Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 10:10 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 776, 777, 778, 779, 780, 781, 782 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

natina bo jak rozumiem Ty do mleka dosypujesz osobno kleik tak? może dlatego ją boli,są mleka oznaczone GR bodajże i one są już z kleikiem czy takie już własnie podajesz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie justynko ja moge tylko kupować takie bez mleka, które mogę przygotować na swoim mleku(czyt bebilon pepti) z racji ze Lili ma skazę...
moze problem w tym ze ja nie dosypuję do mleka pitnego tylko robię jej gęsty kleik/kaszkę i podaję łyżeczką.dzis po ryżowym w nocy było gorzej niz po kukurydzianym :(

asia u nas tak samo wysypka in myk :( spróbuję te hugissy

matko! klamka zpadla kupiłam bilety, za 1,5 tyg lecę sama z Lili do pl!!!!!!!!!
aaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

BLANECZKO wszystkiego najpiękniejszego !!!!!! Obrazek Obrazek Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

natina widzę, że podobne przejścia masz z Lili jak ja z Ami - żółtaczka, skaza, uczulenia. Nie martw się, drugie bobo Cię oszczędzi :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aaasi@ to prawda :( a powiedz mi jeśli pamiętasz, jak u Ciebie było z wprowadzaniem nowych pokarmów?kiedy zaczęłaś?co dawałaś?
ps.wiesz ze Lili od lat miała być amelką? :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej

natinko co do kleiku nie poradze bo my kaszkowe :wink:
Blanka umilowala sobie ostatnio deserek jablko marchew winogrono - je ino gwizd :wink:
my uzywamy pamkow nr 3 active baby i sa DE BEST :wink:
kilka dni temu pisalam ze zakupilam huggiesy i sa do dupki moim zdaniem. strasznie grube i twarde :roll:
koniecznie pochwalcie sie suknia natinko:)

Czarna jak ja Ci wspolczuje tej goraczki w te pogode :evil: zdrowiej skarbie! :-{:
gadaj kobieto gdzie Ty pampki za taka cene kupujesz??????????? ja place 52 zeta w rossmannie ;(

Justynka juz kilka razy kusilo mnie by zakupic obiadki z babydreams ale jeszcze sie nie odwazylam :oops: nie wiem dlaczego jakos sie boje jeszcze....jak mala podrosnie to pewnie zakupie, zresza bobowite i gerbera kupuje tak tanio wiec 8)

Dalio - polecam przestudiowanie ksiazki ( dzieki Aaasi@) - kazde dziecko moze nauczyc sie spac...ja jestem juz pewna ze wczesniej Blana budzila sie tyle razy w nocy nie z glodu ale np z potrzeby przytulenia. przeczytalam ksiazke i dotad budzi sie 2 razy maks a od dwoch dni przesypia cala noc od 22 do 6 rano - przeczytalam miliony publikacji nt snu niemowlat i wiem juz ze dzieci takie jak nasze pociechy spokojnie moga przespac noc bez jedzenia - trzeba im tylko pomoc nauczyc sie to robic. u nas od dwoch dni dziala :)
:koko:
zobaczymy czy na dlugo :wink:

dzis Blana mega marudna, ciagle placze. dalam jej panadol i zasnela. dziasla na gorze ma biale i widac ze zabki juz tuz tuz ale chyba nie moga sie przebic i dlatego ja tak boli :(

mam problem...byc moze bede musiala w ostatniej chwili odmowic bycia druhna na slubie przyjaciolki :cry: tak mi glupio bedzie....no ale....mama ma znow skierownaie do szpitala i byc moze ze trzeba bedzie juz w nast tyg sie klasc a wesele jest 10 lipca :( dowiemy sie w poniedzialek
nikt inny nie zajmie sie Blana

Asia79 tylko spokojnie z tym odchudzaniem - tzn pamietaj o jedzeniu mimo wszystko!

BLANECZKO JESZCZE RAZ STO LAT

ale goraco
:evil:

Ostatnio zmieniony wt cze 29, 2010 1:56 pm przez alimak, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

natina a Maja przez chwilę miała być Lilianną :wink:
Ale nasza pani deweloper ma tak na imię, a że jesteśmy z nią teraz w sporze to odpadło :wink: Imię cudne, ale źle by mi się kojarzyło.

natina alergolog kazała mi wprowadzać nowe produkty po skończonym 5 miesiącu, czyli nieco później niż zalecają to schematy żywieniowe. Na jej polecenie zaczynałam od 4 najmniej alergizujących warzyw: marchew, ziemniak, brokuły i dynia. Potem doszedł szpinak. Z owocami bardzo ostrożnie, zaczynałam od bananów, potem jabłko.
Z mięsa to królik na początku gdzieś przez 2-3 tygodnie, potem dopiero ostrożnie indyk i kurczak.
W 6 miesiącu wprowadza się pół żółtka co 2 dzień, ale jaja lubią też uczulać, więc oczywiście u dzieci ze skazą daje się odrobinkę żółtka i czeka kilka dni.
Glutenu też śladowe ilości na początek i długa przerwa (do tygodnia nawet) i obserwacja.
Wołowiny nic a nic aż do 12 miesiąca pomimo tego, że na etykietach można wcześniej (białko krowie). I oczywiście żadnych serków, twarożków itp. I każdy słoiczek musiałam sprawdzać czy aby nie ma tam mleka, masła, sera i innego nabiału, bo szczególnie HIPP lubi dokładać mleko i masło. Bobovita pod tym względem ma chyba najmniej nabiału.
Na bebilonie pepti była do 15 miesiąca. Wcześniej robiłam chyba ze 3 prowokacje jogurtem naturalnym i każda kończyła się czerwonymi policzkami i plackami na ciele. Od 15 miesiąca nic już nie ma i zajada się lodami, serkami itp.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wiecie...tak piszecie o tych alergiach, skazach...Blanka ma jakas alergie bpo co pewien czas jest zsypana. lekarz twierdzi ze do konca nie sparwdzimy co to, mamy to od ok 2 miesiaca zycia. ja obstawiam czekolade ale co jeszcze ja uczula nie wiem...na co dzien bierze cetalergin inaczej zyrtec

i tu mam pytanie - skad bede wiedziala ze te jej krostki to nie alergia na nowe jedzonko tylko to co dotad jak ja zjadlam cos "nieodpowiedniego"? :roll: polozna twierdzi ze te krostki ktore sa prawie ciagle zaognia sie i ze na pewno bede wiedziala ze to nowe jedzono ktore mala je a nie to co ja zjadlam a jej zaszkodzilo :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Upały trzymają nas w domciu!

Widzę , że znów rozważania nt. pieluch. U nas nie ma za wielkiego wyboru. PAmpersy uczulają więc lecimy na huggiesach i jest ok. Faktycznie są twarde, ale nie wiem jakie miałabym kupić. NAtomiast przejechałam sie na chusteczkach, kupiłam bambino (ślicznie pachną) i dzidziuś ((ohydnie śmierdzą) i z żadnych nie jestem zadowolona. Są po prostu suche. Nie ma to jak Dada z biedronki. :?

W kwestii jedzonka tez się nie odzywam, bo KApsel zjada nawet ładnie wszystko co mu podaję. My lecimy na Gerberkach (zupki), Hipp (ziemniak z dynią) a deserki wszystkie praktycznie. Właśnie muszę lecieć po deserki bo mi się skończyły.

NAtina, nie bój się! Tylko trzymaj się dobrze tej klamki co zapadła i dolecicie spokojnie!

Alimak, czy ja ma mtą książkę o której piszesz? Możesz mi dosłać? Pls.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

natina no tak :oops:

widziałam że teraz są już zupki z kaszą manną i nie trzeba osobno gotować i dokładać-fajnie nie wiedziałam,że takie są :D

choć ja narazie się wstrzymuję,13.07 mam wizytę u gastrologa bo mam podejrzenie celiakii(moja siostra ma) i jeśli się potwierdzi to Lena też musi być na diecie

Zazula ja pisałam już dawno że bambino suche ale większość zaprotestowała i myślałam już że jakieś przeterminowane były ale jednak chyba nie :wink:

ja używam dada lub huggiesy i są super (dada bardziej mokre są)

Ostatnio zmieniony wt cze 29, 2010 2:19 pm przez justyna_25, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zazulka my tez w domu bo masakra na dworze :evil: wieczorem pewie wyskoczymy na szybka rundke wokol bloku :evil: lwasnie dlatego nie lubie siedziec w moim blokowisku tylko do mamy smigam kiedy sie da :wink:

podaj mi maila
gg 8781292

Justynko jakos przegapilam Twoja wiadomosc o podejrzeniu celiakii u LENY :( ojoj trzymam kciuki zeby nie :(
a dla mnie bamino sa cudne! :) no ale skoro dada sa bardziej mokre to musze zakupic :) koniecznie!
a dzidziusie faktycznie cuchna - mamy je teraz :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

alimak nie przegapiłas bo wczesniej nie pisałam :wink: i nie u Leny tylko u mnie,ale jeśli ja mam to i Lena profilaktycznie do 5-6 roku życia musi mieć diete i dopiero potem mogą jej zrobić badania

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aaasi@ to trzeba było dać Liliana jak my :) i juz by było inaczej ;)

co do wprowadzania....jaki jest powód zeby wprowadzać później? wiem ze tak jest zalecane, ale zastanawiam się jaki jest powód...chodzi mi o to ze wprowadziłam liliance marchewkę,ziemniak,jabłko i jest ok tzn zadnych wysypek,alergii itp ale czy ma to moze jakis utajony negatywny skutek?tzn ze cos się dzieje wewnątrz organizmu?czy jesli nic nie wyszło na zewnątrz tzn ze ok?

alimaczku mnie by się to nie podobało...tzn zaleczanie wysypki a nie szukanie przyczyny...dążyłabym za wszelką cenę do znalezienia winowajcy i wyeliminowania go...nie dawałoby mi spokoju ze coś małą uczula/wysypuje a ja to lekami "uciszam" i faszeruję ją od małego codziennie lekami.dziwi mnie ze lekarz tak łatwo wprowadził zyrtek zamiast szukac usilnie przyczyny...nie wiem nie jestem lekarzem...moze tak ma być :ysz:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lena ma już tak duży śliniak a i tak zawsze gdzieś kapnie marchewka :evil: ostatnio mi ulała na pomarańczowo na białą kurteczkę-oczywiście są plamy pomimo namaczania i kolejne ciuszki też :ysz:

alimak mi lekarz kazał szukać przyczyny,maści nie dostałam tylko mam kąpać w oillanie żeby nie swędziało jej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

ja jak filip z konopii ale dopadło mnie znowu zapalenie gardła z powięszymi wezłami chłonnymi i dogorywam

Aaasi
jakie tabletki bierzesz? Moze też się zkuszę. A co olimp therm line to na mnie nie działały.

W ogóle jestem smutna bo koleżanka z drugiego forum - znamy się juz ze 3 lata urodziła kilka dni temu zdrową córeczkę, ale mała była w inkubatorze ze względu na to, że w 36 tc urodziła się i tam zachłysnęła się wymiocinami i teraz walczy o życie :(:(. W dodatku okazało się że płuca zarażone są bakterią e-coli i dostaje silne antybiotyki :(. Dzisiejsza, 3 doba antybiotyku powinna być przesądzająca, albo organizm się zacznie bronić, albo :cry: :cry:

BLANECZKO MOC ŻYCZEŃ DLA CIEBIE SŁONKO

Ostatnio zmieniony wt cze 29, 2010 2:46 pm przez kati81, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

u nas wykluczono skaze - mala ma wysypke po czekoladzie i jak jem duzo nabialu - jak zjem troszeczke jest ok. wlasciwie to zle Wam to opisalam.
nie jest caly czas w krostkach ale jak zjem minimalne ilosci czekolady, wypije kakao cy zjem jednego dnia za duzo nabialu np twarozek, jogurt i np mizerie ze smietana - jest zsypana. ogolnie tz miewa wysypki kontaktowe np na proszek lub na plyny do kapieli dlatego zow kapiemy w balneum
co do leku....cetalergin nie ma zadnych skutkow ubocznych i lekarz kazal podawac go do konca 1 r.z. no nie wiem...ufam naszemu pediatrze. nie probuje byc madrzejsza od niego bo na medycyie sie nie znam
a moze wlasnie glupia jestem ze tak latwo przelknelam to jak mowicie lekkie podejscie do tematu naszego pediatry :? :oops:

kati zdrowka!

nie moge sluchac takich historii - od razu widze mojego synka :cry: dlaczego takie rzeczy sie dzieja? i to w XXI wieku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

natina bo układ pokarmowy jest dojrzalszy. NIby to miesiąc tylko, ale robi różnicę. Jak Lili nic nie jest to ok. Amelka też miała skazę, ale na żadne inne niż nabiałowe produkty nie miała wcale uczulenia. Potem jak można podawać białko jajka to wyszła jej wysypka, ale to jakieś chwilowe uczulenie tylko było.

justyna a jakieś testy badania robisz na celiakię? Skąd to podejrzenie? Oby się nie potwierdziło.

Mnie też jak alimakowi bambino bardzo pasują. I cenowo i zapachowo i wilgotne są wystarczająco.
Zależy co kto lubi :wink: Mnie np. bardzo przeszkadzał zapach siuśków w pampkach w połączeniu z tym balsamem z aloesem. Niby ten aloes ma to neutralizować a mnie odrzucało :wink:

alimak też mi się wydaje że powinniście znaleść alergen i go wyeliminować, bo inaczej alergia może zostać na całe życie. Obstawiasz czekoladę, a jesz ją teraz?? Odstaw i zobaczysz czy ginie czy nie. Jesz już wszystko, czy tylko wybrane produkty?? Pomidor uczula, truskawki, nabiał, jaja ..... A może to kontaktowa alergia?? Na proszek, mydło, Twoje perfumy itp??

------------
doczytałam: alimak zyrtec (cet alergin) ma skutki uboczne - senność, ale widać na Blankę to nie działa :wink:

Kati to straszne :( Mam nadzieję, że maleństwo będzie silne i wywaczy zycie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aaasia moja siostra ma celiakie a to choroba genetyczna więc i ja mogę miec,nie mam objawów ale może być postać ukryta,badania robiłam z krwi przeciwciała i wszyły raczej kiepsko,teraz ide do gastrologa żeby je zinterpretował ewentualnie bedę je powtarzać bo z krwi to ok 80 % wiarygodności jest no i biopsja potem jeśli z wyników z krwi faktycznie wychodzi celiakia :(

siostrze wyszła 6 lat temu,ja nie robiłam bo objawów nie było ale teraz przyszedł czas kiedy Lence za chwile mam podawac gluten i dlatego zrobiłam badania co by jej nie ładować glutenu gdyby jednak..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

justynko biopsja czego? :shock:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

biopsja jelita :? wsadzają do gardła taką rurkę i pobierają wycinek z jelit i od razu lekarz ogląda sobie jelita :roll: nie boli ale strasznieee nieprzyjemne

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 776, 777, 778, 779, 780, 781, 782 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]