Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 8:56 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 236  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

witam sie z dworku. po pierwsze tutaj lepiej internet chodzi. a po drugie jest cieplutko :) zjedlismy zalewajke i maz tu cos robi co nieco. maly lezy i popija obiadek :)

a i mam dylemat. chrzesna Dawida przywiozla nam fotelik. jej mlodsza corka w nim jezdzila i to tez krotko bo potem sie nie miescila. fotelik jest bez pokrowca ale pokrowiec jakies 70 zl z przesylka. w stanie dobrym. i to jest taki fotelik :

http://allegro.pl/item1030548949_foteli ... _w_wa.html

i chyba kupimy tapicerke i bedzie po sprawie. ale powiedzcie mi jedno. Piegusku wy macie fotelik 0 - 25 czy Bartus jezdzi juz przodem czy tylem ? powiem wam ze jakw sadzilismy malewgo na probe to nie chcial juz wyjsc. :D

Nikolko a czy te kotlety mozna podawac z sosem pieczarkowym ??

Inko co do takich fareb to sa takie :

http://allegro.pl/item1040892745_farby_ ... szkle.html

ja mam dokladnie takie. i sa na lusterku takie wzory zyrtafki itp i maly je uwielbia ! najlepiej namalowac na tej folii co tam dodaja i jak wyschnie to odkleic i nakleic na co sie chce. nie zostawia sladow ani nic :) i suoper wygladajc o najwazniejsze. swietny pomsyl !! :)

ja bede polowac zeby sobie kupic wiecej kolorow :)

Ewelko a ten ibuprom duo dobry ? tez bede sie musiala zaopatrzyc przed nastepna @. ostatnio dwa ibupromy i butelka z ciepla woda i ledwo dalo rade :(

dorcia madzialenko nie ma co sie zalamywac ! trzeba poczekac jeszcze moze za wczesnie. apoza tym nowy cykl tonowe staranka :)

Agniesiu nie strasz Inki z tym jedzeniem bo nie koniecznie. ja poerwszy tydz tylko tak jadlam a po dwoch miesiacach jadlam wszytsko juz. kotlety smazone itp
ale nie wszyscy maja tak dobrze :D

Martus moj tez jest juz malym wymuszaczem. ale np jak chcekucek z goraca herbate to fakt mu nie dam. a pilota tez dajemy bez baterii bo inaczejjuz nic sie nie obejrzy :D ale ja jednak ignoruje. czasem jesttak ze siedzi w wozku i sie pobawi a czasem zrzuca wszytsko i jeczy. jak wiem ze nie jest spiacy itp toolewam to jego miauczenie. przehcodzi po jakims czasie.

u nas tez juz slonko siweci !! super. a ja zaraz musze isc sprzatac w domu :(

Agniesiu nie chce cie martwic ale wymuszanie zaczyna sie gdy dziecko juz chce sie samo bawic itp. i zobaczy ze cos jest fajne to wtedy koniec. piloty i komorki na topie. ja mu swojego tel nie daje bo sa klawisze dotykowe i zle wychodze na tym :D

cosmialam jeszcze napsiac ale skleroza mnie nie boli... ide zaraz sprzatac bo wyjezdzamy dzisiaj a burtdel na 4 fajerki :D

EDIT Elinko my tez szczepilismy pentaximem. w dzien poo szczepieniu przespal non stop a w nocy lekka goraczka ale pol czopka podalam :)

tylko ze my tez dopiero po 1 :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiolciunia kochana nie wiem czy z pieczarkowym, nie próbowała, ziemniaczane same to jem z pieczarkowym.
U nas na chwilę zawitało słońce, a teraz znowu pochmurno.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A u nas zaczęło lać :?

Wiolciunia a czemu Wy dopiero 1 dawkę mieliście? Bo u nas to tak było, że najpierw uszy i antybiotyk, potem kupa zielona, potem kasłał, potem pediatra stwierdziła, że potrzebuje zaświadczenia od neurologa że Małego można w ogóle szczepić, no i na końcu skóra za uszkami mu strasznie ropiała, typowo alergicznie... I dopiero dzisiaj się udało :roll: No i Arturek jakiś mocno spokojny, przed chwilą zasnął... Dawidek po jakim czasie był taki senny?

Nikollka jadę chyba do Ciebie, bo tu nadziei na słońce nie ma żadnej :( Zaczynam depresję mieć normalnie...

Martuś Twoja Klaudyna to alergiczka trochę, nie? Na co jest uczulona? Musiałaś czegoś unikać jak karmiłaś piersią? I jak to się u Małej objawiało?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Cześć Dziewczynki!
Wróciłam już od lekarki, stwierdziła, że wyniki są całkiem całkiem, jedynie te dwie rzeczy mam ciut obok normy, ale to jeszcze nie jest anemia, to mogą być jedynie pierwsze symptomy. Powiedziałam, że ciąży nie możemy wykluczyć i spytałam, czy to osłabienie też może być z tego, to stwierdziła, że jak najbardziej, póki okresu nie ma to jest nadzieja.
Przepisała mi jedynie kwas foliowy, który tak czy siak mi pomoże, napewno nie zaszkodzi. Ale zaleciła na te moje bóle głowy, żebym nie brała już mocnych leków, tylko delikatne dla kobiet w ciąży, tak na wszelki wypadek...
Więc czekamy na @ lub na jej brak... jak nie przylezie, to może koło soboty powtórzę testa.

Dziś też marnie się czuję, więc to napewno nie było chwilowe... Jeszcze
te wczorajsze bóle głowy i mdłości....
No zobaczymy co z tego wyniknie... bardzo chciałabym już wiedzieć co jest grane.

Niby trochę czuję się jak na okres, ale nie tak jak zazwyczaj...
Dziś jest 26 dzień cyklu, przez ostanie pół roku @ przychodziła 25 lub 26 dnia, nie później..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

My wróciłyśmy ze spacerku a ja padam... czuję się potwornie źle :roll:
Źle widzę na oczy, kręci mi się w głowie i okropnie bolą mnie stawy :? Szczególnie bolą mnie na taką pogodę... :(
Jednym słowem jestem wykończona i nie mam siły :cry: W dodatku Sandrunia marudzi...

DORCIU trzymam kciuki... :wink:

WIOLCIA czemu nie, jak ciocia Dawidka Wam daje ten fotelik to z pewnością się przyda ;)

ELINKO moja Sandrunia często się drze jak ją ubieram na spacer :evil:
A Twój Arturo rzeczywiście taki mały binladenek :loo: A jaki dzielny :D :brv:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dorciu czyli szanse są całkiem spore :D no to trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Wiolciunia pewnie że dokupcie pokrowiec, kupno nowego fotelika i tak byłoby dużo droższe :wink: A ten ibuprom duo, no ja już stosuje 2 cykl i pomaga tylko nie tak expresowo, trzeba z pół godziny poczekać od połknięcia, a i oczywiście łykam 2 tabletki :wink:

Elinko nie to moja Klaudyna kocha jeździć w wózku od urodzenia, jak jedziemy na zakupy to nawet 4 godziny siedzi bez marudzenia :shock: tylko śmieje się że jak tak się nauczy wymuszać wszystko to będę się wstydziła ją gdzieś zabierać bo jak jej się zachce np u kogoś w domu w szufladach grzebać to ja się spalę ze wstydu :oops: :lol: ale narazie jeszcze nad tym panuje :lol:

Agniesia a to nie jest takie śmieszne jak ja z kawałkiem pizzy biegne po schodach żeby moje dziecko mnie nie zauważyło :heh: :heh: poczekaj jeszcze trochę i będziesz miała ten sam problem bo niunio pozna nowe smaczki i będzie chciał już wszystko jeść a nie wszystko mu będzie wolno :wink:

Martusiu no jak jemy zupkę czy drugie danie czy tam kanapki to też jej daję pojeść z nami, no ale jak np. jemy pizzę z mrożonki albo coś innego takiego raczej sztucznego to boję się jeszcze jej dawać i musimy uciekać lub jemy wtedy jak ona zaśnie :lol:

Madii możesz zasypać zupkę kuskusem, ale ja np wolę w osobnym naczyniu zrobić kaszkę i żeby każdy nałożył sobie tyle ile lubi, bo u nas niektórzy wolą gęstszą zupkę a inni rzadszą :wink:

U nas zrobiło się pięknie i słonecznie więc poszłyśmy z Klaudynką na dłuuugi spacer, a jak wracyłyśmy to moi rodzice jechali do real i zabrałyśmy się z nimi na wycieczkę :P i kupilam Klauynie 3 pary skarpetek z Hello Kitty :lol:
Teraz maluśka śpi a ja zjem obiadek :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

EWELKO to udaną miałyście drugą połowę dnia ;)
U nas niestety pochmurno :evil: :( A z tym jedzeniem to u nas jest kochana podobnie, też jak jemy coś, czego nie mogę dać niuni to musimy jeść gdy nie widzi albo jak już śpi :wink: Zupkę zrobię jak Ty, bo nie wiem jak T preferuje :wink:

Moje dziecko demoluje mi kuchnie... :buu: Wyjęła z szuflad dosłownie wszystko... :koko:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ha ha ha Madii takie uroki macierzyństwa, dzieci rozwalą wszystko co w zasięgu ich rączek :lol:
ja już nawet nie prasuje obrusów bo są wywalane kilka razy dziennie :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

ewelka pizzy to tez jej nie daje,ale jesli my akurat jemy pizze to jej daje frytki albo jakas kanapke i jest ok.

moje dziecko wlasnie wysypalo cala paczke cheetosow na swiezo odkurzony dywan :bum:

i zniszczyla prace domowa mojej siostry :sza:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martusiu no moja też da się załagodzić parówką :lol: dziele jej na plasterki i sama je z tależyka to wtedy my możemy zjeść coś innego :lol:

Oj oj siostra się raczej nie ucieszy 8) a co to była za praca :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

jakies bryly na matematyke.dwa dni je robila :fkf:
dobrze ze tylko dwie a nie wszystkie 7 :sza:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mmm Klaudunia to mała matematyczka :lol: :lol: :lol:
czemu mam wrażenie że będziesz miała wieczorem zajęcie przy odbudowie dwóch brył :roll: :lol:
A do której kalsy chodzi siostra :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

druga gimnazjum 8)
ja to noga z matmy jestem :oops:
no nic,w koncu jej wina ze na kanapie zostawila. zawsze mogla je schowac 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moje dziecko robi wielką rozróbe ja nie jestem w stanie niestety jej zabronić... :ag:

MARTUŚ hihiiihii :P Siostra będzie yyyhm zadowolona... :P: ;)
Nie przejmuj się wysypanymi chipsami, moje mieszkanie niemalże jest przewrócone do góry nogami... :aa:

Sandrusia ślini się jak bokser :shock: do tego biedactwu leci znowu z noska :( i nie nadążam z husteczkami... :? Myślicie, że to na ząbka :?: :szz:

Wiecie co kochane ja już nie mam siły... :cry: znowu niunia zrobiła kupkę a te kupy są okropnie jakieś żrące, bo dupka odparzona okropnie :cry: Mimo, że kilka razy dziennie wietrzę dupkę i posypuje mąką ziemniaczaną :? Tak to dziecko się męczy i nawet nie daje mi dotknąć pupki :cry: W domu bałagan nie z tej ziemi, T ciągle nie ma w domu, bo pracuje, oczywiście pieniądze są ważniejsze i praca jakby sie paliło, niunia non stop marudzi i płacze a mi już nerwy puszczają i aż się poryczałam... A mi nie ma kto pomóc choć godzinkę w ciągu dnia... U rodziców remont to już kompletnie masakra :roll: :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie słoneczko! Czekam na telefon od psiapsióly, bo chyba pojedziemy do marketu kupić cięższe rzeczy na sobotnio-niedzielnego grilla. :wink: Jakieś soki, mięsko do marynatki, węgiel itp. Chłopaki po pracy podjadą po nas.
Ja już czuję sie lepiej, luteinę jakoś na razię daję radę. Boli mnie tylko jajnik strasznie ale jakoś jak poleże przechodzi, w razie w wezmę nospę. Na razię na allegro zakupiłam sobie dwie pary legginsów, takich zwykłych jedne do kostek czarne, inne 3/4 śliwkowe. Będą idealne do tuniki, albo nawet do spania, lub chodzenia po domu. U tego samego sprzedawcy kupiłam od razu też skarpetki podkolanówki. Zawsze to jedna wysyłka.

Dorcia no no ciekawie się robi :wink: Mam nadzieje, ze na dniach się wyjaśni co i jak. Oczywiście trzymam kciuki za fasolkę, bo wiesz u nas hurtowo :wink: ty zaczniesz, to może ja bedę miała większe szanse :P

Ineczko kochana jak się miewasz?

MADII kochana przykro mi z powodu pupci małej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madii kochana jeśli mąka nie pomaga wcale to powinnaś zabrać niunię do lekarza i to pokazać, bo czasem odparzenie jest tak silne że trzeba zastosować jakieś specjalne leki :roll: bo szkoda żeby niunia się tak męczyła, przecież nawet dorosłą osobę coś takiego bardzo boli :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam się wczesnym wieczorkiem :)
Humorek mi się polepszył, bo odwiedziła mnie kumpela :)
Pogadałyśmy sobie o wszystkim i o niczym, wypiłyśmy razem kawkę i od razu lepiej :)
Dziękuję kochane za komentarze :)
Nawet jeśli test wyszedł prawdziwie i nie ma fasolinki, to niechże wreszcie przyjdzie @ i będą nowe staranka :)
Dziś rano pokrzyczałam na męża, aż mi głupio potem było :oops: Przeprosiłam go już przez telefon, zrobię mu dobrą kolacyjkę i może wykorzystam jak się da :wink: :oops:
Kurcze stwierdziłam, że w ostatnim tygodniu okropna ze mnie żona, ciągle się czegoś czepiałam, choć czasem niesłusznie i postanawiam się poprawić i trochę popodlizywać męzulkowi :wink:
Madii, szkoda mi tej twojej Myszki :? I Ciebie bo wyobrażam sobie, że ciężko patrzeć jak się dziecko męczy, a Ty jeszcze ciągle sama z nią. No ale dzięki temu, że twój mąż tyle pracuje możecie sobie pozwolić na remont itd. Spróbuj jeszcze przetrzymać trochę Słoneczko :)
Dorcia, kciuki oczywiście zaciśnięte. Jak taka sytuacja to może beta hcg :?: Dziwne, że Ci lekarka nie wypisała skierowania :?
Nikolka, kiedy będzie dokładnie wiadomo o wyniku :?: A luteiny pod język współczuję serdecznie. Ja brałam kiedyś na wywołanie okresu, ale zdołałam tylko 3 tabletki wziąć, a przy czwartej prawie zwymiotowałam na sam widok :?
Pokaż zakupki :lol:
Ewelko, to chociaż fajnie spędziłyście popołudnie z Klaudusią :)
U nas pogoda się poprawiła, nie pada od około 11. Jest zimno, nie ma słońca ale chociaż już nie leje. Dobre i to :)
Idę trochę ogarnąć chałupkę :)

Ostatnio zmieniony śr maja 19, 2010 6:00 pm przez madzialenk, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sandrunia ciągle płacze... :( już nie wiem co robić, panadol mi się skończył a vibrucolu nie mam :( Ślini się tak, że śliniaki mokre i non stop zmieniam :shock: to samo z noska... Ta cholerna teściowa od siedmiu boleści nawet nie zadzwoni i nie zapyta o nic... Pazerny człowiek... Normalnie już psychicznie wysiadam...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MADII kochana wezwij lekarza, albo bierz taksówkę i do lekarza, tak jak piszą dziewczyny czasami jak mam rozwolnienie i piecze mnie pupa to nie daję rady a co mówiąc takie maleństwo. Szczególnie, ze to trwa od wczoraj.

Madzialenko kochana będzie wiadomo coś za 2 tyg, ale 1 test zrobię jeśli nie przyjdzie @ 1 czerwca zrobię sobie rozrywkę na dzień dziecka. :? Trzymam za Ciebie kciuki i oczywiście za naszą Dorcię...
A na poprawę humoru, nie ma jak kawusia z przyjaciółką, ja właśnie czekam na moją.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

madii wspolczuje. Klaudyna miala takie okropne odparzenie po wyjsciu ze szpitala. boi tam wanienke mialysmy na korytarzu wiec mycie bylo szybkie i niedokladne zeby si enie przeziebial,do tego leki,sterydy.
miala tak odparzony tylek ze zaczynala plakac jak tylko widziala pampersa. w ogole nie chciala sie dac dotknac.
zeszlo dopiero po kilku dniach :?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 236  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]