Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:35 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Czar_na, jak możesz! Teraz mam błogą ciszę. Ale to nie znaczy, że nie cieszyłyby nas wasz odwiedziny. To było podłe i niesprawiedliwe. JA się zaryczę!!! Obrazek
Powiedz od razu, że wcale nie mieliście zamiaru przyjeżdżać. Obrazek

A ja na @ dalej czekam ale, co zrozumiałe, bez utęsknienia :wink:

Ostatnio zmieniony pt cze 25, 2010 7:42 pm przez Zazula01, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Witajcie wieczornie
bylam z kolezanka w lumpku oblowilam sie kuoilam sobie bluzeczke mezowi swetr Bartieu dwie kutrki ocieplacz a niuni plaszczyk spodnie i tez ocieplacz i 76 zl poszlooo

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mieliśmy ale nie odpisywałaś :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czarna jaki,jaki ? :bbb:

ajeczka nie to zebym ja miala :P :D mnie juz wystarczy ;)

ale mi moje dzecko numer dzisiaj wywinelo:P
lezala sobie w lezaczku,a ja poszlam do sklepu,maz sobie siedzial z nia,i mi nagral filmik. lezac podniosla sie do siadu,zlapala sie przy tym za jedna strone lezaczka i zaglada co pod lezaczkiem jest :shock: komedia z nia.
i pierwszy raz sie kapala dzsiaj w normalnej,duzej wannie :D ale bylo zabaaaaaawy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ajeczka, to się łudź dalej Obrazek

Czar_na, telefon poszedł do biedronki, przecież ci mówiłam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ajeczka jutro ci powiem jak @ wygląda, w srodę zdjełam ostatni plaster i dziś coś się zaczyna...zobaczymy czy się rozkręci..

Lili dzis do rany przyłóż, złote dziecko uchachane!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

walnelam takiego posta jak nigdy a mi go wcielo

ja pie....le! :evil: :evil: :evil:

jeszcze raz

nie uwazam by B byla niegrzecznym dzieckiem jak kiedys probowano mi to wmowic. wiem jedno - ona po prostu potrzebuje duzo uwagi, przede wszystkim mojej. jest bardzo ciekawa swiata a przy tym mega niecierpliwa. potrzebuje czestej zmiany bodzcow bo cholernie predko sie nudzi....ale przeciez ciekawe swiata dziecko to nie dziecko niegrzeczne! na milosc boska!
nom...
wiec wiem ze skoro moja obecnosc i poswiecanie malej bardzo duzo uwagi daje jej szczescie i poczucie bezpieczenstwa nie moge jej tego szczedzic.
B jest tez bardzo towarzyska - im wiecej przy i nad nia osob tym lepiej! jest wtedy taka szczesliwa, w sekundzie pogodnieje, ozywia sie, usmeicha sie, duzo "dyskutuje" :wink: jak tylko zauwazy ( robi to blyskawicznie) ze zostala sama natychmiast zaczyna sie marudzenie ktore szybko przechodzi w placz - kiedy znow ktos sie nad nia pojawia - nie to dziecko! usmiech jak na budyniu!
no taka jest i tego nie zmienie. juz nawt nie chce bo kiedys wkrecalam sobie rozne schizy...mialam pretensje do siebie ze jestem beznadziejna matka bo moje dziecko jest ciagle niezadowolone a ona domagala sie towarzystwa i uwagi tylko tyle!
czlowiekowi wydaje sie ( gdy nie jest rodzicem) ze niemowle lezy i pachnie, od czasu do czasu robi kupe, je i spi a takich dzieci ne ma albo sa nieliczne!!! :wink: no w kazdym razie moje takie nie bylo i nie jest :wink: ale i tak jest najwspanialsze pod sloncem! :lol:

choc czasem sie wkurzam i klne pod nosem :ddd: ( przy B naprawde trzeba miec w dupce baterie duracell - nie zwykle) nie zmienia to faktu ze B jest da mnie wszystkim!
moja Blanczyslawa 8)

ajeczko ja mialam normalny @, nawet dosc obfity jak na mnie :roll:

Czarna masz racje te chwile - sam na sam - z dzieckiem sa nie do opisania! 8) i to poczucie ze jestes naj! wiecie ze mimo ze zyje w bardzo udanym zwiazku smiem twierdzic ze tylko relacja matka - dziecko/dziecko-matka jest bezwarunkowa :wink:

monissq Blanka zrobila dzis dokladnie to samo! tzn bez zagladania pod lezaczek ;)pisalam juz wczesniej
:wink:

Zazu bloga cisza powiadasz.... :wink:

astra fajnie ze zakupki udane!

marchewko pochwal sie woziem bo fajna furka, dziewczyny na pewno chca zobaczyc 8)

Dalia hop, hop!???! :)

natinko jak tam z jedzeniem dzisiaj u Was?

Blanka pogardzila dzis kaszka :roll: nie w jej stylu foch na jedzenie :roll: tzn na kaszke bo przy cycu czasem stroi fochy :wink: wypila 90 ml a normalnie wypija ok 140-150 ale dzis zeby daja jej tak popalic ze w sumie jej sie nie dziwie, przy cycu tez sie wiercila i co chwila odrywala bo bol nie pozwalal jej jesc :(
teraz spi

ufffffffffffff 8) a ja ide po prysznic i wslizne sie pod kolderke do meza :sese: :siu:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

UUUU Alimaczku ty się nie wślizguj bo jeszcze skończysz jak Zazula z niby niestrawnością 8)

ooo Zazula w tym tygodniu się ostrzę w koncu na tą kawę, Czarna jak szpanujesz nowym fotelikiem to może się też przykulasz?????

Ajeczko
ja miałam normalne @, tyle że niebolesne, ale normalnie obfite, od porodu już cztery.

Dalia i jak się fura spisuje?

Obrazek

Ostatnio zmieniony pt cze 25, 2010 9:11 pm przez askela, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Alimak a mówiłam ,że Ty jesteś Obrazek

Dziecie śpi słodko wieczór można zacząć.

Ostatnio zmieniony pt cze 25, 2010 9:26 pm przez czar_na, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czarna
:pho:

i wlasnie wlasnie kobieto - pochwal sie co nabylas - fotelikiem znaczy sie ;)

i ja chce takie fajne emotikony umiec wstawiac :( jak sie to robi? ;)

sciskam i lece! papa

ps.

askelka odezwij sie na gadu w wolnej chwili. zapytanie mam do Ciebie :lol: :pr:

branoc kobity!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Alimak wstawia się ;) :P
http://www.sweetim.com/ (nakładka na IE)

a fotelik nabyłam taki

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Alimak dąży do powiększania rodziny. Dajcie jej spokój dziewczynki! To nie wypada! Obrazek

Czar_na, no właśnie! Wpadniesz????
Askela, czekam, oby nie na darmo!
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zazula obym nie wpadła tfu tfu !! Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wpadaj tylko nie pluj, bo psem poszczuję! Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej, hej!
Błąkam się po nocy więc wpadłam :wink:

Alimak - uwielbiam twoje posty :wink: Matki z reklam nie istnieją w realnym świecie - powiedzmy to sobie wprost. Fajnie, że odreagowałas z koleżanką! :D

Czarna - wiesz, że też rozważam ten fotelik. A ostatecznie zdecydowałas się na 0-25kg czy 9-25kg My, biorąc pod uwagę 8 kg małego chyba weźmiemy już ten od 9 kg. I czerwony? Fajny! :D

Askela - fura pierwsza klasa. Fajny zakup. I Antek go lubi! Ale czy wy też tak macie, ze chodząc za spacerówką kopiecie w tylnie koła? :? No ja tak mam. I dreptac za nim musze jak gejsza (w dodatku dziewica! :twisted: )

Ajeczko - witaj kochana! NO ja mam mirenę. jestem z niej zadowolona, żadnych skutków ubocznych. No może poza tym, że kompletnie nie interesuje mnie coś takiego jak sex. ja to wiąże se spiralą choć jak czytałam to inne lutówki też walczą z brakiem ochoty! :wink: Więc nie wiem gdzie problem :hm: . Z @ nie pomogę bo wciąz jej nie mam (ale to już zapewne robota Mireny :roll: )

A ja dziś znowu byłam na imprezece - takie tam babeczkowe pogaduchy z koleżankami ze starej pracy (gdy jeszcze w szkole pracowałam). dziś zakończenie roku, no więc kończyłyśmy :wink: . Było wesoło i momentami rubasznie :wink: Alkohol się lał (nie dla mnie, rzecz jasna! :( ). Ale Antek znowu zaprotestowła. Chłop zawstydzony, że ostatnim razem nie dał rady, nie zadzwonił do mnie. Mały padł zryczany, bez jedzenia :( .
Martwi mnie to bardzo... zaczynam myśleć, ze naprawde chodzi o mnie, o moją nieobecność. Protestuje gdy nie czuje mnie przy sobie. Jakiez to obciążające... :( :( :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dalia zdecydowałam się na 0-25, bo Magda waży 6,5 kg dopiero a wózek sprzedaliśmy wraz z fotelikiem. Mamy co prawda pożyczony od znajomych ale nie mogę go przecież wiecznie trzymać a to trochę potrwa zanim przekroczy 9 kg. Nie wiem jak w wersji pro ale tu jest rozkładanie do pozycji półleżącej a wg mnie to ważne w każdym wieku jeśli dziecko zaśnie w aucie. Wydaje mi się dużo wygodniejszy niż kołyska więc chciałam się przesiąść już.

Co do wieczoru to zazdroszczę - musiało być fajnie. I chwilami zazdroszczę Wam tych relacji z dziećmi , bo u nas nie powiem ,że nie jestem dla Magdy ważna ale równie dobrze może opiekować się nią Babcia albo Tata i też fajnie, jak wrócę to co najwyżej opowie mi co robiła. Chwilami Wam zazdroszczę ale z drugiej strony na dłuższą metę to musi być męczące np. powrót do pracy.

Dalia napisz mi jak u Was wyglądają wieczory? Może tylko Ty robisz wszystko wokół Antosia ? U nas od początku było bardzo równo. Może kilka wieczorów z rzędu powinnaś tylko stać z boku a Antka mąż będzie obsługiwał? Albo wychodząc może niech mąż ma przy sobie np, Twoją koszulę nocną by mały wyraźnie czuł zapach?

My nie kopiemy. Pewnie masz dłuugie nogi- szczęściara ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maratinka sto lat dla Madzi

Czarna mam coś podobnego fotelik tzn będę mieć od siostry ale on jest 9-25 ale to za jakiś czas,Lena co prawda dobiła już 8 kg prawie :shock: ale jeszcze ma sporo miejsca w kołysce-przy główce nadal ma wkładkę dla noworodków bo bez niej ta jej mała łepetynka bardzo jej lata :roll:

dziś będę miała nowe mebleki dla Lenki :$%^:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Justyna 8 kilo ? Łał ! To starsza Szpakówna naprawdę jest drobna :shock:

Czekam na zdjęcia !

A ja myślę nad kolorami nowego pokoiku Magdy. Meble mamy z drewna sosnowego może coś mi pomożecie? Zastanawiam się czy iść dalej w żółty czy może jakiś inny kolor teraz ? Np delikatny szary-fiolet?

Teraz nasz pokój wygląda tak :

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no 8 kg :D ale ciuszki 68 nosimy,niektóre jeszcze nawet przyduże są-niektóre tylko za małe w pasie :roll:

do takich mebli to w sumie praktycznie każdy kolor będzie pasować,ja mam słoneczny żółty

łóżeczko mam w dużym przy jasnym fiolecie i też fajnie wygląda

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czar_na, a po co chcesz przemalowywać? Niedługo będzie całkiem nowy pokój! Inne światło inne ustawienia, więc może poczekajcie? :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]