Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 2:56 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,

I ja postanowilam do was dołaczyc ...3 dni temu dowiedzialam sie ze zostana poraz drugi mama :)
Mam juz synka Jakuba 17/05/10 skonczył roczek :) Jest całym moim swiatem :)

Beta wyszla mi 106 wiec u mnie to wczesne tygodnie ;)

Milo mi was poznac i mam nadzieje ze milo spedzimy razem te 8 miesiecy :P :P :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

co ta moja beta taka wysoka? 3526 ml/h?

ja też jakaś taka "bezobjawowa jestem :0

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj gabryśka_17
Ja widząc twoją betę zastanowiłam się czemu moja jest taka mała :)
wydaje mi się, że są różne normy stąd ta różnica. Ja mam zamiar pójść w poniedziałek jeszcze raz na betę żeby sobie zobaczyć czy rośnie. A masz już może ciemniejącą kreskę poniżej pępka ? U mnie pojawiła się wczoraj.
Nie odpowiadaj jeżeli uznasz, że pytanie jest zbyt osobiste.
Pozdrawiam Lutóweczki 2011.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kreski nie mam,
za to intensywnie zaczęłam się smarować oliwką na brzuszku i piersiach, ma to zapobiec ewentualnym rozstępom

z tą betą to chyba masz rację, że jednostki inne
ja, podobnie jak ty, myślałam, żeby iść sprawdzić czy rośnie, ale w końcu postanowiłam wyluzować i poczekać co czas przyniesie.

ps.
pytań osobistych to chyba na forum niema, szczególnie takim, na jakim my jesteśmy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej :P

Kasienka76 szybko masz kreseczke na brzusiu ..ja mialam dopiero w polowie ciazy i konczyla mi sie ona pod biustem :shock: :shock: po porodzie tez długooooo ja mialam ;)

Gabryska_17 ja tez mysle nad ponowna beta ...ale czy jest sens kase wydawac jak 24/06 mam kolejna wizyte u gina :roll: :roll:

Jakie macie objawy ?Ja chyba nie mam ..nic mi nie jest :wink: :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

pierwsze objawy, jakie miałam: ból piersi, zmęczenie, senność, apetyt

teraz to ciężko mi powiedzieć, ale też mam wrażenie, że mi objawy ustąpiły. czytałam jednak, że to możliwe i nie ma się czym stresować.
jem zdrowo, wcinam tableteczki od pana doktora (witaminki i duphaston) i czekam cierpliwie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzien dobry :P

U nas noc w miare ...chodz moj synek sie budzil z placzem co chwile i trzeba bylo go tulic bo inaczej nie mozna bylo go uspokoic :roll: :roll:
I dzieki temu wstawaniu jestem troche nie wyspana ;)

Gabryska ja mam bol piersi i to w sumie jedyny objaw utrzymujacy sie dłuzej ;) Sikam raz wiecej raz mniej :wink:

U mnie to wszystko jest pokrecone bo nie pamietam ostatniej miesiaczki :roll: :oops: bralam tabsy odstawialm i mielismy uwazac i pach po odstawieniu tabsow mija 3 tyg a ja w ciazy :evil: :evil: :evil:
Ciesze sie ale chcielismy ciut wieksza przerwe miedzy jednym a drugim dzieckiem :roll: :roll:

Zycze wam milego dnia kobitki :)
Ja niestety do 21 w pracy buuuu :? :? :?

Ps. Ile nas jest zafasolkowanych lutoweczek na tym watku? Robiłyscie jakas liste moze juz?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam, wpadłam się tylko przywitać, bo mdłości nie dają mi dzisiaj żyć. :( Mam nadzieję, że do wizyty u lekarza mi przejdzie. Pozdrawiam

Obrazek

Doceń co masz, zanim czas sprawi, że docenisz co miałeś.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć, może i ja będę lutówką..narazie nie wiem. Byłam u lekarza w zeszłym tygodniu, ciąży nie ma, ale kazał zrobić test, tak na wszelki wypadek..wg testu ciąża jest, w piatek robiłam betę wyszła 238..czyli coś tam chyba zaczyna się dziać.
Objawów narazie brak..no trochę mnie bolą sutki..nawet nie całe cycki :wink: i to wszystko.
Narazie nie robię drugi raz bety, 26 czerwca lecimy na wakacje, jak wrócę to pójde drugi raz do gina i jak dzidzia sie rozwinie i utrzyma, to bedzie już coś widać.
W 1-szej ciązy bylam w 6 tyg to już coś było widać..
takze w razie co, do usłyszenia :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj Ania 1980 :)
Ja po wizycie, pęcherzyk z ciałkiem żółtym, wg pani dr widać miejsce, gdzie tworzy się zarodek. :) Ciążą wg USG 4 tyg. i 6 dni od OM, cokolwiek to znaczy, bo nie wiem ile to od zapłodnienia. Kolejna wizyta 24 czerwca.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cześć

ja na tygodniowym urlopie,więc może w końcu odpocznę (jeśli Kubuś pozwoli).
Jutro wizyta, mam nadzieję, że wszystko ok... ale brzuchol to mi wywaliło jakbym była w 4 m-ącu... masakra jakaś - apel do mamusiek w drugiej ciąży czy Wy też tak macie???
W sobotę dopadły mnie mdłości - znów.... msakra

KTÓRA MA OCHOTĘ STWORZYĆ TABELKĘ LUTOWYCH BOBASKÓW???? bo ja niestety nie potrafię :oops:

AxxA - super, że po wizycie wszystko ok..

AHA I WITAM WSZYSTKIE NOWE MAMY :oops: zapomniałam wcześniej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kalima mnie też mdłości dopadają, w sumie lekarka nie chciała nic mi na nie dać, ale jak powiedziałam, że mam obronę zapisała mi Torecan. Nie mogę ryzykować, że zacznę wymiotować. :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam nowe lutówki:)
moje samopoczucie ostatnio tak sobie, mam okropna zgagę i mdłości ale mdłości jeszcze da się znieść. W końcu dodzwoniłam się dzisiaj do poradni i masakra najbliższy termin dopiero na 7 lipca a wcześniej chciała mi dać na 15 lipca masakra, jeszcze jutro zadzwonię dobie prywatnie do gin który mi robił cc tylko nie wiem ile on bierze za wizytę. :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam koleżanki!!!
Wpadłam wam pogratulować i życzyć szybkiego rozwiązania i pięknych zdrowych dzieciaczków :P :P :P
Lutówka 2010

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka :)

Te co pierwszy raz w ciąży są mają takie objawy jak ja w pierwszej, a teraz mam na odwrót nie mam żadnych objawów prócz jednego którego nie miałam 2 razy nocny spacer siku... :/ Masakra.
No i zakaszle albo kichnę to mam uczucie obrywania w brzuchu :)

W środę wizyta u gin. Poszłam dziś na przychodnię by pójść państwowo ale wiecie na kiedy mogła mi ustalić wizytę hahaha na 20 września... 8) Powaliło ten NFZ.

Witam nowe lutówki!!!

Ja się zajmowałam tabelkami poprzednio ale teraz nie mam na to czasu, przynajmniej do sierpnia :D

Macie dziewczynki przeczucie co będzie, bo ja jak zobaczyłam pozytywną bete to od razu będzie chłopak :)

Gabryśka też się zdziwiłam Twoją betą...to nie możliwe, jednostki są takie same, tylko granice tygodni lab. mają inne, to ja widzę u Cb 2 możliwości albo ciąża jest dużo starsza albo mnoga :D

[LadyDor[/b] 106 to jakieś 2-3 tyg po zapłodnieniu czyli 4-5 tyg ciąży. Kiedy miałaś @??

Dobranocka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no właśnie, tez licze, ze mnoga -> moja babcia była z bliźniąt, więc może jest szansa :))))))))))))))))))))))))

w moim laboratorium mieściłam się w pierwszej normie, więc już sama nie wiem
gin powiedział, ze betaHCG ładne, wiec chyba bedzie ok

ja na szczęście bez wymiotów, wszystkim szczerze współczuje tej dolegliwości. Chyba jedyne wytłumaczenie dla tych waszych męczrni, to powód dla którego musicie je znoscić - FASOLINKA :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie, ja wczoraj w nocy pierwszy raz zaliczyłam kibelek, ehhh jaka ulga po godzinach męczarni. Dziś rano było ok, ale już mnie chwyta, normalnie szok.
Edytapr mi w poprzedniej ciąży na okropną zgagę trochę pomagał kefir, łagodził ją. Teraz wolałabym zgagę, niż te mdłości. :(
Gabrysieńka u mnie napewno jeden bobas. :) Przez chwilę miałam takie myślenie, a co będzie, jeżeli bliźniaki. :D Hehehe
E-misia mi też brzuch czasem tak mocno dokucza, że ciągnie przez biodra i rwie aż do krzyża, lekarka mówiła, że to normalne.
Z tymi wizytami na NFZ to śmieszne jest, musisz do 10 tyg. iść do lekarza, bo inaczej nici z becikowego, a miejsca są za dwa, trzy miesiące. Kobieta ma gwarantowaną bezpłatną opiekę w ciąży, śmieszne, guzik prawda, w tym kraju to idiotyzm, jedno zaprzecza drugiemu. Żeby dostać becikowe trzeba zdążyć, więc na NFZ jak zawsze liczyć nie można. :evil: Co do przeczuć ostatnio miałam, że babka, teraz, że facet. :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jak tam ciężaróweczki??

Gabryśka Ja Ci mówię że mnoga :) Zobacz sobie na wątek interpretacja betaHCG :) Mamy tyle samo wiek ciąży a ja miałam w 35dc bete 137 ;) W moim lab 100-1000 to 5 tydzień (3 po zapłodnienu) :) Chyba byś chciała bliźniaki nie?? Życzę Ci z całego serca jeżeli chcesz :) Kiedy miałaś ost. @?? Mnie nie życz ja chce jednego :)

Axa Proszę Cię to fikcja :) Przecież ciężarne powinny mieć pierwszeństwo, Mnie kazała przyjść w 5 m-cu czujesz?? Ciekawe jak by nagłośnić sprawę ;)

Ja w pierwszej ciąży nie miałam ani rzyganka ani sikanka, dopiero od połowy gdzieś 6 m-ca jak Miśka się odwróciła i miałam duży już brzuszek, a teraz szok. A zgaga haha ja wypijałam litr mleka w nocy, rano płatki z mlekiem i jakoś dawałam radę bo inaczej to bym chyba kwasem pluła. Podobno migdały też pomagają ale mnie nie. Dla mnie zimne mleko :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

e-misia pewnie, że bym chciała, a mój m to napewno :)
ale ja jakieś większe normy miałam na tych badaniach, jak będę w domku to sprawdzę i podam ci jeszcze raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ok kochana :) Więc życzę jeszcze bardziej !!! Powiedz mi kiedy ostatnia@ była u Cb??

Zapraszam tutaj do naszej galerii :)
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... 26#5088926

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]