Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:48 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 351 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna

Jakich pieluszek używacie?
Pampers 60%  60%  [ 252 ]
Huggies 20%  20%  [ 84 ]
Tetrowe 1%  1%  [ 6 ]
Inne 19%  19%  [ 80 ]
Liczba głosów : 422
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

chyba bym sie nie odwazyła tyle pieluch testowc na Alanku...........

wrócilismy do pampersa......i jestesmy szczesliwi.......

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Huggies newborn - bardzo dobre
Huggies classic równie dobre jak newborn tylko bez motywu disneya
Babydream z rossmana - bardzo dobre
Pampers - totalna porażka pielucha strasznie śmierdziała i zużywaliśmy jeszcze więcej niż huggisów, a ponoć takie świetne i dziecko nic nie czuje, to moje dziecko posiknęło i ryk że mokro, więcej tego dziadostwa nie kupię, cena nie warta jakości. Luźna kupa przeleciała, a mamy sobie je tak chwalą że nic nie przepuszczają, są przereklamowane.
dada - bardzo dobre chłonne i nic nie śmierdzi, wybraliśmy ze względów ekonomicznych, są najtańsze jeżeli chodzi o rozmiar 2 i 3. Zobaczymy później.
Pampersy może i są miękkie w dotyku ale one nie mają byc miekkie tylko suche i trzymać luźną kupkę.

Jeżeli chodzi o odpażenia to nie wiem od czego je dzieci mają na pewno nie od pieluch tylko od zaniedbania!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

a nie masz złego zdania odnośnie rzep z Huggies ? ja zaczynałam od new born,ale rzepy ocierały uda synkowi,wiec przeszłam na 2 i były w mairę przez jakiś czas,niedawno wróciłam do tych pieluch (4) i znowu zaczęły ocierac uda synkowi,ma te udka pokaźne,może dlatego pieluchy go uciskają.
I wczoraj w pieluchach odkryłam wadliwych kilka sztuk :shock: tego wypełnienia nie było zbyt wiele lub był w dziwnej formie(taki zbity i dość bardzo nierówny,bo w postaci ugniecionych w kulki )

zaczełam też sosować z rossamana,jakość tak samo dobra

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

tut83 pisze:
Jeżeli chodzi o odpażenia to nie wiem od czego je dzieci mają na pewno nie od pieluch tylko od zaniedbania!

:shock: :shock:
pożyjemy - zobaczymy ;)
wystarczy biegunka - ujrzysz to zaniedbanie na własnym dziecku ;)
co do pieluch: co mama to inna opinia ;)

calineczko
my głownie huggies ostatnio używamy i jak dla nas są ok nic małej nie obciera :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
tut83 napisał:

co za głupoty;/// zastanów sie najpierw 2 razy zanim cos napiszesz...;//

Który pali się dla Ciebie coraz mocniej i mocniej.
Ja nigdy nie zgasnę jak oddech mi dasz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tut83 pisze:

Oczywiscie nie zycze Twojemu dziecku odparzen na pupie, ale to co wypisujesz to jakas totalna glupota.
Odparzenie nei tworzy sie przez zaniedbanie (choc i tez tak bywa, ale watpie by mamusie swiadomie zaniedbywaly dziecko aby mialo odparzenia).. No i poczekajmy do lata... jak bedzie goraco i goraco.. wszystko przed Toba skoro masz takie malutkie dziecko..
Nie zycze Ci strzelajacej biegunki ze nie nadarzasz zmieniac pampersa a z dupci wciaz leci kupo-woda.. ktora wlasnie odparza.. i nei sadze aby to bylo zaniedbanie.
Ja juz wczesniej pisalam od malenkosci uzywamy Pampersow. Jakos zapach mnie nie przeraza, nei sa to perfumy Chanel, ale pampersy sa miekkie, elastyczne, dziecko majac pampersa nie czuje ze go ma..rzepy sa ok, pachwinki nie "urazone".. co bylo w przypadku Huggiesow.. obcieraly ja i zdecydowanie byly nie wygodne.. ze pomijam fakt ze uczulily.
Innych pieluch nie stosowalam.. i nie mam zamiaru.

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tut83 pisze:
Pampersy może i są miękkie w dotyku ale one nie mają byc miekkie tylko suche i trzymać luźną kupkę.

Ponoś sobie złożony koc między nogami, wtedy zrozumiesz, że również miękkość i dopasowanie do anatomii są istotne ;)

Cytuj:

Skoro nie wiesz, to nie pisz, po prostu :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

a ja się nie zgadzam,że odparzenie jest od zaniedbania.
Mój synek zaliczył 2 raz odparzenie od urodzenia i na pewno nie z powodu długiego nie zmieniania pieluchy :shock: bo zmianiam bardzo często :wink:

zgodzę się z Xezbeth mojemu akurat nie dopasowały się huggies i dlatego go ocierają,Kubuś ma ponad 9 kg i nawet 6 miesięcy nie ma,więc udeczka to on ma :lol: jedynie idealnie pasują mu pieluchy z biedronki dada,chociaż z rossmana babydream też dobrze leżą :roll: bo kupowałam kilka sztuk na próbę

pampersa też mieliśmy,ale gdy zdejmowałam małemu rajstopki czy śpiochy czułam zapach moczu,co przy innych pieluchach mi się nie zdarzało

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moja dopiero teraz (2 dni temu) dostała odparzenia pupy...

zrobiła kupe w nocy i sie nie obudziła :twisted: spała tak cała noc...
efekt pupa tak odparzona ,że az Emilka płakała przy przewijaniu.

Który pali się dla Ciebie coraz mocniej i mocniej.
Ja nigdy nie zgasnę jak oddech mi dasz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

my próbowaliśmy huggies-odparzały,pampersy-zawsze coś wyciekało,przeszliśmy na rossman babydream i super..najlepsze jak do tej pory na naszego grubcia..są nieco większe niż pampy w tym samym rozmiarze..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

a ja ostatnio zszokowałam się na widok pieluch z huugies,w paczce (4) miałam 8 pieluch do wywalenia,ten wkład nie był w każdym miejscu w którym powinien,był pozwijany i wygnieciony,a na samym środku go nie było :shock:

teraz jestem na babydream z rossmana-delikatne,dobrze dopasowały się do pupki Kubusia,przystępna cena,akurat kupowałam jak była ich promocja 21,99 za 40sztuk,huggies 4 wydają mi się jakieś małe w porównaniu do 4 z rossmana :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

i huggies i pamper bardzo dobre pieluszki........solidne,miekkie,chłonne.....

tut83 Boszsz...kobieto....wstyd Ci nie jest pisac takie bzdury??? :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

A u nas Pampers, Huggies, Dada - wszystkie sie sprawdzily. Teraz lecimy w dzien na Dada, na noc Pampers, bo jak mlody bardzo w nocy nasika to jednak Dada nie daje rady.
tut83- nie pisz glupot!

Obrazek

Aniołek (*) (18 tc, 07/04/2010)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

my chyba tez za pampersami,choc drazni mnie ich zapach.ale sa jednak mieciutkie i chlonne,choc czasami kupoprzecieki sa.
odparzen niunia tez nie miala do tej pory zadnych-no ale lato i upaly jeszcze przed nia :roll: huggisy ok,nie bylo zadnych wypadkow kupowych do tej pory zobaczymy co potem;)

tut83 odparzenia z zaniedbania hmm ciekawe skad to wytrzasnelas :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

monisqq pisze:
my chyba tez za pampersami,choc drazni mnie ich zapach.ale sa jednak mieciutkie i chlonne,choc czasami kupoprzecieki sa.
odparzen niunia tez nie miala do tej pory zadnych-no ale lato i upaly jeszcze przed nia :roll: huggisy ok,nie bylo zadnych wypadkow kupowych do tej pory zobaczymy co potem;)

tut83 odparzenia z zaniedbania hmm ciekawe skad to wytrzasnelas :P

mnie się wydaje,że to te wrażliwe pupki są podatne na odparzenia :wink:
Kubuś kiedyś spał 6 godzin z kupką a odparzenia nie miał,pierwsze zaliczył po wyjściu ze szpitala a drugie całkiem niedawno jak wprowadziłam te huggies znowu :wink: ale odparzenie było malutkie.

Pampersy nam przeciekały ciągle

jak widać to co mama to inen zdanie na temat pieluch :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

A skoro o odparzeniach mowa-polecam rewelacyjna masc Metanium-niestety dostepna w uk, byc moze tez na allegro, nie sprawdzalam. Cieniutenka warstwa na odparzenie i znika blyskawicznie!
U nas byly w pierwszym miesiacu zycia - kupki 12 razy na dobe :lol: i w czasie biegunek przy grypie zoladkowej i zabkowaniu...a pieluchy mial zmieniane baaaardzo czesto i pupe myta i wietrzana!
Pampers ma dosc niska ta "falbanke" wewnatrz pieluchy, moze dlatego przeciekal? Przy biegunkach u nas przeciekaly wszystkie, niestety :roll: Ale od conajmniej pol roku nie bylo zadnej "akcji" :)

Obrazek

Aniołek (*) (18 tc, 07/04/2010)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

u nas super sprawdzały sie pampersy z lidla takie na t - nie pamiętam nazwy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My raczej biegunek mieć nie będziem. Ale żeście wszystkie naskoczyły jak bym wam wielką krzywdę zrobiła. Używałam wielu pieluch i od żadnych odparzeń nie ma, a tak mnie straszyły właśnie takie mądre mamy jak wy że by uważać jakie pieluchy kupować bo uczulą i odparzą. Są dzieci które nie płaczą jak zasikają albo zasrają pieluchę i od tego się robią odparzenia.

Jeżeli chodzi o huggiesy 1 to też z czasem obcierały udka bo już były za grube, teraz używam 3 i są na razie ok, nawet są tak miękkie jak pampersy zauważyłam. Moje dziecko jest bardzo ruchliwe i też może to potęgowało te otarcia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

tut...aż się nie chce komentować...powtórzę się: pożyjemy zobaczymy. Twoje dziecko ma dopiero 3 miesiące i nie je nic oprócz mleka...jak zacznie jeść coś innego - pogadamy OK?
A pewna to możesz być jedynie tego, że kiedyś umrzesz....co do innych spraw byłabym ostrożniejsza... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
My raczej biegunek mieć nie będziem.

Bo? Twoje dziecko jest inne niż cała reszta?

Cytuj:
Ale żeście wszystkie naskoczyły jak bym wam wielką krzywdę zrobiła.
Piszesz bzdury, które kolą w oczy, więc owszem, jest to jakaś krzywda.

Cytuj:
Używałam wielu pieluch i od żadnych odparzeń nie ma, a tak mnie straszyły właśnie takie mądre mamy jak wy że by uważać
Więc zacznij w końcu samodzielnie funkcjonować, przecież nie musisz w ogóle słuchać/czytać takich mądrych mam.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 351 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]