Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 4:49 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Witam!
Byłam dzisiaj u lekarza i widziałam pęcherzyk jest całkiem widoczny i w środku na dole widać było mały, biały punkcik. Podobno może to być zarodek. Nastepna wizyta za 2 tygodnie. Już się nie mogę doczekać. A jeśli chodzi o ból sutków, to dzisiaj znowu są bardziej wrażliwe niż ostatnio, ale i tak niewiele.
Pozdrawiam nowe przyszłe mamusie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ciąża na pewno się rozwija bo zrobiłam test z wieczornego moczu i krechy wyskoczyły od razu, wydaje mi się że ciąża młoda i stąd to całe zamieszanie oto dowód
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

emisia narazie sie nie martw..wiem, ze to się łatwo mówi..ale postaraj się nie denerwować..kasą się nie przejmuj...w tym miesiącu gorzej, w przyszłym bedzie lepiej..zrób wszystkie badania plus wizyty, żebyś byla pewna, że wsio ok..
Ja sama się zastanawiam czy iść jeszcze na bete przed wyjazdem, czy dopiero po? tez się martwie czy dobrze tam sie wszystko rozwija? a jak nie? jeszcze mam tendencje do czytania o stratach, o poronieniach..bez senu i sie wkurzam..i stersuję..

kasienka gratulacje, to super:)

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

E-misia nie martw się na zapas, może masz racje że ciąża jest młodsza niż by się wydawało i za tydzień się okaże że wszystko jest ok.
ja dzisiaj idę do lekarza ciekawe ile zapłacę:) ciekawe co mi dzisiaj powie, w pierwszej ciąży miałam złe wspomnienia z pierwszych wizyt, trafiłam na beznadziejnego lekarza, na pierwszej wizycie powiedział mi że nic nie widzi że to za wcześnie że może jest pani w ciąży a może nie i że mam przyjść za tydzień, przyszłam za tydzień i była ta sama gadka że mam przyjść za tydzień albo dwa to może będzie już coś widać więc tak zrobiłam, przy trzeciej wizycie chciał mi zrobić cytologię i jak mnie badał to tak niedelikatnie że zaczęłam krwawić, byłam przerażona a jak się zapytałam co będzie to mi odpowiedział że nie wie że będzie jak będzie może się uda a może nie, byłam załamana bo to pierwsza ciąża, na szczęście dał mi zaraz na USG i okazało się że jest dobrze ale do niego już nie poszłam zmieniłam lekarza. Ale się rozpisałam:)
odezwę się jak wrócę od lekarza:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

edytapr mi przy wizycie tez robił cytologie..a nie wolno w ciązy? czy jak? tez nic nie widzial, ale u mnie to dopiero był jakis 2 tydzien. kazał przyjść za 2-3 tyg, bo wczesniej rzeczywiscie bez sensu..
ale akurat temu lekarzowi ufam, prowadził moją pierwsz a ciążę i było git, także mam nadzieje, ze teraz tez bedzie.
tylko, że w 1 szej ciazy kasował 80zł....a teraz 150 :shock: ale cóż..za dobra opiekę się płaci..niestety..

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ania1980 to moja wizyta była chyba w 5 lub 6 tyg, teraz już nie pamiętam. no mam nadzieje że teraz coś zobaczy, nawet nie wiem czy ma w gabinecie usg a jak nie to może mnie wyśle

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam

10 czerwca zrobiłam test i pojawiły się dwie kreseczki mam już synka Szymonka który w październiku skończy 2 latka. Mam też męża. Obecnie jestem na urlopie wychowawczym

wizytę u lekarza mam w pon potem gin wyjeżdża :/

nie widzę moich suwaczków :/

udało mi się wstawić suwaczki :)

wizytę mam w pon będzie to 5 t 2 d ciąży ;) trochę wcześnie ale gin potem wyjeżdża ma urlop i będzie dopiero za trzy tygodnie czyli byłoby za późno na pierwszą wizytę ;)

a ciekawa jestem czy coś już będzie widać ;p o drugie bobo staraliśmy się w sumie od marca tego roku trzy cykle w kwietniu miałam torbiel która sama się wchłonęła a potem w maju dostałam @ po 20 przy regularnych cyklach więc albo cykl mi się rozregulował przez torbiel albo usłyszę w pon że ciąża jest o miesiąc starsza :lol: ciekawe już nie mogę się doczekać wizyty żeby usłyszeć że wsio ok :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasia witaj :D moze coś bedzie widac...
ja tez 10 czerwca robiłam test :D

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a kiedy idziesz do lekarza??
kurczę szkoda że ten mój potem ma urlop wolałabym iść za tydzień :/

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Gratulacje lutóweczki!
Spokojnej i bezproblemowe ciąży

sierpniówko-wrześniówka 2009 ;)

[*] [*] [*] [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka :)

Ja robiłam testy 7-8-9 czerwiec ale 10 czerwca beta także to dla mnie wiarygodne i biorę 10 czerwca za ten dzień kiedy się dowiedziałam :)

Na tych fajniejszych kalkulatorach, które nie obliczają tylko daty porodu, ale również poczęcia i inne. Wychodzi że przy 34 dniowym cyklu poczęcie nastąpiło 26 maja czyli 20 dc tak jak testy owu wskazywały i faktycznie kochaliśmy się tego dnia i dzień wcześniej, potem było kilka dni abstynencji ;) Więc w takim układzie data porodu była by na 16 lutego, a nie 10 i ciąża ma obecnie nie 6 tyg tylko 5t1d więc miała wczoraj prawo nie być widoczna 5 tyg ciąża. Sama siebie uspokajam, dobra jestem ;)

Kasia8313 Witaj :) Możliwe że zobaczy pęcherzyk, ale widzisz co ja mam po wczorajszej wizycie, mam nadzieję ze Twój gin ma lepsze czulsze USG, choć teraz dziewczyny z mojego wątku styczniowego mówią mi że u niech w 6 tygodniach też mówili że nie ma, albo sam pęcherzyk.

Dzięki za słowa otuchy, mam nadzieję że zostanę tu z Wami :)
Dziś zrobiłam bete jutro zobaczę jak przyrosła od 10 czerwca :) Bo przyrosnąć na pewno bo widać po teście z wczoraj ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja do lekarza pójdę dopiero po 3 lipca, jak wrócimy z wakacji..ale własnie sie zastanawiam czy robić jeszcze bete, czy odpuscic, nie wkrecac sobie i pójśc dopiero do lekarza??
emisia ale Ty masz wszystko opanowane :D ja nie pamiętam kiedy się kochaliśmy, kiedy mogłam zajść w ciążę, jakie mam cykle..ale to przez to, ze braląm non stop tabki..jak odstawiłam, to już się nie doczekałam@..takze u mnie nic kompletnie nie wiadomo, tylko to, ze na usg nic nie widac, test pozytyw, beta 238..i koniec :roll:

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wróciłam od lekarza, ciąża potwierdzona, według ostatniej @ 6 tg c, następną wizytę mam dopiero 15.07 bo wyjeżdża na urlop. Zrobił mi przy okazji cytologię za wizytę płaciłam 70zł i 20zł za cytologię, jak oglądałam cennik to za usg 150zł masakra a czekają mnie 3 ale można wziąć w pakiecie wtedy będą za 400zł 3
dostałam na wszystkie badania ogólnie wszytko jest ok i jak za miesiąc będzie ok to na urlop mogę bez problemu jechać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

edytapr no to super, gratulacje. Ja umówiłam się na 7 lipca..troche dlugo, ale szybko zleci :)
to i tak niedrogo płacisz. Mój gin za każda wizytę kasuje 150zł, a chodzi się co miesiąc, tzn tak chodziłam w 1szej ciąży i mi to pasowało, widziałam dzidzię raz na 4 tyg, wiedziałam że wsio ok..jakoś państwowy gin i 3 usg w całej ciązy do mnie nie przemawiają.

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie!! ja właśnie odebrałam drugie badanie hcg i chyba jest w porzadku pierwsze było 948 a 2 dni później 1706:) :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej :)

a ja zaczynam zhizować :( nie mam żadnych objawów :( nie pamiętam już jak było w pierwszej ciąży osiwieję do pon :/

do tego jeszcze mały chory byliśmy wczoraj u lekarza dostał kupę leków :/

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasia8313 nie przejmuj się ja też nie mam żadnych objawów powinnyśmy się cieszyć :D chociaż jakieś nudności mogą sie nam jeszcze przytrafić :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

chciałabym już być po pierwszej wizycie ;p za dużo czytam w necie :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

doskonale Cię rozumiem :D ja tez mam pierwszą wizytę w poniedziałek już nie możemy się doczekać z mężem mam nadzieje że zobaczymy już naszego bąbelka :D ja tez za duzo siedzę w necie i dobieram sobie do głowy głupoty.. mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i Ty tez musisz być tej myśli :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej :)

Moja beta z wczoraj czyli dokładnie tydzień po pierwszej (137) wynosi 4 460 :D :D :D Mieszczę się w granicy 4 tyg po zapłodnieniu :D

Jeszcze jutro i w pon. zrobię i w środę na USG :D

Teraz jestem pewna na bank że zaszłam w dzień matki 26 maja :D

Moja gin bierze 100zł wizyta normalnie ciążowa raz na m-c. W tym mam USG przy każdej wizycie i cytologię kiedy trzeba :)

Kasia i Kefirek tak jest jak się za dużo czyta to człowiek głupieje, to samo potem jak dziecko jest to człowiek różne objawy przypisuje chorobom :?

Edypar Gina masz taniego, ale USG matko boska, 150 zł :shock: to ja 80 zł płaciłam prywatnie za USG zwykłe z filmem, a samo USG 40 zł, a 3D 170 zł, a tu zwykłe 150 masakra...
Gratki potwierdzonej zdrowej ciąży :D

Ech czeka mnie intensywny tydzień:
w środę wizyta u gin
w czwartek ślub i przyjęcie chrzestnej Emi
w piątek jedziemy do rodziców zostawić psa i w nocy wyjeżdżamy na wakacje :D
O ile wsjo będzie ok ze mną :)

Miłego dnia babeczki :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]