Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 10:10 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam.
Tomuś zrobił mi dzisiaj pobudkę o 5 rano :ddd:
Myślałam, że zwarjuję.

Teraz siedzi na podłodze na kocyku i bawi się zabawkami.
Pewnie zaraz mu się znudzi i zacznie się denerwować :P

Jakie plany macie na dzisiaj?

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Piegusku wszystkiego najlepszego i zdrówka dla Bartusia!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

cath4 pisze:
Piegusku wszystkiego najlepszego i zdrówka dla Bartusia!

madzialenk pisze:

Piegusku, zdrówka dla Bartusia i sto lat dla Ciebie z okazji urodzinek :D

...dzięki dziewczyny podwójnie...

...ja na chwilę bo przyszłam do rodziców an obiad...

...Bartkowi jeszcze świszczy w oskrzelach ale tylko w paru miejscach... był laryngolog i uszy, nos i gardło czyste... nie gorączkuje, kaszle mniej i już tak tej flegmy nie słychać... Panie życzą sobie więcej takich pacjentów... nie boi się nikogo i na nic nie płaczę... chociaż już marudny bo nie ma za bardzo co robić w tym szpitalu... co chwila ktoś go (o zgrozo) odwiedza więc cały czas na rękach a jak wrócimy do domu to będę znowu go oduczała... najprawdopodobniej wyjdziemy gdzieś środa- czwartek jak już nic innego się nie przypalęta do nas ....no i dobrze bo nie mogę znieść płaczu dwóch maleństw takich dopiero nie dawno po porodzie... jedno bez rodziny a drugie ma ale niestety nie mogą z nim siedzieć non-stop i przyjeżdżają tylko raz dziennie na godzinę :(

....jak coś to będę pisać sms-y...

...tzrymacjie się dziewczynki i dzieciaczki

p.s. Lenko przyznam się bez bicia, że ja tylko ostatnio wpadałam i nie czytałam nic tylko pisałam... Tomuś słodki i jaki już duży...
....a no i wszystkim miesięczniakom sto lat :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

PIegusku- wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek !!!!!!!!!!!! :bal:
a dla Bartusia zdrowka!!!!!

a dlaczego oni przyjezdzaja tylko na godzine? dluzej siedziec nie moga, Piegusku?

a drugie dziecko opuszczone przez matke?

ja pikole...nie rozumiem czasem rodzicow ... :-/

Lenko- Tomus jak zwykle slodziak :D a Kacperek ma takie samo body hihi :P tylko oczywiscie mniejszy rozmiar :P

u nas dzis tez nocka super
od 20.30 do 5.30 cycanie spanko do 9 z mala przerwa na cycanko hihi ,ale jestem dumna :P
w koncu zaczynam sie wysypiac :D

my dzis w domku siedzimy bo zimno.. i musialam wlaczyc ogrzewanie
zreszta pranie zrobilam 2 pralek..3 wstawie jutro bo nie mam ,gdzie suszyc :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzisiaj jest chyba jakiś pechowy dzień...

Mnie dopadła chandra, pogoda paskudna :x Szaro, buro i pada :?
Najpierw rano po śniadaniu ( niunia znowu wpychała palce do buzi i zwymiotowała :? )pojechaliśmy na miasto do US i przerejestrować auto. Trwało to wszystko jakieś 2.5h :evil: Niunia zasnęła w wózku, pospała 20 min. jeszcze podjechaliśmy na sklepu, bo chciałam kupić sobie butki, ale nie kupiłam, bo w sklepie był zepsuty system i nie sprzedawali :evil:
W domu bałagan był, że szok :evil: Na szybko musiałam dokończyć gotowanie zupki dla niuni, a obiadu już nie zdążyłam zrobić... T pojechał na 14 do pracy. Teraz po 30 min. lulania Sandruśka zasnęła i ja chyba zaraz na siedząco też zasnę :roll: W dodatku głowa mnie boli okropnie...
A potem muszę jeszcze lecieć do apteki i na pocztę.

PIEGUSKU sto lat sto lat!!! :lol: Obrazek WSZYSTKIEGO NAJ NAJ KOCHANA, DUŻO ZDRÓWKA, RADOŚCI I ŻEBY BARTUŚ RÓSŁ ZDROWY :!: Obrazek Obrazek ;)
Biedactwa w tym szpitalu same... Dlatego ja tam ciągle bym ryczała, nad swoim dzieckiem i nad innymi, tak byłoby mi żal...

AGNIESIA słońce zdrówka dla niunia z okazji ukończenia 4 mc :D
To dobrze, że możesz pospać wreszcie:D

LENKO a o której Tomuś Ci zasnął ? ;) Kochana ja sama a Sandrunią, potem musimy isć do apteki, bo nam sie kilka rzeczy pokończyło...
A co u Was ??

EWELKO no mnie jakaś cholerna chandra dopadła i zaraz idę sie położyć do mojej królewny ;) Może poprawi mi się nastrój... W dodatku ta pogoda mnie dobija, jeden dzień słońce a kolejne dni deszcz :evil: :x

Idę teraz coś zjeść i położę się... :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja dziecina właśnie łapie drugą drzemkę, a ja gotuje zupke :D
U nas coś też się pogoda psuje :? narazie jest jeszcze cieplutko, ale zaczyna się troszkę chmurzyć :roll:

Piegusku wszystkiego naj naj naj :lol: :bal: :gift:
Ja bym nie mogła wytrzymać jakby dziecinki maleńkie leżały i płakały, a ich rodzin nie było z nimi :( Serce by mi chyba pękło z żalu :(

Madii słonko widze że kiepski masz dzisiaj dzionek :( ale nie dziwie ci się kochana, bo ta obrzydliwa pogoda każdego już wykańcza :evil: Maj a pogoda jak w marcu :evil:

Martusiu co u was słychać? Jak Klaudunia :?: Wrzuć jakieś foty :lol:

Olcia co u was ? Jak zdrówko? wyzdrowieliście? Buziaki dla filipka :cmo:

A ja pokażę wam mojego małego kierowcę z dzisiaj :lol:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

A tu z wczorajszej komunii :wink:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć :)

U nas nocka ładna, od 20 do 24 i od 24 do 7 rano, a potem jeszcze do 10 ;) I Arturek właśnie zasnął i pierwszą drzemkę dziś sobie urządza. A mnie goni sprzątanie i kończenie obiadu ;) Pogoda całkiem całkiem, słoneczko i 18 stopni, tylko wiatrzysko wieje :?

Ewelko Klaudiusia śliczna! I chyba włoski zaczynają Wam rosnąć co? ;)

Lenko Tomuś też cudny :) Ale będą za nim dziewczyny latały :D

Piegusku sto lat, i oczywiście zdrówka dla Bartunia...

Jak byłam w szpitalu po porodzie to też było porzucone przez mamę dzieciątko :( Śliczny, malutki, grzeczny... Płakać mi się chciało jak tylko na niego patrzyłam, bo po Arturze wiedziałam, jak bardzo takie dziecko potrzebuje matki, jej bliskości, zapachu... A to maleństwo co chwilę inne ręce, inny zapach, inna "ciocia" położna :( Leżał na boksie w szpitalnych ubrankach i co jakiś czas jakaś inna mama z nawałem pokarmu podrzucała mu swoje odciągnięte mleko... Położne dały mu imię i nazwisko...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Ja pikole a co tu taka cisza???????

Madii- a ty gotujesz zupki dla niuni caly czas? czy tez dajesz jej cos kupnego? :P
ja jak pracowałam nie miescilo mi sie w glowie ile to kobiety tych obiadkow deserkow moga kupowac bo przeciez to nie problem cos ugotowac, ale przyznam szczerze teraz,ze nie bardzo chyba by mi sie chcialo :P
chociaz pewnie bede pol na pol robic...raz gotowac sama a raz kupowac :P

Ewelka- slicznie wygladasz z niunia ;]

Elinka- ja pikole... sama bym ryczała jak bobr..ja nie wiem jak pozniej taka matka moze normalnie funkcjonowac zyc i cieszyc sie....

a co sie dzieje z Martusia?

a moj madry maz zwolnil sie z pracy juz jakis miesiac temu no by sie zajac warszattem,a wczoraj mi oswiadcza,ze moze isc do beckersa jako przedstawiciel .. co za świrus z niego :P :shock:
w glowe chyba bym dostala...tam ciagle wyejzdzaja na jakies 'szkolenia" tzn szkolenie 15 minutowe i reszta to impressski... bleeeeeeee
pochlastam sie zaraz :bum:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

My właśnie wróciłysmy z SandrusiĄ z apteki i spaceru... I
JAK PECH TO PECH... :evil:

Najpierw byłyśmy na poczcie, kolejka ogromniasta, stoimy z paczką i ciul - zapomniałam adresu odbiorcy :evil: :g^^: Poszłyśmy więc zanieść do domu tę paczkę... Potem w aptece to samo kolejka... ale poczekałam z niunią i kupiłam co miałam kupić. A wracając do domu nie mogłam otworzyć zamka, bo coś w środku jest... ale jakimś cudem udało mi się otworzyć, mokra jak szczur z niunią na ręku, bo jak stoi sama to od razu na kolana :roll: A w domu niezauważyłam i stanęłam na łom ( T będzie zrywał parkiet ), bo niunia go przyniosła i wbiłam sobie w stopę... :roll:
Eeehh już dziś nic nie robię... bo kto wie co się mi jeszcze przydarzy :evil: :grz: :koko:

AGNIESIA kochana tak gotuję niuni zupki zawsze jak jesteśmy w domku.
Często też robię jej dwa dania: zupkę i ziemniaczki z mięskiem :wink:
Ale np. jak gdzieś jesteśmy to też staram się ugotować i zabrać jej obiadek, ale nie powiem, bo np. w niedzielę wzięłam jej w słoiczku obiadek, choć i tak nie jadło dziecko ze strachu przed T babcią...

ELINKO kochana niunio grzeczny i daje mamie pospać :P Trzeba przyznać ;)

EWELKO ślicznotka za kółkiem :wink: Kochana ślicznie wyglądałyście :D

MARTUŚ, OLCIA, INKA co z Wami laski ??????? :roll:

Zmykam kapać moją lalę... Wieczorem się odezwę.

Ostatnio zmieniony pn maja 10, 2010 6:13 pm przez MADII, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

piegusku najważniejsze, że Bartuś wraca do zdrowia i wkrótce będzie mógł wrócić do domo :cmo: A i bym zapomniała.... wszystkiego najlepszego i 1oo lat!
Obrazek

madii Tomuś zasnął ok 21. Miałam nadzieję, że pośpi trochę dłużej :ddd: Oj to musiałaś się dzisiaj nachodzić..
ewelko jaką śliczną Klaudunia miała sukieneczkę :aa: Nie ma co! Kopia mamusi :D
elinko przykro się czyta takie historie :( Nie miałabym serca patrzeć na takie maleństwo bez bliskości osoby, której wtedy najbardziej potrzebowało :(

No to kochane jutro A. ma podejście do egzaminu numer cztery :P
Tym razem za darmo, bo ostatnim razem oblali go nie z jego winy i w ramach rekompensaty teraz nie musi płacić.
O 9 proszę o kciuki, a ja postaram się wygrzebać resztki nadzieji :ddd:

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moje słonko już śpi :D
mam tylko nadzieję że nieodwali mi dzisiaj w nocy takiego koncertu jak wczoraj :roll: Od godziny 2 w nocy do 4 siadała na środku łóżka i płakała, ja ją kładłam a ta siadała, lulałam ją na rękach zasypiała odkładałam a ta znowu siadała i płakała i to nie był taki płacz jakby jej się coś stało tylko takie buczenie jakby chciała coś wymusić :roll:

Elinko no właśnie zaczeły nas włoski zaszczycać swoją obecnością :lol: :lol: :lol: tylko wciąż jeszcze są króciutkie i do tego jasne więc słabo je widać :?

Lenko kciuki będą zaciśnięte obowiązkowo :D Jakto oblali go nie z jego winy :shock:

Madii biedactwo nasze :-{: Paskudny dla ciebie ten dzień faktycznie :roll: No ale kochana jutro będzie już na pewno lepiej :) I musisz koniecznie poprosić męża żeby ci jakoś nastrój poprawił :wink:

Martusiu co z tobą kochana :?: wszystko w porządku :?:

kochane bardzo wam dziękuję za te komplementy i komentarze na nk :cmo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Kochane
Ja w sumie tylko na moment. Nie mam w domu internetu, bo w sobotę była burza i albo coś się stało w serwerowni u mojego dostawcy, albo mi poszła karta sieciowa przez ten piorun. A jak poszła to nie wiem czy takie coś gwarancja obejmuje :evil: w sobotę myślałam, że już rodzę, bo czułam jakieś takie parcie na drogi rodne i z tego przerażenia wyprasowałam wszystkie pieluszki tetrowe jakie tylko miałam i całą resztę, która mi będzie potrzebna w szpitalu. Dzisiaj jeszcze tylko wyprałam kocyk i becik dla malutkiej, zostało mi to tylko wyprasować później jak wyschnie i spakować do torby. Muszę jeszcze jechać kupić do sklepu troszkę śpioszków bo mam same takie duże i mała się w niej utopi :( Dzisiaj nie spałam od 3 nad ranem gdzieś do 5.30 albo dłużej. Przywitałam dzień :P

Najlepszego Piegusku i dużo zdrówka dla Bartusia.

Ja uciekam. Jak coś to łapcie mnie pod komórką. Buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

HALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

KOBIETKI CO SIĘ Z WAMI DZIEJE :?: :?: :?: :?: :?:

GDZIE SIĘ WSZYSTKIE PODZIAŁYŚCIE :?: :?: :?: :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewelko na placu zdawał jeszcze jeden chłopak i w on gdzies parkował czy coś i stał w miejscu więc A. chciał przejechać koło niego i już go prawie wyminął, a on zaczął wyjeżdżać tyłem nawet nie włączając świateł :/ Obu ich oblali z czego A. się zbuntował, bo to nie jego wina. Zwołali komisję, obejrzeli nagranie i okazało się, że A. ma racje :P

oo jesteśmy na 1989 stronie :lol: jak rok mojego urodzenia :D

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

podczytuje was ale nie mialam weny do pisania :?

piegusek zdrowka dla Bartka i wszystkiego najz okazji urodzin! :)

jak Klaudyna lezla w szpitalu to z nia na sali byl chlopczyk 2 tygodniowy. matka przychodzila do niego o 8 rano posiedziala do 10-11 szla na miasto,zakupy itd, wracala ok 13 siedziala do 15.00 i szla do domu na obiad. potem przychodzila o 18.30 na kapanie,wieczorny obchod i o 21.00 szla do domu spac.
a na salii obok lezla dziewczynka, 5 tygodniowa Malgosia. urodzona w 33 tygodniu z waga 1500g.
niestety sama. mama jej nie chciala.
jej stan byl ciezki,z trudem oddychala. pielegniarki nawilzaly powietrze na sali,co chwile odsysaly wydzieline z ust i nosa. lekarz zagladal do niej kilka razy dziennie.
miala niski poziom tlenu i dostala maske tlenowa.jedzenie ja meczylo,placz tak samo.
zrezta ona nigdy nie plakala. ani przy ubieraniu,ani gdy byla glodna.
prawie w ogole nie otwierala oczu,caly dzien spala. karmili ja w sumie na sile. potem podlaczyli do monitora obserwujacego prace serca i pilnujacego oddechu. dziewczynka taka malutka i drobniutka ze ledwo ja bylo widac w tym szpitalnym lozeczku.
szkoda takich dzieci...

ewelka Klaudia jak zawsze urocza :D
lena kciuki za A zacisniete :)
Tomus ma boskie brazowe oczy :D
inka szybkiego plum :!: :D

cos jeszcze mialam napisac ale zapomnialam 8)
drugi raz w ciagu miesiaca @ mnie zalala :twisted:
dobrze ze 25 mam gina to zapytam co jest grane :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O boże jak opisujecie te historie dzieci to mi serce pęka, a teraz jak Martusia napisała o tej maleńkiej to mi łzy popłyneły :cry:
Naprawde gdybym miała trochę lepsze warunki finansowe i mieszkalne to przygarnełabym choć jedno takie biedne dziecko :(

Lenko no nie :shock: dobrze że chociaż A. się wykłocił i teraz ma za darmo :) no ale to podłość :x oblali go za niewinność, a mógłby już mieć to z głowy :roll:

Ja właśnie szukam na allegro jakichś prezentów dla dzieciaków na dzień dziecka :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

niestety zycia bywa niesprawiedliwe. jedni zostawiaja swoje dzieci w ogole sie niczym nie przejmujac, podczas gdy inni wszystko by oddali zeby miec takie malenstwo a nie moga :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

... ja jestem, oglądałam "M jak miłość" i ululałam Sandrunie ;)
Czekam na T, jeszcze muszę wysłać maila do mojej promotorki, mam nadzieję, że zaakceptyje mi w końcu to cholerne narzędzie do badań...
:evil: ;)
A teraz naszła mnie ogromna ochota na... spaghetti :roll:

EWELKO daj spokój kochana... jakiś paskudny pech mnie dzisiaj spotkał...
Ale na szczęście kończy się ten dzień :) Hmm... nie wiem jak to będzie z tym poprawianiem nastroju, bo T też ma na dzisiaj dosyć... same awarie w pracy, dzwonił i mówił, że wygląda jakby z kopalni wyszedł :wink:
No właśnie ja najbardziej boję się takie płaczu w nocy, gdy jestem sama z niunią... nie wiadomo z jakiego powodu... :?

INKA ja również trzymam kciuki za szybki poród :)

MARTUŚ słońce jak to nie masz weny... :P: Kochana Ty nie zdradzaj nas z nikim!!!! :wink: A dajesz niuni jeszcze cyca :?: Zabiera się do chodzenia ? :P

Kochane mam takie głupie pytanie... ;) Czy jak jedziecie samochodem i niuniulki siedzą w fotelikch to Wy obok nich czy normalnie z przodu siedzicie ? :]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

madii cyca juz nie daje. Klaudynie znudzilo sie ssanie i stracilam pokarm :roll:
co do chodzenia to w sumie pierwsze nieporadne kroki mamy za soba.
w sumie udaje jej sie kilka razy w ciagu dnia zrobic 2-3 kroki ale jeszcze za bardzo sie boi sama pojsc :roll:

cod o jazdy samochodem siedze zawsze z tylu z Klaudyna bo potrafi byc nieznosna i trzeba ja czyms wtedy zajac :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martuś masz rację. To okropne że ludzie którzy są stworzeni do bycia rodzicami, nie mogą mieć dzieci, a jacyś zwyrodnialcy porzucają własne maleństwa, albo co gorsze niestety zabijają lub katują :cry:

Madii u nas też nici z poprawiania nastroju bo mi mąż usnoł :lol: :lol: :lol:
Ja zawsze siedzę z tyłu z Klaudunią. Ona by się nie złościła gdybym siedziała z przodu, bo by mnie lepiej widziała niż jak siedzę z boku, ale ja się boję że np w trakcie jazdy mi się zakrztusi i ci ja wtedy zrobię :roll: a jak siedzę z nią z tyłu to wrazie czego szybko ją wyjmę z fotelika. Wiem że to troche głupie, ale ja panikara jestem na jej punkcie :roll:
I wogóle mam jakieś takie głupie uczucie że w razie jakiegoś nie daj Boże wypadku to powinnam być przy niej :oops:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]