Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 10:11 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 777, 778, 779, 780, 781, 782, 783 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Justynko niezmiennie trzymam kciuki

Kati
to straszne co piszesz, trzymam kciuki z całych sił. Walcz maleńka!

Co do chusteczek to nr1 Dada później długo nic i potem Bambino.

Aaasi mnie w zwykłych pieluchach zapach moczu odrzucał dlatego kupuję pachnące sleep&play i jest super. Tylko Magda w ogóle nie jest uczuleniowcem.

Alimak w takiej fantastycznej cenie są w jednym markecie niedaleko naszej trasy na basen lub pod drodze do znajomych.

Ja już nie mam siły :( kiedy to moje dziecko zacznie jeść ? Nawet deserki nie są atrakcyjne ciągle wyrzucam kolejne słoiczki :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jezusie! justyna współczuję. Przez gardło?? A drugą - tą dolną dziurą nie mogą tego zrobić? :oops: Z dwojga złego to chyba mniej nieprzyjemne by było ... :? Trzymam kciuki.

czar_na zdrowa już??
Może Szpak ma mniejszy apetyt od tego gorąca?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aaasia nie wiem,moja siostra zawsze ma przez gardło-a miała już kilka razy

Czarna mleko pije? czy na wszystko zrobiła strajk?

Lena to zanim nabiorę kolejną łyżeczkę to już śliniak wcina a jak w końcu po całych 3 sekundach dostaje kolejną łyżeczkę to aż sie trzęsie-jedzenie to ona ma po tatusiu :)

gdyby to nie było forum publiczne to bym nagrała filmik jak na cyca czeka :heh: normalnie mnie szarpie za stanik i trzęsie sie jakby conajmniej miesiąc nie jadła

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

justynko przechodziłam to rok temu, miałam biopsję jelita,żołądka itp. i to bez znieczulenia :)

nasza tak się trzęsie i drze przy jedzeniu ze szok, według niej za wolno podaję kolejną łyżeczkę!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Justynka, trzymamy kciuki! Będzie dobrze! Kapsel na widok cyca wydaje okrzyk i obiema rączkami mnie łapie za cyca! I od razu siup! na bok. :D

Za maleństwo walczące mocno ściskamy kciuki!

Dzisiaj podałam pure z królikiem ...i wypieprzyłam do kosza. Było już z kawałkami mięska chyba i młody zastrajkował. Na biegu grzałam jarzynową z kurczakiem i dwie łyżki zostawił. :? Za to ziemniaki z naszego talerza pyszne. Zasuwał aż miło. Bardzo mu smakowały.

JA się boję żeby mały nie był uczuleniowcem jak ja. Właśnie zaczęły mi się ataki skórne. Koszmar. A wapno nie pomaga za bardzo :cry:

Czar_na, nie łam się! Odgrzewaj po pół słoiczka! A mleko podjada? Kaszki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczynki mam prośbę napiszcie mi jakie są dostępne słoiczki w pl? tutaj większośc to: obiad babuni,śródziemnomorskie słodko kwasne warzywa, lasagne,kalafior z serem, itp bardzo wymyslne i wieloskładnikowe , wiele z nich zawiera mleko i masło,tych podstawowych brak, więc dzis zaiwaniam po blender, bedę kupować na organicznej farmie warzywa i owoce i robić sama :? tylko podpowiedzcie jakie są zestawienia?
chodzi mi i o obiadki i deserki będę wdzięczna

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czekolada na pewno uczula Blanke dlatego staram sie jej nie jesc tzn jem sporadycznie a dotad kilka razy sprawdzalam czy aby na pewno to ona uczula - nie jadlam jakis czas a pozniej probowalam i oczywiscie miala krostki. tak bylo tez po jajach kurzych
poza tym miewa wysypki kontaktowe - tak tez orzekl lekarz, mowil ze na tego typu uczulenie wyglada buzia Blanki gdy jest zsypana. sa okresy ze w ogole ma idealna buzie - no ale ciagle bierze cet alergin, nie wiem co by bylo gdyby nie brala tzn wiem - non stop bylalaby w krostkach - juz kiedys dla sprawdzianu odstawilam i bylo jak myslalam ze bedzie :?
na pewno uczulaja ja kosmetyki do kapieli- wszelakie wiec znow w balneum kapiemy no i lekarz zalecil kapiele co 2 dni zeby dodatkowo nie przesuszac skory

ok musze leciec bo syrena wyje :wink:

natinko ja podaje marchew ziemniak
marchew jablko
marchew jablko winogrono
jablko
jakblko banan

na razie tyle ale bede wprowadzala kolejne skladniki
np jutro poleci zupa jarzynowa tzn marchew ziemniak pietruszka i oliwa z oliwek chyba tez jest w skladzie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aaaa czarna własnie jestem na stronie pampersa i te które Ty używasz mimo ze trójki to są do 9kg

alimaczku dziękuję,bardzo mi to ułatwia sprawę :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

natina Oliwka je te z Hippa,ale mozna znalezc chyba tez jakies podstawowe jak marchewka i ziemniak. Jablko,jablko -gruszka,jablko-banan,
jablko- jagoda czy cos takiego.
co do pieluch u nas tylko fioletowe pampersy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monisqq zgadza się z obiadków jest marchewka-ziemniak i na tym koniec, przeciez nie bedę dziecka karmic co dzien tym samym

jak przeczytasz skład to często w tych niby dwu składnikowych deserkach jest o wiele wiecej składników:( np mango gdzie oczekiwałabym ze to tylko mango, w składzie ma dodane banany jablka i cos tam jeszcze...

totalne dno w tym kraju, nalepiej dzieciakowi spagetti od razu zaserwować :evil:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja bym nie przesadzala,przeciez niemowlaki cos musza jesc,np Oliwki ulubione warzywka to mix- marchew-ziemniak-groszek-kalafior. Ale przeciez wiadomo ze nie wszystkiego daja po rowno,niektorych skladnikow sa sladowe ilosci.
No ale w sumie Twoja Lili jest alergikiem,to ja sie nie wypowiadam..bo u nas do tej pory zadnych alergii nie bylo...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zgadza się coś musza jeść :) ale jak zafunduję Lilijce na dzień dobry taki zestaw warzyw to źle się moze skonczyć...moim zdaniem wprowadzanie powinno się odbywać stopniowo a nie wszystko na raz a tym bardziej u dzieci jak moja Lili, a przeciez jest ich nie mało...

jak długo trzymają Wasze dzieciaczki słoiczki warzywne? moja zjadła 3/4 marchewki z ziemniakiem z hippa i juz po 2 godzinach krzyczała ze jest głodna :? trochę szybko nie?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

natina Lena po godz woła o cyca :wink: ,tyle że ja narazie daje po pół słoiczka tak że mam 2 na 4 razy ale jak się skończy to jako nowość to będzie cały

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

natinka moja po calym sloiczku warzyw,lub warzyw z kurczakiem w przeciagu 2 godzin znowu sie drze i wypija cala butelke mleka ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kochane kobietki Blanka dziękuje za życzenia jesteście wspaniałe :P :P :P
A my wszystkim 5 miesięczniakom życzymy 100lat :brv: :kla: :puk: :bal: :gift:
Matko jak ten czas leci :wink: :wink: :wink:
Dzisiaj cały dzień na dworku spędziłyśmy mamy kuzyneczkę na wakacjach i basen na podwóreczku i jest suuuperrrr :P :P :P :P
No i niunia rozgadała się nam na całegooooooo :wink: :yea: :yea: to jest takie cudowne słuchać swojego malca co nie kochane :puk: :puk: :puk:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Blaneczko wszystkiego najlepszego :) :hbd:

Ja padam po calym dniu siedzenia na poluz dziecmi mam dosc noggi mi odpadaja

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Astra mnie też nóżki bolą, obie pany mi padły więc wieczór dla mnie :lol: :lol: :lol:
Justyś dopiero doczytałam, powodzenia kochana niech wszystkie choróbska idą precz a siooooooooooo .
No i widzę temat obiadków my już drugi dzień na indyczku :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aaasi dzięki za pamięć :) myślałam ,że dziś lepiej to się wybraliśmy z psami nad wodę je wykąpać i przy okazji przewietrzyć Magdę. 100 metrów od i do auta ale jak chwilę postałam na słońcu (po 18) to ledwo doszłam do auta i tam prawie zemdlałam :( jutro już się nigdzie nie wybieram :roll:
Co do Szpaka to strajkuje od ponad miesiąca więc to pewnie nie upały chociaż one też nie pomagają.

Justyna mleko pije ale w ilościach zwykle 1/3 zalecanej dla niej dawki
ja poproszę o filmik na gg niech sobie pooglądam normalnie jedzące dzieci

Zazula słoiczek zostawiam tyle ile może stać po otwarciu ale i tak nigdy nie wyrzucam pustego. Dziś dyni zjadła wciśniętą łyżeczkę do kupy w czasie karmienia 15 min :( Kaszki też mogą nie istnieć :?
Współczuję Ci Kochana tego uczulenia. Naprawdę już lepiej kichać jak ja...

Natina a patrzyłaś na stronach producentów ? Powinno być mnóstwo składów
zajrzyj tu :
http://przepisydladzieci.webpark.pl/
http://www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka.html

Natina właśnie dlatego się zdziwiłam ,że chcesz już 4 kupować ,bo ja ostatnio miałam niebieskie pampersy chyba active? i też była duża rozpiętość wagowa. Te sensitive miałam na samym początku jak zwykłych nie było więc nie zwróciłam uwagi na wagę- wybacz ;)

Słoiczek warzyw ... marzenie

:roll:

Marchewka co tam u Was? opowiadaj więcej cooo :>

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czarna a my pampersy nr 2 teraz mamy cofamy się hihi bo większe w dziurkę nie wchodzą :wink:
A tak poza tym u nas ok. niunia dzielnie znosi upały mama dzisiaj z wczasowiczką się goniła z wodą w koło domu a co tam :wink: :wink: :wink:
Przypomniały mi się młode lata uuuuuuuu hihi i w dmuchanym basenie też dupkę zamoczyłam. Po prostu zwariowany dzień ale taki cudnyyyyyy
O i właśnie mój kochany wręczył mi mandat do zapłaty 300 zl. no jeb..e go kiedyś :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej

marchewko tak sie ciesze ze u Was ok :D mialas sie pochwalic furka niuni - dziewczyny na pewno chca zobaczyc :wink:

Czarna nie stresuj sie tym ze Szpak nie je sloikow - najwaznijesze by jadla mleko. moze skoro ma etap zyczeniowej glodowki postaraj sie by wypijala choc tyle mleka ile powinna a obiadki odlozcie w kat do czasu az apetyt powroci. 3mam kciuki!

a ja dzis sama stargalam sie z pietra z wozkiem i mala na rekach - jessssooooooooo ale to byl wyczyn dla mnie teraz, przy mojej wadze myslalam ze wyrzne w dol z tym woziem i dzieckiem :?
musze miec nowa spacerowke! :evil: lekka do tego! jak opwoiedzialm mezowi ze malo co nie spadlam z tych schodow powiedzial ze kupi nam to wymarzone cosatto - bo lekkie :wink: nie wydalismy jeszcze nawet polowy kasy ktora Blanka dostala wiec skoro potrzebny jest lepszy i lzejszy wozek dlaczego by w niego nie zainwestowac - maz mnie posadza o snobizm a ja naprawde mysle przyszlosciowo ( w koncu to nie on tacha ten wozek dzien w dzien)
a moze mozecie polecic jakas inna spacerowke - LEKKA MUSI BYC!

a co do jedzenia to ja mam jakiegos stresa ze Blanka za malo je ostatnio tzn cyca za malo. je deserek lub obiadek w dzien - 1/2 - 3/4 sloiczka i 150 ml kaszki na noc i cyca ok 4 razy - czy to nie za malo? pije tez wode i herbatki :roll: jakos mam zgryza ze za malo tej piersi teraz...no ale niby wszystko sie zgadza - dotad jadla ok 6 razy a teraz je 2 inne posilki niz moje mleko :roll:
oj na pewno jej nie zaglodze bo ja od poczatku z tym cycaniem sie martwie a ona taki klocek przeciez - 7kg zywej wagi ;)

natinko U welcome :)

sciskam wszystkie!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 777, 778, 779, 780, 781, 782, 783 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]