czysta kaska wpłynie a teraz w sam raz ;) Ja też ucieszyłam się z większej w tym m-cu wypłaty męża, coś się odłoży;) Kurcze, pieniądze niby szczęścia nie dają, ale jakoś łatwiej z nimi 8) 8) 8)

Podglądałam trochę Lutówki 2010, kurcze one to się tam rozpisywały, plotkowały aż wrzało. A u nas cicho cichuteńko :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monia to dłuuugo rzeczywiście, my dla Emilki mieliśmy imię jeszcze przed ślubem hi hi a dla synka w razie czego wybraliśmy Adaś no ale mamy córę więc teraz jak by co będzie Adanio :)
Maja super!!! Mikołaj mniej mi się podoba ale ze względu że dużo wokół mnie kol. ma Mikołajów albo Kubusiów i mi spowszedniało ;) Ale oba śliczne. To Wam mają się najbardziej na świecie podobać.
Tak Lutówki 2010 to skrobały jak trza, mam tam znajomą ze styczniówek, zresztą mój wątek styczniówki 2009 też tętnił życiem i nadal tak jest tylko na forum priv.
Wiesz nawet marcówki 2011 nas przegoniły a kwietniówki 2011 zaraz to zrobią haha Nasza galeria też buuu nawet nikt nie napisał o moim dzidziu :( Nawet tabelki nie mamy ech...
Dokładnie kasa nie najważniejsza ale bez kasy to ciężko i człowiek nieszczęśliwy. Jeszcze mąż ma dostać dofinansowanie do mieszkania z pracy i będzie gites :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Emisia bo ja taka sirota jestem i nie wiem gdzie tej galerii naszej szukać :? :? :? Podeślij mi linka to sobie zapiszę w końcu... I obejrzę Twojego Dzidziusia, a co! 8) 8) 8)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Plosię ;)
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... 8&start=20

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięks :) Obejrzałam :) Cudny Dzidź :) Ja niestety nie wkleję fotki bo mam taki cudowny telefon, że nijak nie da się z niego zgrać zdjęć na kompa bo nie można zainstalować jakiś sterowników czy coś tam :? Ale w porywie dobrego nastroju fotki brzusia wczoraj strzelałam z mężem, a co :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki !
No mój brzuch to jak pisałam większość sadełko po Emi, ale zaczyna twardnieć, z Miśką w 10tc to już miałam deko, a w 19 to brzuchol że hej, spodnie ciążowe tylko.
Kurczę szkoda że nie masz fot :(

Moje dziecko śpi na naszym łóżku już prawie 4 h wstała na chwilę popatrzyła i znów kima, a jak kładę do łóżeczka to wyjec, a tak to przytuliła się po min. patrzę śpi, nie ma jak na łóżku rodziców he he Tylko że mieliśmy do Leroy jechać po różne pierdle silikony haki itp. i zasłonkę do sypialni a Pani śpi :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj gdzie Ty tam sadełko widzisz ? :wo: :wo: :wo:
Może obudź Małą, co ona bidulka w nocy będzie robić? A tak to jeszcze na mini wycieczkę dziś by się załapała :D A jak nie to jutro jeszcze sklepy czynne...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie budzę bo potem taki rozmazaniec że się odechciewa i ciągle przyczepiona jak rzep. Eee ostatnio w dzień nie poszła spać i poszła tzn. usnęła na siedząco o 18 i o 20 wstała no i 23 poszła i całą noc spała także nie ma źle.
Kochana ja ważę 76 kg :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja pierwsze ruchy z Miłkiem poczułam ok 19 tygodnia :)
A w 13 tyg. ciąży lekarz na usg powiedział, że będzie chłopak, więc także dowiedziałam się dość wcześnie.
Teraz we wtorek idę na usg właśnie do tego samego gina i liczę na to, że uda mu sie określić płeć.
Fajnie byłoby już wiedzieć :)

Mój Miłek od około roku już nie śpi w dzień. Ale za to chodzi spać o 20-ej i mam całe wieczorki tylko dla siebie :D

Do galerii też dawno nie zaglądałam, ale zaraz nadrobię zaległości ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam Dziewczynki :)

Dawno nie zaglądałam :oops: Ale dużo wypoczywam, tak jak lekarz kazał i was oczywiście też słucham z tym odpoczywaniem ;)

Widzę, że dzis prym na forum wiedzie Mmmonia i E-misia :)
Mmmonia dobrze, że cukier sie podniósł po zmianie dietki :) A owoce to samo zdrowie. Ja nie mam ochoty na słodkie, więc nie jem winogron i czereśnie tez mi nie wchodziły, ale za to kwaskowe: wiśnie, kiwi, borówka - pychota ;) E-misia, to na chłopaka, mówisz? ;)

E-misia zajrzałam do galerii :) Dzidziuś świetny, przypomina mi mojego - mam podobne zdjęcie z 11 tc :) I brzuszek widać już ciążowy :)

Ja wczoraj sie znowu wystraszyłam, bo czułam przedwczoraj wieczorem i wczoraj rano takie ćmienie w dole brzuszka jak na @.... :? , znowu pojawił sie strach i obawa, czy wszystko dobrze z Maleństwem. Potem poczułam jeszcze takie stwardnienie w dole brzuszka i juz była totalna panika, bo coś takiego miałam w 1 ciąży... Moja lekarka na urlopie, więc zdecydowałam, że podejdę do szpitala, bo mam bliziutko, poszłam na piechotkę. Porozmawiałam z pania dr, zbadała mnie - szyjka ok, macica odpowiedniej wielkości..., ale mówi, że przy takich objawach musi zrobić USG, ja ja spytałam, czy nie za często - bo miałam w ostatnią sobotę podczas tej przygody weselnej, ale ona na to, że po prostu musi zajrzeć, czy wszystko dobrze, bo to jej obowiązek i dziwiła się, że się opieram, bo zazwyczaj pacjentki wchodzą i mówią, że chcą USG ;) Zrobiła mi takie przez brzuszek, więc może mniej inwazyjne :roll: I znowu ten strach, bo robi to USG i nic nie mówi... ale po chwili zobaczyłam na jej twarzy uśmiech, powiedziała, że Dzidziuś strasznie wierzga nóżkami ;) i pokazyła mi główkę, rączki, nóżki... :) Serducho biło 170/min. Całe szczęście wszystko dobrze. Lekarka powiedziała, że z moim wywiadem to powinna mnie zatrzymać w szpitalu na obserwacji, ale wypytała o wszystkie leki, które biorę - stwierdziła, że mam dobrą obstawę ;) i kazała mi brać do tego no-spę forte 2xdz. na te pobolewania i koniecznie leżeć. No więc leżę i się byczę, brzuszek dzis na szczęście nie boli i nie twardnieje. Tylko pod tym warunkiem leżenia w domu puściła mnie do domku, ale jeśli cos się tylko będzie działo - mam się zaraz stawic w szpitalu. Powiedziała, że za dużo już przeszłam i teraz trzeba robić wszystko, zeby było dobrze - fajna lekarka, naprawdę.

Dzidziusia nie mierzyła, ale wydał mi się juz taki duży :) I tak machał rączkami, nózkami - super :) W przyszłym tyg. mam to USG genetyczne, to w końcu sie dowiem, jakie ma wymiary :)

Mój brzuszek zaznacza sie malutki :) Maluteńki :) Z objawów to tylko zgaga czasem dopada, czasem ból piersi - powiększyły sie znacznie :) Chyba dobiłam do upragnionego C :)
Tylko to leżenie, ale wszystko zniosę dla mojego Skarbka :)

Pozdrawiam kochaniutkie! :)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

violka84 ja od początku ciąży leżę :$%^: :$%^: Da się wytrzymać 8)
Najważniejsze, że z dzidzią wsio oki. Też chciałabym wiedzieć co z moją...ale muszę czekać do 17.08 na wizytę :? Trzy tygodnie pomiędzy jednym a drugim usg to dla mnie duuużo niepewności :( Niby brzuszek odstaje, raz bardziej, raz mniej; ale piersi raczej nie ruszyły :?
Leżakuj Kochana, damy radę :D

ps. trochę z E-misią podgoniłyśmy forum no nieeee? :lol2: :lol2: :lol2:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mmmonia Ad. ps. i bardzo dobrze, bo rzeczywiście jesteśmy w tyle nawet za marcówkami ;) Chyba to dlatego, że jest nas mało albo mało dziewczyn się udziela ;) Ale co tam - najważniejsze, że nasze Skarbki rosną :)
A co do leżenia - Mmmonia teraz to Cie naprawdę podziwiam :) Czytam gazety od deski do deski, jem, chodzę do łażienki i to wszystko... no i tv, ale same bzdury lecą niestety... Jesienia zaczna się przynajmniej jakieś serialowe tasiemce :wink:

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale Wam zazdroszczę tego leżenia ;)
Pamiętam jak w ciąży z Miłciem całymi dniami leżałam przed TV, albo buszowałam w neciku.
I non stop byłam śpiąca. Spałam sporo w ciągu dnia i w nocy też problemów z tym nie było. Pamiętam jak wszyscy mi powtarzali, że pod koniec ciąży będę cierpiała na bezsenność, a tu zonk... Spałam jak kamień. Ale ja w ogóle do śpichów należę...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam
chciałam obejrzeć sobie naszą galerię (już dawno, ale też nie wiedziałam gdzie jest) i wyświetlił mi się komunikat, że nie istnieje. Nie wiem o co chodzi. Wam się udaje otworzyć galerię?

Jeśli chodzi o imiona, to my też wybraliśmy już dawno dla dziewczynki - ma być Joanna Amelia (to drugie spodobało się mojemu mężowi kilka lat temu po obejrzeniu filmu - niech ma :)) Amelia jest ładnym imieniem, ale robi się moim zdaniem zbyt popularne. (Pracuję z dziećmi dlatego zauważyłam).
Pozdrawiam!!!

Cały czas czytam, tylko nie zawsze mam co pisac :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam :)

Kasieńko to pisz czesem na wątku, bo tu takie pustki :wink:
A do Galerii ja wchodzę ze strony głównej, tylko trzeba być zalogowanym, to sie pokaże jakoś tak na dole strony...Grubą czcionką będzie napisane galeria i jak w nia wejdziesz, to pokażą się galerie wszystkich wątków :) Można tez podejrzeć brzuszki styczniówek :) Niedługo my będziemy takie miały ;)

Magnolia może przyjemniej by się leżało, gdyby to nie był przymus ;)
No tak, jak juz jest jedno Maleństwo na świecie, to czasu na odpoczynek brakuje...

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mmmonia pisze:
sowa Ja już jestem po wizycie u diabetologa. Po pomiarze cukru w wysokości 28 ... Mam dietkę polegającym na częstszym jedzeniu, więcej owoców, soków. Na noc objadam się winogronami, więc ostatnie ranki to cukier 80 :D Więc chyba oki :brv:

A teraz juz nie wytrzymam.... A NIE MÓWIŁAM???

doczytalam ale padam na pyszczek wiec zajrze na grudniowki i ide spac

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Dziewczynki,

co tu taka ciszaaa....? :shock:

Chciałam Was prosić o kciuki, bo dziś jadę na 12 na USG genetyczne...i boję się... piersi nie bolą od 2 dni w ogóle i jakby zmalały... Łapie jakies schizy, w nocy budziłam sie co godzinę... i martwiłam się.

Właśnie kichnęłam i tak mnie zarwało w brzuszku.. :?

Proszę trzymajcie kciuki mocno... :roll:

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej laski
Ja juz oficjalnie wymiękam..... jutro będzie tydzień odkąd wymiotuje po parę razy dziennie i właściwie 90% tego co zjem :? do tego prawie nic nie jem bo zwyczajnie mnie odrzuca.... wiec już się snuje i nie mam siły na nic :shock:

jutro ide do szpitala na jeden dzień zrobić usg prenatalne i test PAPPa ... mam nadzieje, że jakoś zaradzą bo ten mały knypek wykończy nas oboje. A tu jeszcze dzisiaj ful roboty :evil:

eeeh pożaliłam się 8)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]