Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:40 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Martuś no właśnie przed chwilą obudziła się z płaczem, dałam jej butlę z mlekiem i znowu zasneła, ale martwi mnie że znowu tak jak przy trzydniówce temperatura pomimo czopka nie spadła :roll:
Szkoda mi tej mojej kruszynki :(
Uciekam laseczki spać, bo nie wiem co mnie w nocy czeka :roll: do jutra :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

ewelka u nas bylo tak ze po ibufenia spadala na jakis czas a potem nagle znowu prawie 40st.
jesli nie ma kataru ani kaszlu to beda zabki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam sie wieczorem. pokaze filnmiki. jeden nagrany tylko dla brata T. nie widzial jeszcze dawida.

http://www.youtube.com/watch?v=Vpk2I2SGl6Y

a to moja smiejucha :

http://www.youtube.com/watch?v=OvHvd01hPjc

jeszcze moj maly nie psi. wola : tata w lozeczku,. a tata spi :)

Inko moja rozina tez naciskala na mnie zebym sie wprowadzila do nich bo tam zawwsze ktos jest i mi pomoze. a tu bede sama i sra ta ta ta. naplakalam sie przez nich nie raz i nie dwa. ale dalam sobie rade !! i powiem ci lepiej - teraz jak jade do mamy o mama chce zamnie wszystko robic - dla mnie to dobzre tak raz na jakis zcas... ale sadze ze gdybym tam mieszkala to mama by wszystko za mnie robila... mam takie wrazenie... :)

Agniesiu tez mam taki leciutko brzuszekjak ty na zdjeciu.tylko uda grube :(
ja tez pierwsyz raz w zyciu jednoczesciowy...

a ja uzywam z rossmana babydream. super jak dla mnie.

tesciowa mi malego usypia :D

Agniesiu jak dla mnie z brzuszkiem wygladalas slicznie... :) a ja jak urodzilam to maz sie smial ze drugie siedzi. ale w wiekszosci to skora byla taka rozciagnieta :)

Elinko u mnie podobnie a moze i bardziej.
juz coraz mniej widac... ale tez wam kiedys ciachne fote... niech strace

Ewelko caluje twoja niunie :* zeby szybko goraczka minela !!!

mialam wrzucic fotki majowe i w poprzedni week ale juz nie mam weny i sily. tesciowa mi jzu uspila malego. a j zaraz wytre glowe i tez ide spac.

jutro wrzuce i rozstepy moje... :(

dobranoc papa :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martuś nie jest tak źle... Rozstępy całkiem blade masz... Brzuszek malutki... Ja na brzuchu, zwłaszcza z przodu tylko trochę mam, a boczki - koszmar. Jakby mnie ktoś nożem pociął...

Wiola wow, jak on chodzi! :shock: Nie za wcześnie troszkę...?

Dawajcie dziewczyny swoje rozstępy, ciąża to nie tylko śliczny, okrąglutki brzuszek :)

W ogóle co z Pieguskiem...? Nie było dnia żeby nie napisała, a dzisiaj cisza...

Ewelko biedne te nasze maleństwa :( Takie bezbronne... Oby to tylko zębolki były...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

...witam się z rana po dłuższej nieobecności
...przeczytałam tylko trochę bo za dużo tego do nadrobienia przy moim dziecku... pojechaliśmy we wtorek z rana do miasta z myślą, że pójdziemy do kontroli z młodym i pozałatwiam sprawy papierkowe a tu zonk - wszystko pozamykane bo poodbierali sobie za 1 maja... no i zostaliśmy u teściów do wczoraj - wizyta u lekarki i oczywiście: zapalenie oskrzeli... starsznie kaszle i co chwila wymiotuje przez ten kaszel :( ...antybiotyk i mnóstwo leków a w piątek szybka kontrola czy jest jakaś poprawa.... mnie ręce opadają jak widzę jak się maluda męczy :(
...chodzę jak zombi bo już 3 noc nie przespana...
....dzisiaj od rana co mu dam coś zjeść to wymiotuje i jak mu tu zaaplikować antybiotyk??

Wiolciunia pisze:
a i pytanie czy wasze maluszki spia na brzuszku ? moj dzisiaj tak sie ulozyl rano i spal sobie tyak a potem sam sie odwrocil normalnie na boczek. zastanawialam sie czy sobie noskanie przytka ale aldnie ulozyl glowke na boczek... moze tak mu bylo lepiej z tym katarem..

....mój spi już od dłuższego czasu... dzieciaczki sa już na tyle duże, że nie zrobia sobie krzywdy więc się nie martw...
Elinka mi lekarka też wmawiała uczulenie i alergię u Bartka jak był mniejszy - miał paskudną wysypkę na buzi, łokciach i kolanach i wymyślała tysiąc rzeczy co mam robić albo nie... a ja tylko smarowałam go kremem bambino w tych miejscach, prałam w proszku dla dzieci i uważałam z tym co mu daję do jedzenia i samo zeszło po 2 miesiącach :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej kochane :)

U nas dziś strasznie zimnooo :shock: W ogóle w domu też. Wałaśnie włączyłam grzejniczek i grzeję... Żałuję, że wczoraj do kąpieli Sandruni w łazience nie nagrzałam, ale wczoraj przynajmniej było pogodnie i słonecznie i ciepło w miarę :roll:
Wczoraj już nie zajrzałam, bo niunia mi nie pozwoliła. Z dworku poszłyśmy do mojej koleżanki i posiedziałyśmy do 19, potem ok 19.30 kąpiel, Sandrunia była też zmęczona, że ciągle mi popłakiwała... i nie mogło zasnąć, bo tak była zmęczona. Zresztą ja czułam się fatalnie i musiałam wziąćod razu 2 ibupromy... Niunia dopiero zasnęła po 21 tak "twardo".
Martwi mnie to, że wczoraj po kąpieli zjadła tylko 120ml a dziś dałam jej po 6 i tylko 60ml, więc dałam jej znowu po 8 i zjadła 100ml :?
Ja też pokażę Wam potem moje sadło... :wink:

EWELKO naprawdę kochana brzuszek Twój wygląda jakbyś nie rodziła!!!
A tym bardziej przez cc :D Śliczny, tylko pozazdrościć!
Oby to tylko były ząbki... :?

WIOLA niuni BOSKI!! Te oczka ma śliczne. Często nie stawiaj go tak na nóżki, bo kręgosłupek pokrzywisz! :wink:

PIEGUSKU kochana przykro mi... wiem co to znaczy zapalenie oskrzeli u dziecka... :( My 3 tyg. nie wychodziłyśmy z domu. Sandrusia bardzo się męczyła i też wymiotowała i gdyby nie zmiana lekarza nie wiem ile jeszcze by to trwało... Antybiotyk nam nie pomógł, tak jak pewnie wiesz dostaliśmy inhalator i niunia w ciągu 6 dni wyzdrowiała, ale inhalacje robiłam jej jeszcze przez miesiąc, żeby nie było nawrotu ;) Oby Bartuś szybko wyzdrowiał...

Kochane ja biorę sie za sprzątanie, bo móje mieszkanie wygląda jakby tajfun przeszedł... :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

...no my na razie na antybiotyku i w piątek do kontroli więc zobaczymy co dalej... lekarka ponoć dobra (chodzą do niej z dziećmi 2 moje znajome)... młody teraz usnął na pierwszą drzemkę... a ostatnio śpi tylko 2 razy w ciągu dnia ale za to po 1,5-2 godziny

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

piegusek zdrowka dla Bartka. zapalenie oskrzeli-paskudna sprawa :x

ewelka jak Klaudunia?

wiolciunia z tym chodzeniem to chyba za szybko go tak stawiasz.
przez takie szybkie "chodzenie" moze w przyszlosci krzywic nozki i zle chodzic.

elinka po ponad roku wyblakly,ale jak byly calkiem czerwone to tez jakby mnie ktos nozem pochlastal :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

a to nasze wczorajsze zakupy.
zapomnialam wczoraj pokazac 8)

butki
Obrazek

trampki(moga byc krotkie lub dlugie)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

uciekamy na miasto :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madii nie nie czesto nie stawiam. w dzien to pare razy tylko ale z reguly w chodziku. to bylo tylko takie dla wujka jak bylo slychac. chyba ze sam wstaje to wtedy ok.

tez mam dzisiaj marude w domku. nie dosc ze zaczal po nocy kaslac. to jeszcze ta pogoda do bani - caly czas pada i buro i pnuro.

a wydaje mi sie ze kaszle od tego ze musielismy mu polozyc cos miedzy materac a lozeczko bo tam wpadal. i maz mu wcisnal poduszke. ale zwykla z pierza i wydaje mi sie ze to rpzez to bo on na antyalergicznej spal i bylo ok.
dzisiaj wywale poduszke a jak nieto jutro startujemy do lekarza :)

Piegusku zdrowka dla Bartusia !!!

to z poprzedniego weekendu. 24-25 kwiecien.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nasz piesek. Obrazek

nasz kotek :

Obrazek

teraz weekend majowy :

Obrazek

kwitnace jablonie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Martus super te trampki !!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

MARTUŚ śliczne butki :) Te trampeczki zwłaszcza :D

AGNIESIA kochana Ty też masz niewielki brzuch jak na 4 m-c po porodzie... :) A na końcóweczce miałaś niezły balon :)

PIEGUSKU mam nadzieję, że antybiotyk pomoże... :cmo:

OLCIA co z Tobą :?: :?: :?:

WIOLCIA niuniek jaki duży :!: :D A jaki pączuś, śliczny :)
Super działeczka kochana!

Ja swoim brzuchem jestem załamana, nic nie pomogło - nawet majtki ściągające po porodzie... :x Chyba już nigdy nie będę wyglądać jak przed ciążą :( Przytyłam ok 20 kg :cry: Potem wrzucę fotkę...

Uciekam na śniadanie, moja marudka markotna jak zwykle w taką pogodę... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

....a tam brzuchy, fałdy, rozstępy, itp. ja zachodząc w ciąże wiedziałam, że rzadko kiedy wraca się do formy z przed ciąży (przykład Ewelki) - widziałam, że po ciąży zawsze coś zostaje... ale ja tam się tym nie przejmuje, że mi brzuch zwisa i że mam trochę rozstępów... mam przynajmniej pamiątkę po synu :P wiem czemu i skąd to się wzięło... gorzej bym się martwiła jakby mi się rozstępy zrobiły na brzuchu z roztycia i obżarstwa a nie z ciąży...
...zaraz zrobię fotę to wrzucę jak moje sadło wygląda...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej wszystkim

Ja wpadłam tylko powiedzieć że u nas kiepsko :?
W nocy do godziny 3 temperatura nie spadała poniżej 40 stopni, później czopek zadziałał i do 8 rano było ok a teraz znowu cały czas gorączka i poszła kupa taka paskudna zielona, wodnista i śluzowata :roll:
Na 14:15 jesteśmy zapisane do lekarza, jak będę miała chwilkę to napiszę co nam powiedziała :roll:
Martwie się troszkę, bo to napewno nie przeziębienie, bo Klauduska nie ma ani odrobiny katarku ani kaszelku, tylko prawie cały czas śpi :(
Narazie uciekam i zajrzę po południu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Ewelka czekamy na wieści - mam nadzieję, że mimo tych objawów to nic groźnego...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

EWELKO wydaje mi się, że to przez ząbki... :? Daj znać kochana...

A to moje sadlisko... :buu: :cry:
Obrazek
Balon... :P
Obrazek
Obrazek

Sandrunia lula, a ja dalej sprzątam...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

...co do balonu to mój 4 dni przed porodem
Obrazek
i mój brzuch teraz - 8 miesięcy po porodzie - bez żadnych interwencji z mojej strony... zaczynałam ćwiczyć ale nie miałam czasu albo mi się nie chciało...
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

PIEGUSEK nie masz aż takiego wielkiego sadełka :) Całkiem mały brzuch, więc nie masz się czym przejmować, nie to co ja... ;) A "piłeczka" super :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

...a Ty gdzie masz niby ten duży brzuch?? normalny - baby mają gorsze brzuchy i bez ciąży a Ty masz brzuszek po ciąży - trochę ćwiczeń i spokojnie spadnie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kochana może i masz rację, że jeśli poćwiczę to spadnie... ale zawsze to "coś" i nigdy nie mogę regularnie ćwiczyć :roll: A lato tuż tuż... :buu:

Czy orientujecie się laski jak to jest z Płacę z Allegro ? Skonfigurowałam sobie konto i otrzymałam już jedną wpłatę, ale nie wiem co z listą wypłat... :roll: Tzn. ta wypłata kwoty polega na tym, że ta kwota wpłacona poprzez Płacę z Allegro przez kupującego jest wypłacana na mój rachunek bankowy ? :?

Ostatnio zmieniony czw maja 06, 2010 12:26 pm przez MADII, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

to ćwicz tyle ile możesz - lepiej kilka razy w ciągu tygodnie np. brzuszki robić niż nic...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]