Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 8:52 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

witam kibitki ;)

Maria_87 pisze:
Witam Was lutówki:)
Ja też z lutego - to moja pierwsza ciąża i szczerze to jeszcze w lekkim szoku jestem:)
Chociaż barrrdzo chcieliśmy mieć dzidziusia:)

A jeśli chodzi o niechęć do jedzenia to jest straszne! Jak jestem głodna to mi niedobrze, a jak chce coś zjeść to jeszcze gorzej:(
Ale to chyba wszystko przez ten upał:( Nie ma czym oddychać!

Do usłyszenia znów:) :D

No proszę jest i kolejna !!! Serdecznie gratuluję !!! :D

a u mnie na razie cicho sza... bez zmian, ale już nie mogę się doczekać wizyty, wtedy napisze coś więcej ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam wszystkie lutóweczki :)
Dołączam do Was dopiero teraz, bo jestem pełna lęku, ale zarazem nadziei, że tym razem wszystko będzie dobrze. Jestem po 3 stratach, z tą ciążą czekałam 2 lata - w tym czasie zaczełam szukać przyczyny u dobrego specjalisty i zaczęłam leczenie. Okazało się, że mam PCO i to ono mogło wywołać wcześniejsze poronienia.
Ostatnią wizytę miałam 1 lipca - Dzidziulkowi biło serduszko :) i miał 11,5 mm. Teraz czekam na kolejną wizytę pod koniec lipca. USG mam zrobić w 12tc.

Trochę martwi mnie brak wyraźnych objawów, który towarzyszy mi w zasadzie od początku ciąży. Jedyne objawy to powiększone piersi - bola, ale nie cały czas - zazwyczaj wieczorami i w nocy, senność, zwłaszcza na początku - teraz chyba trochę mniej, mdłości nie mam, jestem trochę wrażliwa na zapachy, nie mam ochoty na mięso... i to tyle :wink:
Nie odczuwam, żeby cos działo się w brzuszku - nic mnie nie boli - czy tak może być? Na początku miałam tylko takie kłucia po bokach podbrzusza.
Martwi mnie też to, że jeszcze nie widać w ogóle brzuszka - rano jest zupełnie płaski, wieczorem robi sie taki wzdęty i ciążowy, ale rano znika :roll: wiem, że to jeszcze wcześnie, ale chciałabym, żeby już się zaznaczył :)

Pozdrawiam serdecznie i trzymam za Nas wszystkie kciuki :) :ok:

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć LUTÓWECZKI!!!

Będzie mi bardzo miło dołączyć do Was :)
Termin mam na 14.02.

Nie jest to moja pierwsza ciąża. Dorobiłam się już dwuletniego synusia.
Jeśli chodzi o objawy, to standardowo mam mdłości, powiększone piersi i humorki... Na szczęście te mdłości są dużo mniej uciążliwe niż przy pierwszej ciąży.

Brzuszek już mam nieco zaokrąglony, ale słyszałam, że przy drugiej ciąży brzuch szybciej się uwydatnia gdyż macica już jest bardziej rozciągnięta.

Niestety nie mam zbyt dużo czasu na relax... Mój dwulatek jest bardzo absorbujący ;) A w pierwszej ciąży prawie cały czas leżałam. Ach, to były czasy :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no i mamy kolejne mamusie ;)

witam i serdecznie gratuluje dziewczyny :D :D :D :D :D

violka84 trzymam kciuki by tym razem, było wszystko w porządku :D a brakiem mdłości nie ma co się martwić, tak jak brzuszkiem, jeszcze trochę a będzie ci ciążył hahahah :D

Magnolia_82 fajny masz termin, walentynkowy :D
ja też już mam niezły brzuch, chyba faktycznie w drugiej ciązy szybciej się pojawia, to samo jeśli chodzi o pępek, przepuklina pępkowa już się pojawiła :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Malta Dziękuję :)

U mnie termin porodu jest magiczny, bo to urodziny mojego męża - 11 luty :)
Ponadto I USG miałam 1 lipca, dokładnie w naszą 4. rocznicę ślubu :) i nie ja wybierałam ten termin, tylko lekarka, więc nic nie było zamierzone.

Mi juz brzuszek wywaliło popołudniowy, po obiadku, ale zapewne rano znowu zniknie ;) Miałam dziś smaka na śledzie z cebulką - zjadłam, ale teraz już bym nie mogła.... :roll:

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasieńka76 hashi mi zdiagnozowali w momencie jak zaczelismy starac sie o dzidzie a dzidzi nie bylo...... :( mialam rowniez jedno poronienie 9 lat temu przyczyny nie znam,mozliwe ze to tarczyca.
teraz biore ethyrox 100 wczesniej bralam 75 ale wyniki w ciazy nie wyszly ciekawie :( dzis odebralam nowe i jest znacznie lepiej.TSH 1.90 ft4 0,80...................a bylo tsk 3.94 a ft4 0.63............wiec kiepsciutko....

:D .na szczescie z dzidzia wszystko w porzadeczku :D
bylam dzis u mojego gina dzidzia ma juz 2.31cm :D serduszko bilo slicznie :lol:
mam tylko bakterie w moczu :cry: dostalam urosept i zuravit...........jak do 2 tyg nie przejdzie to chyba antybiotyk :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam wszystkie po dłuższej przerwie
co do jedzenia i smaków to ja nie mam na razie jakiś szczególnych a też mnie na razie od niczego odrzuca, staram się nie obżerać ale i tak widzę że tyję. w czwartek idę do lekarza z wynikami ciekawe co mi powie, a w sobotę rano jedziemy na urlop nad morze, już nie mogę się doczekać:) chociaż nie ukrywam że wolałabym żeby nie było takich upałów bo nie jestem zwolennikiem siedzenia cały dzień na plaży. w czwarte się jeszcze odezwę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny:D

Dziękuje za miłe przyjęcie :)
Oraz sama grtuluję wszystkim!

Ja również w czwartek idę do lekarza z badaniami i bardzo jestem ciekawa co mi powie... Jak byłam miesiąc temu to już słyszałam maleńkie serduszko :D Super było - popłakałam się ze szczęścia! :D
Odezwę się po wizycie!
Pozdrawiam wszystkich i życzę dobrego samopoczucia!
(Ja mam straszne humorki :wink: )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam dziewczynki :)

madziadk2 gratuluję dużego Dzidziusia :) Niech sobie rosnie zdrowo!

edytapr różni nas tylko jeden dzień w wieku ciąży :)

Maria_87 ja też mam humorki - łatwo się irytuję :lol: Ja jak zobaczyłam serduszko mojego Dzidziusia, byłam w takim szoku, że nie popłakałam się, ale po wyjściu z gabinetu ze zdjęciami dotknełam Nieba ze szczęścia :)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

violka84 mi tez wywala brzuch po jedzonku...

Spadam do domku, po mała do żłobka i na obiadek..tylko znowu problem..co mi sie chce jesc???

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja dzisiaj zjadłam gołąbka tylko że tego bez zawijania, nie ukrywam że w kapuście o niebo lepszy :) i trochę sałatki warzywnej a na deser lody przed obiadem zresztą też były :) pod koniec ciąży chyba się nie podniosę jak tak będę jeść :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie martw sie ja tez mam taki apetyt)))normalnie oczy by jadly :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej lutowki

mialam nie pisac ( nie bede sie rozwlekac dlaczego, powiem tylko ze z powodow osobistych) ale przeczytalam posta violki84 i chcialam Cie kochana pocieszyc ze wszystko o czym piszesz jest naturalne i nie masz powodow do obaw- oczywiscie rozumiem Twoj niepokoj bo sama jestem mama 2 aniolkow i ciaza z Blanka przezywalam bardzo - nie do opisania byl strach ktory towarzyszyl mi przez cale 9 miesiecy ale .... udalo sie i dzis jestem mama 5miesiecznej Blanki :D i Tobie tez sie uda!!! zobaczysz!!!

zycze spokojnej ciazy i szczesliwego rozwiazania wszystkim lutowkom 2011 :)

alimak - lutowka 2010

sciskam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

alimak dziękuję kochana za wsparcie :sss: Jest ciężko, ale powiedziałam sobie, że będę walczyć o Maleństwo i nie poddam się :)

Znowu piersi mnie przestały boleć... A jeszcze pare godzin wczesniej bolały. Czy Wy tez tak macie, że nie bolą cały czas?

Acha, mam jeszcze jeden objaw od ok. 2 tygodni - wstaje o 3 w nocy siusiu :) A nigdy w nocy nie musiałam wstawać. I w ogóle często sikam. Zastanawiam się, gdzie sie ta Dzidzia mieści, skoro jej na zewnatrz nie widać... ale pęcherz uciska ;) Mogłaby już się pokazać.

edytapr ja nie mogę gołąbków :zkr: Cos mi przestały smakować ;) Za to lody, jak najbardziej - ale nie mogą być za słodkie.

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

violka84 mnie tez nie bola piersi non stop........najbardziej wieczor jak juz sciagne stanik :D i rano...popołudniu albo o tym nie mysle albo az tak bardzo nie dokuczaja....bardziej swedza))) :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

madziadk2 uff... to troche mnie uspokoiłaś ;) Tyle dziewczyn pisze o tym bólu piersi, ale żadna nie zaznacza, że nie bola non-stop :) Teraz w ogóle raczej dobrze sie czuję, tylko troche głowa mnie boli, ale to pewnie przez te upały... Brzuszek troszke wystaję (zaznaczam, że juz dzis jadłam ;), ale wyglada zupełnie jak ten przed miesiaczką ;) A jak tak marze o brzuszku! :roll:

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W pierwszej ciąży też mnie bardzo piersi swędziały. Teraz nie swędzą, ale są bardzo napięte. Non stop nie bolą, tylko od czasu do czasu ;)

Ja też jestem ciągle głodna, ale mam mdłości i na nic nie mam ochoty. Jedyne co mi wchodzi to właśnie lody... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!
A ja odkryłam, że mam największą ochotę na zupy, które na szczęście lubię więc je jem. Dzisiaj na pomidorową z makaronem :D, wczoraj była ogórkowa, a przedwczoraj żurek, ciekawe co jutro
:roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kaieńka76 ja zupy tez bardzo lubię :)
Teraz przed chwilą wciągnęłam taką pizze na zimno i loda :D najadłam się :D
Jest mi mega gorąco, dobrze że puszczają nas wczesniej..juz o 14 do domku, a popołudniu nie wiem, jest tak gorąco, że nic się nie chce.

Mnie juz nawet cycki nie bolą, generalnie zero objawów..czasami się zastanawiam czy wszystko w porządku? w 1 szej ciąży miałam równo do 12 tyg mdłości. Teraz tylko spać mi się chce, ale w duzej mierze moze to byc spowodowane temperatura. Także właściwie nic mi nie jest. a siku w nocy chodze nawet ze 3 razy..
violka a ja nie chcę brzuszka...w 1szej ciązy tak czekalam, chciałam zeby wszyscy wiedzieli ze jestem w ciazy..potem juz go miałam momentami dosyc..ale generalnie--mam nadzieje, ze mnie nie zlinczujecie--nie lubię byc w ciązy..tzn nie lubie byc gruba, nie lubie tej rosnącej wagi. Ale szybko zleci i mam nadzieje, ze latem przyszłego roku juz bede wchodzic w swój rozmiar :)
a mój mezuś stiwerdził ostatnio, ze szkoda ze nie moge urodzic takiego 2,5 letniego dziecka :lol: :lol: bo on woli juz takie wieksze..

a wiecie co? wiem ze to za wczesnie, ale mam jakies dziwne przeczucie ze to bedzie chłopak..z Iga ciagle rąbalam słodkie, a teraz chce mi się ostre, kwaśne..do słodyczy tak mnie nie ciągnie. ale dopiero gdzies wrzesien-pazdziernik dowiemy się płci..ja juz sie nie moge doczekac :) i bedzie kłotnia nad imieniem, bo mój P chce Janka a ja za żadne skarby :? ale wiem, wiem..za wczesie na takie wymyslanie..

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ania 1980 ja bardzo chce miec brzuszek, bo czekam na niego już 4 lata ;) Ja też przeczuwam chłopaka, a wszyscy mówią, że tego sie nie wyczuje ;) Zobaczymy. Jedyne, co czasem jem słodkiego, to lody i miód...Wolę owoce, warzywa, ogórki małosolne, dzis zjadłam kilka oliwek :)

Dziewczyny zupki żądzą :) To dla mnie tez najlepsze jedzenie. Za to drugie dania jakos mniej mi pasują, zwłaszcza, że tu często występuje mięsko :)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]