Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:37 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 215 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny... :)
a ja nadal oczywiscie mam dylemat miedzy klinikami a kamienskiego...i taka rozerwana wewnetrznie jestem co do wyboru szpitala... :lol: Jezeli pojde 17 marca i okaze sie ze synus jest duzy jak lekarz przewiduje i bedzie cc to pojde na kliniki ...ale jezeli okaze sie ze wsio ok...to chyba kamienskiego ze wzgledu na komfort psychiczny podczas porodu naturalnego... :) ..jeszcze pomysle...hahahaha dojdzie do tego ze cos sie zacznie a ja wyjde z domu i nie bede przekonana w ktora strone isc... :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: aknoli
Awatar użytkownika

lila dlaczego naturalny lepszy na kaminiskeigo????to ze względu na studentów???
a gdzie 1raz rodziłąs?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lila grozi Ci cc? dlaczego?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aknoli...1 dziecko rodzilam na kamienskiego ...ponad 10 lat temu...wszystko bylo ok oprocz poloznej hitlerowca podczas porodu...ktora mnie ponizyla i potraktowala jak krowe cielna... :evil: ogolnie nie narzekalam bo na porodowce spedzilam 12 godzin i byla zmiana poloznych...pierwsza byla cudowna osoba...delikatna cierpliwa i bardzo pomocna...na sam porod trafila mi sie 60 letnia babcia ktora potraktowala mnie jak kawal miecha... :?
no ale nic... za kamienskiego przemawia fakt ze rodzily tam wsztstkiemoje kolezanki...zebralam opinie i sa podzielone ale wiekszosc jest na plus... chodzi o warunki...mozliwosc pobytu meza bez najmniejszych problemow i bezplatnie w osobnej sali porodowej... i oprocz tego opinie z internetu tez przemawiaja bardziej za nic przeciw...ale...jezeli doszlo by do powiklan...lub jakiegokolwiek problemu ze mna lub dzieckiem wolala bym byc pod swietna opieka lekarzy na klinikach ...tam tez pracuje lekarz ktory prowadzi cala moja ciaze...jezeli chodzi o cc...ktore grozi mi z racji wielkosci dzidziusia... w 30tc mial juz 2 kg..i lekarz powiedzial ze moze byc duzy i jezeli mi zaproponuje cc ze wzgledu na siebie i dziecko zgodze sie... bo nie bede narazala zadnego z nas...zobaczymy jaki jest obwod glowki bo to jest bardzo wazne przy podejmowaniu decyzji..
jestem dobrej mysli i mam nadzieje ze 4 kg nie przekroczy i bede mogla rodzic sn..wiem ze rodza sie dzieci sn wieksze ale chodzi o ryzyko..jestem pewna na 100% ze do 4 kg dam rade naturalnie bez pisniecia...ale wiecej to juz nie jestem taka pewna... :lol:
Tak wiec ostateczna decyzje podejme 17 marca po pomiarach malego i rozmowie z lekarzem... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

dzieki za wyczerpującą odp. lila
a nie wiecie co sie dzieje na kaminskiego??moja kumpela tam rodzila 15lutego jeszcze nie wyszłą i nie mozna ponoc odwiedzac, cos chyba tam paniuje, poza tym jej dziecko dostalo zapalenia ucha, skad to sie bierze.....wybaczcie ale jestem zielona.... :?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

mowisz lila ze tak bez piśniecia urodzisz mniej niz 4kg???
jezuuu podziwiam, widac ze to takie złe nie jest??? ja sie strasznie cykam...dzis wizyta u lekarza ciekawe co powie...moze do spzitala prosto skiruje bo to juz wkrótce

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20
Awatar użytkownika

Odradzam klinike na dyrekcyjnej szczerze....byłam tam przez miesiąc i były to najgorsze chwile...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Edyta ale co tam było nie tak?
personel zły? płozne? lekarze? warunki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pielęgniarki w porządku tylko te starsze :) położna wporządku lekarze traktują Cię jak kolejną sztuke ... zero serca ja nie miałam szans nic się dowiedzieć jak leżałam na stole operacyjnym dopiero mnie poinformowali że to przygotowanie do cc bo dziecko się dusi...spada tętno Marysi...

A po za tym po cesarce trzeba było po 7 godzinach szybko opuścić najlepiej samamu sale wybudzeniową ponieważ już kolejka czekała na łóżka...tam jest przepełnienie ciągle kobiety czekały z dziećmi na korytarzach bo nie było łóżek itp a słynny p.prof chciał żebym ściągneła pokarm i zabandarzowała piersi na co położna się ni zgodziła i powiedział że to bzdura i starodawny zwyczaj więc się nie zgodziłam... w ogóle szkoda gadać ... studentów mnustwo i nikt się Ciebie nie pyta czy sobie życzysz czy nie życzysz by stali i się gapili ...

I po porodzie przychodzi np grupa 8 studentów i pyta jak zostałaś zapłodniona kiedy i czy mogą Cię zbadać i porozmawiać...jak odmówiłam kobieta która ich przyprowadziłą z oburzeniem powiedziała a czemu to nie można...myślałam że ją wyniose ... z pokoju...nie miałam ochoty mówić że czekam na śmierć córki ale tam nikt tego nie szanował tam jesteś tylko nr 21 czy 23 czy jakimś tam...kolejnym poprostu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie polecam szczerze leżałam tam 3 tyg i nie mówie o tej klinice źle dlatego że moja Marysia nie żyje bo to nie ich wina że miała wade genetyczną...
Kobieta która ze mną leżała została zgoniona z sali wybudzeniowej po cc 5 godz...i to o 3 w nocy... została przeniesiona na sale 7 osobową z jeszcze ciężarnymi ona jedyna z dzieckiem przy sobie już...to nie szpital to "królikarnia" na sztuke wszystko...

Dziewczyna zrobiła awanture jak nic i przenieśli ją do mojej sali 2 osobowej...

Ale co przeżyła żeby ją przenieśli kobieta po 5 godz od cesarki gdzie powinna leżeć ... do dziś mam bóle głowy straszne bo żaden z lekarzy nie mówił że nie wolno głowy podnosić po cc dopiero można w 2 dobie po cc...

Ale kto miał mi to powiedzieć jak nie lekarz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Edyta:(szczerze Ci wspołczuje
ja takie piekło przeszłam u mnie w szpitalu w moim miescie Niewiem coto znaczy "rodzic po ludzku"
miałam chamską połozną i podczas porodu poczestowali mnie jakimś swinstwem ze rana niechciała mi sie goic lezałam po porodzie na ginekologii miesiac przykuta do łóżka a synek zdrowy w domu z dziadkami na sztucznym karmieniu
Teraz jestem w drugiek ciazy kategorycznie nie chciałam rodzic tu gdzie przezyłam pierwszoporodową traume
kolezanki poleciły mi profesora z dyrekcyjnej i do niego jezdze prywatnie to i u niego myslałam ze bede rodzic
ale mnie podłamałas:(
tą królikarnią
a moze trafiłas na jakis wyż demograficzny?
ciekawe czy zawsze jest tam przepełnienie

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

no ja chce rodzic ale na chałbińksiego.....tam tez tak....TRAGICZNIE!!! RATUNKU????ja nie wiem, chyba trzeba zaczac rodzic w prywatnych spzitalach bo tam jest po ludzku :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aknoli chocbys chciala to we wroclawiu nie ma prywatnej porodowki... :? ehhh...zobaczymy ..poki co nie ma sie co stresowac... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ada2007 pisze:
Edyta:(szczerze Ci wspołczuje
ja takie piekło przeszłam u mnie w szpitalu w moim miescie Niewiem coto znaczy "rodzic po ludzku"
miałam chamską połozną i podczas porodu poczestowali mnie jakimś swinstwem ze rana niechciała mi sie goic lezałam po porodzie na ginekologii miesiac przykuta do łóżka a synek zdrowy w domu z dziadkami na sztucznym karmieniu
Teraz jestem w drugiek ciazy kategorycznie nie chciałam rodzic tu gdzie przezyłam pierwszoporodową traume
kolezanki poleciły mi profesora z dyrekcyjnej i do niego jezdze prywatnie to i u niego myslałam ze bede rodzic
ale mnie podłamałas:(
tą królikarnią
a moze trafiłas na jakis wyż demograficzny?
ciekawe czy zawsze jest tam przepełnienie

Wiesz to są moje odczucia z Tobą może być inaczej... ja tylko wyraziłam opinie...i powiem Ci że prof jest dobrym lekarzem podobnież najlepszym jeżeli chodzi o wizyty prywatne ale ta dziewczyna która została tak potraktowana wciśnięta do 7 osobowego pokoju z małym dzieckiem też chodziła prywatnie do profesora...więc na względy nie ma co liczyć ...

Studentki na bloku oper. powiedziały że będe miała małe rozcięcie a jak zobaczyła moją blizne lekarka w moim szpitalu powiedziała BOŻE co tak panią rozcharatali my robimy połowe tego a na dodatek moja Marysia ważyła 800 gram... więc nie wiem czemu mnie tak rozcieli...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam i dołączam się do tematu, żywo nim zainteresowana. Termin mam na 17 marca :)

Właśnie zwiedzałam o. położniczy na Kamieńskiego. Zdecydowałam tam rodzić. Wygląda ok. sale porodowe przyjemne. Chciałabym poród w wodzie wanna wygląda zachecająco. Powiedziano mi, że pozycja do porodu dowolna, a naciecie robią ze względu na dziecko - jeżeli główka klinuje się, a kobietka nie może jej przepchać - brzmi sensownie.

Mam pytanie, może znacie dobrą położna z tego szpitala. Chcę wynająć jakąś na cały poród.

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Padthai pisze:
Witam i dołączam się do tematu, żywo nim zainteresowana. Termin mam na 17 marca :)

Właśnie zwiedzałam o. położniczy na Kamieńskiego. Zdecydowałam tam rodzić. Wygląda ok. sale porodowe przyjemne. Chciałabym poród w wodzie wanna wygląda zachecająco. Powiedziano mi, że pozycja do porodu dowolna, a naciecie robią ze względu na dziecko - jeżeli główka klinuje się, a kobietka nie może jej przepchać - brzmi sensownie.

Mam pytanie, może znacie dobrą położna z tego szpitala. Chcę wynająć jakąś na cały poród.

Pozdrawiam

Hej, moja kolezanka rodziła na Kamienskiego w połowie lutego , miała położną z fundacji i była bardzo zadowolona jesli chcesz dowiem sie o namiar bezpośredni do niej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Padthai..kiedy zwiedzalas oddzial ? bo wlasnie wczoraj dowiedzialam sie od znajomej salowej w tym szpitalu ze jest zakaz odwiedzin i wchodzenia poniewaz panuje tam..hmmmm...sepsa... trwa odkazanie oddzialu... :? Nie wiem co miala by za cel mnie klamac...poza tym jakas dziewczyna tutaj pisala ostatnio ze tymczasowo zamkneli bo cos tam panuje paskudnego :? ciekawe ile w tym prawdy... :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Dziewczyny!!! Polecam kliniki. Opieka świetna, choć warunki niespecjalne. Na studentów można się niezgodzić, bo już na wejściu w izbie przyjęć podpisuje się zgodę. Poród w sali jednoos. 250 zł, pobyt w sali jednoos. z łazienką 70 zł/dobę. Wilczyński nie odbiera porodów. Jeżeli się znajdziecie w gabinecie patologii, też możecie poprosić innego lekarza, np. dr Krzemieniecką, albo Pawelec. Na klinikach wykryli mi 6 cm mięśniaka, którego w Corfaniedzie i w E-medzie nie zauważyli :shock:
Kliniki będą najprawdopodobniej funkcjonować w wakacje. Pozdrawiam.

Pomóż Hani www.lewko.eu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sascha...dobre wiesci nam tu przynioslas kochana..oczywiscie co do porodu..bo ten twoj miesniak juz nie za dobra wiesc no ale podobno ciaze leczy miesniaki i on powinien sie zmniejszyc badz sie wchlonac... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ojjj kochana dobre wiesci przynosisz mi....ja jeszcze tylko pare dni i znajde sie na klinikach, wtedy bede miec wszystko na ZYWCA :shock: :shock:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 215 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]