Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:42 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Sandrunia też śpi :wink: A ja wypiję szybciutko kawkę i biorę się za obiad.
T dziś cały dzień w pracy, tylko na obiad wpadnie...
My po południu idziemy na polko.

MARTUŚ pokazuj zdobycze :lol: Ja muszę niuni kupić jakąś katankę jeansową... Kochana zobacz w papierach jaki Wy macie model tego fotelika :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć :)

Ineczko szybkiego plum! Cieszę się, że wróciłaś :) I że Malutka się obróciła :) Arturo miał być kolosem, a urodził się 3350 ;) Więc może i Justynka jeszcze mniej waży :)

Dzieciaczki boskie :D

Agniesiu jakich pieluszek używacie? :D Bo wyglądają jak Pampersy, ale jakieś inne niż my mamy :D Active Baby 3 ;)

Martuś ja mam do Ciebie pytanie ;) Kiedy i od czego zaczęłaś rozszerzać Klaudynce dietę? Bo my też tylko na cycu i nie wiem...

Ewelko do Ciebie też mam pytanie :D Kiedy Twoja Klaudia zaczęła stabilizować główkę i podciągać ją do siadu? Bo pamiętam, że Cię to niepokoiło... I sama zaczęła, czy ćwiczyłyście? Arturek też tego jeszcze nie robi, ale na szczęście neurolog nie ma zastrzeżeń :)

Madii, Ewelko super wyglądacie :D

Ja mam już 20kg do tyłu, ale z mojej nadwagi zejść to nie lada wyczyn był :D Ważyłam aż 85kg :oops: przy moim wzroście możecie sobie wyobrazić jak wyglądałam :P Teraz ważę 65, brzuch płaski (trochę zwisa, ale to się da zrobić :D ) no i mam nadzieję, że jeszcze z 10kg uda się zrzucić... I gdyby nie te rozstępy (uwierzcie, mam największe z Was wszystkich) też mogłabym już śmiało bikini włożyć :P

Poza tym Arturek jest alergikiem, nie wiem czy Wam pisałam. Dermatolog twierdzi, że to alergia kontaktowa i mam się myć szarym mydłem, prać ubrania w dziecięcym proszku i płukać dwa razy samą wodą, nie jeść wędlin, kurczaków, warzyw ani jajek ze sklepu, Artur tylko w białych ubrankach może chodzić i takie tam. Mało prawdopodobne mi się to wszystko wydaje, ale ok. Nie chcę być mądrzejsza od lekarzy, ale testuję teraz uczulenie na gluten. Póki co zmniejszyła się dużo ilość kupek w ciągu dnia... Zobaczymy. W każdym bądź razie na takiej diecie to ja na pewno schudnę... :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja już przygotowałam obiadek, tylko wstawię zaraz ziemniaczki i będę smażyć kotlety.
Jakoś mi niedobrze się zrobiło po tej drugiej kawie... nie cierpię parzonej, a zabrakło mi ropuszczalnej... :x

ELINKO cieszę się, że Arturek zdrowy :) Kochana ja też nie chcę być mądrzejsza od lekarzy, ale czy ta lekarka za bardzo nie przesadza... :?:
Fakt faktem, że niunio maleńki jeszcze i musi mieć proszki i płyny dla niemowląt, ale co do Ciebie to nie wydaje Ci się, że lekarz przesadza...
Nie wystarczyłby do Waszych ubrań jedynie płyn delikatny np. lenor sensitve ?
Super, że odzyskałaś formę po ciąży :D

PIEGUSKU, OLCIA co z Wami :?: :?: :kjk:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madii jestem podobnego zdania, zwłaszcza, że ona nawet na Małego nie spojrzała! Alergia kontaktowa i już. Mam uważać, bo przecież ze mnie wszystko paruje. Tja... Trochę się stosuję do jej zaleceń, piorę swoje ciuchy w normalnym proszku, ale włączam dodatkowe płukanie wodą, bez płynu, myję się w żelu dla dzieci Nivei Sensitive... I moim skromnym zdaniem to alergia pokarmowa, nie kontaktowa. Nie wszystkie alergie pokarmowe dają typowe objawy typu bóle brzuszka czy wysypka.

Artur jakieś brzydkie kupy robi :( Zielone i śluzowate.... To u niego normalne co prawda, bo ma bakterie w przewodzie pokarmowym, ale poobserwuję go trochę...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

elinka a nie robili mu zadnych badan od czego alergia?
co do rozszerzania diety to ja najpierw dawalam marchewke,potem jablko i ziemniaka. zaczelam jak Klaudyna miala ok 4 miesiecy.

madiimy mamy MEGGY TRISTAR
http://www.sklep.meggy.pl/p/pl/62/trist ... -36kg.html

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U nas coś kiepsko z Klaudynką, obudziła się po drzemce trochę rozpalona :roll: zmierzyłam jej temp. w pupie ma 38, czyli jeszcze nie taką wysoką ale że strasznie markotna była to dałam jej czopek. Przytuliła się do mnie i zasneła mi na rękach :(
Chyba to wina zębów, bo wczoraj zauważyłam że lewa górna jedynka jest już prawie na wierzchu, a dziś 3 śmierdzące zielonkawe kupki i podwyższona temperatura :roll:

Elinko moja Klaudyna zaczeła dżwigać głowę do siadania dopiero jak miała około 4-4,5 miesiąca, a wogóle tak dźwigać ciałko i siadać podciągana za rączki to prawie 6 miesięcy. Ja jej nie zmuszałam do niczego i właściwie nie ćwiczyłam :roll: jak przyszedł na nią czas to sama zaczeła wszystko robić :wink: spokojnie, Arturek też zacznie tylko pewnie on jest z tych małych leniwców co moja Klaudynka :lol:

Martuś pokazuj butki :D
Mmmm... moje uda są po prostu zbyt duże w stosunku do reszty ciała najdelikatniej rzecz ujmując :lol2:

Madii już nie będę jej katować tym ubieraniem, wrzuce fotki samych kiecuszek a w niedziele mamy komunię to pokaże wtedy Klauduśkę jak w nich wygląda :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam witam :)

maly rano byl marudny i nie zagaldalam a potem z nim drzemke zlapalam ;)

zaraz maz wroci i na spacerek pojdziemy pewnie :)

a ostatnio na dzialce w niedziele tak si ena meza wkurzylam ze poszlam na sacer i przeszlam ponad 15 km :D

ale nie bolaly mnie nogi ani nic i bede to powtarzac :)

Ewelko kurde ale masz figure. ahs :) sliczne foteczki !! :)

Agniesiu no zastanawiam sie czy do kina czy co. napewno chcialabym jakos go fajnie spedzic a nie w domu ... cos moze mezowi naprezent bym kupila ale ni mam pomyslu. maz sie smieje ze mi rower kupi bo dopominam siejuz dluzszy czas bo bym pojezdzila :)

Agniesiu sliczny niunio ! i widze ze twoj kotek sie poklada kolo twojego dziecka tak jak moje kotki u mamy.

a i na dzialce sie nam kot przypaletal !! filemon go nazwalismy !! super. nie chcialam go juz wyrzucac... wystarczy ze ktos podrzucil...

Inko gratuluj e!!!! super !!! widzisz a tak sie martwilas !!! teraz zycze szybkiego plum ! :)

Ewelko na kawke to i ja sie musze wprosic. a co nasza Olcia robi ?

martus widzisz jakkomornik szybko poskutlkowal !!

oj Elinko kochana moja skora wyglada jak pocieta - doslownie ! i tomnie najgorzej wkurza. bo brzuszek tylko delikatnie zwisa a
te rozstepy... :(

a co to za roznica czy kolorowe czy biale ??
ja tez malem dawalam ok 4 msc. jablko dostal dwie lyzeczki jak mial ok 3 msc bo z kupka sie meczyl dwadni i nic innego nie pomoglo...

a ja sie zastanawiam nad fotelikiem czy 9-18 czy 9 - 36. zobaczy sie :)
narazie miesci sie w tym malym :)

a wie ktoras z was jak tojest w tymi testami na alergie z krwi ??

Ewelko ja tez mam mala marude dzisiaj w domu. bawil sie wiatrakiem teraz tescio przyszedl i nie wiem po co chcial malermu ten wiatrak zabrac.... wyrywal mu a maly tez ciagnal w rezultaci sie rozwalil i dziadek sie obrazil i poszedl... wrr... bo mowilam zeby nie ciagnal ze po co mu zabiera. dziecko nie zrozumie zeby nie ciagnac... buu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

EWELKO nie martw się słonko, podobno najgorsze jest wyżynanie się górnych ząbków... :? My też to przerabiałyśmy, ale na szczęście temp. Sandrusia nigdy nie miała, jedynie lekko podwyższoną - 36.9.
Po czopku będzie ok ;)

MARTUSIU ja zastanawiam się jednak nad tym: http://www.allegro.pl/item1018200634_47 ... _36kg.html lub http://www.allegro.pl/item1022575835_ja ... oszcz.html T nie ma przekonania jakoś do tego meggy :roll:
W sumie ten drugi fotelik wybrałabym, bo sklep jest w Bydgoszczy i jeśli tylko na sobote byłby kolor fioletowy to kupilibyśmy, tylko znowu sklepy w sobote do 13 a my będziemy po południu :? I dupka... Najlepiej to kupiłabym ten co Wy macie, bo nie drogi i też służyłby na lata...
Już sama nie wiem :?

ELINKO kochana a może niedługo niuniowi wyrżnie się ząbek ?
Pamiętam, że Filipkowi OLCI też tak wcześnie pojawił się pierwszy ząb. I być może stąd te kupki, no bo w sumie tylko cyca dajesz ?

My już same, po obiedzie i niedługo idziemy na spacer :D
Nie wiem czy dziś uda mi się jeszcze odezwać, bo wieczorem planuję zabrać się za moją pracę... :?

Całuski... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Królika muszę oddać, bo mnie łapie jakaś alergia na niego, nie chcę by mała ją też miała a drugie co to klatka jest wielkości łóżeczka i wolę mieć miejsce na łóżeczko niż na klatkę.

Będzie w tym mieszkaniu ciasno jak nie wiem co i czuję, że będą ciągłe kłótnie. Pocieszam się jedynie tym, że inni w takich małych mieszkaniach mieszkają w więcej osób i dają radę. Z chęcią bym kupiła jakieś większe mieszkanie ale nie chcę brać kredytu, bo wiem, że jak mi się tylko macierzyński skończy to dostanę wypowiedzenie z mojej pracy ;/ nowej pracy nie znajdę tak szybko, bo kto będzie chciał przyjąć matkę z małym dzieckiem.

Dzisiaj mnie odwiedzili rodzice i jestem zła jak osa bo mama panikuje, że nie mieszkam bliżej nich, że sobie nie poradzę i w ogóle. Robi ze mnie małe dziecko :evil: Na jutro miałam plany i kurde muszę z nich zrezygnować, bo znowu przyjadą z nowymi firanami i zasłonami do mnie. Chyba nie mają na co pieniędzy wydawać... Nie chcę takiej wymuszonej pomocy i wciskania mi byle czego, ale do nich to nie dociera, bo jestem ich jedyną córeczką i chcą dla mnie jak najlepiej tylko nie zawsze im to wychodzi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Elinka- Arturek moze chodzic tylko w bialych ciuszkach? tego nie wiedziałam..a kolorowe zawieraja jakies toksyny, barwniki czy co? bo tego nie rozumiem :p a moze bys zasiegnela opini innego lekarza??
tak to są pampersy oryginalne tylko tyle,ze maz ostatnio mi przywiozl wielka pake z niemiec :) moze dlatego ciut inne :] a pieluszek uzywam roznych, przewaznie huggisy bardzo je polubilam hih :P a jak nie ma w drogeri mojej to kupuje happy bądź oryginalne :)

cos jeszcze chcialam i zamulilam napisac heh... ;]

dzis na spacerku bylismy bo pogoda popoludniu zrobila sie lepsza ;]
teraz maluch moj zasnal ;]

Elinka- nieźle z ta waga pociagnelas :D

Madii- no ja wlasnie w tym roku tez kupuje poraz pierwszy stroj 1 czesciowy :D hehe najlepiej taki z nogawkami do kolan haha by nie bylo widac rozstepow, ktore i tam mnie uraczyly swą obecnościa :(
skore nie wiem za kim odziedziczylam bo moja mama przy 2 ciazach na ktorych przytyla po 30 kg ani jednego rozstepa moja siostra tez zadnych nie ma no moze pojedyncze na pupie a ja cala pocieta :(

ech taklze rozstepy to zmora prawie kazdej kobiety, ktora je posiada..cholerstwo wredne :[ wrrrrrr

a tu zdjecie mojego brzucha...tak prawde m,owiac patrzac w lustro przy robieniu tej fotki stwierdzilam,ze jest dobrze juz ;]

bedzie lepiej :)

Obrazek
siostra na chrzcinach mowi do mnie,ladnie wygladasz..a ja do niej,ze nie mam na sobie pasa sciagajacego na brzuszku i sie dziwila,ze juz mam taki maly w porownaniu do tego od razu po porodzie..
jak przyjechali mnie odwiedzic moj tata sie wystraszył,ze mam jeszcze taki wielki brzuch,a uwierzcie ,ze byl ogriomniasty... niestety mojego tate nikt nie urzedzil,ze po cesarce jeszcze taki brzuch zostaje :)
ale ejszcze troszke popracuje nad soba i mysle,ze do lata wroce do formy ;]

ach i przegladałam foty na kompie i znalazłam to

Obrazek
ale sie usmialam haha..jaki mialam brzuchol wielki, masakra!!!!
jaki wieloryb byłam hahaha
ale sie usmialam :D
moze tez sie posmiac hehe
pozwalam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madii raczej nie ząbki... Nic tam nie widze, może jest mała plamka w miejscu dolnej lewej dwójki... Ale dzieci od dwójek raczej nie zaczynają. Poza tym dziąsełka nie są ani trochę napuchnięte...

Białe bawełniane ubranka, bo kolorowe zawierają barwniki, na które moje dziecko jest uczulone (jak na wszystko zresztą) :roll: I ja czarnych ubrań nie mogę nosić, a dlaczego to już nie powiedziała. Ciekawe co? ;)

Inko współczuję takiego gadania rodziców. Nie ma to jak wiara we własną córkę :roll:

Agniesiu faktycznie mały bunio już. Mam podobną bluzkę, tylko różową :D I drugie zdjęcie super, ja byłam takim wielorybem, że darowałam sobie fotki :roll: A teraz żałuję...

Ja Was postraszę moim pociętym brzuchem, duży bo po obiadku :P Same przyznajcie, czy któraś ma gorszy ode mnie. Wątpię, ale jeśli tak to serdecznie współczuję!

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Dodam tylko, że na żywo dużo gorzej to wygląda - zdjęcie robione telefonem i bez lampy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agniesia tu nie ma nic do śmiechu :P ja przytyłam w ciąży w sumie 22 kg i miałam taki brzuchal
Obrazek

...a dzisiaj mam 19 kg do tyłu i taki brzucholek
Obrazek

Elinko kochana naprawde współczuje :-{: ja nie mam rozstępów prawie wcale, no może takie mało widoczne na udzie chorej nogi :roll: ale za to mam cellulit na udach :evil: Ale co tam dla takich skarbów jakie teraz mamy, to warto :wink:

A teraz zauważyłam :P to na dole brzucha na drugim zdjęciu to nie rozstępy, tylko mi się właśnie dźinsy odcisneły :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewelko śliczny brzuszek, i jaki opalony! :) Moje rozstępy wyglądają 1000 razy gorzej niż na zdjęciu, są bordowe i na 1 zdjęciu nie widać wszystkich... Cóż, taka uroda :roll: One zbledną pewnie za jakiś rok, bo nic więcej się z tym nie zrobi...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

ewelka jaki piekny brzuch :!: :ddd:

ja przytylam w ciazy 13,5kg,ale brzuch mialam ogromny 8)

ja sie dołącze do elinki i tez was postrasze swoim sadlem :buu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elinko dzięki :D opalony, bo przed wielkanocą w ramach leczenia handry :lol: poszłam 3 razy na solarium :P

Martuś słonko dziękuję :oops: :D no faktycznie ty też masz sporo rozstępów :roll: ale przecież nie miałaś takiego dużego brzuszka w ciąży :roll: pamiętam twoje fotki ślubne w sukieneczce to wyglądałaś bosko a to było chyba niezbyt długo przed porodem, czy coś mi się pokręciło :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

ewelka slub bralam 21.02 trzy tygodnie przed terminem.
na zdjeciach slubnych tego nie widac bo mialam luzna sukienke i zakrywalam brzuch kwiatami 8)
teraz zostal taki rozstepowy zwis :evil:
chyba musze go obciac i wytopic z tego smalec :wo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

widze ,ze sie odwazylyscie pokazac i swoje rozstepy,ale ja swoich nie mialam odwagi..a jest takze ich bardzo sporo :-/

Ewelko-bunio masz cudny :D ach pozazdroscic tylko :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kurcze moje dziecko chyba się rozchorowało :roll:
Po tym pierwszym czopku co jej dałam, zasneła mi na rękach, jak się obudziła to było dobrze, nie miała goraczki i było O.K. więc zostawiłam ją z moją mamą i pojechaliśmy z D. do real na zakupy, bo mi się mleko, kaszki itp. pokończyły. Jak wróciłam to mama mówi że znowu zasneła teraz jej na rękach, ale zaraz się obudziła i patrzę a ona ma 39 stopni, no to znowu dałam jej czopek i przebrałam w pajacyk do spania i chciałam ją poprzytulać, a potem zrobić kaszkę na kolację, a ona znowu zasneła mi na rękach :( i położyłam bidulkę spać już na noc, tyle że bez kolacji :roll: Teraz chyba zrobie mleko i spróbuje jej dać przez sen :roll:
Mam nadzieje że to na zeby a nie jakieś choróbsko :( ale nie ma ani katarku, ani kaszelku :roll:

Martuś wytopić smalec :heh: :heh: :heh: Kurcze powiem ci że nawet nie wiem co się robi, żeby to znikneło :roll: Mi się jakoś samo wchłoneło, bo ani nie ćwiczyłam, ani się nie odchudzałam, ani nawet na dobrą sprawę nie używałam kosmetyków na rozstępy :roll: tylko w ciąży raz w tyodniu smarowałam brzuch ziajką dla kobiet w ciąży :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Martus- prosze link na fajne cwiczenia brzuszka.. http://wdziek.info/aerobiczna_6_weidera.html
ale trzeba byc wytrwalym mnie sie to w sumie udaje i mam ciut mniejszy :)

a wytopic smalec, tekst powalajacy :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

agniesia dzieki za link :D
moze sie w koncu za siebie wezme :oops:

znalazlam w galerii marcowek moj brzuch z 26 lutego 8)
Obrazek
masakra co nie?

ewelka pewnie zabki sie wyrzynaja. nam jak gorne szly to byl meksyk w domu. goraczka cztery dni po prawie 40st(wtedy co podejrzewalam trzydniowke).
Klaudyna niemal non stop spala , a jak nie spala to marudzila i tylko na rekach chciala byc noszona

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]