Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 8:51 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 236  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
.
Awatar użytkownika

...moje dziecko też na chwilę ucichło - leży pod telewizorem i je małpy ogon.... chwila spokoju

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej
Widzę, że wszystkie mamy podłe humory przez te pogodę. W Gliwicach coraz więcej dróg zamykają, ale na szczęście droga prowadząca do szpitala otwarta ;) Rano miałam bóle w dole brzucha, bałam się wstać by mi nie chlusnęło wodami ;) pół godziny temu się powtórzyły i znowu mam spokój. Chyba się to dzisiaj nie rozkręci.
Wczoraj moja mamcia spadła ze schodów i złamała sobie kość śródstopia z przemieszczeniem :shock: A wszyscy jej mówili nie wchodź na górę po dwa schody. Teraz ją noga boli, bo jeszcze jakiś krwiak jej się przy okazji zrobił, do tego musi dostawać zastrzyki w brzuch i jest troszkę podłamana bo musi nosić szynę gipsową przez 5-6 tygodni i się zastanawia jak to do szpitala przyjedzie wnusię przywitać. Tak czy siak z Mikołowa aktualnie ciężko dojechać do Gliwic, bo zamknęli dwie drogi dojazdowe a reszta zapchana, bo cały tranzyt idzie przez centra Zabrza i Gliwic :roll: korki gorsze jak na zakopiance w sezonie.
Poczta ze mną w kuku leci i nie dostałam jeszcze z pracy ani paska (szło normalną pocztą) ani listu poleconego z drukiem ZUS RMUA. W razie czego mam go na poczcie i sobie wydrukuję, ale nie wiem czy mi takie coś przyjmą jakbym zaczęła rodzić... Może dzisiaj w skrzynce zobaczę awizo. Zobaczymy.

Nikola, Dorcia i Madzialenka kciuki zaciśnięte, fasolki hurtem sie sypią ;) moich 3 znajomych też zostanie ojcami więc jak fasolki to na całego :D

Martuś Gratulacje dla Klaudyny. Tak się martwiłaś, że nic nie robi a jak już zaczęła to się rozwija na całego ;)

Buziam papa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

INKA wygląda mi to na przepowiadające skurcze :wink: Pamiętam, że miałam je bodajże na kilka dni przed porodem :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hey kochane! Ja tylko na chwile bo zaraz mam gości. :wink: Juz po IUI okazało się, że męzusiowi troszkę pogorszyły się wyniki nasionek, ale jeszcze dało radę zrobić IUI. Dostałam na podtrzymanie luteinę i coś tam jeszcze jednego nie pamiętam nazwy. Pogadałam szczerze z lekarzem i on radził, ze jak sie teraz nie uda, to invitro. :cry: :cry: :cry: bo bez sensu robić więcej.Oczywiście jeśli pozwalają mi na to poglady :?
Odezwę się wieczorkiem.
Buziaczki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

NIKOLLA ja tam dalej zaciskam kciuki żeby się udało... wieczorem poszalejcie...

Inka do porodu nie musisz mieć tego świstka spokojnie... później dowieziesz jak coś

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sandruni kilka razy samej udało się zjeść ładnie łyżeczką :) Zjadła cały talerzyk ziemniaczków i całego kotleta :shock: :P
Głodna była, bo teraz jest grzeczna i wariuje z gołą pupką w łóżeczku na kocyku :P

NIKOLLA JA TEŻ NIE PRZESTAJĘ TRZYMAĆ KCIUKÓW... :!: :!:
Moje zdanie na temat in vitro jest takie: nie jestem przeciwna temu sposobowi zapłodnienia, przecież wynika to z chęci pragnienia posiadania dziecka, gdy naturalne zapłodnienie jest niemożliwe. A więc z chęci pragnienia pokochania i miłości do cudu jakim jest dziecko. Dlatego kompletnie nie rozumiem kościoła jako instytucji i uważam, że kościół nie powinien ingerować w takie rzeczy... mam na myśli zakaz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ineczko kochana nawet jakbyś nie miała ubezpieczenia to i tak nie płacisz, kobiety w ciąży tak mają, poza tym masz 7 dni na dostarczenie dowodu ubezpieczenia
Ehh wzięłam luteinę pod język, ale niedobra, ale cóż, dla dobra wytrzymam. Blle

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

...dziewczyny potrzebuje jakiś przepis na "danie" z serem białym ale nic wymyślnego bo nie mam za dużo rzeczy w lodówce i szafkach - jesteśmy przed zakupami a mam ser, któremu kończy się data ważności....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

PIEGUSKU ekspertem kulinarnym jest NIKOLLKA :lol: Ja przedwczoraj zrobiłam twarożek z koperkiem, pietruszeczką (natką), cebulką, pomidorkiem, ogóreczkiem zielonym :P Doprawiłam solą i pieprzem i było pyyyycha :) Polecam Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

ale ja mam prawie pół kilo sera a raczej na kanapkach tyle nie zjemy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jak masz pół kilo sera to sernik upiecz :D taki z polewą czekoladową albo coś. A jak nie chcesz piec ciasta to z części zrób np naleśniki z serem białym (do sera dodaj mleczko albo swojskiej śmietanki, cukier i cukier waniliowy do smaku), albo pierogi z serem ale z tym to dużo roboty jest. Może też być makaron z serem (teściowa świetny taki makaron robi)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

...no ja uwielbiam makaron z serem na słono z przysmażoną cebulką... ale myślałam, że może któraś podsunie mi jakiś fajny pomysł na coś innego...

...moje dziecię na drzemce - chwila spokoju... idę naszykować rzeczy na jutro bo jedziemy do miasta... mama mi wczoraj nowe buty do szyny przywiozła ale jakoś dziwnie ustawione i jedziemy do lekarki żeby sprawdziła czy tak mogą być...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

PIEGUSKU mówiłaś, że nic wymyslnego nie chcesz... ;) Może po prostu zrób jutro naleśniczki, albo pierożki - troszkę zamroź :wink: - tak jak napisała INKA. A dziś zrób ten twarożek, pychotka :je:

A ja samanie wiem co na kolację... :?: :hm:

Mam w lodówce parówki, szynkę... :roll: Też jesteśmy przed zakupkami, ja zjadłabym sałatkę z tuńczykiem :wink: Jak dobrze, że już po 18, za 2h moje dziecko pójdzie do spania, a ja dychnę... :roll: bo zaraz oszaleję :ddd:

Ostatnio zmieniony wt maja 18, 2010 5:17 pm przez MADII, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nikolka no to trzymam kciuki. :) mocno :)

Piegusku nie mam pojecia co mzoesz zrobic... jabym zrobila nalesniki albo jeszcze cos innego :)
moze troszke na kanapki zostawic na slono.

Inko no no pewnie neidlugo sie zacznie :) przygotowana ?

myz mezem obejhzreismy ciacho i zastanawiamy sie co na kojacyjke zjesc :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hey!
Piegusku! Jakbym miała tyle sera zrobiłabym kotlety serowo-ziemniaczane (robi się tak jak farsz do pierogów ruskich) formuje kotlety obtacza w jajku i bułce i smaży. Pyszne z sosem pomidorowym.
Albo hmmm albo robię pastę ala twarożek. Ser biały, jaja ugotowane na twardo, cebulka i majonez. Mieszamy i jemy. :wink: Albo tak jak piszą dziewczyny zrobiłabym sernik.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

PIegusku te kotlety serowo ziemniaczane sa pyszniuytkie sprobuj!
albo kluski z serem ale to juz wiecej roboty :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moja Sandrunia ma okropnie odparzoną pupcię... i płakunia okropnie :cry: :shock: :shock: I nie mam pojęcia dlaczego ma taką dupkę :( Wydaje mi się, że sudocrem jest do kitu :? ? Najpierw miała krostki i czerwoną a teraz odparzoną... Może dlatego, że za rzadko teraz ją sadzam na nocnik i robi dużo kupek na zęba :roll:
:cry:

Do tego to dziąsło :? Właśnie dałam jej panadol...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madii a zdażało się wam kiedyś już coś takiego? I od jak dawna używacie sudocremu? Bo my np. używamy tylko sudocremu od pierwszego dnia życia i nigdy w życiu nam się nic takiego nie przytrafiło :roll:
Może to przez to że kupki teraz robi takie rzadkie :roll: powinnaś słońce wietrzyć jej jak najwięcej pupę bo w pieluszce trudno i długo coś takiego się goi :?
Najlepsza rzecz jaką możesz teraz dla niuni zrobić to zdejmij pieluchę i posyp koniecznie odparzone miejsce mąką ziemniaczaną :!:
Wiem że pewnie ci wszystko zasika bez pieluszki ale wietrzenie bardzo przyspieszy gojenie.
A mąka pomoże na 100% Jka Klaudunia była maluśka baaardzo odparzyła mi się pod szyjką, bratowa podpowiedziała mi żeby osuszyć to miejsce i posypać mąką ziemniaczaną, a na następny dzień rano nie było śladu :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No moja chrzesnica z rodzicami pojechali, dostałam wiejską wałówkę (jaja, warzywka, ciasto itp). Posiedzieli chwile.
Ja po IUI czuje sie jako tako, boli mnie bunio troszkę, i mam troszkę krwi na wkładce, ale to albo dlatego, ze owulka albo dlatego, ze mój jajnik jest troszkę dalej (jest troszkę niesymetryczny i żeby go obejrzeć na usg trzeba dobrze poszperać. Tak jak pisałam mam brać luteinę pod język 3x1 (blle paskudztwo) :( i dexametason 2x1. Poza tym jutro mam wolne, więc będe z Wami częsciej!
Buziaczki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

EWELKO nigdy wcześniej Sandrunia nie miała odparzonej :( Czasami miała zaczerwinioną (też w czasie robienia dużej ilości kupek), ale nie odparzoną, nie dała sobie dotknąć dupki tak płakuniała :cry: :cry: Nie robi rzadkich kupek, raczej normalne, ostatnia była zielonkawa, a tak żółciótkie. Wykąpałam ją, wymoczyła się i już śpi biedactwo... Od urodzenia używamy sudocremu, czasami linomagu. Że też nie pomyślałam o mące ziemniaczanej. Jutro od razu posypię jej pupkę i oczywiście będę wietrzyć i kilka razy sadzać na nocnik, nie wiem czemu to zaniedbałam... :(

NIKOLLKA kochana cieszę się, że dobrze się czujesz :) Odżywiaj się zdrowo :P

Napisała DORCIA do mnie, że od 2h leży w łóżku... z bólem głowy, bez zmian, kolejny dzień to samo :? i nie ma siły na razie siedzieć przed kompem... Ciekawe co to... :roll: :? Jutro idą do lekarza z D.

A ja nie wiem co na kolację... Pomocy! ;)

Ostatnio zmieniony wt maja 18, 2010 6:59 pm przez MADII, łącznie zmieniany 2 razy

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 236  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]