Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:31 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 221 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Hej

Znowu jestem padnięta, a spać nie pójdę bo muszę się uczyć angielskiego i doczekać do You Can dance :roll:

ja ważę 52 kg przy wzroście 168 cm, mąż też jest szczypiorem i ma jakieś 177 cm, Mati na bilansie 2-latka ważył 13,5 i mierzył 92 lub 93 cm bo już sama nie pamiętam.

Dzisiaj Mati na placu zabaw tak mi dał w kość, tzn generalnie bym bardzo grzeczny, chętnie oddał dzieciom swoje zabawki, od nikogo nic nie brał , ale bardzo uwziął sie na zjeżdżalnie. Dwie godziny zanim latałam żeby sobie krzywdy nie zrobił. Na koniec ledwo się już słaniał na nogach, ale jak go chciałam zabrać na drzemkę to darł się jakby go ze skóry obdzierali :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lorelain ucz sie ucz bo nauka to potegi klucz..... :wink: jak to mowia inni.Jak Melka byla mlodsza to tez uwielbiala zjezdzalnie,moja jezdzic tak caly dzien, a ja za nia tak samo biegalam jak Ty za swoim smykiem. Jestes szczuplutka przy takim wzroscie , to chyba masz zadatki na modelke,ja niestety chcialabym sobie co nieco uciac tutaj i tutaj hihihi

Moja mala chyba znowu wkracza w jakis bunt, wszystko chce robic po swojemu, trzymanie za raczke nic nie daje a o wytlumaczeniu czegokolwiek to juz nie wspomne,

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki

melduję się puki co tylko z informacją że wczoraj wieczorem zalała mnie @. nie nawidzę jej! ;)))

zona Roberta widzisz...fajnie by było no ale ja już odpadam niestety

pozdrowionka dziewczynki! :)

ahh no i fotunia mojego glona kochanego :D
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej :)

Ja tylko na momencik, dać znać że żyję. Ostatnio nawał pracy i wieczorami wykończona byłam strasznie.
Dziś wieczorkiem nadrobię Was.

Lecę bo młody demoluje łóżeczko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej laseczki :)
Slonko wyglada zza tych wstretnych chmur to moze sie rozpogodzi bo puki co mokro i wieje ....
Zwazylam sie z ranca i waga pokazuje piekne 47kg :)
zona Roberta WOW!!! Jestem pod wrazeniem zeiscia ze 100kg do tych 60!!!!
Lorelain Michal na bilancie 2 latka wazyl niezale 14 kg czyli pewnie tak Jak Twoj a wzrostu mial 91cm
A na co Ty sie tego angoielskiego uczysz?? Do szkoly chodzisz??
miłeczka ech szkoda....ja mojej @ tez nienawidze :lol: ale wola ogladac ja niz negatywne testy :roll: :lol:
Synus sliczy i jaki zadowolony :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Enja - powtarzałam angielski na rozmowę kwalifikacyjną, która mam za dwie godzinki :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aaaaaa rozumiem. To trzymam kciuki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam popoludniowo!

Lorelain i jak Ci poszlo na rozmowie?

mileczka a to czarownica, ze sie u Ciebie zjawila, kurcze chyba moje czary nie dzialaja :wink: Twoj synus jest przeuroczy!!!

Enja najlatwiej mi bylo zrzucic pierwszwe 20kg, pozniej to juz tak ciekawie nie bylo, ale teraz ten spadek o dalsze 5kg mnie przeraza, juz sie tak zastanawiam czy nie mam problemow z tarczyca ale czas pokaze :wink:
U mnie dzisiaj bylo az 23 stopnie :shock: juz nie pamietam, aby tak wczesnie bylo az tak cieplo, mala sie wybiegala na podworku,ze teraz siedzi zmeczona i oglada bajki a ja mam luzik :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

żona Roberta- powiedz mi JAK zrzucać te kg?
ja całe życie mam nadwagę i to jej najgorszy rodzaj- uprawiałam sport dość długo no i wiadomo- organizm przyzwyczajony do większych dawek kcal momentalnie odkłada sobie
w ciąży utyłam niecałe 10 kg, po wyjściu ze szpitala ważyłam mniej niż przed ciążą..
teraz waga jest na poziomie sprzed ciąży ( plus minus 2 kg) i choćbym na uszach stanęła....nie udaje mi się zrzucić więcej niż 5 kg, które natychmiast wracają
odpuściłam sobie już dawno

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki

dziewczyny ja sobie dziś piffkuje a co...
jutro mamy w domu małą imprezke rodzinną wieczrem wiec tez popijemy
a w sobote bede na mega kacu pewnie cóż life...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a-wro powiem Ci tak, jako ze moj zawod jest zwiazany z medycyna, nigdy ni wierzylam w diety cud, nadmierne uprawianie sportu bo wiedzialam z czym to sie je :lol:
Jak zaczelam sie odchudzac majac nascie lat to przede wszystkim zmniejszylam iloscc jedzenia, zrezygnowalam z bialego pieczywa i slodkosci totalnie,zaczelam mniej jesc ziemniakow, ograniczalam sosy i mieso wiep.za to , ze tak powiem obzeralam sie jogurtami, pilam Tylko wode niegazowana (nawet wtedy jak bylam glodna ) i co najwazniejsze jadlam TONY GREJPFRUTOW z ta ochydna gorzka biala skorka, i to dalo swoje efekty. W rezultacie po roku bylam 10 kg mniej i tak jasoc samo poszlo, teraz martwi mnie dalszy spadek mojej wagi :) Jak naprawde chcesz zrzucic te kilogramy to musisz byc stanowcza do samej siebie i nic wiecej, a waga ruszy w dol

mileczka prooost :grz: udanej imprezki zycze, tylko zeby ten kac nie byl az tak koszmarny w sobote rano :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzisiaj znowu cuuudna pogoda, więc pewnie za chwilkę wybędziemy na plac zabaw 8)

Rozmowa nie poszła, bo się spóźniłam 15 minut ( piprzone objazdy porobili), szef na wstępie był wkurzony i ciągle mamrotał pod nosem, ze nie zdąży na jakieś zebranie.Rozmowa trwała mimo wszystko godzinę , więc to akurat dobry znak, aaaaa nawet ich rozbawiłam bo powiedziałam, że moją mocną stroną jest punktualność :lol: Na nic się nie nastawiam, to stanowczo nei była najlepsza rozmowa w moim życiu :wink:

jeśli chodzi o diety to jestem totalnie nie w temacie, więc tutaj się nie po udzielam niestety :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Widziałam, że pisałyście o odchudzaniu. Ja próbowałam różnych środków ale nie dawały efektu :? Teraz czekam, aż urodzę drugą dzidzie i potem ostro za odchudzanie się biorę, bo jakoś tak upodobniłam się do słonia :oops:

Lorelain to dobry znak, że rozmowa trwała tak długo, czyli na dzieńdobry nie zostałaś skreślona. Trzymam kciuki :)

Lecę na spacer, bo taka ładna pogoda.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej laseczki :) Wbilam sie wlasnie w najmnieijsze spodnie z calej mojej kolekcji :aa: zeby mi tylko guzik nie strzelil :lol: :lol:
Jutro testuje i cykora mam :?
Lorelain moze nie poszlo jednak tak zle jak myslisz :)

Robie na swieta pycha placka i jesli chcecie przepis to ot on :)

Brownies z Bailey's

blaszka 20 x 20cm

100g gorzkiej czekolady
125g masła
3/4 szkl cukru
2 jajka
3 łyżki likieru Bailey's
2/3 szkl mąki
szczypta soli
100g gorzkiej czekolady posiekanej na kawałeczki
dodatkowe 3 łyżki Bailey's do przesączenia

Polewa:
1/4 szkl kremowego serka typu Philadelphia
2 łyżki miękkiego masła
4 łyżki likieru Bailey's
1 do 1 i 1/2 szkl cukru pudru

Roztopić czekoladę z masłem (najłatwiej w mikrofalówce). Wystudzić. Jajka ubić z cukrem, dodać likier i ostudzoną czekoladę z masłem. Dodać mąkę wymieszaną z solą, miksować do połączenia składników. Lekko wmieszać czekoladę w kawałkach. Wlać do natłuszczonej i wysypanej mąką kwadratowej formy. Piec w 160 stopniach przez 20-25 min. Po upieczeniu całkowicie wystudzić (uwaga łakomczuchy : to może potrwać z 1,5 godz). Ponakłuwać gęsto powierzchnię ciasta wykałaczką. Nasączyć 3 łyżkami Bailey's. Jak się wchłonie posmarować grubo polewą.

Polewa:
Zmiksować masło z serkiem, dodać Bailey's. Stopniowo dodawać cukier puder miksując , aż będzie gładkie. Masa ma być dość gęsta. dodatkowe informacje Bardzo kaloryczne i bardzo smaczne. Równie dobre bez polewy, ale wtedy mniej widowiskowe.

Obrazek

a do tego kawusia o taka
Bailey's coffee
Składniki:

45 ml Bailey's Irish Cream
150 ml mocnej, goracej kawy
bita smietana
Wlać krem do filiżanki, dodać kawę. Na wierzch ułożyć bitą śmietanę.

Obrazek
Obrazek

czy widac ze uwielbiam Baileys :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jeśli chodzi o rozmowę to ja tam sie nie przejmuje, taka ładna pogoda to wolałabym pospacerować z dzieckiem niż siedzieć w robocie :lol:

Enja - straaaaaaaaasznie jestem ciekawa twojego testowania :D ... nie wiem co to jest i jak to smakuje :lol: , ale ciacho wygląda smakowicie, a kawunia jeszcze bardziej.... gratulacje ap ropo spodni :P

misuchatek - dobry pomysł,żeby poodkładać odchudzanie na dalszy czas :wink:

właśnie wróciłam z placu zabaw, nóg nie czuje :x
Mati ma tyle energii , że szok.Sieje postrach na zjeżdżalni bo leci i nie patrzy na te biedne dzieci a ja stoję nad nimi , żeby go pilnować, a raczej resztę tych dzieci. Najgorzej jest wtedy gdy on nie ma siły, a dalej chce tyrać, wtedy nogi i ręce już mu się plączą i efektem było grzmotnięcie polikiem o kant zjeżdżalni i automatycznie wielki sinioooool.
Nie ma bata żeby on chwile w piasku posiedział i pobawił się foremkami :?
Chciałam porobić dzisiaj zdjęcie i nawet aparatu nie wyciągnęłam, nie było szans. Wrzucę później coś z pierwszego wyjścia do piasku bo wtedy był chyba najbardziej spokojny i już coś tam pocykałam.

aha oczywiście wszystkie matki zgorszone bo moje dziecko dawało zły przykład swoimi durnymi pomysłami m.in. zjeżdżania na brzuchu, głowa w dół lub wręcz próby zbiegania na nogach :?
Ja mu po 100 razy tłumaczyłam, że nie wolno , a ten jak widział ze nie patrze to od razu się przekręcał :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam popoludniowo!
Do poludnia bylam z mala na podworku, potem jak juz wracalysmy do domku to rozpetala sie taka burza,ze szok :shock: z 18 stopni zrobilo sie nagle 7, teraz jest szaro, buro i ponuro :cry: az nic sie nie chce.

Lorelain ja tez na rozmowe kwalifikacyjna sie spoznilam, i zostalam przyjeta do pracy. Trzymam za Ciebie kciuki, aby wszystko poszlo ok :D

Enja smaka mi narobilas tym ciastem i ta kawa, az mi slinka cieknie. Wyprobuje Twoj przepis na wielkanoc, bo przepis mamy na mazurek to gdzies przepadl , daj znac czy tescik pokazal II grube krechy :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No wiec jestem w ciazy moje drogie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

Enja jeszcze raz gratuluje!!
No to teraz czekasz na Mikołajkowy prezencik :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Enja Gratuuuuuuuuuuuuuuulacje!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziekuje :) jeszcze w To nie wierze...to takie nierealne...ciagle sie z M do siebie usmiechamy :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 221 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]