Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 5:23 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Piegusku słowo że gdyby u nas w ośrodku przyjmowała choć jedna sensowna dr. pediatra to ja mimo płaczu Klaudii też bym chodziła na takie wizyty. Tylko że u nas w ośrodku na chwilę obecną dzieci przyjmuje lekarz internista (gówniara z niespełna dwu letnim starzem która, nie ma nawet dr. a i tak specjalizacja lekarz rodzinny a nie pediatra) i druga pani lekarz internista ( damesa z długimi zazwyczaj zielonymi tipsami też bez tytułu dr.)
Wizyta ogranicza się do zmierzenia i zważenia dziecka przez pielęgniarkę i kilku głupich pytań "pani doktor" :twisted:
Gdyby sprawdziła chociaż postawę, stopy dziecka, spytała czy raczkuje czy chodzi, czy cokolwiek mówi, no cokolwiek co miałoby jakąś wartość :roll: bo zmierzyć i zważyć dziecko to ja mogę sama w domu i sprawdzić potem w którym jest centylu na siatce :roll:

:bal: :bal: :bal: KOCHANE MAMY 2000 STRONKĘ :bal: :bal: :bal:
WIDAĆ TERAZ JAK SIĘ ZŻYŁYŚMY ZE SOBĄ :lol: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

EWELKO U nas w ośrodku przyjmuje jedna sensowna pediatra, ona też jest specjalistą rehabilitacji dziecięcej. Ale my do niej nie chodzimy w ogóle, jedynie po receptę chodziliśmy wcześniej jak niuni dawałam vigantol czy po receptę na kremik robiony do pupki. Chodzimy prywatnie do pediatry - ordynatorki oddziału dziecięcego gdy Sandrusia jest chora, ta lekarka jest naprawdę konkretna i dobra ( ma tytuł dr nauk medycznych ) ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madii bo do takiego lekarza to warto iść, a nie tak jak u nas :x
Jak się Klaudunia urodziła to ją zapisałam tutaj do ośrodka, bo tu przyjmowała taka bardzo fajna pani dr. pediatra która jest naprawde super specjalistką, ale teraz niestety jest na urlopie macierzyńskim bo po 12 latach od poprzedniego przydażyło jej się dziecko :P
Mam nadzieje że niedługo wróci, a póki co muszę poszukać gdzieś w pobliżu dobrego pediatry który w razie czego przyjmuje prywatnie :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

2000 strona to zamkną tą część i otworzą niedługo nową...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja wam powiem ze nasze dziecko lubi wizyty u naszej pani dr. ona zawsze ma dobre podejscie do niego. rozmawia z nim. robi mu : idzie raczek niebvoraczek itp. on sie jej nie boi. usmiecha sie. a nasza doktor powiedziala ze jak obce dzieci do niej rpzychodza to zcesto placza. a te co leczy calyczas to jest ok. poza tym dawid zawsze dostaje od niej patyka do sprawdza nia gardla ktorego gryzie.

ja tak jak piegusek lubie chodzic. wiedziecx ile wazy i mierzy wogole. wszystko posprawdzamy :)

dlaczego zamkna i otworza nowa ?? :(

no no brawa dla nas !!!! :bal: :bal: :aa: :aa: :mis: :mis: :ur: :ur: :kjk: :kjk: :kla: :kla: :kla: :kla:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

EWELKO ja też Sandrunia zapisałam do pierwszego lepszego ośrodka... bo u nas nigdzie nie było miejsc :evil: i nie zapisywali do pediatrów :evil:
Ale na szczęście teraz już jak mamy swoją lekarkę nie przeszadza mi to zupełnie.

ALE NASKROBAŁYŚMY :shock: :shock: JA BEZ FORUM ŻYĆ NIE UMIEM... :twisted:

A ja robię dla siebie i niuni kolacyjkę - ja robię sobie tościki a niunia zje kanapeczkę z szyneczką i z jajeczkiem na miękko :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Wiolciunia
Zgodnie z regulaminem, ze względu na wydajność forum, długie tematy dzielone są na krótsze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

PIEGUSKU oj... ale nasz wątek będzie :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam! Ciekawe czy się jeszcze zmieściłam na 2000 stronie :P
Pęcherzyk przez week urósł do 24 mm. Jutro o 14 IUI. Dziś dostałam zastrzyk na pęknięcie i czekamy. Jutro IUI i potem wieczorem poprawka z męzusiem. Wkońcu bedzie bzykanko..... mieliśmy sporą abstynencję.
Pozdrawiam Was ciepło, jestem padnięta, dopiero wróciłam z pracy, byłam w terenie.
Buziaczki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

nikolla trzymam kciukasy :!:
musi sie wreszcie udac :D

u nas w przychodni nie ma takich kontroli,przychodzi sie tylko na szczepienia.
w sumie i dobrze bo ja nie lubie po lekarzach latac :roll:
a zwazyc i zmierzyc moge sobie Klaudyne w domu-na to samo wychodzi :D

pogoda dalej do d...
jak tak dalej pojdzie to jakiejs jesiennej deprechy dostane,bo jak widze ta pogode to nawet z lozka wychodzic mi sie nie chce :twisted:

Klaudynie juz coraz lepiej z chodzeniem idzie :lol:
teraz mniej raczkuje a wiecej przy scianach chodzi i jak jest dosc blisko mnie to sie puszcza i 6-7 krokow robia samodzielnie :lol:

zalapalam sie na 2000 strone 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sandrusia już wykąpana śpi :D

A mnie okropnie bolą plecy :?
Moje dziecko dziś przed kapaniem bardzo ładnie się bawiło :lol: Rozebrałam ją a ona wzięła husteczki nawilżone i wycierała sobie dupcie :hil:

NIKOLLKA baaardzo mocno zaciskam kciuki!!! UDA SIĘ!!!! Musi... :)
:okk:

MARTUŚ Brawo dla niuni :brv: zobaczysz lada dzień i będziesz musiała za nią biegać :lol: :lol:

Zmykam teraz przed tv :siu:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

i ja chce byc na 2000 stronie hihi :P

malego juz wykapałam i spi, padl jak mucha :P

i ja tez padam.. ide umyc statki i chyba ez w kimke :P

nikolla- trzymam kciuki by sie udalo !!!

madii- w tym roku nic mu nie kupilam heh..wypielam sie :P
zreszta nie pracuje to po co mam mu cos kupowac za jego pieniadze hahaha :P prezet dostał 9 stycznia jak mu Kacperka urodzilam niech sie cieszy haha :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja laleczka też już śpi, a ja zmykam pod prysznic i poleżakować, bo niestety obtarłam sobie tą chorą nogę i okropnie mnie boli :(

Nikolko nic nie mówie tylko :ok: :ok: :ok: :ok: i udanych i owocnych przytulasków :wink: a i koniecznie pamiętaj NOGI RAZEM Z PUPĄ NA ŚCIANĘ CONAJMNIEJ NA 15-20MIN. :!: U mnie poskutkowało :P

Martusiu brawo dla Klauduni :brv: jeszcze chwilę i trudno ją będzie złapać :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Nikolla kciuki zaciśnięte bardzo mocno...
Bartek tez już śpi - od rana nie było kupy - hura :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć :)
Może i ja się na tą 2000 załapię :wink:
NIKOLKA - POWODZENIA.
U nas też pogoda do d....
Leje od samego rana niemiłosiernie :evil: :evil: :evil:
Wybieraliśmy się na wakacje w góry, ale przez tą pogodę będziemy musieli chyba zrezygnować, bo raczej po takich opadach to do 20 czerwca nie wyschnie :evil: :evil: :evil:
A w ogóle to mam dziś humorek typu bez kija nie podchodzić, bo boli mnie bunio i pewnie na dniach @ jednak przylezie :evil: :evil: :evil: (28 dzień cyklu jutro).
Ale co ja głupia sobie myślałam, że poprzednim razem się staraliśmy 5 czy 6 cykli a teraz w pierwszym się uda, phi marzycielka :evil:
Udanego wieczorku :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja jestem wykończona... Idę położyć się na chwilkę, potem kapiel i idę spać bo ledwo żyje :? :? :(

DOBRANOC

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pamiętacie jak Wam mówiłam, że chciałabym rodzić w domu ? Jak tak dalej pójdzie to się to spełni, bo w Gliwicach wylewa jedna jedyna rzeka Kłodnica i zamykają drogi w całym mieście. Niestety ta rzeka jest po drodze do szpitala :?

Tomek prawdopodobnie jutro nie będzie miał jak dojechać do pracy, bo już ma zamknięte większość dróg dojazdowych. Z jednej strony dobrze a z drugiej źle, bo kasa będzie potrzebna. Ehhh. Niech już przestanie padać, bo deprechę łapię :( Do tego całą ciążę miałam spokój z rozstępami to mi się teraz te cholerstwa na koniec zaczęły pokazywać i znając moje życie nie pozbędę się ich do końca życia i mogę zapomnieć o wyjściu na plażę albo na basen w stroju dwuczęściowym :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Załapię się jeszcze na 2000 stronę? :D

Nie piszę bo Arturo coś świruje :p W dzień wrzask i non stop na ręce, leżeć nie chce a na siedzenie za mały bo jeszcze mu się głowina chwieje :roll: Bunt na cyca przez to po całości, bo on w pozycji poziomej jak do karmienia NIE i koniec, piersi tak nie złapie, a na leżąco jeszcze gorzej, bo jak się go kładzie to drze się jakby go kto ze skóry obdzierał :rolleyes: Ale fajny jest poza tym :D

Powodzenia dla naszych staraczek! I dobrej nocy Wam życzę ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Uda mi się jeszcze 2000 strona? Nikolka kciuki zaciśnięte z całych sił. Musi Ci się udać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

...witam się z rana... u nas znowu cały czas leje....
madzialenk za Was też kciuki cały czas zaciśnięte...

Inka83 pisze:
Do tego całą ciążę miałam spokój z rozstępami to mi się teraz te cholerstwa na koniec zaczęły pokazywać i znając moje życie nie pozbędę się ich do końca życia i mogę zapomnieć o wyjściu na plażę albo na basen w stroju dwuczęściowym :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

....mówiłam, że lubią się przed samym porodem pojawić... ja tak właśnie miałam.... ale bez przesady - z czasem bledną i nie jest tak źle... ja tam nie mam problemu ubierać stroju 2-częściowego - w końcu urodziłam dziecko i nie muszę wyglądać jak 16

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]