Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 8:47 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 236  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Madii a wycierasz pupkę chusteczkami? Ja z nich zrezygnowałam już dawno, duży kwadratowy wacik i przegotowana woda z mydełkiem... Nie dość, że lepiej oczyszcza to zdrowsze... No i tak jak dziewczyny mówią, jeśli jest tak źle to jedźcie do lekarza :( Szkoda Niuni, u nas w sumie tylko zaczerwienienie było ze 2 razy..

Martuś jak z tą alergią u Klaudyny? Nie wiem czy doczytałaś moje pytanie ;) A Twoją siostrę ładnie załatwiła :P

Arturek zmulony lekko po szczepieniu... Ooo właśnie marudzi, uciekam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

elinka na cos uczulenie ale dokladnie to nie wiadomo. mamy miec badania w gdansku w szpitalu dzieciecym ale narazie nie rejestruja bo nie podpisali kontraktu z nfz :?

na 100% uczula ja olejek eukaliptusowy i danonki.
ma tez wrazliwa skore i nie mozemy stosowac do kapieli zadnych zeli ani balsamow tylko emulsje Oillan albo Oilatum.
nawet jak kapalam ja w samej wodzie to i tak dostawala wysypki i miala sucha skore na plecach.

pyatnie przeczytalam tylko skleroza zapomniala odpisac :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aha... No u nas też nie wiadomo na co :? A skórka za uszkami ciągle pęka i ropieje :( I też tylko Oilatum, próbowałam używać innego emolientu ale nie dawał takiego efektu... I mydełko dziecięce w kostce zwykłe... Proszki tylko dla niemowląt, żadnych płynów do płukania i bezwzględne prasowanie ciuszków...

Kurde Arturkowi nóżka spuchła i rumień się zrobił na nóżce po WZW :( Biedny, strasznie płakał... Przyłożyłam wacik nasączony przegotowaną wodą z sodą i dałam mu syrop przeciwbólowy :( Zasnął na szczęście i nóżka już normalna jest...

Wiolciunia ile płaciłaś za szczepionkę?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

elinka ja ubranek nie prasuje bo bym chyba padla.
nienawidze prasowania :twisted:

ale co do reszty to tez stosuje proszki i plyny dla dzieci,do tego Oillatum do kapieli i zero mydla.jedynie do mycia raczek uzywamy nivea mydelko.
kiedys mialam mydlo Oilatum i g**** pomoglo :?

nam z auszkami tez sie tak robilo ale tylko do 4 miesiaca. zawsze najpierw mylam ta skore woda,potem lekko smarowalam oilatum zostawialam na kilka minut i splukiwalam. potem lekko wycieralam.
czasem tez smarowlam oliwka,jak skora byla tam dobrze nawilzona to nie pekala.

jak mieszkalismy z M i poszlismy tam do przychodni na szczepienie (w 12 tygodniu zycia) to glupia baba tak ch**** ja zaszczepila ze w miejscach kluc(mielismy zwykla szczepionke 3 wklucia) zrobily sie siniaki i takie jakby guzy pod skora :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O matko :? To się Malutka musiała omęczyć :( Mówisz że jak się dobrze nawilży to nie pękają? Dobrze wiedzieć. Mamy jakąś maść robioną z witaminami na te uszka... Nie prasujesz, a możesz w jakimś płynie płukać? Ja też nie lubię prasować, ale takie sztywne są po praniu w samym proszku że szok :?

W ogóle to masakra z tymi szczepieniami. Jak nie zapłacisz to Twoje dziecko będzie cierpieć. Po wkłuciu 5w1 nie ma śladu nawet, a WZW czyli ta bezpłatna tyle bólu dziecku przyniosła :( Chcieliśmy 6w1 wziąć, chociaż było 60zł droższe (!) ale okazało się, że Arturek jest już na to za duży.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elinko dawid od razu zasnal jak wyszlam z osrodka. spal 3 h. potem z godzine sie pobawil. znow spal jakies 3 h. potem wstal na kapiel ale potem znow spac na noc :D

a dlatego ze najpierw czekalismy az igg spadnie. i neurolog da zgode. jak neurolog dala zgode to trzydniowki dostal - po niej tzreba czekac ponad 6 tygodni. a potem antybiotyk i sie przesunelo tylko o pare dni.

a ile placilas za pentaxim ?

Dorciu a ja trymam kciuki. z tego co pamietam to mnie tez bolala glowa na poczatku ciazy. ale nie chce cie nakrecac :* zyzce szybkeigo wyjasnienia sytuacji i dawaj codziennie znac !!!!

Madii nie chcialam uzywanego od "kogos" ale jest z penych rak :)

ja tez czesto sie chowam zeby zjesc zeby maly nie widzial... np platki z mlekiem...

Ewelko my zwykle takie rzeczy jjemy w kuchni lub jak maly spi. chipsy tez :D

Madii malutka robila ci tylko porzadek :)

ja jak maly mial odparzona pupke to rpzestalam uzywac chusteczek tylko woda. a zeby bylo mi latwiej to chusteczki wyplukuje w wodzie z tegoi calego balsamu i wycieram :) i jest ok . pupka sliczna :)

Elinko hahaha ja 130 zl. a wyzej zapytalam ile ty dalas.

moje dziecko wydziera sie jakby go ze skory obdzierali. dwojka juz prawie na wierzchu tylko czekamy na przebiocie. tyeaz babcie meczy :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Cześć Dziewczynki :)

My niedawno wróciliśmy od rodziców. Jak siedzieliśmy u nich to znów miałam atak duszności i nudności... mroczki przed oczami... ale na szczęście po paru minutach przeszło... @ nadal nie ma, a ja coraz bardziej się niecierpliwię... chciałabym już wiedzieć co jest grane..
Skoro nie mam jeszcze anemii to skąd aż tak złe samopoczucie...?
Ale z drugiej strony boję się, że się za bardzo nakręciłam, a @ np. jutro nadejdzie... :(

Nikolla: fajną datę wybrałaś na pierwsze testowanko... :) w dzień dziecka i zarazem moje urodzinki :) Trzymam gorąco kciuki za Ciebie :)

Madii: pojechaliście z Sandrusią do lekarza albo wezwaliście do domu?

Madzialenk: narazie o becie nie myślę, zresztą u mnie ciężko z nią, niby mam przychodnię jakieś 15 minut obok pracy, ale to bym musiała tam lecieć już po 7 rano, zeby się nie spóźnić do pracy na 8... więc zaczekam i ewentualnie ponownie zatestuję w piątek lub sobotę.
A jak tam u Ciebie, @ już przyszła, czy nadal czekasz...?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiolciunia my 100zł płaciliśmy. Widzę że takie samo szczęście do szczepień macie jak my :roll: O wypłukiwaniu chusteczek nie pomyślałam :shock: Ale świetny pomysł, spróbuję, bo to lepsze napewno niż te waciki kwadratowe, bo strasznie dużo ich schodzi :)

Dorciu a tempka jak?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Elinka: tempki w pochwie nie mierzę już od przeszło pół roku. Dziś jedynie pod pachą mierzyłam, ale z tego osłabienia temperaturkę mam niską, bo od 35.5 do 36.3 się wacha... także niby tempka nie ciążowa, ale przecież nie zawsze jest wysoka.

Znazlazłam jeszcze jeden test owulacyjny w domku, więc może jutro go wykonam..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No tempka pod pachą nic Ci nie powie... Jakbyś rano na dole zmierzyła to byłoby jakieś odniesienie, bo mniej więcej wiesz jaką masz przed owulacją, jaką po i jaką przed samym okresem :) Więc może zmierzysz? :)

My fotelik kupiliśmy taki http://allegro.pl/item1035890800_foteli ... oclaw.html , a właściwie mój tata kupił nowy z bazą od swojego kolegi za niecałe 200zł, facet ma hurtownię a on gdzieś stał na wystawie czy coś, w każdym bądź razie nowiutki z metkami, tylko budka przeciwdeszczowa lekko przybrudzona :) Jak z niego wyrośnie to kupimy ten http://allegro.pl/item1047281887_kiddy_ ... s_w_w.html , ma wysokie oceny w testach ADAC i do 36kg :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

...nie nadrobię....
....dziecko mi nie daje.... płacze, marudzi... nie wiem na pogodę taki zły, czy dziąsła go bolą (nic nie widać)
....nocka też ciężka - co godzinę płacz... a od 4 nie chciał spać - utłukł się o 5 i pospał do 7:30....
...mam nadzieję, że zaraz padnie na 1 drzemkę....
...od dzisiaj wraca na nogi szyna - ehhh pewnie się będzie działo - chociaż teraz na razie z tym jest ok

Wiolciunia pisze:
i chyba kupimy tapicerke i bedzie po sprawie. ale powiedzcie mi jedno. Piegusku wy macie fotelik 0 - 25 czy Bartus jezdzi juz przodem czy tylem ? powiem wam ze jakw sadzilismy malewgo na probe to nie chcial juz wyjsc. :D

...już dawno jeździ przodem... wczoraj właśnie wyciągnęłam część wkładki dla maluchów bo się zaczynał nie mieści :P

starające się dziewczyny kciuki nadal zaciskam.... na test ciążowy czasem może być jeszcze za wcześnie w dniu spodziewanej @ - dorcia u Ciebie to mi coś śmierdzi :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześc :)
Dorciu u mnie też nadal @ nie ma :?
Jak do jutra nie przyjdzie to zrobię test. A jak nie przyjdzie do poniedziałku to pojadę po pracy do ginki.
Także nadal czekanie. Brzuch mnie pobolewa, ale jakby trochę mniej :?
Udanego dnia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Kochane
U mnie dalej bez zmian, chcę mieć byczka a Justynka się chyba uparła na bliźnięta :roll: mam skurcze przepowiadające i to jakieś takie słabe, że prawie niewyczuwalne :( Pogoda mnie dobija a moje dziecko to chyba na słońce czeka. Mam nadzieję, że do jutra się to wszystko rozkręci i będę przez weekend tulić swoją kruszynkę.
Dzisiaj to nawet mi się śniło, że już urodziłam, że od razu po urodzeniu przystawiłam do piersi i malutka ssała bardzo ładnie, że wróciliśmy do domu, wypluskałam ją i ubrałam a później na nowo rozbierałam bo zapomniałam oliwką i kremem nasmarować :D

Wczoraj na raz wyszłam na 3 piętro u rodziców i to tak jakbym w ogóle w ciąży nie była, tylko dostałam lekkiej zadyszki. Mama szczęśliwa jak brzucha zobaczyła a jak ją mała kopnęła to się rozpłakała :P

U nas dzisiaj znowu pada i czegoś już z tą pogodą dostaję, bo nie mam żadnych sweterków a w bluzy Tomka już ledwo wchodzę :evil:

Kupiłam wczoraj te farbki do witraży i siedzę i maluję, średnio mi to na razie wychodzi ale pewnie niedługo dojdę do wprawy :D

Dorcia, Nikola i madzialenka, pamiętajcie, że tutaj musi być ciągle jakaś ciąża, jak ja się dowiedziałam, że zostanę mamą, to akurat Wiolcia kończyła swoją ciążę. Teraz ja kończę więc się nie zdziwię jak Wam wszystkim się uda :) Trzymam mocno kciuki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Cześć Dziewczynki :)
U mnie też nadal bez zmian, @ nie ma, samopoczucie kiepskie.. Dziś 27 dzień cyklu, jak do jutra rana nie dostanę, to tym bardziej będzie to dziwne...
Wczoraj wspomnieliśmy rodzicom, że jest możliwość, że jestem w ciąży... ale to się okaże za kilka dni.. mama trochę zaskoczona, ale ucieszona, a tata w szoku, ale też jakby ucieszony, później jak miałam ten atak duszności, to troszczył się o mnie.

A z rodzicami co do przeprowadzki ewentualnej, to najpóźniej jutro pogadamy, jeszcze 2 banki nam dziś zostały, jak to nie wypali, to rozmowa z rodzicami...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hey laseczki!
NO no wchodze na forum a tu u moich kochanych staraczek dalej @ nie widać. No to ja mocno trzymam kciuki :wink: U mnie kłuje jajnik, ale jakoś daję radę.
Wczoraj miło spędzilam wieczór, najpierw z psiapsiółą na plotach, potem na zakupach, a potem w czwórkę (z meżami) zjedliśmy dobrą kolację. Dziś tylko troszkę nie chciało sie do pracy wstawać, ale to nic. Dziś u mnie w rpacy dzień przeprowadzek, przenoszę się do innego pokoju i do 11 mam kompa. Dostanę pokój blizej szefostwa, mniejszy ale bardziej przytulny. :P A w moim pokoiku będą siedzieć dwie referentki razem. Ja tam się cieszę.... Także piszę póki mogę.

Piegusku kochana zdrówka dla Bartunia i spokoju kochana dla Ciebie :-{:

Ineczko jak sie masz? Ile już ejsteś po terminie?

Uciekam pomału pakowac rzeczy, przyjdą chłopaki to beda nosić, ja nie dam rady im pomóc nie chce się narazac, najwyżej bede nosić godzinę po 1 segregatorze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nikola planowo to ja jestem tydzień przed terminem ;) dzisiaj zakończyłam 39 tydzień i rozpoczęłam 40 czyli finiszujący, ale Justynce kochanej się nie śpieszy. Chociaż właśnie dostałam troszkę mocniejszy skurcz i mam nadzieję, że to się do jutra rozkręci bo już ledwo zipię :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Całuski, za dużo tego żeby każdej odpisać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Właśnie przyszła @ :(
Smutno mi, ale chociaż mamy już jasność :?
No cóż może kolejnym razem ...
Dorciu, Nikolko trzymam kciuki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Madzielenk: bardzo mi przykro Kochana... :(
Pewnie u mnie tez zawita, bo to za piękne, żeby było prawdziwe... Jesli przez 2,5 roku się nie udało, to dlaczego teraz miało by się udać...? Zaczynam w to wątpić... :(

Nikolla: to fajnie, że się przeprowadzasz :) ale masz rację, nie przemęczaj się za bardzo tak na wszelki wypadek.... :)

Inka: trzymam kciuki za szybki poród, zeby się to wkońcu zaczęło :) bo pewnie już nie możesz się doczekać... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :D

U nas dzisiaj o dziwo jest naprawde ślicznie :D cieplutko i właśnie wyszło piękne słoneczko :sw:
Klaudunia poszła spać, a ja biorę się za jakąś zupkę dla niej :)
No i uporałyśmy się na jakiś czas z ząbkami bo już przebiła się dwuga jedyneczka :D mamy już całe 6 sztuk :lol:

OOO i pokaże wam co kupiłam na dla Klaudusi na roczek :D
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1048377413

Najpierw chciałam kupić jej taki samochodzik na akumulator, ale ona jeszcze jest do niego za mała :roll: a taki będzie w sam raz :D

Madzialenko nie smutaj kochana :-{: następnym razem się uda :) wiesz że zajście w ciąże przy pierwszym cyklu starenek niemalże graniczy z cudem :? Kochana nowy cykl się zaczyna więc do roboty :wink:

Piegusku dopiero wyjełaś tą wkładkę :shock: moja Klaudyna od kiedy kupiłam fotelik się w nią nie mieściła :lol: i odrazu musiałam ją wyjąć :lol: Ile twój niunio waży i mierzy :?:

Wiolciunia no to już niedługo będziecie się mogli w kuchni chować, bo jak niunio zacznie raczkować to będzie za wami wszędzie szedł :lol: moja Klaudyna od razu w chodziku za nami idzie jak coś jemy :lol:

Madii co z Sandrunią :?: :?: :?: :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 236  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]