Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 10:06 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

dalia pisze:
Asia Niby nie zabezpieczają a sex wtedy fajny! :oops: :wink:

No co Ty?? PIerwsze słyszę, że tabsy nie zabezpieczają podczs alkoholu, a tyle lat je brałam i używałam sobie po drineczku.

Asia a działają te tabletki na odchudzanie?? Wypróbowałaś?? Jaki efekt??
Ja ze swojej strony mogę polecić Therm Line II. Działa.
Ja też decyzję o mirenie odłożyłam na potem. Im więcej myślałam i czytałam o tych kobietach które wyjmowały po paru miesiącach, tym bardziej szkoda mi było kasy.

czar_na zdrówka!!!

Salma, askela my też tylko cycowe. Do sierpnia nie zamierzam wprowadzać nic nowego. Wody nawet nie daję młodej, bo ona butli nie umie ssać :ysz:

Kumpela (poznałyśmy się na fo jak byłam w ciązy z Ami i znajomośc przerodziła się w realną) o 1:40 napisała mi sms-a że ma skurcze co 3 min i odeszły jej wody. Termin ma na 1.07. Ależ jestem podekscytowana :aa: NOrmalnie prawie jakbym sama rodziła :aa:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

sto lat marchewkowa Blanusia! Obrazek Obrazek

No i mamy latoObrazek

Zdechne jak nic! Miłego dzionka, pomimo wszystko!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

Ello

Buziaki dla Blanusi

ZAZU
jak Ty to wszystko pamietasz? :oops:

Dalia tez pierwsze słysze aby podczas alkoholu tabsy nie działały a co to ma do rzeczy konkretniej?

Asi@
a działaja tabsy tak, ze nie chce sie jeśc całkowicie sie nie chce :shock: :shock: normalnie jadłam bo musiała, ale wczoraj je miałam pierwszy dzień, wiesz jak zwykle w pracy przegryzałam to paluszek to ciasteczko tak wczoraj nic - generalnie zjadlam cos dlatego by zjesc, smak normalnie czułam jedzenia, jak na razie oceniam OK.
na wadze - 0,5kg ale to woda
generalnie od porodu w prawie juz 5 miesiecy straciłam 24 kg chciałabym jeszcze 23 :)

a z cyckowzniem to pewnie mi przejdzie , ale troche sobie jeszcze pomarudze pozwólcie :twisted:

Milenka dzisiaj obudziła sie z wysypka na buzi i torsie, to oznacza, ze przeszła 3 dniówke
w szkole muzycznej w piatek było zakonczenie i mnostwo dzieci i tam pewnie złapała, no bo juz myslalam ze zeby a zęby ma wszystkie , kuzde a na 6 za wczesnie stanowczo !!!

rano zacieła sie znów roleta na taras juz myslalam ze ja rozwale, dobrze ze na parterze mieszkamy maz przeskoczyl i ja naprawil cos tam sie przycieło, juz mialam wizje 2 tyg upału bez tarasu :evil:

heh i jak tu człowiek ma miec dobry humor hehe
ale podobno te tabletki poprawiaja

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam

Blaneczko wszystkeigo naj a zdrowka przede wszystkim

spadam dosypiac bo dziec zasnal wlasnie
:wink:

pa!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asia, Aaasi@ - specjalistą nie jestem, ale chodzi o to, że w pewnych sytuacjach tabletki mogą inaczej się wchłaniać lub wogóle nie zostać wchłonięte. te sytuacje to własnie alkohol (chodzi chyba o rozrzedzenie krwi, ale nie potwierdzę :? ), papierosy, biegunki, wymioty, dieta, odchudzanie (no to to już nie dla mnie). Oczywiście nie jesteśmy alkoholiczkami i być może to nas nie dotyczy ale po imprezie bardziej zakrapianej już miałam schizę. A przy biegunce lekarz polecił mi dodatkowe zabezpieczenie i niepoleganie w konkretnym miesiącu tylko na tabsach.

Wybieram się na dniach do swojego gina i pogadam z nim o tym moim spadku libido. Właściwie tylko to mi dokucza przy mirenie :wink:

Bleneczko - duuuuzo zdrówka i uśmiechu dziewczynko!!!

Asiu - kochana to ile ty chcesz w sumie zrzucić. Prawie 50 kg? Toż to cały człowiek :lol: Ja jednak uważałbym w poleganiu tylko na tabletkach. PO swoim odchudzaniu sprzed ciąży wiem, ze dieta to cała filozofia - nauka nawyków żywieniowych, regularne godziny posiłków (potrafiłam przerwac wykład bo miałam "pore karmienia" :wink: ), dobieranie odpowiedniej ilości tłuszczów, białek i węglowoadnóa (wciąż czytam tabelki na produktach i ma to niewiele wspólnego z kaloriami, które przywykłyśmy śledzić). Tabletki tego nie uczą i dlatego dość łatwo popaśc w efekt jojo. Ale trzymam kciuki bo najwazniejsze to zacząć :D (ale 24 kg od porodu?! Buuuuuuu, u mnie waga od porodu wciąż ta sama..... :cry: :cry: :cry: )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dalia jakbym przed ciążą wazyła tyle ile powinnam to bym juz była laska jak Alimak :P

wazyłam normalnie 56kg zawsze, 5 lat temu rzuciłam palenie +10kg + obiadki meza + 8kg :) + 10kg w miesiac przytyłam po operacji po stracie pierwszego dziecka, startowałam w ciaze z Milenka z waga 84kg schudlam do 82kg i zaszłam w kolejna ciąze :) z Martynką wiec teraz mi zostało to co było przed :)

ja sobie zdaje doskonale sprawe ze nie moge liczyc tylko na tabletki bo to suplement diety a doskonale wiem, że trzeba cwiczyc i rownowazyc bialka wegle itd.... niestety na razie to moge tylko spacery ze wzgledu na przepukline miedzy kregową to sie troche powspomagam :)

dam rade jakos wiem , że dam :) dałam sobie czas ze do np sierpnia przyszłego roku chce wazyc 60kg :) wiec mam ponad rok :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A dajcie już spokój z tą wagą! JA też mam nadmiary. I co z tego? Taki ładny dzień a wy o wadze gadacie? NA słoneczko, na wiaterek. JA np. zabieram się za ostre sprzątanie. MAłego porwała babcia na spacerek po tym jak zjadł gęstej kaszy chyba ze 200 a ja do roboty. Pot się po dupie będzie lał to i waga może ruszy! :D
Ciao!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zazu jak ja bym tak chciała hehe a jak zaczynam sprzatac to jedna sie kreci druga płacze :) nawet odkurzacz nie działa bo w zasadzie tylko na jedna :)
ale zmykam na taras a na 13 do pracy wrrrr

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zazula01 pisze:
A dajcie już spokój z tą wagą! JA też mam nadmiary. I co z tego? Taki ładny dzień a wy o wadze gadacie? NA słoneczko, na wiaterek. JA np. zabieram się za ostre sprzątanie. MAłego porwała babcia na spacerek po tym jak zjadł gęstej kaszy chyba ze 200 a ja do roboty. Pot się po dupie będzie lał to i waga może ruszy! :D

Amen! :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Zazula01 pisze:
sto lat marchewkowa Blanusia! Obrazek Obrazek

No i mamy latoObrazek

Zdechne jak nic! Miłego dzionka, pomimo wszystko!
Wszystego najlepszego :)

u nas tez lato zmykamy na polko

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No! Posprzątane, obiadek przygotowany. Choć w takie upały nie chce się jeść.

Nie zróbcie z siebie skwarek! Słonko praży, że hej! Na moim balkonie jest Sahara.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zazula - nie nerwuj się! Ja też nie lubię rozmów o wadze :wink:
Asia - jasne, ze dasz radę! :D

Dziś mały po butli z kleikiem kukurydzianym spał od 21 do 1.00 a potem znowu co godzinę :( Może mój pokarm już jest do d...y skoro zaczęłam odstawiać? Chyba powinnam tak jak Asia - odstawić go zdecydowanym rychem a nie! Pieszczę się i z nim i z sobą! I dopiero teraz gdy podjęłam ta decyzję zobaczyłam, ze tak naprawde to nie jego problem a mój! :? :? :?

Zaraz ruszamy do fotografa zrobić zdjęcie do paszportu (o losie!). Tymczasówkę będziemy mieć podobno za 2 tygodnie więc nie wszystko jeszcze stracone :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dalia, tak to jest właśnie, że największy problem to my same. Też jestem za tym żeby powolutku kończyć karmienie, choć Karolę karmiłam 11 miesięcy. Ale teraz zdecydowanie mam mniej sił. Do tego dochodzą problemy z piersiami, które bolą co jakiś czas. I mi się odechciewa. Dlatego muszę powoli dokonać odstawienia. A u mnie największy problem to m. Martwi się c o jego synuś zrobi bez cycusia :? A nic nie zrobi! butlę dostanie! Żeby tylko on tą butlę chciał jeść! O zgrozo!

Zdjęcie piękne proszę zrobić Tośkowi i nam pokazać!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziendoberek :)

u nas w koncu zelżało i jest czym oddychać ufff od razu człowiek inaczej funkcjonuje...

zazu ja w takie dni uwielbiam jeść chłodniki, idealne na upały

Dalia nie koniecznie musi być tak ze na MM Antoś zacznie dłużej spać, ja tak myślałam a tak na prawdę nic się nie zmieniło...Lili miała taki okres i już, budziła się bardzo często...ostatnie kilka nocek zeby nie zapeszyć to o 20-21 kleik-o 2 butla 120ml i o 5-6 butla 120ml potem już pobudka ok8-9 a jedzenie dopiero ok 10 :shock:

ale martwi mnie jedno... Lili od czasu kiedy je na noc kleik budzi się ok 4 nad ranem stęka, rzuca się,pręży... po jakims czasie pójdą z bólem "wypchnięte" bąki i wtedy zasypia dalej...ale widzę ze bidulka się męczy.... czy te kleiki (kukurydziany,ryzowy) mogą powodowac az takie wzdęcia?

dziś się ważyłyśmy mamy az całe 6kg i 600 gram :)

mam mega problem jakie kupić następne pieluszki... dotąd uzywałyśmy pampers new baby 3 w polsce znane pod nazwą baby sensitive(białe opakowanie) ale na tym rozmiarze konczy się ta seria, a my musimy juz przejść na 4, na wszelkie inne pieluszki firmy pampers Lili jest uczulona :(
nie wiem co spróbować...huggisy?

AAA kupiłam wczoraj Lilijce strój na chrzest, bedzie wyglądać jak dziecko ze średniowiecza haha

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zazu na szczescie mam markize , no ale koniec leniuchowania czas do pracy :(

Dalia ja tak natychmiast to nie odstawiłam :( 2 tyg to trwało
ale trzeba było juz bo rzeczywiscie i ja i dziecko obie sie denerwowałysmy
no własnie kurde w głowach to cycowanie siedzi , poprzednio to był no problem a teraz :shock: :shock: hehe im starsza tym ..............

my tez wczoraj do paszportu obie dziewczynki obfocilismy :)
dzisiaj odbieram smieszne fotki hihih i mam nadzieje złozyc wniosek
do wrzesnia mam nadziej zdaze
pisałam Wam , że jednak sie zdecydowalismy na tydzien w Grecji bo cena taka sama jak nad polskim morzem

Natinka , Martynka własnie tez zjadła np butle o 20 po kapieli 150ml z kleikiem ryzowym potem o 3 rano 120ml wstała o 7 ale zjadła dopiero o 10 bo wczesniej malpica nie ruszy ni hu hu

Huggies kupiłam i podziekuje ohydne sa jak nie wiem co twarde i w srodku nie ma żelu jak w pampersach tylko jakby zbita wata sie przesuwa w pielusi jak dzidzia posika, strasznie mi nie podeszły
ja kupuje pampki 4

aaa wiecie co Dalia pisałas kiedys o pieluszkach zółtych nr 3
a ja znalzłam3 pieluszki 3 u tesciówki były i niby kupione w niebieskim opakowaniu ale miały żółte nadruki

dobra czas na nas do pracy rodacy :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam.

Blanko Marchewkowa to już 5 miesięcy! :bal:

Natina my używamy ostatnio tylko pampersów sleep&play (pomarańczowych), ślicznie pachną rumiankiem przez co nie czuć tak przesikanego pampersa. Jeszcze kupuję je w super cenie 34,99 to już w ogóle rewelacja :) Natina czemu już przechodzicie na 4? Przecież z tego co widzę Lili jest nawet ciut lżejsza niż Magda. My dalej na 3 i pewnie jeszcze długo będziemy. A Huggiesy spróbuj jak jeszcze nie miałaś może Wam podpasują (mnie nie) ale wg mnie nie ma lepszych pieluch niż pampersy. Tylko kup sobie chyba jeszcze Huggiesy 3 ,bo one większe są (od 5 kg a pampki od 4).

Asia zazdroszczę urlopu !

a ja znowu dziś kolejny dzień z gorączką gotuję się wewnątrz i na zewnątrz

Boże jak mi się chce gdzieś wyjechać na urlop nad wodę a tu nie ma szans na to :(

Asiu
mam pytanie jakiego rozmiaru pieluch na basen używacie? My mamy jeszcze najmniejsze xs ale widzę ,że już są za małe. Muszę kupić inne. Tylko u nas nie ma w sklepach :roll: więc muszę czegoś poszukać online.

Ostatnio zmieniony wt cze 29, 2010 12:12 pm przez czar_na, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

100 lat dla Blanki

Aaasia mój mąż je te tabletki tylko forte i w 2 tyg schudł 2.5 kg :D

natina ja od poczatku na huggisach jadę
co do mleka,ja nie wiem jak to jest z tym zagęszczaniem ale z tego co czytałam mleka ma być tyle miarek ile na opakowaniu a z kleikami są osobne już gotowe mleka

pokaż kreacje

dziewczyny miała któras słoiczki z babydreams z rossmana ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

haloooo!!!!!!!!!1
witam żyrafowo hi hi :lol: :lol: :lol:

sto lat dla Blanki marchewkowej!

Co ja z Wami mam, ile rozważań miałyśmy na temat piszczącego stwora 8)
No nie wiem, ja się wyłamię bo mi się podoba. Ale kupić nie kupię bo trochę za drogo jednak. :roll:

Zazula, nie przepraszaj! Ja popijam sobie od czasu do czasu w niewielkich ilościach :lol:

u nas prażówa

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czarna te 3 są już na styk dla Lili, one są do 7 kg a Lili waży 6600, ale juz w ostatnich dniach (nie wiedziałam ile waży) widziałam ze się robią małe,gumki się odciskają na nóżkach...my mielismy tez pampersy ale chyba z aloesem,w srodku pampki są niebieskawo zielonkawe - po nich uczulenie w godzinę!!! muszę rozejrzec się za tymi z rumiankiem...chociaz znając tego mojego wrażliwca to nic nie przejdzie...

od kiedy mozna wprowadzac jagody i zurawinę? nie moge znaleźć nigdzie

justynko
jak zrobię zdjęcie lilijce to wstawię, tylko nie mam kabla do aparatu bo siostra zabrała prze pomyłke do pl i juz tydzien pocztą idzie :?
trochę nie rozumiem co napisałas o tych kaszkach...poprosze jeszcze raz :) jak krowie na rowie :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

natina. ja kupuję właśnie huggisy ze względu na to, że pampki z aloesem uczulały Amelkę. Po jednym dosłownie pupa czerwona w krosty. A te sleep&play rumiankowe jeszcze bardziej uczulały. Więc my się na pampersy obraziłyśmy :wink:
Zamienie kupuję wickiesy z kauflanda no ale wy tam ich nie macie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]