Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 10:08 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

mmmonia niech ci mezus kupi jakies getry i juz :lol: ja tez niby brzucha nie mam, ale tez ciasno we wszystkich wezszych spodniach..na szczescie mam kilka luzniejszych i te sa ok..te wszystkie "normalne" juz odlozylam na bok..załoze je w przyszlym roku :wink: i mam 3 pary na krzyz w których chodze..

z poprzedniej ciazy mam dwie pary, jedne letnie, ale beda za wielkie teraz a drugie jakies czarne długie, ale nadaja sie juz tylko do chodzenia po domu..

Ja mam taka chrype jakbym piła tydzien..masakra, nie moge nic gadac.
Dzisiaj ide farbowac odrosty..juz moja matka stres, ze to niezdrowe dla dziecka itd..i mi wkreciła, musze zaraz gdzies poczytac..a w 1-szej ciazy chodziłam i było ok..

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ania ja w tej ciąży też już robiłam pasemka... Zarówno lekarz jak i fryzjer mówią, że to głupie gadanie, że nie można farbować 8)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to takie samo gadanie jak że po tabletkach anty rosną wąsy.... po prostu technologia poszła do przodu, a zabobony zostały :D Dzisiejsze srodki chemiczne to zupełnie inna bajka 8)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak dobrze mieć poparcie..tez nie wierze w takie gadanie..ale...wiecie same..

Szukam teraz rowerku dla mojej córci, ma 3-kołowiec i w ogole nie umie na nim krecic..chcielismy juz taki "prawdziwy" :wink: i wczoraj w sklepie był sliczny..459zl..cena mniej sliczna..musze dzisiaj gdzies pojezdzic poszukac, moze znajde coś tanszego..

Wlasnie wszedl mój dyrektor i sie pyta gdzie tak załatwiłam głos..mówie ze chyba klima, a on "..tak, tak..lato bez procentow"..zdziwiłby się..ze autentycznie bez % :D chociaz wczoraj wziełam łyk piwka ze spritem od siostry, tak mi sie chciało ze szok..i wciagnelam gofra z bita smietana, jagodami i malinami w Ustce :D mniami...

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też farbowałam włosy w ciąży i farbować będę :)
Powinnam wybrać się już do fryzjera, bo mam spore odrosty...

No i powróciły upały. Dobrze, że weekend ma być już chłodniejszy :)
Upałów życzyłabym sobie w połowie sierpnia, bo wtedy wybieramy się na kilka dni nad morze. Już się nie mogę doczekać!!!

Ania1980
, mój Miłosz też ma typowy trójkołowiec i nie za bardzo mu idzie jazda na nim. Ciężko się pedałuje kiedy nie ma łańcucha. Ale inny rowerek kupię mu w przyszłym roku. On i tak na razie preferuje jeździki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

-sowa- pisze:
pewnie, że mozesz :D po to tu wszystkie w końcu siedzimy i marudzimy, wpieramy, doradzamy sobie wzajemnie :D

Testa? hmmm troche nie bardzo, bo w 10tyg beta ma poziom ok kilkuset tys i nawet jeśli sie stało najgorsze to może spadać nawet przez kilka tygodni. Sikance mają zazwyczaj czułość 25.
Chyba, ze o jakimś innym tescie mówisz 8)

No myslałam o takim zwykłym myslałam ze to cos pokaże. :( Ja sobie raz na jakiś czas robie tescik tak dla pewności...

Ania z tego co rozmawiałam z psychologiem to sa różne fazy buntów. Dwulatkowie zaczynają potem trzy latka potem około 6-tego roku a potem okres nastolatki...

A brzuch ja mam a wolałabym aby urósł później.

Magnolia przestanie używać nie jak ty przestaniesz. Sprawdziliśmy na naszym. Zamiast "nie wchodź na schody" powiedz "zostań na dole", zamiast "nie ruszaj pilota" powiedz "połóz pilota na stoliku" i jak wykona polecenie obowiązkowa foczka. Oczywiście będą sytuacje kiedy powiesz "NIE" np jak będzie chciał wybiec na ulice ale wtedy to i dla niego będzie oznaka wyjatkowości sytuacji. I pod żadnym pozorem nie wolno wam sie denerwować. Nawet jeśli bardzo przegina mów do dziecka cicho i spokojnie. Oczywiście czasem są scysje ale duuzo żadziej. My wprowadzilismy zasade 10. Powtarzam cos małemu dwa-trzy razy. Jak nie słucha to licze do dziesięciu i przy czwórce i ósemce powtarzam polecenie. Jak dalej nie słucha to zabieram mu pilota czy wyprowadzam z kuchni (przyrywam zabronione przeze mnie działanie) tłumacząc na spokojnie że mama prosiła a on był nie grzeczny i mama nie jest zadowolona a jak mama mówi że ma zrobić .... to musi mamy słuchać. Sama sie zdziwiłam jak szybko zaczęło działać. Na początku kończyło się rykiem ale szybko przestał. Teraz często jest tak ze jak zaczynam liczyć to przestaje bo wie ze i tak za chwile mu przerwe. No i jak sie wscieka to go zostaw. Jak zaczyna histeryzowac i nakrecac sie zbytnio na spokojnie mocno go przytul i powiedz ze i tak go kochasz ale ze zachowuje sie bardzo nie ładnie i jak skończy to że na niego czekasz i odejdź ale tak zeby widział gdzie jestes...

Mam nadzieje ze zrozumiałaś. U nas sie sprawdza

monia ja hurtowo warzywa i owoce. Mieso w ogóle nie wchodzi w rachube. No i niesmiertelne tosty z topserkiem... No i zupy. W ciuchy niektóre sie mieszcze ale w te które wczesniej były za luźne. W te które były dobre to nie ma szans. Ja nosiłam obcisłe rzeczy wiec zaczełam wyglądać jak opieta kiełbacha a ja tak nie lubie. Juz wyciagnełam ciuchy z poprzedniej ciąży (głównie bluzki) i przynajmniej nie wyglądam tak obleśnie opięta

To że brzuszki troche maleją to normalne. Były upały to organizmy nabrały wodę. Teraz było pare dni chłodniesze to woda zeszła. Wracają upały znów wroci woda.

violka jak masz schizowac dwa tygodnie to idź jutro na króciutkie USG, uspokoisz się

Ania ja nie farbuje ale z tego co wiem to niezalecane to jest ale nie ze względu na to ze zaszkodzisz maleństwu ale ze względu na to ze moze cie nieźle zemdlić.
Zapewne gdybys postanowiła tą farbe wypic to mogło by coś zaszkodzić ale przez wlosy raczej nie przejdzie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kikap z tym ograniczeniem słowa NIE, to całkiem fajny pomysł :)
Jeśli chodzi o zachowanie spokoju, to staram się nie denerwować, bo wiem, że nerwy rodzica udzielają się dziecku i wtedy jest jeszcze gorzej.

Obiad prawie zrobiony, jeszcze tylko został dom do odgruzowania... Straszny mam bałagan w mieszkaniu...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam :) :)

Byłam na USG - wszystko dobrze!!! :D :D :D Dzidziuś ma już - uwaga - całe 32,4 mm ;) serducho bije 171ud/min. Machał do mnie rączkami :) Cudowny widok, szkoda tylko, że mąż nie mógł zobaczyć, bo lekarka sie spieszyła i już wolała, żeby nie wchodził.
Hurra! :) Dziewczyny, starajmy sie nie schizować - ja nie czuję objawów, a jest wszystko dobrze, więc i wy starajcie sie tym nie przejmować. Mam nadzieję, że troche i Was uspokoiłam, bo jestem książkowym przykładem braku objawów ciąży ;) No jest jeden - nie wiem, co mam zjeść, nic mi nie pasuje... Kupiłam na mieście taką ciepłą kanapkę i była dla mnie...gorzka :lol: Chyba pies ja zje ;)

USG załatwiłam nastepująco - powiedziałam, że miało byc w przyszłym tyg., ale dowiedziałam się, że pani dr ma urlop, więc jestem dzisiaj. Ponadto powiedziałam jej, że w ogóle nie czuje sie w ciąży i biorąc pod uwagę moja historię - bardzo sie tym martwię. Nie było problemu żadnego. Nie robiła jednak tych pomiarów genet., bo troche za wczesnie - mój Dzidziuś na każdym USG wychodzi 3 dni młodszy, czyli 10t1d. Mam zrobic nastepne USG z pomiarami nawet za 3 tyg. Nie bedzie za późno.

Tak sie cieszę :)
Powiedzcie mi, co do garnka włożyć, żeby to było zjadliwe?... ;)
:D

Obrazek
(*)(*)(*)

Ostatnio zmieniony śr lip 21, 2010 12:10 pm przez violka84, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

violka super..super :D :D
bo ja juz dzisiaj własnie zaczełam sie zastanawiac o co chodzi z tym ze nic nie czuje?? czy to dobrze? ale chyba tak, bo jakby sie cos działo to albo by bolało albo plamienie..cokolwiek..a skoro nic sie nie dzieje, to powinno byc ok..

kikap gratuluje spokoju i cierpliwosci..ale niestety nie kazdy jest taki..moja juz jest starsza, cwańsza, do tego chodzi do żłobka, gdzie widzi zachowania róznych dzieci..i nie jest to takie proste jak piszesz, dziecko szybko podłapuje głupie zachowania innych..ale fajnie, ze u ciebie działa i moze innym tez pomoże.
Wedlug Twojego psychologa bede niedługo miała przerwe w buntach :wink: i super..

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ania no własnie mi lekarka powiedziała, że jak sie nic nie dzieje (nie boli, nie ma plamień) to znaczy, że raczej wszystko ok.

A tyle sie czyta o bólach brzuszka w ciązy - że niby macica sie rozciąga, że pokłuwa itd.. Mi to wszystko juz przeszło i zaczęłam sie bać. A jest ok, więc głowa do góry! ;)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

łaaał dziewczyny, aleście poszalały :D rozpisałyście się jak nigdy :shock: :lol: :lol: :lol:

violka super wieści! W końcu jakiś pozytyw od rana, bo ostatnio smuty same do mnie dochodziły... Potrzebna mi była Twoja wiadomość :D Dzięki ! :)

Ania 1980 ale ochoty mi narobiłaś na tego gofra... Przecież najlepsze gofry są tylko nad morzem :D Nie wiem co by było gdybym go ugryzła ;) ale ochotę mam wielką.

Dziewczyny robiłyście już wyniki badań z krwi? Mi morfologia o dziwo wyszła ok (od lat walczę z anemią) ale za to cukier za niski bo 57 a norma od 73 do 106 bodajże. Przed ciążą nie było dnia, żebym nie zjadła czegoś czekoladowego i wtedy cukier miałam ok (mierzyłam okazjonalnie u teścia cukrzyka;) ) a teraz nie mogę patrzeć na czekoladę i w ogóle prawie nie jem słodyczy (poza dżemem truskawkowym ;) ) i cukier taki niski... NIe wiem czy martwić się czy nie, wiem, że problemem jest zbyt wysoki cukier...ale taki niski?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mmmonia ciesze sie, że poprawiłam Ci humorek :)
nie wiem, jak jest z tym za niskim cukrem niestety... Ja robiłam juz 2 serie badań - w morfologii z wczoraj wyszło mi, że mam za mało EOS, za dużo NEU. Też musze sprawdzić, co to znaczy. I ciągle wychodza mi ciała ketonowe w moczu... Już nie wiem, co mam z tym zrobić, to podobno może być z niedozywienia :? Zółtaczka, toxo wyszło ok, jeszcze mam do odebrania HIV - słyszałam, że coraz częściej lekarze zlecaja to badanie.
Acha i jedna rada - jak wychodzą wam bakterie w moczu - warto zrobic jeden zabieg przed siusiu - podmyć się ;) Mi wychodziły bakterie ponad norme, tym razem podmyłam sie i jest ok :) Te bakterie niekoniecznie są z pęcherza ;)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mmmonia no goferek pychotka :)
a z tym cukrem to tez nie wiem..za wysoki to zle, poszperaj gdzies w necie, moze coś napisza..
violka tez robie HIV, mój gin wlasnie powidział, ze zalecaja, to zrobie..nie jest drogie a zawsze pewnosć :)
mnie czekaja badania na początku sierpnia, bo musze miec wszystko gotowe na 11.08.

Ale u mnie duchota, juz mi sie chce do domku..tzn do fryzjera, bo mam obrzydliwe wlosy..jeszcze rano nie umyłam, to juz w ogole czuje się fujjj.. :roll:
i jescze po pracy musze smignac szybko do jednego sklepu, bo mezus znalazł rowerek dla Igi, musimy ja przymierzyc czy dobry, jak tak to bierzemy..i za 275zł a nie za 455..takze roznica jest :)

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Też muszę zbadać krew i mocz. Może uda mi się zrobić badania jeszcze przed weekendem.

A goferka też być chętnie zjadła :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Poprzebywałam trochę na dworzu i normalnie się rozpływam...
Do tego strasznie rozbolała mnie głowa.
Za to mój syn jest nie do zdarcia i nawet w taki upał biega i skacze bez końca. Skąd dzieci mają tyle energii???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej laski wieczorową porą ;)
violka84 gratki udanego podglądanka!!! Zazdroszcze zwłaszcza tego pomachania rączką :D

Myślałam ze dzisiaj nie wrócę z pracy, masakra jakas do tego w takiej temperaturze.. snułam sie jak jakiś flegmatyk ostatni wyręczając się wszystkimi dookoła :evil: Chcialam pracować jak najdłuzej ale dzis tylko myslalam o wolnym :?
Dzisiaj z rana też planowałam pozałatwiać sporo rzeczy w naszych kochanych urzędach... ale załatwiłam jedynie kibelek i dopiero o 11 byłam w stanie wyjść z domu :? teoretycznie powinnam sie cieszyć w końcu piękne objawy ciążowe, ale juz mi sie nudzą akurat te 8) Na szczęscie tylko co drugi dzień tak mam 8)

Badań poki co żadnych mi nie dał, aż sama się zdziwiłam, ale z drugiej poprzednimi razami tyle ich zrobiłam że faktycznie na razie można dać sobie spokój. Morfo mam aktualne, a z wirusowych tylko tokso była ujemna wiec w swoim czasie trzeba będzie sprawdzić czy nic tam sie nowego nie wykluło.

Goferkami mi tu zapachniało :P z dżemurkiem bym wciągnęła bo z bitą śmietana raczej na pewno skończyło by się jakimś rzemiosłem artystycznym :D Swoją drogą właśnie małż kupił ogóry kiszone , ja pierw foch że demonizuje zachcianki kobiet w ciąży .........po czym zagryzałam jednego na zmianę z czekolada z kinderniespodzianki a chwile pozniej nektarynką :shock:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam porannie :)

Sowa dzieki :) i Ty niedługo zobaczysz swoje Maleństwo i bedziesz nam tu potem opisywać, co wyczyniało ;)
Ja tak w 7tc zajadałam na przemian hot-doga i lody od męża ;) Jakos mi sie to komponowało ;)
Teraz z rana chcę wyskoczyć po wisnie, może tez po tą borówkę amerykańską - tez lubię ;) Potem lepiej sie nie ruszać z domku.

Obrazek
(*)(*)(*)

Ostatnio zmieniony czw lip 22, 2010 7:49 am przez violka84, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sowa współczuje samopoczucia..a w takim upale to wszyscy snują się jak flegmatyki..
ja nie mam takich zachcianek :lol:

Dzisiaj znowu ukrop :roll:
nudy w pracy...a tu jeszcze tyle godzin..
Dzisiaj włoski zrobione od razu lepszy humor :D
..i nie mam dzisiaj nic do jedzenia, stwierdziłam rano, ze chleba mi sie nie chce..i zaraz bede leciec do sklepu, bo bez jedzenia tez nie przejdzie :? zjadłabym jakas sałatke owocowa..albo wypiła jakis dobry koktajl..a skonczy sie na suchej bułce :?

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie Disco Robaczki :D:D:D

Narobiłyście mi ochoty na owoce i normalnie ruszyłam tyłek z łóżka, zjechałam windą na dół i kupiłam sobie nektarynki i jakieś śliwki takie mega 8) Do tego galaretkę owocową. Nie żebym jakoś specjalnie ochotę miała, ale co tu innego jeść w takie upały :?
Mąż już wybył do pracy i wróci po 2 w nocy... I znowu sama cały dzień... Zaczynam wariować z nudów a bardziej z myślenia jak ten maluch w moich brzuchu sobie radzi. Tak bardzo potrzebuję go sobie pooglądać i upewnić się czy wszystko jest dobrze :( ale rozsądek nakazuje czekać do czwartku ech :(

Ja też na HIV robiłam w poprzedniej ciąży, zmieniły się procedury i teraz to wymóg.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tez zjadłam malinki, mam jeszcze nektarynke i brzoskwinie.
Siedze w robocie i ledwo zyje..taka duchota, ze mam ochote sie walnac na lezak w cieniu i spac..a tu jescze 3h siedzenia..mam nadzieje, ze nie zasne. Próbuje coś tam czytac, ale spac mi sie tak chce szok..

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]