walnelam takiego posta jak nigdy a mi go wcielo
ja pie....le!
jeszcze raz
nie uwazam by B byla niegrzecznym dzieckiem jak kiedys probowano mi to wmowic. wiem jedno - ona po prostu potrzebuje duzo uwagi, przede wszystkim mojej. jest bardzo ciekawa swiata a przy tym mega niecierpliwa. potrzebuje czestej zmiany bodzcow bo cholernie predko sie nudzi....ale przeciez ciekawe swiata dziecko to nie dziecko niegrzeczne! na milosc boska!
nom...
wiec wiem ze skoro moja obecnosc i poswiecanie malej bardzo duzo uwagi daje jej szczescie i poczucie bezpieczenstwa nie moge jej tego szczedzic.
B jest tez bardzo towarzyska - im wiecej przy i nad nia osob tym lepiej! jest wtedy taka szczesliwa, w sekundzie pogodnieje, ozywia sie, usmeicha sie, duzo "dyskutuje"

jak tylko zauwazy ( robi to blyskawicznie) ze zostala sama natychmiast zaczyna sie marudzenie ktore szybko przechodzi w placz - kiedy znow ktos sie nad nia pojawia - nie to dziecko! usmiech jak na budyniu!
no taka jest i tego nie zmienie. juz nawt nie chce bo kiedys wkrecalam sobie rozne schizy...mialam pretensje do siebie ze jestem beznadziejna matka bo moje dziecko jest ciagle niezadowolone a ona domagala sie towarzystwa i uwagi tylko tyle!
czlowiekowi wydaje sie ( gdy nie jest rodzicem) ze niemowle lezy i pachnie, od czasu do czasu robi kupe, je i spi a takich dzieci ne ma albo sa nieliczne!!!

no w kazdym razie moje takie nie bylo i nie jest

ale i tak jest najwspanialsze pod sloncem!
choc czasem sie wkurzam i klne pod nosem

( przy B naprawde trzeba miec w dupce baterie duracell - nie zwykle) nie zmienia to faktu ze B jest da mnie wszystkim!
moja Blanczyslawa
ajeczko ja mialam normalny @, nawet dosc obfity jak na mnie
Czarna masz racje te chwile - sam na sam - z dzieckiem sa nie do opisania!

i to poczucie ze jestes naj! wiecie ze mimo ze zyje w bardzo udanym zwiazku smiem twierdzic ze tylko relacja matka - dziecko/dziecko-matka jest bezwarunkowa
monissq Blanka zrobila dzis dokladnie to samo! tzn bez zagladania pod lezaczek

pisalam juz wczesniej
Zazu bloga cisza powiadasz....
astra fajnie ze zakupki udane!
marchewko pochwal sie woziem bo fajna furka, dziewczyny na pewno chca zobaczyc
Dalia hop, hop!???!
natinko jak tam z jedzeniem dzisiaj u Was?
Blanka pogardzila dzis kaszka

nie w jej stylu foch na jedzenie

tzn na kaszke bo przy cycu czasem stroi fochy

wypila 90 ml a normalnie wypija ok 140-150 ale dzis zeby daja jej tak popalic ze w sumie jej sie nie dziwie, przy cycu tez sie wiercila i co chwila odrywala bo bol nie pozwalal jej jesc
teraz spi
ufffffffffffff

a ja ide po prysznic i wslizne sie pod kolderke do meza