Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 2:38 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Dziewczyny, Alimak, zapomniałam wam powiedzieć, że na mojego Kapsla na wyciszenie najlepiej działa....odkurzacz. :shock: JAk tylko włączę zapada cisza jak makiem zasiał. Na początku myślałam, że to przypadek, ale teraz już wiem, że jak jest maruda a ja muszę coś zrobić biorę odkurzacz. I, wierzcie mi, siedzi jak zaczarowany, odkurzacz wyje, ja sobie sprzątam a dziecko zaklęte siedzi cichutko :D :D :D I od razu uprzedzam, on się nie boi! Sprawdzałam! śmieje się i przemawia do sprzętu jak do mało kogo! :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monisqq ja też nie chciałam podwójnych rączek, tylko jedną. Powiem Ci jednak że w trakcie użytkowania zmieniłam zdanie - są mega wygodne i można na nich powiesić różne rzeczy.
Przy kolejnym zakupie wolałabym już podwojne. Poza tym z pojedynczą zawsze troszkę wiecej wózeczek waży no i nie składa się w parasolkę.
Ale pochwal się czy coś wybrałaś :sss:

Alimak ło Ty lasko ja nawet przed ciążą nie mialam takiej figury...

Antoś, Madzia, gorące życzonka!!!!!!

Czarna
czekamy na relację!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Obrazek Czuję się od jakiegoś czasu niewidzialnaObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Asia_79 http://www.youtube.com/watch?v=l5swx9QQ ... re=related
na tym filmiku reklamowym w ostatniej minucie pani mowi, ze z tylu od 4-5 mies., wiec ja chyba sie zdecyduje juz Sare wozic w siodelku :roll:

Pozdrawiam przy okazji wszystkie lutowczki!
Ja to zawsze ni z gruszki ni z pietruszki sie wtrace :oops:
Od czasu do czasu was podczytuje ;) ale jakos nigdy nie mam weny lub czasu napisac.
Martwi mnie tylko waga mojej Sary 5980g tydzien temu. Niby w poradni mowia, ze ok, to zaraz przy 25 centylu, ale wasze dzieci tak juz duzo waza, a moja taka kruszynka.
Quba w tym wieku wazyl 8kg, ale to chlop :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ZAZULA SERDUCHO Ty sobie wyobraź że właśnie weszłam na forum co by zmienić posta i właśnie zapytać JAK TAM U CIEBIE I CZY CZARNA SIĘ OKREŚLIŁA ZE SPOTKANIEM a tu taki smutek widzę. Oj Ty i niewidzialna...to chyba niemożliwe :lol:

powiedzcie dziewczyny co Wy o tym sądzicie. Bo ja staram sobie wyrobić opinię.
http://www.tuliluli.eu/produkty/zabawki/391/

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Salma, szkoda, że nie wpadasz częściej. A wagą się nie przejmuj, przecież to 6 kilowa panienka! Moja córka w wieku 4 miesięcy ważyła 6 kg i mierzyła 65 cm. I wszystko było ok. Spokojnie. Dzieci są różne. A twoja jest jedyna! :wink:

Askela, dziękuję! Obrazek Żyrafka fajna, tylko cena jak dla mnie zaporowa. Za gryzak? Kiedyś w kioskach ruchu można było kupić takie gumowe zabawki z grosze. Fakt, pewnie nie były z cudownej wszystko robiącej i pachnącej gumy, ale dzieci się nimi bawiły.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no właśnie Zazula - ja jestem z tych [b]niekupującychzabawekzbytwielu ;-))) i szczerze mówiąc nasz maluch ma tylko matę i jakieś grzechotki od gości i uważam że ok. Ale żyrafa mnie ZAINTRYGOWAŁA, BO popatrz...
http://www.allegro.pl/item1024054510_zy ... yrafa.html

Skąd taka popularność??? o co kaman???

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zazula01 pisze:
Salma, szkoda, że nie wpadasz częściej. A wagą się nie przejmuj, przecież to 6 kilowa panienka! Moja córka w wieku 4 miesięcy ważyła 6 kg i mierzyła 65 cm. I wszystko było ok. Spokojnie. Dzieci są różne. A twoja jest jedyna! :wink:

dziekuje za pocieszenie ;)
ja wiem, ze kazde dziecko inne, ale zawsze jakas zla mysl po glowie przebiegnie :]

askela a czemu sie zastanawiasz nad ta zyrafa?
jak dla mnei zwykla zabawka, tylko troche taka "blada", nie za kolorowa :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

Zazula u nas też odkurzacz tak działa! poza tym wypróbowałam już suszarkę do włosów i mixer kuchenny :P wszystko działa! a jak marudzi to odkurzacz rzeczywiście the best

STO LAT dla Antośka i Madzi Szpakowej :bal: :flo: :mis:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Askela, a może snobizm? :wink:
Ajeczka, suszarki jeszcze nie wypróbowałam. Odkurzacz jak wyciągnę to przynajmniej mam bodziec do odkurzenia, a suszyć raczej nie mam co :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć Salma :P Myślałam o Tobie ostatnio, fajnie że się pokazałaś!
Żyrafa mnie i n t r y g u j e. Czemu - nie wiem. Ale wiem, że to co podoba się nam, niekoniecznie podoba się niemowlętom i na odwrót... a może snobizm to fakt :roll:
Ja czekam aż mały wstanie i mykam w odwiedziny do koleżanki która rodziła dzień po mnie i poznałyśmy się w szpitalu :lol: Pierwsza wizyta, tak to jest umawianie się przy dzieciach :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

askela toż to zwykła gumowa zabawka :shock: siostrzenica miała taką ale kupioną za grosze ..skończyła jako zabawka psa :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

hmmm mnie tez zastanawia fenomen owej żyerafki... je tez nie jestem za kupowaniem zbyt wielu zabawek takim maluchom, co później z tym zrobić? Co prawda naszej 2-latce lubię sporo kupować, ale to też dlatego, że ona naprawdę bawi się wszystkimi zabawkami i dba o nie. A o co kaman z tą żyrafką to ja nie panie maju :ysz:

zazula u nas odkurzacz i suszara też sprawdzały się od samego początku. Zdarzało się tak, że odkurzacz chodził a ja miałam chwilę dla siebie :D:D:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzień dobry dzień dobry :lol:

zazulko ja ciebie zawsze widzę :lol: mało tego naqwet czytam haha
u nas odkurzacz od dawna czyni cuda :)

salma moja Lili wazy 6kg, tak chyba mają angielskie dzieci ;)
nie ma sie czym martwić,moja spadła do 9 centyla! ale idzie po bandzie :lol:

co do zabawek widze ze wpadłam w porę :lol:

w piątek wybralismy się do galerii, weszłam do mojej ukochanej zary (w której nie byłam od przed ciąży) i .... wyszłam z torbami :oops:
ale od razy mi lepiej,prze ponad rok nic ie kupowałam i moja szafa zalatuje starością, serio nie miałam w co się ubrac bo 3 tyg temu zrobiłam przegląd w szafie i "do wydania" poszły 3 ogromne torby
a ja zostałam z niczym :( wszystko jakieś takie już nie modne,przy kuse...bleee

w drodze powrotnej doszłam do wniosku ze nasza Lili jest biedna bo my jej nic nie kupujemy (czyt.zabawki) miała tylko matę i grzechotki z prezentów od znajomych więc pojechaliśmy do zabawkowego i tak też pochwalę się co dziecię dostało-dodam ze jest zauroczona i zafascynowana nowymi zdobyczami :)

http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/To ... 0049704%29

http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/To ... 0026076%29

http://www.toysrus.com/product/index.js ... Id=3985296

te kubeczki fajowe bo potem mogą służyc jako foremki do babek-kazda ma inny wzór na dnie

oprócz tego Lili się dorobiła pierwszego niekapka

i kupiłam swietne pojemniczki do mrozenia jedzenia,po prostu byłam pod wrazeniem pomysłowości

askela
nie wiem o co chodzi z tą zabawką, jak dla mnie zadna atrakcja, teraz dla psów takie robią ;)

alimaczku wyglądasz bosssssssssko!!!!!!!!
pytałas mnie o siostrę bliźniaczkę- jedyne 7 lat młodsza ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

natina to zaszalałaś :D a kubeczki dzieci uwielbiają zazwyczaj u mnie w rodzinie wszystkie dzieci lubiły ale po nich zostały tylko 2 szt więc kupię Lenie nowe

natina. pisze:

askela
nie wiem o co chodzi z tą zabawką, jak dla mnie zadna atrakcja, teraz dla psów takie robią ;)

hmm to było tak dawno temu może to od razu była zabawka psa a nie mojej siostrzenicy :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

justynko dzisiaj myslałam o Was, jak tam wysypka?zeszła?
a no troszku zaszalałam bo to moje dziecię biedne, ale ja też nie należę to zwolenników nadmiaru zabawek a tym bardziej takich nic nie wnoszących,ogłupiających itp

dziewczynki sama marchewka zapiera, a marchew-jabłko albo marchew-ziemniak?

powiem wam jeszcze po cichu ze u mnie powódź stulecia :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczynki, maluchy po prostu przesliczne! Rosna jak na drożdzach!

Melduje, że u nas wsio ok, mała tydzien temu wycrkulowała jak przewracac się na brzuszek, a dziś nieoczekiwania przewróciła się z powrotem na plecy, ale to przypadkiem.
Wcina owoce ze słoiczka, zajada się marchewka , hehe nawet małe zjadło połowe serka monte któregoś dnia.

w najbliższych dnia idziemy na kolejne szczepienia, zobaczymy, ile urosła i przytyła :-)
Jak na razie bardziej aktywna jest lewa raczka, choć drugiej tez uzywa, ale do wkładania i wyjmowania smoczka uzywa lewej

Spi od 20.21 do około 7-8 rano. Wciagi dnia czasmi kilka drzemek po 15- góra 30 minut:-)
Pozdrawiam Wam serdecznie, nasz komp jednak padł i trzeba zbierac kase na laptopa...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

potwierdzam, ze kubeczki to super zabawka i im dziecko starsze tyn wiecej nowych zastosowań znajduje. moja 2 latka nadal sie nimi bawi i teraz służą jako domki pamperków z kinder niespodzianek :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej lasenscje

no i przywialo zar tropiekow do mnie - od Was :evil: :evil: :evil: wredne zolzy no! :wink:

natinko super zabawki dla Lilaczka
co do marchewki to Blanka dopiero po tej z ziemniakiem zrobila mega kupsko ;)

funia fanie ze Iga rosnie zdrwowo! monte jej juz podajesz :shock:

Zazu :sss: mordo Ty moja :) Blanke od malego uspokaja okpa kuchenny - nie wiem czy pamietasz ze do niedawna zasypiala tylko przy nim :wink: ostatnio dziala jedna jedyna kolysanka :wink:
a z odkurzaczem sprobuje na pewno :wink: miliony niemowlakow nie moga sie mylic 8)

kati jak tam humorek?

Justynka jak uczulenie Lenki?

ANTOSIU I MADZIU STO LAT
Czarna gdzie sie podziewasz??? przyznaj sie ze dogorywasz pod stolem po chrzcinach ;)

Salma co tak skromnie? wpadaj czesciej!!! a o Sare sie nie martw skoro jest w normie
:) :wink:

Dalio hop hop? :)

askelko
podejrzana ta zyrafa :twisted: :wink: jak ziec moj umilowany? :lol: i jak wizycta kuzynostwa? :)

ps. co do fotki w sukience to Zazu o nie prosila bo teraz mi jakos glupio ze myslicie ze sie sama tak wstawilam :wink: co by mnie chwalic ochac i achac :wink:
niemniej jednak dzieki za komplementa :wink:

Blana sie obudzila

lece dac jej zupe

pa!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

natina na 9 centylu? :shock: az musze zerkac na wykres, ale to pozniej, bo karmie teraz :)
a pojeminczki do mrozenia to dla bobasow?
ja mam po Qubie z BrotherMax czy jakos tak, takie niebiesko zielone

kati81
ja np. w ogole wczesniej nie slyszalam o tej zyrafce :shock: ale juz niezla reklama jej idzie tutaj :D

askela
jejku, to milo, ze ktos stad o mnie mysli ;)

funia33
widze, ze corcia daje ci pospac, super! u nas roznie
ostatnie karmienie miedzy 20-21.00 i albo zasnie na cycu albo ja ukolysze i najpozniej 22.00 odkladam do lozeczka
budzi sie tylko raz miedzy 3 a 6 czyli tez roznie
w dzien zalicza krotkie drzemki, ale tylko na rekach buuu

alimak
no takiej zachety mi trzeba ;)

a my nadal na cycu tylko, zadnych herbatek, zadnej wody, zadnych kaszek
chce tak pociagnac do 6 mies.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]