Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 5:29 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

PIEGUSEK oby to były ząbki... Mnie na myśl zaraz ten rotawirus przyszedł, bo dopiero co znajomego T dziecko miało i się nasłuchałam opowieści :wink: :roll: Z drugiej strony to Ci lekarze z pogotowia są porąbani :!: :roll: Oni każą czekać aż dziecko się odwodni dopiero wezmą się za leczenie... :x Obrazek

EWELKO oj no same szkody wyrządza ten deszcz... :? Normalnie pogoda jak jesienią co najmniej :x :evil: Maj - najpiękniejszy miesiąc i niestety upłynie tak paskudnie :evil: Kochana a po co na kontrolę idziecie :?:
Sandruni też lada dzień i wyjdzie ta nieszczęsna dwójka... ale na razie "przesrane" nie mamy :wink:

A wiecie dziewczynki, ta babka u której kupowałam na allegro tę sukienusię i co niby okazała się potargana zwróciła mi koszty i podobno też tę skukienkę wysłała... nie wiem po co... niby za to, że narobiła problemów :roll: I co ja mam zrobić... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

MADII pisze:
PIEGUSEK oby to były ząbki... Mnie na myśl zaraz ten rotawirus przyszedł, bo dopiero co znajomego T dziecko miało i się nasłuchałam opowieści :wink: :roll: Z drugiej strony to Ci lekarze z pogotowia są porąbani :!: :roll: Oni każą czekać aż dziecko się odwodni dopiero wezmą się za leczenie... :x Obrazek

....MADII ale rotawirusa się nie leczy... nie ma czym - po prostu trzeba przeczekać... jedynie trzeba zapobiegać odwodnieniu... a po co mi mają kłaść Bartka do szpitala skoro on odwodniony nie jest... a przy odwodnieniu jak dziecko nie chce pić to podłączają kroplówkę i tak podają płyny... a Bartkowi to nie potrzebne...

...ja bym sukienkę przyjęła, zobaczyła jak wygląda i zrobiła bym jej za nią przelew jak jest dobra a jak nie jest dobra - np do zszycia to przelała bym tylko część...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

PIEGUSKU miejmy nadzieję, że to zęby i nic innego ;) Problem w tym, że ja tej sukienki nie chcę... i wyraźnie jej napisałam o tym i nie będę dziecku dziadostwa zakładać i zszywać jej, w dodatku kosztowała tylko 17.50zł... Wolę te pieniążki dołożyć i kupić jej nowiutką, ładną a nie poszarpaną - i jeszcze za nią mam płacić :? A ta kobieta i tak chce ją wysłać... tzn. już wysłała :o

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madii no to jej problem jak wysłała :roll: ja na twoim miejscu przyjełabym tę sukienkę i wcale za nią nie zapłaciła, bo napisałaś że jej nie chcesz a ona mimo to ci ją wysłała. Myślę że ona wysłała ją po to żebyś jej negatywa nie wystawiła, więc weź sukienkę i nie wystawiaj negatywa, a jak ona ci teraz napisze że chce za nią kasę to napiszesz że ty tej sukienki nie chciałaś a jak jej zależy to możesz odesłać ale na jej koszt :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

EWELKA tak też właśnie zrobię ;)

Właśnie usypiałam Sandrunie, dzwonił domofon i pewnie listonosz... ale nie mogłam otworzyć.
Kochane jak Wy wstawiacie zdjęcia do suwaczków :?: :?: :?: Ja próbuję, ale się nie wygrwa :? :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

na babyboom jak tworzysz suwaczek to tam samo woła żebyś zdjęcie wybrała (jakaś małe z tego co pamiętam) ...jak wstawisz na forum to dopiero po jakimś czasie się pokaże to zdjęcie (na początku będzie sam suwaczek)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Piegusku dobrze że z Bartkiem już dobrze.
Inka szybkiego porodu.
Wy narzekacie że stare jesteście, a co ja mam powiedzieć prawie 30 mam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

caht nie jesteś sama bo ja mam 28 :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej Kochane
Udało mi się złapać lepszy zasięg na iplusie więc weszłam. Dalej dwupak, mała kopie jak szalona. Wczoraj była tylko w ciągu dnia troszkę ospała ale na wieczór się "obudziła". Czop schodzi, tzn tak myślę, że to czop. Skurczów brak, czasem mnie tylko w dole brzucha zaboli jakbym okres miała albo jakby się zbliżał i to wszystko.

Wczoraj byliśmy u znajomego od Tomka z pracy. Ma dwóch synów. Jeden troszkę ponad rok drugi jakoś pół roku. Tomek dostał pod opiekę tego młodszego i się napatrzeć na nich nie umiałam :) Zamiast robić im sieć bezprzewodową to siedziałam i patrzyłam na tych chłopaków ;) tzn na Tomka i tego małego :) Najpierw Tom go napoił, później trzymał go na kolanach i robił mu jakieś skoczki, samolociki i inne takie a małemu w to graj :D Później mały poszedł spać to się starszym zajął i się bawili autkami itp ;) Coraz bardziej się nie umiem doczekać aż się Justynka urodzi. Chyba ciągle ją Tomkowi będę dawać i będę patrzeć jak to się swoją córcią opiekuje :)

Wczoraj leniuchowaliśmy troszkę przed obiadkiem to się bawili w pukanie w brzuszek mamy. A ja myślałam, że mała to mi przez ten brzuch wyjdzie, tak się wypychała niekiedy.

Jak coś to będę w kontakcie z Madii, bo w domu internetu dalej brak a dzisiaj chyba jeszcze oddaję swojego lapka do naprawy, bo poszła mi karta sieciowa :(

3majcie się. Buziaki dla dzieciaczków

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U nas była moja koleżanka z Mają, ale jak zwykle Maja była śpiąca i płakała, więc nawet kawy nie zdążyłyśmy wypić :? A jak wychodziły to znowu Sandrunia się rozpłakała, bo chciała się z koleżanką pobawić :roll:

CATH no co Ty mówisz... :wink: Ty stara... do 40tki jeszcze daleko Ci :lol: Kochana a kobiety 30-letnie to podobno najlepsze kochanki :P :lol: Kiedyś wyczytałam w jakimś kolorowym piśmie :wink:

PIEGUSKU dzięki ;) Jakoś mi się udało wrzucuć fotki do suwaczków :)

INKA ja czekam na info... :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My już po wizycie w ośrodku i powiem wam jedno JUŻ NIGDY W ŻYCIU NIE PÓJDE NA TAKĄ BEZSENSOWNĄ WIZYTĘ :!: :evil:

Moje dziecko bało się pielęgniarki, która conajmniej od 10 lat powinna być na emeryturze :evil: Spłakała się jakby ją katowali conajmniej i tylko po to żeby się pani dr. dowiedziała ile dziecko waży, mierzy i ile ma ząbków :x
...No nie przepraszam, zapytała jeszcze czy dziecko je mięsko i rybkę :?: i czy daję jej jajko i jaki rodzaj mleka pije :evil:

A wkurzyłam się jak cholera :evil: po co to wogóle te dzieci do ośrodka ciągnąć :roll: eh szkoda gadać :?

No i tak Klaudyna waży 9600g i ma 75cm czyli mniej więcej jest po środku siatki centylowej :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

jestem,jestem ;]

dodam,ze brzdąc daje mi tak popalić w dzien, ze kompletnie nie mam czasu na kompa... i gdybym nie kupiła sobie chusty do noszenia to pewnie nawet by moj maz obiadu nie widywał haha :P
a wieczorem jestem juz padnieta... bleeee...i w dodatku mlody ostatnio ma problemy z brzuszkiem... chyba kolki nam dokuczaja...eeee brak słów... :P
w sobote mielismy gosci,a wczoraj maz mial urodziny..wiec tez sie nie odzywalam..chcielismy gdzies jechac,ale pogoda taka,ze tylko wtulic sie pod kolderke i spac...

odezwe sie wieczorkiem jak mlody bedzie spał... a teraz ide robic obiad poki Kacper spi :P

buziaki dla was!!

Ewelka- znow ty cholero robisz mi ochoty na pomidorowke !!!!!!!
musze jutro zrobic hihi i sprobuje z kuskusem :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agniesiu ja właśnie wsunełam talerzyk :D tym razem z takim drobniutkim makaronikiem w kształcie kwiatuszków :P Ale z kuskusem polecam :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Ewelka współczuje... dobrze, że moje dziecko nie boi się nikogo... więc nie mam problemu z wizytami u lekarzy...

agniesia mój tez daje popalić - właśnie leży w łóżeczku i płacze... nic mu nie pasuje...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

EWELKO Ojjj biedulka :? Moja Sandrunia też okropnie boi się lekarki i pielęgniarki :? Na szczepieniu OKROPNIE płakuniała, aż musiałam jej w usta dmuchnąć, bo zaniosła się i była sina :( :? Duża lala z Twojej niuni też :D Co do zupki to i ja muszę wybrać się po jakieś makaroniki i po kuskus :P Ale nie mam nawet jak wyskoczyć po zakupy, bo T pracuje po 12- 14 h (w domu jest po 22) i w tą pogodę nie chcę z niunią wychodzić... :x

AGNIESIA to urwisek Ci rośnie :P Co sprawiłaś na urodzinki mężolkowi :P :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Inko doczytalam ze tyjeszcze w dwupaku. kochana zycze plum szybkiego i wogole. domyslam sie z enie mzoesz doczekac sie malutkiej.

Ewelko u nas jest tez taka stara pielegnarka i zawsze siez nia kloce. ostatnio do mnie ze szczepienie dzisiaj. aja ze nie. aona : tak tak juz czas. a ja mowie jej ze nie. to si ekloicla. dopeiro doktor jej przetlumaczyla. wspoclzuje takiejw izyty.

my mamys zczepienie 1 zcerwca.

pogoda okropna. u nas tez. strasznie leje. teraz przestalot o maz wyskoczyl bujawke malowac na szybko. zrobilismyz drewna. i jak dalej tak ebdzie padac i ebdzie stala nie pomalowana to sie pospuje... :(

dobra spadam do mlodego. i pomeiszac bigosik.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

...my na szczęście następne szczepienie po roku... teraz już wszystkie zaliczone...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Piegusku my też szczepienia skończyliśmy już w styczniu a teraz mamy dopiero gdzieś lipiec-sierpień :wink: Na szczęście, bo aż nie chce mi się myśleć o kolejnej wizycie w ośrodku :evil: chociaż jeżeli to jest wizyta szczepienna to rozumiem że trzeba iść i że dziecko musi troszkę niestety popłakać :? ale takie wizyty jak dzisejsza to są kompletnie bezsensowne i bezcelowe :evil:

Madii no moja Klaudynka nie zanosi się jak płacze, więc chyba o tyle mam lepiej :roll: ale jak się już rozpłacze na dobre to do końca dnia jest już taka marudna i płaczliwa :(

Agniesiu moje dziecko do 6 miesiąca życia to żywy anioł :aq: a jak skończyła 6 miesięcy to do końca 9 miesiąca praktycznie z rąk nie schodziła :twisted: na szczęście teraz woli już żeby ją za rączki prowadzać więc jest mi o 10kg lżej :lol2:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Ewelka a ja tam wolę i lubię z młodym na takie wizyty jeździć... przynajmniej wiem ile młody waży, mierzy i czy ogólnie jest zdrowy... wszystko mu posprawdza, postawę, symetrię, postępy w rozwoju ruchowym... mu lubimy od czasu do czasu się "zbadać"

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

PIEGUSKU no to dzielnego masz chłopczyka :) Ale być może jak zacznie więcej rozumieć to zacznie się... :roll: :wink:

EWELKO dlatego ja właśnie nie chodzę z Sandruśką na takie kontrolne wizyty... Kolejne szczepienie mamy we wrześniu ;)

WIOLA ale Wam dobrze... :lol: Tylko szkoda, że pogoda "pod psem" :x

A ja włączyłam disco i niunia robi tyniu tyniu :loo: :heh:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]