Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 11:24 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Wspołczuje wam dziewczyny, że musicie pracować... Do tego w takie upały :roll: Ja w tej chwili nie wyobrażam sobie powrotu do pracy ;) chyba juz sie przyzwyczaiłam do tego słodkiego lenistwa, to już 3 tygodnie.
Ja kupiłam wiśnie i nektarynkę taka dużą, w lodówce mam melona, ale wydaje mi się bardzo słodki ;) Borówki były byle jakie, to nie kupiłam.
I odkrycie: kupiłam takiego pysznego rogalika z makiem, bardzo mi smakował z masłem i dżemem z białych śliwek. Mniam ;) Moje nowe danie.

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ania1980 to tak raczej z robotą nie szalejesz :D gdzie tak dobrze jeśli można zapytać ? Choć jak pamiętam kiedyś pracowałam w mało-ruchliwym sklepie i po pewnym czasie była to katorga siedzieć bezczynie nawet po 12h czasami. Do tego cały rok w polarach i z herbatą w ręku bo klima skręcona na maksa
:shock:
Ja na dzisiaj już się obrobiłam, ale jeszcze jeden wyjazd mi się uszykował na popołudnie, tyle ze blisko fajnego jeziorka więc biore małża i psiura ze sobą i wrócimy wieczorkiem 8) każdemu coś od życia się należy nawet w pracy :twisted:

mmmonia doskonale cie rozumiem... tez mi się czas do środy wydaje wiecznością choć z tej wieczności już jakaś 1/5 została... później jeszcze nerwówka w poczekalni bo zazwyczaj godzinne poślizgi są i ten moment zanim znachor otworzy usta po włożeniu usg....tortura
Niby objawy mam wskazujące na to ze jest ok, ale też nie mam pewności czy to np tabsy tego nie podkręcają :? Kiedy wymyślą domowe mini usg żeby tylko na sekundkę luknąć czy wsio jest ok i spokojnie zaczynać kazdy dzień, bez obmacywania się czy sutki jeszcze bolą i zaglądania do lodówki z podświadomą nadzieją, że coś tam jednak zemdli czy odrzuci itd 8)

eeeh gdzie te czasy gdzie brak miesiączki oznaczał dziecko za parę miesięcy ....i już 8)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sowa brak objawów to tez dobry objaw :D
a ja jestem urzędnikiem państwowym zajmującym się funduszami unijnymi..i teraz mamy przstój, czekamy na ocenę wniosków..i nie ma roboty..ale ciiiiii :lol: :lol: próbuje czytac rzeczy na kóre nie mam czasem czasu a beda mi potrzebne we wrzesniu..ale jak pisałam wczesniej chce mi sie mega spac..do tego mam nerwa, bo wiekszosc urzeduy wychodzi 1,5h wczesniej ze wzgledu na upały, a ja mam dzisiaj dyzur i musze siedziec do konca..
violka od jutra ma byc chlodniej..nie bedzie zle..
a to tak jest jak juz sie człowiek rozleniwi to kaplica..mi sie wtedy nawet nie chce palcem kiwanc w domku :oops:

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sowa doskonale wiem o czym mówisz... Teraz czekanie na czwartek, w czwartek czekanie na 16.00, później czekanie na to co na monitorze i na minę lekarza ehhhhhh
Ja dziś się martwię bo ani nie mdli, ani zapachy z lodówki nie przeszkadzają :( Straszne to jest to czekanie, myślenie...echhhhhh

Dziewczyny ja was podziwiam, naprawdę. Mimo tego, że nudzę się niemiłosiernie wiem, że nie dałabym rady w tym skwarze wsiąść do tramwaju, pojechać do pracy i tam przesiedzieć (w moim przypadku) 9 godzin :shock: I jeszcze użerać się z klientami brrrrrr

A czym się zajmujecie (jeśli to nie tajemnica ;) ) Ja jestem polonistką z wykształcenia a pracuję w banku :lol: :lol: :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mmmonia z ludzmi tez nie chcialoby mi sie uzerac..kiedys pracowałam na poczcie...takze wiem jak sie pracuje z klientami..teraz siedze sobie w biurze, spokojnie 8h i jest ok..raz wiecej roboty, raz mniej..ale robisz kiedy chcesz..a jak pracujesz z klientem to niestety tak nie jest..

Dziewczyny bo i ja zaczne schizowac, ze nic nie czuje...violka pisała, ze lekarka powiedziała, ze jak nic sie nie dzieje to ok..gorzej jak coś boli, leci itp..nie kazdy sie czuje zle, po 2-gie kiedys te dolegliwości sie koncza, co chialybyscie miec mdłosci 9 miesiecy??? chyba nie..moze juz poprostu koniec. Ja w pierwszej cizay zle sie czułam do 12 tyg a potem jak reka odjał, w tej nic nie czuje..i zeby nie to, ze widziałam bijace serducho dwa tyg temu to bym nie wierzyła, ze to ciaza :roll:

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ania oj ja marzę o pracy w biurze, byle daleko od klientów... Wyobraź sobie klientów VIP w banku brrrrrrr

Ja po prostu w dwóch poprzednich ciążach tak miałam - najpierw ból piersi, mdłości. I nagle wszystko ustało tak po prostu. Ja czułam, że coś jest nie tak i niestety potwierdzało to badanie usg :( Dlatego teraz tak się boję.

Mam nadzieję, że może po prostu teraz to koniec dolegliwości, bo taki czas... A maluch rośnie sobie w siłę. Chcę w to wierzyć. Ale stracha mam , no co poradzę :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny, muszę Was przywołać do porządku! :D Proszę się nie zamartwiać, bo wszystko jest ok :) Zobaczycie juz niedługo Wasze Dzidzie, na pewna czuja sie świetnie :)

Mmmonia w końcu przychodzi moment, że mdlości mijają i inne objawy tez moga sie skończyć. Niektóre dziewczyny maja mdłości tylko przez 2 tyg., inne, tak jak ja - nie maja ich wcale, także tym sie nie przejmuj. Czytałam w necie, że u wielu kobiet juz w 11-12 tc mdłości ustępują. Ja tez się martwiłam, bo nie mogłam jeśc wcale mięsa, aż tu nagle zaczęła mi smakować kiełbasa krakowska (inne dalej mi nie smakują). I niepotrzebnie, bo wszystko jest ok. Może Dzidzia w tym czasie potrzebuje już czegoś innego, a nie tylko owoce, warzywa i nabiał ;) Głowa do góry!

Ania na szczęście tak do końca leń mnie nie dopadł ;) Robie jakiś obiadek, pranie rozwieszę, zbiorę, poprasuję - jak jest znośnie :)

Ja tez pracuję w urzędzie, spokojna praca, dobrze, że nie muszę martwić się, że siedzę na zwolnieniu i co będzie potem. Pełne zrozumienie - na szczęście, chociaż i tak nie znaja mojej historii, wiedzą tylko, że się leczę na jajniki ;)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

violka to jest dobre w urzedzie..ze nie trzeba sie martwic jak się idzie na zwolnienie..idziesz i juz..
mmmonia ok, to rozumiem, ze możesz sie denerwowac...ale napewno jest wszystko dobrze :)
klienci VIP..brrrr...ale w bankach i tak jest lepiej niz na poczcie, tam to był kołhoz...ludzie sie drą, ze kolejka i wiadomo nie na kierownika czy naczelnika, ale na biednego szarego pracownika..i najgorsze, ze musisz byc miła i nie mozesz powiedziec chociaz w połowie co o nich myslisz :wink:

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pisze posta pod postem..ale chyba juz nie bede lutówka :cry: :cry: :cry:
rano na majtakach dwie brazowe plamki, przy podcieraniu sie krew..teraz plamka krwi..na 10 do lekarza, chyba zwariuje, siedze i rycze..mega dól..brak całkowitych objawów, tez chyba zły objaw

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ania1980 na razie niczego nie przesądzaj.... po suwaczku widze że masz teraz termin miesiączki więc to może być powodem krwawień... kobiety mogą dostać nawet trzy pełnowymiarowe okresy w ciąży!!!! Też na początku 9 tygodnia miałam plamienia z krwistym zabarwieniem!!!

Zajmij czymś myśli i szybko daj znać po wizycie!!!! Trzymam kciuki żeby było ok u maleństwa

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sowa nie wiem czy to termin..ja miesiaczke ostatnia miałam w kwietniu..miałam zawsze nieregularne cykle, do tego bralam tabletki anty i po odstawieniu zaraz zaszłam w ciaze, a wiek ciazy mozna okreslic tylko na podstawie usg, bo na podstawie @ to byłabym chyba w 14 tyg.
jesooo, chyba zwariuje od tego czekania..łudze sie, ze moze leki, leżenie itd....ale z 2 giej strony boje sie, ze dr powie..po wszystkim..jeszcze godzina.... :cry:

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aniu trzymaj sie kochana... Jeszcze nic nie jest przesądzone, staraj sie być dobrej myśli...Takie plamienia często zdarzają się na początku ciązy i wszystko jest później ok. Bardzo mocno trzymam za Was kciuki i daj znać po wizycie. :-{:

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ania już pewnie jesteś w drodze do lekarza... Czekam na wieści i trzymam mocno kciuki :-{:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Już po dzidzi...obumarł płód :( nie ma serduszka...w poniedziałek do szpitala na wywołanie poronienia albo łyżeczkowanie..
przepraszam, ale jak wyglada taki zabieg?

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ojej :( :( :( Aniu bardzo bardzo mi przykro...
Nie cierpię takich informacji, po prostu... ech :cry: :cry:

Ja miałam ten zabieg 3 razy (łyżeczkowanie). Jeżeli chodzi o jego hm 'fizyczność' to nie jest to nic strasznego. Wchodzisz na fotel, dostajesz wenflon i ogólne znieczulenie, żebyś mogła spokojnie spać przez te 10-15 minut, lekarz zakłada wziernik i... Po wszystkim mnie zawsze bolał brzuch (po wybudzeniu) dlatego wołaj od razu pielęgniarkę z zastrzykiem pyralginy (na mnie najlepiej działał). Trochę pokrwawisz tylko. Naprawdę nie ma czego się bać.

Pewnie gorzej z myślami... Mocno mocno Cię przytulam. Wiem, że mi żadne słowa w 'tych' chwilach nie pomagały, chciałam tylko świętego spokoju. Ale przytulam z sił całych

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

O Boże... Aniu... tak bardzo mi przykro :cry: :cry: :cry: Dla Maleńkiego Aniołeczka (*) Nie wiem, co napisać... Dobrze Cię rozumiem... Wiem, że jest Ci ogromnie cięzko. :-{:

Zabieg miałam 2 razy, najpierw podaja tabletke dopochwowo na rozluźnienie szyjki... Po kilku godzinach narkoza, nic sie nie czuje... budzisz się... i juz po wszystkim... Ważne, żeby przed podaniem narkozy być na czczo, zabieg jest bezbolesny, po prostu spisz. Po zabiegu jest krwawienie, nawet 10-14 dni, podobne do miesiączki.

Tak ogromnie mi przykro.... To niesprawiedliwe...... :cry: [/b]

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

eeeeh współczuje :cry:
Też już to przechodziłam dwa razy, w zasadzie to tak jak pisała mmmonia cieżko znaleźć jakieś pocieszenie.....Spókój wróci, tego możesz być pewna. ......mi pomagało wytłumaczenie, że tak dla maluszka jest lepiej, bo widocznie nie mógł się dalej rozwijać prawidłowo... czasami coś tam się źle układa i natura sama decyduje że taki dzidziuś nie powinien dalej rosnąć.

Za dwa trzy miesiące dostaniecie kolejną szanse i wierze, że będzie dobrze!! Przytulam!!!

Samego szpitala się nie bój, podejdź do tego możliwie na luzie, puszczaj mimo uszu jakieś nietrafione komentarze siostrzyczek czy lekarzy bo się zdarzają i nastaw się na 'przetrwanie' tego i do domu. Poleżysz pewnie dzień maks z nocką ze względu na narkoze.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

poryczalam sie :cry:
nie wiem tylko dlaczego mam czekac do poniedziałku..a nie jechac dzisiaj? zaraz bede dzwonic..

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Daj sobie spokój z zapisywaniem dzisiaj... przeleżysz bez sensu łikend bo i tak pewnie bedziesz miała zabieg w poniedziałek. Ja raz tak poszłam i na niedziele musialam wypisywac tone papierów zeby mnie wypuscili chocby na obiad do rodziców.
Zanim ci zrobią badania przyjmą itd to pewnie już anestezjolog da noge z dyzuru albo jeszcze ktoś niezbędny. Do tego się będziesz stresować bo co zmiana to co innego będą ci opowiadać. Spędz ten łikend w domku z rodziną, w poniedziałek o 6-7 rano na izbę przyjęc i w ciągu dnia będzie po wszystkim!!

Pamiętaj by być na czczo min 6h (na czczo znaczy bez picia bez gum do żucia itd)

Trzymaj się!!!

Obrazek

Ostatnio zmieniony pt lip 23, 2010 10:09 am przez -sowa-, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aniu zazwyczaj zabiegów nie wykonuja w weekendy, pamietam, że jak ja sie dowiedziałam o obumarciu Dzidziusia w czwartek, to i tak zabieg w szpitalu miałam dopiero w poniedziałek. Poza tym zabiegi sa zazwyczaj robione rano... no i trzeba być na czczo... wiem, że to czekanie jest najgorsze... Sama przez to przeszłam... :(
W razie jakichś silnych bóli i krwawienia jedź do szpitala od razu, powinni Cię przyjąć.

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]