Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 10:05 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 779, 780, 781, 782, 783, 784, 785 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Mój starszak przeszedł trzydniówkę niezauważalnie. Zanim jednak ją przeszedł (miał roczek) miał ją błędnie zdiagnozowaną, tzn. powiedziano nam (3 lekarzy), ze to trzydniówka, a była to ostra infekcja i w ciągu dwóch dni doszło do zakażenia organizmu i do sepsy.

Myślę Asiu że u Was to kwestia tego, że oprócz tego, że Mała się źle czuje ze względu na gorączkę to jeszcze dochodzą te potworne temperatury na zewnątrz.... Całuję!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

Askela dziekuje :)
kochana tylko u nas goraczka mineła po 3 dniach i pojawiła sie straszna wysypka i takie marudzenie, ze serio juz chyba zaraz stopery oboje włozymy nie da sie wytrzymac no chodzi i wyje w nocy dalismy jej przeciwbólowy nic nie dało masakra jakas :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Asi 79 dzieki :). Agdzie to kupiłaś, za ile i jak sie po tym czujesz?
u nas trzydniówka tez nie była taka straszna. ale teraz przez te upały mała moze byc marudna. My tez mamy Tobi i uwazam ze ten fotelik jest rewelacyjny!

czarna no o sprinta mi chodziło ;) o ja ciemna masa :g^^:

jestem za forum prywatnym!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Asia_79 Amelka była dość marudna podczas '3dniówki', która zresztą u niej trwała dni 6 (!). Najpierw 4 dni gorączki do 40st - wtedy była śpiąca, apatyczna, a potem prawie 2 dni wysypki - wtedy marudziła najbardziej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

helo!

ja dziś jak skowronek :lol: poszłam spać o 1 w nocy, wstałam o 7 ale jestem w świetnym humorze :lol:

wczoraj miałam rozmowę/kłótnię z teściową w której miałam okazję powiedzieć jej co mi leży na sercu i co mnie boli.To siedziało we mnie od lat a dziś czuję się taka lekka :an: ulga...

Lil ma wysypana bródkę, czy to moze byc reakcja na nowe jedzonko?czytałam kiedys ze przy intensywnym slinieniu tak moze się stać i teraz jestem głupia odstawiac ta marchew z ziemniakiem czy nie?

wczoraj Lili zjadła o 18 90ml mleka,po kąpieli nie chciała i poszła spać, obudziła się o 1 w nocy :shock: :shock:

jestem za forum prywatnym :grz: :grz: :grz: :grz: :grz:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam srodowo :)

powiem wam, ze moje kwietniowki przeprowadzily sie na prywatne forum po ostatniej aferze na e-mamie (jak dla mnie nie bylo afery) a ja sie wstrzymywalam, bo lubie e-mame, ale one w ogole przestaly tutaj pisac i mi sie zatesknilo i po paru miesiacach tez do nich dolaczylam

mi to bez roznicy gdzie pisze, nie mam nic do ukrycia ;)
(szkoda tylko, ze tu nie mozna juz wysylac wiadomosci prywatnych) :(

jesli chodzi o spacerowke/parasolke to ja niedawno Qubie kupilam Maclaren Triumph (uzywana na ebay) i jestem mega zadowolona.
ostatnio Sare zaczelam w niej wozic (nie rozklada sie calkiem na plasko, tylko pol-lezaco)

aha, a wczoraj wieczorem zjadlam pieczarki ze szpinakiem na cebulce i mam nadzieje, ze Sarze nic nie bedzie od tego :roll:
na razie jest ok, a juz bylo jedno karmienie o 5.00 no i teraz wlasnie karmie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam

Aaasia badania już miałam,teraz idę 13.07 do gastrologa po interpretacje dokładną no i jeśli faktycznie jest podejrzenie to wtedy on mi zleci dalsze badania

alimak zdrówka dla mamy

ja z moimi dziewczynami po stracie już rok jesteśmy na prywatnym forum :wink: ,mamy swoje wąskie grono wiec dla nas to było najlepsze rozwiązanie,tutaj zostałam też ze względu na Was :puk:

natina to dobrze,że czujesz ulgę a nie wyrzuty tzn że było to potrzebne,a z tą bródką to może być i ze ślinienia,obserwuj czy nie dostała jeszcze gdzies wysypki

ja sie zaraz zbieram do rodziców z mała

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Justynka, daj znać co i jak. Trzymam kciuki.

Natina, tez myślę , ze to od śliny.

Salma, odważnie, ja się boję jeszcze takie rzeczy wsuwać :D ALe mała może przejść przez to bezobjawowo.

Alimak, zdrówka dla mamy. Ciężko będzie ( 6 tygodni???) ale dasz radę .

Mały marudzi więc spadam tymczasem.
Czar_na, nie denerwuj mnie co to za omdlenia się pytam???? Do lekarza biegiem marsz!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czarna - co do nosidełek to jest to kolejny temat na którym zrobiłam "mały doktorat". Baby bjorn można i przodem i tyłem (tyle, że przodem to dziecko musi już mocno trzymać głowę), faktycznie można dziecko odpjąc nie budząc go, nóżki na żabkę. Są też takie z siateczki oddychającej (SYNERGIE super na upał tyle, ze cena :? ) i takie z grubszymi zabezpieczeniami na kręgosłup rodzica (ACTIV - my ten własnie zakupiliśmy). Nowy to mega koszt od 300 nawet do 600 zł. Ale na allegro zdarzają sie nawet za 70 zł (te zwykłe ORIGINAL - taka ich nazwa) oraz ok 120- 150 te już bardziej wypasione.
Tu przykładowe:
http://www.allegro.pl/item1100905724_ba ... ginal.html
Sa takie do 10 kg, do 12 kg a nawet do 15 kg :wink:

Czarna - omdlenia? :shock:
Alimak - dołączam się do życzen zdrówka dla Twojej mamy!
Natinka - brawo!!! :brv: za odwagę w rozmowie z teściówką!
Justynka - też trzymam kciuki za badanie (rozumiem , że i ty i malutka musicie się na nie stawić?) :ok:
Asia - a jednak w nocy jeszcze się ugięłam i dałam cyca. I widze, ze na nic to. Na butli pospał 4 godziny na cycu budził się co godzinę... Nie wiem co usiłuję sobie udowodnić... :(

A my juz po porannej wyprawie do legnicy (25 km stąd) do biura paszportowego. Z Antkiem zdążymy, paszport będzie już za 2 tygodnie, ale okazało się, ze na skutek zmiany wyglądu musze tez wyrobić paszport Michałowi!!! (na starmym ma zdjęcie z okresu 2 latek i wg pani nie jest rozpoznawalny). Więc jutro a piać od nowa do legnicy (a dziś zdjęcia ze starszym, podbijanie legitymacji szkolenj, którą porzucił z pieczatką z 2008 r! :? )

Prywatne forum? :hm:
Przypomnę wam tylko, że już mieliśmy taką próbę no i się nie udało. Chyba tylko 3 z nas tam przeszły a reszta nie. Dlaczego więc teraz miałoby się udać?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dalia, może dlatego, że teraz lepiej się znamy, opowiadamy o sobie, a np. ja nie o wszystkim chce pisać publicznie, a z drugiej strony chciałabym się z Wami podzielić.... Tu każdy może wejść, przeczytać, nie chcę więc pisać o pewnych kwestiach. Może zróbmy głosowanie? Co Wy na to? Nie ma ostatnio Bea, zrobiłaby pewnie ładne zestawienie :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

[quote
Natinka - brawo!!! :brv: za odwagę w rozmowie z teściówką!
[/quote]

żeby to chociaż dało jakiś rezultat ale to jak do ściany :evil: :evil:

co do prywatnego uważam ze byłoby fajnie tym bardziej ze wiele osobistych spraw tu poruszamy..

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej

dzieki za zyczenia zdrowka dla mamy. dla mnie to juz nie jest nowa sprawa wiec daje rade tzn obecnie jest juz calkiem dobrze ale leczyc sie trzeba mimo wszystko!!! choroba mamy nie zniknie w miesiac czy dwa. na efekty leczenia trzeba dluzej czekac ale najawaznijesza ze mozna zupelnie wyzdrowiec:) i ja jestem pewna ze tak bedzie!
damy rade choc mam nadzieje ze to leczenie nie wydluzy sie do 12 tyg bo tyle maksymalnie mama moze spedzic w szpitalu :?

kurde zab mnie boli. chyba wdala sie prochnica wtorna pod amalgamatem - nie wiecie czy karmiac mozna leczyc zeby ze znieczuleniem? :roll:

natinko
:brv: :okk: Blanka ma taka sama wysypke wokol ust - ale to na pewno od slinienia

Czarna zdrowiej i zrob badania - dziewczyny maja racje!

co do forum pywatnego to sie nie udalo - faktycznie ale mysle ze gdyby Czarna zechciala stworzyc u siebie zupelnie odrebny topik pt lutowe prezenciki - wypaliloby :D

o 15 ide na paznokcie - ale po co to ja nie wiem skoro i tak chyba nie pojdziemy na to wesele :roll:

sciskam wszystkie!

mala spi, trzeba przeleciec podlogi raz dwa!
musze uciekac na razie, pozniej zajrze!

:puk:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

alimak pisze:

co do forum pywatnego to sie nie udalo - faktycznie ale mysle ze gdyby Czarna zechciala stworzyc u siebie zupelnie odrebny topik pt lutowe prezenciki - wypaliloby :D

Nie sorki dziewczyny ale nie, już raz próbowałyśmy mnóstwo osób się porejestrowało , zaczęło kilka pisać nawet bez przywitania się ze starymi użytkownikami. Potem zniknęły bez słowa. Jesteśmy zżytymi ludźmi ,którzy się lubią i szanują a zostali potraktowani nieładnie. Także wybaczcie , chętnie z Wami gdzieś przejdę ale moi użytkownicy nie wytrzymają "drugiego eksperymentu Lutówek"

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A jak i gdzie robi się takie forum prywatne???

Jestem na TAK. Mogłabym do woli psioczyć na teściową :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

No wiec powiem to tak bylam na forum u Czarnej odeszlam bez slowa po jednej nagonce na moja osoba bo raz opisalam jaskas tam sytuacje po czym zostalam tam zlinczowana. Nie chcialam z nikim juz dyskutowac wiec odeszlam w cien. To tyle na ten temat, jak dla mnei jesli checie robic forum prywatne ok stwórzcie tylko zeby czytaly i pisaly same lutówki bez nikogo innego. Takie jest Moje zdanie. My sie juz troche znamy moze sobie pozwolic na maly ton zgrozy i krytki wiemy jak ktora zareaguje. Czarna mnie pewnie zlinczuje za odejscie z takiego powodu ale wiesz mi kochana ja sobie w kaszenie dam pluc. A skarzyc sie nikomu nie bede. :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

zaczął juz powstawac taki watek na e-bobasie i on ciągle tam jest. wystarczy tam zaczac pisac, a jak wszstkie sie juz tam zaloguja to przechodzi sie na prywatne forum

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

zaczął juz powstawac taki watek na innym portalu i on ciągle tam jest. wystarczy tam zaczac pisac, a jak wszstkie sie juz tam zaloguja to przechodzi sie na prywatne forum

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Astra czytałam to później , bo wtedy byłam nad morzem. Wg mnie trochę wyolbrzymiłaś ktoś poprostu Ci napisał,że nie powinno się kłócić ze starszymi ludźmi,bo to nie ma sensu gdyż mają już inną psychikę i tak mało co do nich dotrze. No ale chciałaś to odeszłaś ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

alimak pisze:
kurde zab mnie boli. chyba wdala sie prochnica wtorna pod amalgamatem - nie wiecie czy karmiac mozna leczyc zeby ze znieczuleniem? :roll:

ja mialam wyrywanego zeba na znieczuleniu niedlugo po porodzie, takze raczej mozna ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Alimak można tylko musisz powiedzieć ,że karmisz.

Leje mi się z nosa jak z kranu kiedy przestaną pylić te cholerne trawy? Jesienią/zimą znowu pójdę na odczulanie

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 779, 780, 781, 782, 783, 784, 785 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]