Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 10:08 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Mmmonia, ja mdłości też już mam mniejsze. I całe szczęście :)

Mój dwulatek też przechodzi coś w rodzaju buntu. :roll: Stał się bardzo nieposłuszny i ciągle sprawdza granice mojej wytrzymałości... :roll:
A jego ulubione słowo to NIE. Cały czas się pocieszam, że to z czasem minie... 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

magnolia pocieszyc Cie?? nie minie :lol: dojdzie do tego NIE dodatkowy potok słów..ogólny bunt, na zasadzie Ty coś mówisz a dziecko patrzy na Ciebie jak na oszołoma i robi swoje..jak sie wydre, to albo robi co mówie albo zaczyba płakac i wymyslac, ze zmeczona itd..czasami pochwałami wiecej zyskam niz nerwami, ale niestety czasem silniejsze i człowiek wybucha..a czasami jak NIE to NIE i idzie do kata z usmiechem i ma wszystko w nosie..

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aniu 1980 dziękuję, podziałało (z suwaczkiem ) :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!
Postanowiłam kiedyś mocno trzymać kciuki zebyśmy wszystkie w lutym mogły pochwalić się swoimi dzieciaczkami. Przestraszyłam się, że mnie to nie będzie dane. W piątek byłam w szpitalu bo zaczęłam krwawić (lub plamić), ale na szczęście na USG widziałam. że dzieciaczek rośnie, bije mu serduszko 160/min i miał już 2,5 cm. Doszłam do wnisku, że przez te upały moje ciało się ugotowało i tak zareagowało. Teraz przez kilka dni mam się bardzo oszczędzać, dużo odpoczywać, najlepiej leżeć. Na szczęście poprawa nastąpiła jeszcze w piątek wieczorem. Dlatego doskonale rozumiem Wasze obawy i brak umiejętności wyluzowania. Ja też tego nie umiem.
Kciuki będę teraz trzymać jeszcze mocniej :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ania1980, pocieszyłaś mnie bardzo hihi :lol: :lol: :lol:
No cóż, chciałam to mam. :) I chcę jeszcze jedno! :wink:

Kasieńka76
oszczędzaj się! Fajnie, że już widziałaś maluszka na USG. Ja idę dopiero na usg tzw. genetyczne w 13 tygodniu. Ciekawe czy wtedy dowiem się jakiej płci będzie maluszek, bo w ciąży z Miłoszem właśnie na tym badaniu lekarz stwierdził, że będzie chłopak.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Dziewczynki :)

Sowa witaj :)
dobrze, że się ujawniłaś :) Musimy wierzyć, że będzie dobrze.

Kasieńka76 cieszę się, że jest lepiej. Fajnie, że widziałaś Dzidziulka, na pewno teraz będziesz spokojniejsza. Wypoczywaj dużo :)

Miałam robić w przyszłym tyg. USG, ale okazało się, że moja lekarka ma w przyszłym tyg. urlop - czy myslicie, że moge zrobic już w tym tygodniu, nie bedzie za wczesnie? w sumie minęły juz 3 tyg. od ostatniego USG.
Dzis oddałam krew na badania ;)

Martwię się, bo w zasadzie nie czuję żadnych objawów. Brzuszek rano plaski nadal. Piersi urosły, ale juz tak nie bolą jak na poczatku, czasami wcale. A wy jak sie czujecie?

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

violka84 ja też jakoś dziwnie się czuję, brzuszek wczoraj nawet wieczorem był mniejszy, dziś to już w ogóle nic nie widać :( Piersi niby bolą ale to raczej jakieś swędzenie, czy bardziej jakbym jakiegoś siniaka miała :/ Wczoraj dostałam biegunkę i aż dreszcze miałam, bardzo mnie to zmartwi ło bo nie wiem czy nie miało wpływu na Maleństwo :( A do usg jeszcze daleko...bo dopiero 29 lipca.
Co do usg to musisz pomyśleć sobie - w moim przypadku lekarz chce je zrobic w przyszłym tygodniu bo teoretycznie będzie to 11 i 2 dni ciąży ( a to jest to usg, które robi się pomiędzy 11 a 13 t.c.) Później jedzie na urlop więc robimy to już na początku 11 tyg. Jeśli możesz sobie na to pozwolić (finansowo i w ogóle) a martwisz się to zrób sobie teraz a następne właśnie jak lekarz wróci z urlopu (jeśli zdąży do Twojego 13 tyg.). Tak sobie to wymyśliłam, ale wszystko zależy od Ciebie, zawsze możesz też skontaktować się z lekarzem i zapytać kiedy masz zrobić usg, skoro on planuje urlop :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczynki polecam do jedzenia amerykańskie borówki (mniam!) Pani z labolatorium nakazała, żeby mąż mi kupił, bo mają mnóstwo mnóstwo witamin. Dopiero dziś spróbowałam, są pyszne, także polecam serdecznie. I nawet przy mdłościach nie przeszkadzają... Co Wy w ogóle jecie? Mój stały repertuar to dżem truskawkowy i pomidory, czasami jakiś twarożek. Na nic innego nie mogę patrzeć :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mmmonia to skoro mamy podobnie, to może wszystko jest ok?... ;) Moj brzuszek też jakby zmalał, zobaczę, co będzie wieczorem..
USG chyba jednak zrobię jutro.. Płacić nie muszę, bo mam w pakiecie (wykupiłam sobie abonament w centrum medycznym), potrzebne jest tylko skierowanie od lekarza prowadzącego.
Ja mam innego lekarza prowadzacego, a innego od USG :) I USG mam robić własnie u konkretnej gin., bo wiadomo, że robi dobrze, takie polecenie mojej gin. prowadzącej :)

Ja nie ogłam jeść mięsa i chyba nadal nie mogę... ale zaczęłam próbować podsuszana kiełbaskę i nawet mi smakuje. Jem nabial, owoce, zupy - mniam, mniam.

Obrazek
(*)(*)(*)

Ostatnio zmieniony wt lip 20, 2010 11:49 am przez violka84, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mmmonia mi tez sie chc borówki, ale niedługo bede miec na dzialce u rodziców :D :D uwielbiam..
Ja jem wszystko :D
violka84 ja nie mam brzucha, cycki juz w ogóle nie bolą. ja nic nie czuję..
kasienka no to fajnie, ze wszystko ok..mnie bolał wczoraj troche brzuch i tak sie zastanawiałam czy wszystko ok? patrzylam czy nie plamie..takie schizy..

A usg i badania na przezierność karku i te ASP..czy jakos tak tez bede miała w 11 tyg i 2 dniu. ale to dopiero 11 sierpnia.

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No to już jest nas 3 bez brzuszka ;) Może sie tylko nakręcam w takim razie. Ania, Twoja ciąża jest troche młodsza, traz jestes w 8 tc?
Może jednak zrobie USG jutro i potem za 2 tygodnie znowu, jak sie okaże, że Dzidzius za mały do pomiaru przezierności karkowej. Z jednej strony nie chcę go tak męczyc częstym USG, z drugiej schizuję i nie wiem, czy dam radę tak długo czekać... Może niech lekarz jutro zdecyduje, jak będzie lepiej ;)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No własnie zmieniłam suwak..musialam zakombinowac z terminem miesiaczki..wyszło ze powinnam miec ostatnia 24 maja..a miałam 10 kwietnia :lol:
ale ok, chociaz widac ile jestem w ciazy..
violka moze byc jeszcze ciut małe na zmierzenie przeziernosci karku, ale jak sie martwisz to idz jutro a potem za dwa tyg. i nie schizuj. usg nie jest szkodliwe dla dzieck, jakby było to by lekarze nie robili. mi prywatnie roił co 4 tyg a jak miałąs jakies schizy ze cos sie dzieje to i co dwa..panstwowo robia 3 razy i uwazaja ze ok..ja wole czesciej i wiedziec ze wszystko dobrze. Takze sie nie martw i leć jutro na usg..no mamy 2 tyg róznicy wiekowo ciąży.

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

violka84 daj znać po usg :)
Kurcze ja jednak jestem zeschizowana po dwóch poronieniach, teraz chciałabym mieć usg najlepiej co tydzień... Miałam dokładnie w zeszły wtorek a już się martwię i już chciałabym zrobić kolejne... Ale ja za każde usg płacę 100 zł, na dodatek w tym tygodniu nie mam jak dojechać do kliniki, bo leżakuję a mąż do 2 w nocy w pracy :? Chyba muszę wytrzymać do przyszłego czwartku...

Ania 1980 Ciąża ciąży nierówna, każdy Ci to powie. Jedna osoba czuje wszystkie dolegliwości, inna kompletnie nic. A maluchy rosną sobie i się rozpychają. Porównamy sobie nasze usg z 11 tyg. i 2 dnia ciąży. Oby wszystko było dobrze...
A borówki mój tata też ma na działce, właśnie mnie oświecił :D Tylko ta działka 80 km stąd hehehe

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ania ten suwaczek czytelniejszy ;)

Mmmonia oczywiście, że dam znać, jesli do niego dojdzie ;) Pojadę jutro rano o 8 i będę czekać na wkreta ;) bo nie jestem zapisana - ciągle brakuje tych terminów :roll: Ostatnie USG tez tak robiłam.
Jeśli wszystko będzie ok, to myslę, że was bardzo uspokoje dziewczyny ;)

mnie w ogóle juz nie pobolewa brzuch - no może troche w sobotę się zdarzyło... Mam nadzieje, że brak bólu to też dobry znak...

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczynki ja tam wierzę, że będzie dobrze :) I w lutym z przyjemnością będziemy wspominać nasze strachy i straszki z początków ciąży :D
Idę gotować zupę jarzynową... Może się zmuszę i zjem w końcu coś treściwszego...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no czytelniejszy :) w opisie pisza, ze odpada ogonek :lol: mam nadzieje, ze wszystkie ogonki mojemu dziecku odpadną :lol: :lol:

Ja znowu nie mam obiadu..pojedziemy gdzies cos zjesc..dzisiaj popołudniu coś musze ugotowac, bo jutro po pracy do fryzjera, takze rodzinka musi coś zjesc.
violka no bardzo dobry..ale wiesz..jak boli zle jak nie boli to tez zle, marudzimy ze moze coś nie tak..mi sie wydawało ze przez pierwsze tygodnie TRZEBA sie zle czuc..i teraz czuje sie swietnie i tez sie martwie czy to normalne. Ale moja kumpelka mówiła, ze miała tak samo..nci kompletnie nie czuła..i ma teraz sliczna córcie.
A jak mówie, ze sie super czuje, to znajomi mówia..bedzie chłopak.. :D tak jakby na dziewczynke zawsze trzeba było sie zle czuc..chociaz ja sama tak pomyslałam.
mmmonia daleko te borówki..ja mam bliziutko..

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sowa witaj!!! Bardzo serdecznie Ci gratuluje!!!!!3mam kciuki i zycze zdrowej ciązy!!! :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki pluszaczku...bardzo miło wspominam sierpnióweczki :D Powodzenia na finiszu!! Szybkiego plum 8)

Co do bóli ja się wczoraj wkręcałam, bo przypomniała o swoim istnieniu szyjka i zaczęła pobolewać jak po cytotecu przed zabiegiem.
Byłam u znachora przy okazji recepty i stwierdził, że to niemożliwe i na pewno wszystko jest ok.... no skoro aż zza biurka to widać to się nie schizuje 8)
Miałam zresztą dziwny sen //całego kontekstu nie bede opowiadać bo i tak to ciężko ogarnąć :lol: // ale najbardziej mnie interesowała scena gdzie widzę w gazecie dużą fotke mojego fasola tak na oko z 12tyg, na której się rusza i pokazuje, że wszystko jest ok :jk;:
W poprzedniej ciąży miałam b.zły sen zaraz przed końcem więc zakładam że to dobry znak póki co :D

violka84 Nie stresuj się usg, 2 tyg przy ciąży ryzyka to normalny okres. Mi lekarz sam takie tempo narzucił..... teraz mam tylko 3 tyg tez ze względu na urlopy. Usg nie jest do konca nieszkodliwe... ale w tym przypadku korzyść jest zdecydowanie większa niż zagrożenie.
Ja mam 28 lipca i to będzie 10t3d i tez już trzęse portami 8)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sowa ja mam usg dzień po Twoim. Czyli obie trzęsiemy :D:D:D

Dziewczyny jak tam, mieścicie się w swoje ciuszki? Ja niby jakiegoś super brzucha nie mam, ale każde spodnie uciskają a niektórych nie mogę dopiąć... 8) W domu siedzę to zadowalam się tunikami, ale jak do ludzi przyjdzie pójść (chociażby do lekarza) to nie mam co na tyłek włożyć, a jako ta leżąca nie mogę pobuszować po Manufakturze czy innych takich :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też już ledwo dopinam spodnie...
Z poprzedniej ciąży mam sporo tunik i spodni ciążowych i coś czuję, że niedługo pójdą w ruch :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]