Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 9:57 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 221 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

a-wro nie mam nic przeciwko Alanom czy Kewinom...ale np Jessica czy Andzelika juz mnie razi :roll:
Ja chce imie nietypowe..takie co by w PL pasowalo i w UK tez.
Problem bede miala z imieniem dla chlopca bo zadne a to zadne mi sie nie podoba.
Stwierdzenie ze tyle jest pieknych polskich imion nie bardzo wiec tu pasuje bo zalezy co sie komu podoba :lol:
Slyszalam o imieniu Samboja :shock: czy dalybyscie tak corce na imie?? A to przeciez staropolskie imie :lol:

Offline Wyświetl profil  

Enja- ja chyba jestem purystką językową, bo jakoś nie brzmi mi to dobrze Kewin Drzymała, czy Alan Żółtobrzuszek heheh

Imiona pochodzenia telenowelowego dla mnie odpadają.
Ale o gustach się nie dyskutuje.

Wśród znajomych, którzy wyjechali na Wyspy sporą popularnością cieszył się Antek oraz Piotr, jako mające fajne odpowiedniki, o i Karol jest jeden, i jeden chyba Maks.

A mnie do kompletu marzy się Marcin. Zobaczymy jak sie uda

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oczywiscie ze jesli imie nie pasuje do nazwista to brzmi komicznie :lol:
ale co zrobic jesli podoba sie np Alan (choc mi sie nie podoba) czy Natan??

Mnie sie nie podoba Karol ani Kamil mani Piotr ani Antek ani Jas ani Adas....i to juz problem.....To nie tak ze ja nie chce polskiego imienia poprostu mi sie nie podobaja :lol:
Puki co znalazlam jedno imie....jedno jedyne imie dla chlopca mi sie podoba ale nie powiem narazie. Jest raczej uniwersalne......
No i nie chce zeby moje dziecko miala na imie tak jak wiekszosc Polski :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!
Samboja :shock: to wogole takie imie istnieje, to ja chyba jestem zacofana :oops: bo jak dlugo zyje nigdy nie slyszalam takiego imiena.
Ostatnio czytalam,ze w Polsce w 2009 roku wsrod imion dla chlopcow prowadzil Jakub,tez nie chcialabym aby moje dziecko mialo na imie tak jak tysiace innych dzieci,moja ciocia jest przedszkolanka i kiedys mi opowiadala, jak na jedna z dziewczynek zawolala Julia a tutaj odezwalo sie do niej 5 dziewczynek z tej samej grupy ,potem panie mialy ubaw co nie miara.
U mnie taka przepiekna dzisiaj pogoda, ze az nie chcialo nam sie wracac do domku .Postanowilismy razem z mezem,ze przesuniemy staranka o druga dzidzie na lipiec, nie bardzo chcialam sie na to zgodzic, ale po namysle tak bedzie lepiej.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej :)

My dziś byliśmy na długim spacerku, ale super tak wiosennie dziś było.

Pamiętam jak na ostatnią chwilkę szukałam imion dla chłopców, bo w 8 miesiącu ciąży okazało się że mam synka. Imiona które zapadły mi w pamięć to prudencjusz i piwosz. No jak można dać dziecku na imię piwosz?
Podczas chrztu w Kościele na 18 dzieci było 10 dziewczynek z czego 8 to były nikole.
Ja synkowi dałam na imię Rafał, bo w razie jakbyśmy wyjechali, zawsze może być Rafael :)

Offline Wyświetl profil  

u mnie na osiedlu same Oliwki, Franki i Julie, no i Mikołaje

z takich międzynarodowych imion dla chłopców to faktycznie niewielki wybór, poczekamy i zobaczymy hihi może córkę będziesz miała i kłopot mniejszy z wyborem

Żono Roberta- nie martw się, że dopiero w lipcu...ja mam jeszcze 1,5 opakowań tabletek, potem 2 cykle na oczyszczenie...i u nas tez lipiec pewnie będzie hehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a-wro tak chcialam zaczac starac sie juz w czerwcu, ale jak mus to mus.
Z jednej strony ciesze sie, ze mieszkam w DE bo tutaj imiona dzieci rzadko sie powtarzaja, w przedszkolach czy szkolach sa wymieszane dzieci roznych narodowosci tak wiec z imionami nie ma problemu, ale jest juz problem z ich zapamietywaniem :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

misuchatek ja za to zapamietalam imie dla chlopca Ruchoslaw :lol:
Mnie sie Amelia i Oliwia podobala...a potem zrobily sie strasznie popularne i juz mi sie przejadly :roll:

macie tutaj troszke dziwnych imion
Alabama
Albina
Alissa
Anisa
Ariana
Arietta
Armen
Arsena
Arystol
Asenata
Awelina
Bazyli
Benita
Bellatriks
Bożydara
Bożypałka
Chwalisława
Daćboga
Delfina
Dolores
Domicela
Dorian
Efrem
Egon
Eliasz
Eufrozyna
Eulalia
Eunika
Euzebiusz
Ereta
Erwin
Flavia
Gniewomir
Goreta
Grejs
Halszka
Idzi
Inez
Isotta
Istena
Izolda
Junona
Kajla
Kama
Kaszmir
Kiara
Kiljan
Kira
Koko
Kordula
Koryna
Ksenia
Kunegunda
Larysa
Lawinia
Leticia
Medard
Melania
Milan
Miron
Modest
Nika
Noemi
Odetta
Oksenia
Olena
Ondrosz
Opti
Orest
Oriana
Oswald
Owidiusz
Paloma
Petronelia
Petula
Polikarp
Prakseda
Rafaela
Rajmund
Rakel
Ramona
Roma
Romeo
Samara
Samuel
Saturnin
Signelill
Stankomir
Stella
Sturna
Syntia
Taida
Tekla
Vesna
Wawrzyn
Zara
Zyjad

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: imię dla synka

o wymyśliłam-
Igor - heh moda na brzemienie rosyjskie nie przemija na Zachodzie, że tak powiem- tyle tych Sasz ( i chłopców i dziewczyn- bo Sasza to od Aleksander i Aleksandra), Tanji, Anastasji itp itd- tylko musisz sprawdzić pisownie DE

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehe Aleksandra mi sie wcale nie podoba a Igor.... :lol: :lol: Igor mi sie kojarzy z wstretnym garbatym pomocnikiem czarnego harakteru w bajkach :lol: nawet byla taka bajka chyba :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam :D
Jeszcze co do imion to przypomnialo mi sie , ze moja sasiadka nazwala swoja coreczke Fiona ( gdy patrze na ta mala to od razu mam skojarzenie ze Shrekiem ), Oswald to pies mojej sasiadki :lol:
i ulubiony bohater mojej malej :D czasami naprawde idzie sie posmiac.
Dziewczyny sorki, ze tak pytam ale ma moze ktoras z Was przepis na pyszny mazurek?
Na swieta zostaje w De i musze sobie sama jakos poradzic z tymi wypiekami :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

fiona to na zachodzie b.popularne imie ale ...
jak mozna nazwac dziecko PIWOSZ :lol: :?: :!:

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zona Roberta ja nie mam przepisu ale poszukaj w necie wystarczy ze wpiszesz w google i masz w czym wybierac :)
Fiona nie jest brzydkim imieniem i tutaj tez dosc popularne :)
Hehehe ale Piwosz :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To ja chyba jestem zacofana :oops: tutaj mam duzo znajomych i maja dzieci ale imie Fiona slyszalam po raz pierwszy ( moze akurat w moim miesciem to malo popularne imie) :?
Enja ja chcialam taki domowy przepis juz sprawdzony, bo te w necie to wiem wiem jak smakuja, u mnie w domu to robilo sie mazurek ale moja mamusia gdziec zgubila przepis i szuka go juz dobry tydzien, mam cicha nadzieje ze sie znajdzie.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: mazurek

powiedz jaki przepis to ma być? to znaczy na jaki mazurek?
kajmakowy?
na kruchym spodzie?
czy po prostu na taki, co jesteś w stanie z produktów dostępnych w DE zmontować hehe
dzis nie dam rady- w weekend poszperam w zeszytach swoich i cos wyślę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak jeszcze powracając do dziwnych imion, to moja matka została ochrzczona jako Dolorosa a potem zmieniła na Dolores.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a-wro najlepszy to bylby przepis na mazurek juz wyprobowany, z produktami dostepnymi w DE byloby mi latwiej go upiec :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

HEj

Enja nie wiem czy można nazwać to starankami bo nie dostałam jeszcze @ po porodzie ale próbujemy moze kiedys sie uda????????

misuchatek chyba mamy synków z tego samego dnia :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mogę się również do was przyłączyć?

Fajnie jest wspólnie się wspierać w planach rodzinnych a później w trakcie staranek. Ciesze się, że są również dziewczyny, które odkładają starania na czas letni :D

Zawsze chciałam mieć mała różnice miedzy dziećmi, finanse troszkę nas blokowały. teraz wyszliśmy na prostą i można myśleć już konkretnie o powiększeniu rodziny :) W poniedziałek poszłam do ginekologa zrobić " przegląd" :lol: Poczekam teraz na wyniki cytologi i chce zrobić jednego zęba bo to pod narkozą u chirurga więc w ciąży nie wolno :?
Bardzo bym chciała aby maleństwo urodziło się przełom wiosna/lato, tak aby było cieplutko i mogła z nim leżeć na kocyku w ogrodzie i karmić hehehe
Nie wiadomo jak długo starania potrwają, ale zawsze warto spróbować. Możliwe , że zaczniemy strania ciut wcześniej aby dać sobie więcej czasu :P

Bardzo lubię rozmowy na temat imion :) Mi się podobają te zwyczajne imiona i nie zbyt wymyślne, nasze Polskie. Jednakże jak na imię mają dzieci dookola mnie to mi tam wszystko jedno :lol: Każdy ma swoje różne powody nadawania imion i myślę, że dopóki się ich nie zna to nie ma co oceniać.

Gdyby była tym razem córeczka to podoba mi się Natalia albo Alicja, a dla chłopca nie mam bladego pojęcia, chyba nic mi się nie podoba :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rybuś mój synek jest z 1 lipca 2009 r.

Lorelain Witamy :) U mnie miała być Natalia, ale jak już wcześniej pisałam w 8 miesiącu ciąży okazało się że będzie chłopiec. Zastanawiałam się na Karolkiem lub Rafałkiem i wybraliśmy Rafał Karol :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 221 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]