Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 5:25 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1998, 1999, 2000, 2001, 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Cześć kochane :)

Nawet nie mówicie o tej ochydnej pogodzie, bo ja też już popadam w depresję jesienną :? Jestem w takim melancholicznym nastroju, że rano dziś po prostu sie popłakałam :cry: T starał się poprawić mi troszkę humor - kupił mi rano bukiecik konwalijek :) I pojechał do pracy, jak zwykle będzie po 22 :roll: A ja wczoraj nawet nie słyszałam jak wrócił, bardzo sie źle poczułam... myślałam, że zemdleję :? I spałam jak nieprzytomna, nic nie słyszałam...
Sandrusia już katarku nie ma :) Te kropelki są rewelacyjne :)

ELINKA ta wstrętna pogoda też wpływa na nasze dzieciaczki biedne i tak muszę się męczyć i marudzą, Sandrusia też markotna i non stop jęczy :roll:

INKA ja na swój brzuch nie mogę patrzeć, ale nie rozstępy są straszne, ale sadło :oops: :?

PIEGUSKU mam podobne zdanie co do brzuchów, ale z drugiej strony niektóre kobiety mają dzieci i świetne ciało :lol:

Zmykam do mojej marudy, bo non stop jęczy i rozrabia...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hey kochane! Ja w pracy do 13 potem od razu do kliniki na IUI. Jutro za to wzięłam sobie wolne :wink: odpoczywać będe

MADII u nas wczoraj w nocy tak lało, że koszmar, dobrze, ze dziś tylko mży bo zapowiadali nad lublinem niezłą zlewę i wszystkie słuzby są w pogotowiu. Ja tez mam dość tej pogody, ale dziś moje myśli zajęte są czymś innym :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nikolko trzymam kciuki dzisiaj za IUI.:*

Piegusku fajnie ze u was z kupkami sie unormowalo. u nas dalej jakies 3 dziennie.

Madii chyba kazda z nas w taka pogode ma humor taki ze lepiej nie podchodzic. ja tez juz marze zeby wjscna dwor. jestesmy na dzialce a ja musze siedziec w tym zakichanym domu :( teraz mrzawka pada :(

Nikolko daj znac jak najszybciej co tam po IUI.

oho moje dziecko kupke robi. ale dwojka prawa gorna wyjdzie juz na bank

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Melduje się i ja, ale jak wszyscy bez nastroju :roll:

U nas niby teraz nie pada, ale zimno jest i brzydko :x do tego wszystkiego okropnie mnie noga boli i ledwie chodzę :(

Moja niunia dzisiaj bawiła się na dywanie a ja poszłam do kuchni zrobić sobie herbatę a ona poraczkowała-popełzała do szuflady w komodzie i przycieła sobie paluszki :( spłakała się biedna strasznie :( I muszę teraz pokupowć takie zabezpieczenia do szuflad :roll:

Nikolko tzrymamy baaaardzo mocno i za IUI i za wieczorne poprawki :wink: :ok:

Madzialenko słonko dopóki nie ma @ nie ma co się zaraz dołować :wink: Ja trzymam kciukaski baaaardzo mocno :ok:

Piegusku jednym słowem Bartunio wraca do zdrowia :D A ostatnio rozmawiałam z dziewczyną której synek też dłuuuuugo nie miał ząbków i pierwszy mu wyszedł jak miał 13 miesięcy :shock: ale życzę żeby u was pojawił się lada dzień :wink:

Elinko widzę że i ty masz już małego terrorystę w domu :P słonko normalny etap w życiu każdego malucha, szybko minie i będzie normalnie kładł się do cycolka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

...paskudna pogoda udziela się mojemu dziecku... dziki wrzask co chwila, beczy, nie posiedzi nigdzie dłużej... zraz mnie trafi...

MADII pisze:

PIEGUSKU mam podobne zdanie co do brzuchów, ale z drugiej strony niektóre kobiety mają dzieci i świetne ciało :lol:
.

...jednym to dane innym nie... a jeszcze inne muszą trochę poćwiczyć i też będzie ok...
ewelkak24 pisze:
Piegusku jednym słowem Bartunio wraca do zdrowia :D A ostatnio rozmawiałam z dziewczyną której synek też dłuuuuugo nie miał ząbków i pierwszy mu wyszedł jak miał 13 miesięcy :shock: ale życzę żeby u was pojawił się lada dzień :wink:

....hehe mój brat miał 14 miesięcy jak mu pierwsze zęby wyszły...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Cześć Dziewczynki!

Ja już w pracy. Wczoraj zasłabłam w pracy i miałam nudności i po pracy pojechałam na dyżur całodobowy w mojej przychodni, lekarz mnie zbadał i stwierdził, że musi mnie zobaczyć neurolog... więc dał mi skierowanie do szpitala do neurologa, no to pojechaliśmy do szpitala, a tam neurolog prawie mnie wyśmiał i jeszcze mi tłumaczył, że to co mi było to nie było to, że mi się kręciło w głowie tylko, że czułam się niepewnie i słabo... a ja mówię, że obraz mi się zaczął rozmazywać i miałam mroczki przed oczami, to on na to, ze jak się kręci w głowie to wtedy gdy cały świat wiruje..... :evil:
no i mnie wypisali, dali mi zastrzyk relanium, bo zaczęłam być nerwowa, co też mnie lekarz wyśmiał, bo pyta czym ja się tak denerwuję i czy cierpię na nerwicę... a ja na to, że denerwuję się moim stanem zdrowia, a on, że przecież nic się takiego pani nie dzieje.... szlag mnie tam trafiał... i wyszliśmy w sumie o północy ze szpitala.......

Dziś rano poszłam do swojej przychodni i babka sama stwierdziła, ze blada jestem jak ściana i trzeba zrobić badania czy przypadkiem nie mam anemii... więc zrobiłam badanie na żelazo, morfologię i tarczycę. Jutro wyniki i z wynikami odrazu do lekarki idę...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

dorcia zdrowia ...ale w sumie to ja nie wiem po co Cię wysyłali do neurologa... omdlenia i nudności bardzo często są właśnie przy anemii... zrób badania i wszystko się wyjaśni... martwić to się można jak by Ci się codziennie utraty przytomności zdarzały... ale sporadycznie to spokojnie....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dorcia kochana mam nadzieje, że nic to poważnego, Jesteś przemęczona pewnie, martwisz się cały czas tymi problemami z kaską i co dalej i stąd ten stan pewnie. Dobrze, ze zrobiłaś badania - oby wyszły dobrze. Dbaj o siebie kochana.

A ja dziś w rpacy luuzik, robię papierkową robotę i już. Spokój cisza.

Ewelko kochana odpoczywaj i oszczędzaj nóżkę,

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Piegusek: ja też właśnie tego nie rozumiem... może dlatego, że jak byłam zmęczona i ten lekarz w moje przychodni mnie badał, to badanie z długopisem źle mi wyszło, bo nie mogłam skierować wzroku w prawą stronę, tylko całą głowę chciałam przekręcać, bo tak mnie oczy zaczynały boleć, że nie mogłam... i to go zdziwiło...więc u tego neurologa znalazłam się w zasadzie całkiem przypadkiem...
Ale ja odrazu gościa pytałam czy może to nie jest anemia, żeby mi zlecił skierowanie na badania, ale on tego nie mógł zrobić, tylko mój lekarz... no to dziś pobrali mi krew i czekam jutro na wyniki...
Nawet przez myśl nam przemknęło, że może to ciąża... ale gdzie tam, jak przez 2,5 roku nic to i napewno teraz nic...

Nikolko: dzięki kochana :) :*
a ja w pracy też luzik, jak narazie mam tylko jedną firmę do zrobienia ale się z tym nie śpieszę , a tak to też cisza i spokój :)
Oszczędzam się, mam nadzieję, że dziś już będzie lepiej, bo jak nie to D. będzie musiał po mnie przyjść, bo sama nie dojdę..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dorcia, a nie zagościł u Ciebie jakiś mały mieszkaniec, bo u mnie właśnie tak się zaczynało.
U nas leje od soboty bez przerwy więc nie narzekajcie.
Nikola trzymam kciuki i wspieram jak mało kto.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Cath4: witaj :) no właśnie wczoraj tak się z mężem zaczęliśmy śmiać, że a co jeśli właśnie teraz zaszłam w ciążę... bo przecież nie myślimy już o tym, nie zabezpieczamy się, ale też nie staramy się specjalnie.. sexik jest raz na 3, 4 dni, ale w tym miesiącu niby był w dniach kiedy powinnam mieć owulację....
No sama nie wiem... ale chyba badanie krwi też by to wykryło, prawda...?

Jak dziś lub jutro dostanę okres to będę podejrzewała anemię, a jak nie dostanę, to mogę zacząć podejrzewać ciążę....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

dorcia jak przeczytałam twojego posta to tez sobie o fasolce pomyślałam... wrzuciliście na luz to może się udało... czekamy na wyniki czy to nie anemia a jak nie to biegiem po test...

...właśnie piję kawusię a dziecię zajada chrupka... czekam na piekarza żeby chlebek kupić...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeśli nie zrobią Ci bhcg to ze zwykłego badania krwi ciąży nie wykaże.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Piegusek: musze się uzbroić w cierpliwość i poczekać do jutra... Jak mi wykaże anemię, to spokojnie będę czekać na okres, a jak nie będzie anemii, to w razie czego w czwartek test...

Cath: no tak... czyli tylko test pozostaje...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dorcia kochana. ja nie chciclabym cie nakrecac alepomyslalam tak jak dziewczynki. mojego dawida chrzesna z druga cora tez tak miala ze zaslabla i sie okazala mala Ola :)

Dorciu ale anemia jest czesto rpzy ciazy :) juz nawet na poczatku. ja od poczatku mialam slabe zelazo i tak dokonca ciazy zostalo. przy wypisie ze szpitala dostalam mocne zelazo po 3 razy dziennie ! taka bylam wycienczona.

moje dziecko spi. jak wstanie to na godzinke smigniemy na dworek. nie pada a jest w maire. ma spiwor gruby do wozka wiec ok. aja - wstyd sie przyznac ale wczoraj caly dzien wpizamie przechodzilam i dzisiaj chyab to dsamo. :D

i cos mialam napsiac ale zapomnialam

aha o zebach

Piegusku rozne anomalie sa. moj piastki wklada ok 3 msc i dalej nie widac. znow rozmawialam z chrzesna dawida to ma koelzanke co jej synek ma 3 msc i 2 zeby i 3 wychodzi ! wiec roznie :)

EDIT Dorcia tak teraz pomyslalam ze jest kilka rozwiazan. albo anemia z wpowodu choroby. albo anemia z powodu ciazy i malenstwo ci zelazo itp zabeira
albo anemia i dlatego okres sie mzoe tez spoznic. zeby cie nie nafaszerowali czyms co w ciazy nei wolno. lepiej dmuchac na zimne . to mowie tylko na zas :) jak jutro bedziesz u lekarki tow spomnij moze o ciazy ze staracie sie jakby. a co do owulki to mogla zawsze sie przesunac :)

moj maz tnie samochod na zlom. wyrzyje si ena maksa a iweczorem padnie na lozko :D

Ostatnio zmieniony wt maja 18, 2010 10:54 am przez Wiolciunia, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tak sobie myślę, że na nasz kraj chyba jakieś fatum spadło... jak nie Smoleńsk, to wulkan a teraz powodzie :( :? I do rodziców na weekend raczej nie pojedziemy... :?

DORCIU co za kretyn z tego neurologa od siedmiu boleści... :evil: :evil: :evil: Ja nie wytrzymałabym i powiedziałabym mu co myślę i wyszłabym stamtąd z hukiem :evil: Kochana a może faktycznie to... ciąża :P

NIKOLLA kochana MOCNO ZACISKAM KCIUKI!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

EWELKO Sandrunia też już przycięła sobie paluszki... :( Eehh... a może jakaś maść pomogłaby na nóżkę??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Wiolciunia pisze:
moje dziecko spi. jak wstanie to na godzinke smigniemy na dworek. nie pada a jest w maire. ma spiwor gruby do wozka wiec ok. aja - wstyd sie przyznac ale wczoraj caly dzien wpizamie przechodzilam i dzisiaj chyab to dsamo. :D
)

...ja tam czasem lubię w piżamie cały dzień przechodzić... wygodniej i tak jak taka pogoda jak teraz to nastraja tylko do piżamy
Wiolciunia pisze:
Piegusku rozne anomalie sa. moj piastki wklada ok 3 msc i dalej nie widac. znow rozmawialam z chrzesna dawida to ma koelzanke co jej synek ma 3 msc i 2 zeby i 3 wychodzi ! wiec roznie :)

...wiesz ja wkroczyłam w 4 miesiąc tez z 2 zębami a mój brat pierwszego miał w 14 miesiącu - więc u nas i tak średnia by wyszła jakby nas zsumować :P ...jak był w szpitalu to mu zrobili badania na tarczycę bo ponoć ona też ma wpływ na zęby - ale wszystko wyszło mu ok więc czekamy cierpliwie...

MADII pisze:
Tak sobie myślę, że na nasz kraj chyba jakieś fatum spadło... jak nie Smoleńsk, to wulkan a teraz powodzie :( :? I do rodziców na weekend raczej nie pojedziemy... :?

...oj nie tylko na nasz kraj... przez wulkan to pół Europy cierpi, deszcze nawiedzają nie tylko nas ale też m.in Słowację i inne państwa ościenne... a co do Smoleńska to co za tuman pakuje wszystkich ważnych przedstawicieli państwa do jednego samolotu??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Wiolciunia: czyli nawet jak to będzie anemia, a okresu jeszcze nie będzie to test by się przydał, skoro mówisz, że anemia też się zdarza na początku ciąży...
Ja też się nie chcę nakręcać, ale tak jak mówię, nie myślimy o tym od dłuższego czasu i może właśnie dlatego... ile razy wyście pisały, że zapomniałyście o starankach i nagle bęc... więc szansa zawsze jest...

Będe Was informować na bieżąco co i jak...

W każym razie znów się zaczyna... coraz słabiej się czuję.... :(

Madii: wiem, idiota z tego lekarza i z tych wszystkich lekarzy w szpitalu... jedynie ta dzisiejsza lekarka jakaś normalna.. sama stwierdziła, ze jestem blada jak ściana... i że żadnej nerwicy u mnie nie widzi... aż sama się zaśmiała z tego co oni tam wypisali....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Piegusku normalnie cos sie ostatnio zgadzamy we dwie :D :P
tak jak Dorciu ci edytowalam tamtego posta to mozliwe ze okres sie spoznia z powodu anemi albo anemia z powodu ciazy albo anemia sama a okres przyjdzie. roznie typy ale o ewentualnej ciazy mozesz zawsze wspomnoiec :)

co do wulkanu to w Islandii siedzi brat T io jakos nie narzeka :D u nich chyba najmneijsze skutki tego wulkanu sa. mam gdzies zdjhecis z bliska tej lawy itp. jak jeszcze tak nie wyrzucal tch chmur gazow to wlasnie brat T zrobil sobie wycieczke tam :) jak jeszcze bylo mozna i bezpoiecznie. ma wpsomnienia niezapomnienae :)

Piegusku a co do zebow to tzreba czekac cierpliwie. ja staram sie zajmowac malego czym sie da albo wlasnie chrupka aon sobie nim swietnie dziasla drapie :) a co do smolenska tez ZNOW uwazam tak jakty :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie :)
@ nie ma, ale bunio boli :(
Ewelko, nie załamuję się, a wczoraj miałam jakiś taki nerwowy dzień :roll: Ale dziękuję za wsparcie :)
Piegusku, dzięki i buźka dla Bartoszka :)
Dorcia, pierwsze o czym pomyślałam to fasolcia :) Aż dziwne że żaden z lekarzy nie wziął tego pod uwagę. Nawet jeśli się okarze, że masz anemię to powinnas zrobić test, bo wiele kobiet w ciąży też ma anemię, także jedno wcale nie wyklucza drugiego ... trzymam kciuki :)
Nikolka, owocnego zabiegu i przyjemnego wieczorku z mężusiem :lol:
Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1998, 1999, 2000, 2001, 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]