Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 12:07 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 236  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Wiolciunia pisze:
a mnie nakrecil ciucholand... i zastanawiam sie czy nie otworzyc. ale z drugiej strony chyba wolalabym przez allegro... hmmm... musze porozmawiac dzisiaj troszke o tym z mezem... :)

...ja bym wolała przez internet...w domu wygodniej i spokojniej... no i nie trzeba płacić za wynajem lokalu....

...młody starsznie marudny :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hey kochane! Ja dziś senna, po pracy padłam i niedawno się obudziłam. :? Zjadłam tylko młode ziemniaczki z koperkiem i kefirkiem. Na jutro gotuję młodą kapustkę z pomidorami i koperkiem. Poza tym jakoś tam leci, roboty kupę więc w pracy nie da rady poleniuszkować na necie.

MADII zdjęcia jak dostanę od znajomych z grilla zamieszczę coś na pewno.

Wiolcia kochana ja też myślę, ze ciuchland przez neta jest ok, nie płacisz za wynajem. Zerknij na allegro w działe przemysł masz tam oferty hurtowe, możesz sobie wybierać po śmiesznych cenach co i jak. Moja szwagierka też myślała nad ciuchlandem, ale takim ala stoisko na targu. Myślę, że warto spróbować.

My dziś na kolację jemy chlebek orkiszowy z masełkiem i pastą z makreli wędzonej z pomidorkiem. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madii spryciarz bo chcial kabelek sobie wziac...

Piegusku dokladnie. ale ciekawe czy na taki sklep dostalabym dotacje... hmm... w sumie jakby sie uparl to na sklep internetwoy tez potzreba sprzet - komputer itp. ciekawe. musze isc sie dowiedziec. maz tez jest za moim pomyslem :)

a moj maly lapie drzymke... poznawo troszke...

O Nikolko dziekuje !! nawet nie wiedzialam ze tu takie cos jest. jak wroce do warszawy to bede dzialac :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kochana Wiolciu jesśli mówisz o dotacji z Urzędu pracy powinnaś dostać, moi znajomi zakładają sklepy internetowe i dostają na to kasę z UE. :wink: Dostają kasę na mebelki (musisz gdzieś pomieścić ciuszki) komputer, drukarkę itp, aparat do robienia zdjęć. Nie wiem czy pamiętasz Karolcię dawną ona dostała dotację na sklep z ciuszkami na allegro z UE.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

....ja myślę ruszyć z czymś podobnym Wiolciunia :P ale gdzieś od wakacji jeśli odwołanie z tą niepełnosprawnością nic nie da... wtedy będziemy konkurencją :P hehehe...

NIKOLLA
niezła encyklopedia jesteś :0 dzięki za info :) a jak tam samopoczucie??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nikolka super. dziekuje ! :)
bede szla w nowym tygodniu do urzedu pytac...
tylko nie wiem jak bedzie z biznes planem...

Piegusku nie wiem czy konkurencja bo nei sadze zebysmy mialy takie same rzeczy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Piegusku, WIolciu wiem co nie co bo dużo moich znajomych zakłada takie firmy, więc coś nie coś się wie :wink: Wiolcia apropo biznes planu wpisz na allegro biznes plan i wyskoczą ci firmy co za śmieszne pieniądze piszą takie rzeczy. Sama sie kiedyś zajmowałam tyle że większymi projektami, więc może stąd moja wiedza.
Jakby trzeba służyć radą chętnie coś podpowiem.

Piegusku kochana samopoczucie jako takie, jeszcze ok tygodnia czekania. Na razie staram się nie myśleć, nie chce się nakręcać. Jajniki już nie bolą.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nikolko kochana dziekujemy za informacje. w kazdy,m badz razie powiedz jakie sa szanse na taka dotacje ? tymbardziej ze nie jestem zarejestrowana jako bezrobotna....

sadzisz ze z ciuchami bedzie oplacalny biznes ? fakt ze aparat by sie przydal lepszy bo zdjecia akurat sa wazne.regal to fakt ale ja go nigdzie nie postawie u siebie w domu wiec znow lokal wynajac ? hmmm. chyba ze wynajme u siebie w bloku taki uslugowy za suszarnie. nie mam koncepcji narazie. bo mneijsze porcje mogeprzechowywac w domu ale potemwieksze to nie bardzo. i ile taka dotacja moze miec ? trzeba dokladnie wypisywac na co ? a jak sie dostanie ta dotacje to tzreba dokumentowac co sie za to kupilo ? i co smialam jeszcze napsiac ale zapomnialam... bede pytac w razie co wiec zagladaj na forum :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiolciunia kochana zawsze możesz się zarejestrować w Urzędzie Pracy. Dotacja nie wiem jak w większych miastach, ale u nas to jest coś około 18 tys zł. Biznes plan mojej koleżance pisała kobieta za 200 zł znalazła ją poprzez Allegro czy coś. Wiem, ze w przypadku tej dotacji musisz prowadzić działalność i mieć jakiekolwiek zyski przez rok. Aha i potrzebujesz poręczyciela nie wiem jak u Was ale tu musi mieć dochody powyżej 2300 zł brutto.
Najpierw piszesz wiosek, donosisz dokumenty,jak ci przyznają dotację to dostajesz kasę i masz 30 dni na wszystko załatwianie. Chyba jakoś tak. Najlepiej wejdz na stronę swojego Urzędu Pracy i poczytaj.
Buziaczki uciekam oglądać KSD.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nikolko a jesli jest potrzeba mi mniej np ? i tak jak pytalam jak wezme np te 18 i wydam tylko 10. tysiecy to co z reszt a? sprawdzaja wydatki nie wiesz? a co gdy ni ebedzie zyskow ? po co ten poreczyciel ?

ja tez ogladam ksd

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ja w bojowym humorze... Obrazek :?
Nasamą noc mąż mnie tak wk.... że normalnie mam ochotę go Obrazek Poza tym niunia niedawno mi zasnęła, bo w dzień spała 3.5h :shock: No i przeglądałam dziś moją pracę i mam do liczenia mnóstwo - statystyki, analizy :x Szlak mnie trafia, bo nie wiem jak się zabrać do tego i czy może przy takich obliczeniach wykorzystuje się jakiś program... :?

OLCIA dziękujemy :) Wracaj do nas...

PIEGUSKU, WIOLA ja to kompletnie głowy do biznesu nie mam... Obrazek

Kochane czy Wasze skarby patrzą na tv ? Jak długo ? Bo zauważyłam jak niunia dziś wieczorem mrugała oczkami podczas patrzenia na tv i już się martwię czy ją oczka nie bolą... :( W ciągu dnia nie ogląda długo tv, ale zawsze rano patrzy sobie na bajki :roll:

Odezwę się jutro! Buziaki i dobrej nocki... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

...ja znowu nie wyspana - jak nie chrapiący mąż, to plączące dziecko... jak obaj ucichli to mnie komar wkurzał brzęczeniem...
...u nas jak ktoś się załapie to jest jakieś 25 tys. dla mężczyzn i 40 tys. dla kobiet ale tylko 60 osób w roku dostaje... i trzeba się przez 2 lata na rynku utrzymać...
MADII Bartek ogląda ze mną dosyć dużo tv (bo często po 6-8h jest włączony) ale ile realnie na niego patrzy to nie wiem... ale nie zauważyłam żeby go oczy bolały po tv... ale my mamy cienkiego więc nie wiem jak jest z innymi telewizorami....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej kochane :)

My przed chwilką obudziłyśmy się :wink:
Eeehhh... ta pogoda w kratkę... wczoraj brzydko a dziś słonecznie i bez wiatru :)

PIEGUSKU a jak u dentysty ? Hmm... nie wydaje mi się, żeby mrużyła oczka od tv :roll: Też mamy płaski. Wydaje mi się, że była już śpiąca no i zastanawiam się czy nie z powodu włosków, chociaż zawsze spinam jej, żeby nie miała na oczkach :roll: T każe mi niuni grzyweczką ściąć... :? :(
Teraz martwię się... :ysz:

Lecę do mojej lali poleżeć na chwilkę :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

MADII myśmy wstali o6:30 a teraz właśnie młody zasnął (pewnie z godzinę będzie dosypiał)... no można by Sandrusi grzywkę podciąć bo może rzeczywiście to przez nią mruga - u nas jest taki przesąd (nie pamiętam o co chodzi), że do roku czas dzieciom włosów się nie obcina - no ale roczek już za Wami...

MADII powiedz mi tak wstępnie jakie te ciuszki masz do oddania?? kaftany? bluzki? śpiochy? bo chciałam jeszcze kuzynce coś do kupić a nie chcę żeby np. miała kilkanaście bodziaków a 0 pajaców...

aaaaa no i

WSZYSTKIM MAMUSIOM WIELKI BUZIAK W DNIU WASZEGO ŚWIĘTA... niech Wam pociechy rosną duże i zdrowe :)
...a tym, które jeszcze nie doczekały życzę by kolejny Dzień Matki obchodziły już ze swoimi pociechami lub ooogggggromnymi brzuchami :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie wczoraj dzień szalony, wizyta w szpitalu (teścia pogotowie zabrało na szczęście to tylko kamica nerkowa), potem zepsuło mi się autko i dziś jeżdżę pożyczonym, eh co za dzień. A od lekarza się dowiedziałam że właściwie jedyna nadzieja w resekcji klinowej.
Wszystkiego najlepszego mamusie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzień Dobry :)
Wszystkim mamusiom wszystkiego najlepszego z okazji ich święta :bal: :bal: :bal:
Piegusku, dziękuję i oby tak się stało :)
Ewelko, sto lat z okazji imieninek :D
Buziaki i przyjemnego dnia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madii moj maly patrzy troszke rano ale to sekunde. i po poludniu jak jego bajka jest to wtedy ale jak pamietamprzelaczyc. czasem tam na cos spojrzy ale u nas telewizor na scianie wiec daleko. i nie interesuje go to raczej :)

Piegusku tez slyszalam ze do roku sie nie obcina. mojemu T tesciowa kucyki wiazala ale nie obciela...

widze ze z ta dotacja w kazdym miescie inaczej jest..

WSZYSTKIEGO NAJ DLA NAS WSZYSTKICH Z OKAZJI TEGO SWIETA !!

Ewelko stolatek z okazji imieninek !! pociechy z niuni :)

spadam bo mlody juz na 1 drzemce. obudzilmnie w to swieto przed 7 i musze isc teraz na kawe. a zaraz zobacze copisza o tej dotacji na stronie naszego urzedu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka
Wszystkiego najlepszego w dniu Waszego Święta.

Ja wczoraj wieczorem miałam okropne skurcze i standardowo po paru chwilach się uspokoiło. Wkurzają mnie te fałszywe alarmy, bo się boję, że przegapię te właściwe i za późno pojadę do szpitala :(

U nas dzisiaj pochmurno a w domu jakoś tak zimnawo mam. Mają jeszcze przyjść ze spółdzielni odczytać liczniki z kaloryferów i muszę im zrobić dostęp.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Inka ciepła kąpiel i albo rusza na całego albo się uspokoją...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

wpadlam zyczyc mamuskom wszystkiego najlepszego z okazji DNIA MATKI :flo:
a naszym staraczkom zeby za rok razem z nami obchodzily to swieto :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 236  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]