Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 2:57 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Kefirek witaj napisz coś więcej. Byłaś już u lekarza ? Na kiedy masz termin ? Czy to Twoje pierwsze dziecko ? Bo narazie tylko ja jestem pierwiastką, w sumie ciąża druga, ale poroniłam.

Obrazek

Doceń co masz, zanim czas sprawi, że docenisz co miałeś.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie byłam u lekarza mam termin na 21 czerwca, to moja pierwsza ciąża i bardzo sie denerwuje bo chciałabym żeby wszystko było ok, na teściku 2 kreseczki z tym że ta druga słabiutka ale koleżanki powiedziały że to ciąża skoro 2 kreski :D

<edit/Xezbeth/korzystamy z opcji "zmień":)>

a termin porodu prawdopodobnie na 18 lutego:) a Ty kiedy termin porodu??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam lutówki 2011
gratulacje i szczęśliwych 9 miesięcy
czas zapitala że szok

LUTÓWECZKA 2009 a lutowe dzieciaczki są boskie!! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej laseczki.
Widzę, że sumiennie Nas przybywa i tak być powinno!!!!!

jak samopoczucia??? u mnie jak na razie totalny luzik, choć już mi łazi po głowie co będzie.... szybka jestem co ???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam nowe dziewczyny i gratuluje zarazem :)Już nas całkiem sporo :brv:

Ja też jeszcze nie byłam u lekarza ale muszę iść chociażby po zaświadczenie o ciąży do pracy.A pewnie długo nie popracuje bo mam pracę fizyczna(w sklepie).
Dziwczyny ,czy wy też latacie tak często na siku :oops: ,bo ja biegam chyba co godzinę:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

AxaXX tak też chyba zrobię że najpierw popytam i zasięgnę opinii
Kefirek witamy w naszym jeszcze małym gronie:)
redtruskawa tak to normalne że chodzisz często siku, jak ja byłam z pierwszym w ciąży to też biegałam bardzo często, wtedy jeszcze nie wiedziałam że jestem i myślałam że się przeziębiłam, teraz trochę mniej biegam:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No właśnie w pierwszej ciąży tego nie miałam dlatego się pytam.
W ogóle pierwszą ciąże przeżywa się zupełnie inaczej.
Druga to już luzik :)
Najgorsze jest to ,że w pracy zapominam że jestem w ciąży i ciągle się łapie na dźwiganiu czegoś.Dobrze ,że pracują ze mną fajne babki i mi przypominają co mam robić a czego nie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Gratki dziewczyny Zycze spokojnych 9 miesiecy i szybkiego plum :)
Bede Wam kibicowac

Lutówka 2010
majówka 2006

:wink: :wink: :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

powiedzcie mi koleżanki jak dbać o dietę w ciąży kiedy ma się nadwagę, jak sie odżywiać żeby nadwaga nie zagrażała ciąży...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

u mnie zdrowe odżywianie polega w tej chwili na odstawieniu wszelakich słodyczy i słonych przekąsek.
W poprzedniej ciąży przytyłam 20 kg i nie chcę mieć powtórki z rozrywki :(

Dopiero zobaczyłam dwie kreski na teście a już szukam nosidełka dla dziecka:D Normalnie choruję na te z tulikowa ale są nie dostępne :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

redtruskawa uważaj na siebie w pracy i nie podnoś nic ciężkiego
co do diety to na pewno nie jeść za dwoje tylko dla dwoje, ja chodzę do dietetyka z moją wagą po po pierwszym sporo mi zostało i nie potrafiłam się za siebie zabrać. Będę się do niej teraz w tym miesiącu wybierać to zapytam bo jeszcze jej nie mówiłam o ciąży, zobaczymy co mi powie. Do tej pory jadłam 5 posiłków dziennie i pewnie tak zostanie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki dziewczyny:) :D czy Wy tak samo jak ja się martwicie czy wszystko będzie dobrze ? czy nic się nie stanie ? kurcze mam wrażenie że to szczęście jakim jest ciąża coś może zakłócić, coś sie zepsuć..
a i mam jeszcze jedno pytanko czy to niby krwawienie miesiączkowe a spowodowane zagnieżdżeniem fasolki jest reguła?? zawsze musi występować i kiedy?? bo moja miesiączka ma przyjść w piątek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

GRATULUJĘ LUTÓWKOM :)
Nie martwcie sie na zapas :) choć wiem, że ciężko się nie martwić, sama jestem styczniówką 2011 i już po przejściach.. No ale trzeba być dobrej myśli :)
Tak się zastanawiam ile dziewczyn z naszego grona się przeterminuje i skończy jako lutówki a ile od was się rozpakuje jako styczniówki hehe
pozdrawiam
Candy

Tabelka STYCZNIÓWEK 2011

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kefirek pisze:
powiedzcie mi koleżanki jak dbać o dietę w ciąży kiedy ma się nadwagę, jak sie odżywiać żeby nadwaga nie zagrażała ciąży...

ze sie wtrace;)
ja jadlam 4 posilki dziennie...nie przytylam duzo ale i nie podjadalam...na pocz. wcinalam strasznie duzo owocow od warzyw mnie odrzucilo a normalnie je uwielbiam a szkoda bo przeciez lato to pelnia sezonu na wspaniale warzywa...troche mieska wcinalam przyznam ze pierwsze 3 mce zylam prawie wylacznie na winogronach;)mialam straszna na nie chec...najwiecej przytylam chyba w 8mym mcu czy w 7mym /na przelomie/ jakies 2 kg w ciagu mca...no i dodam ze odrzucilo mnie od slodyczy dzieki bogu za to teraz nadrabiam czasy ciazy;)w tej dziedzinie...

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kefirek wg kalkulatora w Internecie termin na 8 lutego, jednak wizytę mam w poniedziałek to zobaczymy. Super, że jest jakaś pierwiastka już. Ja bardzo się boję o ciążę, bo poprzednio poroniłam i jestem zestresowana czy wszystko ok. Ostatnio plamiłam, teraz na szczęście nic takiego nie ma. Co do testu, w tej ciąży wyszedł mi mocny, ale czekałam 2-3 dni po terminie @. W poprzedniej ciąży wyszedł słaby, a pierwszy nawet negatywny, ale robiłam go szybko, bo zaszłam w sumie w 28 dc, na 30-31 dniowe cykle, coś mi się poprzestawiało i tak jakoś wyszło. Co do krwawień przy zagnieżdżaniu mnie tym razem nic takiego nie spotkało i to mnie cieszy, bo po ostatnim razie, chyba zawału bym dostała.
redtruskawka z bieganiem do wc nie jest jeszcze tak źle. Gorzej z nastrojami, płaczliwie i depresyjnie.

Dziś rano złapały mnie mdłości, nie wymiotowałam, ale samopoczucie fatalne... ehh za tydzień w weekend mam obronę pracy dyplomowej, mam nadzieję, że będę się dobrze czuła. Na wszelki wypadek poproszę gin o jakieś środki.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja miałam wczoraj takie mdłości że aż mi było niedobrze, myślałam że będę wymiotować. Za to dzisiaj mało co zjadłam rano płatki z mlekiem a na obiad trochę kartofli z jogurtem bo na nic innego nie miałam ochoty. teraz też bym coś musiała zjeść bo trochę się czuję głodna :lol:
co do krwawienia to nie jest reguła wcale nie musi wystąpić, ale jak by wystąpiło to najlepiej powiedzieć to gin.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie!
To i ja sie dolacze. Jestem w 5 tygodniu, termin na 8- 9 lutego wg.kalkulatorow. Jestem mama 20 miesiecznej Roci. Mieszkamy w Norwegii. Do lekarza chce sie umowic na za 2 tygodnie, mam nadzieje, ze zobaczen juz bijace serduszko.
W Norwegii opieka nad ciezarna jest zupelnie inna niz w Pl, nie ma ginekologa, ciaze prowadzi lekarz ogolny i polozna. Ja i tak mam szczescie, ze moja lekarka ma USG w swoim gabinecie. Normalnie USG pierwsze i jedyne jest w 20 tygodniu.

Z objawow to na razie nie wiele, moze jakies klucie w podbrzuszu i w piersiach. Czesciej do toalety tez chyba biegam- sama nie wiem.
W poprzedniej ciazy dokuczaly mi mdlosci od 6 tyg. Zobaczymy jak bedzie teraz.
Pozdrawiam Was Lutoweczki 2011 !

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zozi witaj, ja też wg netu mam na 8 lutego. :) Zobaczymy. No to faktycznie inaczej ciążę prowadzą, u nas musisz mieć zaświadczenie, że co najmniej od 10 tyg. byłaś pod opieką lekarza i co najmniej raz w trymestrze robiłaś badania inaczej nie dostaniesz becikowego. Mnie też pokuwa brzuch, szczególnie na wieczór i nabrzmiewają piersi, a najbardziej rano to czuję dla odmiany. :) Dziś taki upał, mam zawroty głowy. Paniczny strach czy wszystko ok, bo już pewnie jak czytałaś poroniłam.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

AxaXX - u nas na szczescie upalow nie ma, ale za to przeprowadzka w toku. Wlasnie kupilismy nasze piersze mieszkanie :)
Ja rownierz sie martwie, bo poronialam 2 razy. Raz przed 1 ciaza i raz w sumie miesiac temu. Za kazdym razem to byl 4 tydzien, po prostu dostalam normalnego okresu. Kreska na tescie ledwo widoczna, taki cien.. Smutno mi bardzo bylo, no i oczywsice pozostawilo to lek. Cala ciaza poprzednia sie martwilam a na koncu bylo wszystko ok.

Teraz musze juz konczyc i nie wiem kiedy sie odezwe, moze w weekend. Jak juz sie rozpakujemy i bedziemy miec internet.
Pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zozi rozumiem co przeszłaś, ja sama boję się bardzo. Jednak teraz biorę duphaston na wszelki wypadek, lekarka kazała brać. Tobie nie przepisali duphastonu, skoro poroniłaś już dwa razy to moim zdaniem powinnaś brać ten lek.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]