Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:42 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 418 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziwna sprawa :? :?
Ja co prawda się nie znam na specyfikach do włosów, ale pamiętam, że moja babcia smarowała jakiś płynem z czarnej rzepy i pomagało jej.

.... jednak przy odrobinie wysiłku zdołam może kiedyś zrozumieć,
że ludzie zawsze przybywają punktualnie tam, gdzie są oczekiwani.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Do tej pory nie stosowalam nic wzmacniajacego na wlosy, ale ostatnio fryzjerka podpowiedziala mi, zebym chociaz sobie kupila jedwab do wlosow. Poczytam sobie ten watek i widze, ze stosujecie rozne preparaty, w tym rowniez biosilk. W superpharm jest teraz promocja na te produkty, co waszym zdaniem warto wyprobowac z tych produktow oprocz jedwabiu?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasietschka mam ten sam problem ja dla odmiany traciłam włosy zawsze po porodach a teraz lecą i lecą i nie mogę ich powstrzymać. Żadne leki nie pomagają a włosy strasznie przerzedziły się i jestem już totalnie załamana. Ale musimy wierzyć, że będzie ok :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

pochwale sie - przeczytalam caly watek :D :D :D

jaka fryzura bedzie najlepsza do wlosow kreconych? aktualnie mam je dlugosci troche za ramiona. chodzi za mna chyba od pol roku, zeby zafarbowac na ciemna czerwien i jakos drastycznie sciac - moze macie jakies porade? no i tez po scieciu nie chce spedzac za duzo czasu na ich ukladaniu, bo po prostu nie mam na to czasu - po myciu rozczesuje, nakladam zel z avonu do wlosow kreconych - ten w rozowej tubie i juz :lol:

co do wypadania wlosow - mogloby ich wypadac duzo wiecej, bo mam dosc, tak strasznie duzo ich mam, ze masakra - wszystko po chemioterapii - ot taki 'skutek uboczny' - wczesniej mialam wlosy falowane, w miare geste i podatne na ukladanie. po leczeniu - burza lokow jak u lwa :lol: :lol: :lol: do tego ciezkie, geste i objetosc na maxa :!: spokojnie na 3 osoby by starczylo tych moich wlosow :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Od jakiegoś czasu mam blond pasemka na ciemnobrązowych włosach.Pasemka miałam robione narazie dwa razy i zaczynają się robić takie "sianowate"-szorstkie,jakby poszarpane,suche.Właśnie-suche,a po 2 dniach przetłuszczone. Jaką odżywkę/spray polecacie(takie,żeby nie obciążały włosów-bo wtedy mam bardzo "nieswieżą"czuprynę),żwby wygładzić włosy,nadać im połysk i gładkość/miękkość?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Najlepiej jakbyś używała produktów tej samej serii, bo są zbilansowały i dają lepszy efekt. Ja teraz testuje toniego&guya :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Madzia_21 pisze:
Od jakiegoś czasu mam blond pasemka na ciemnobrązowych włosach.Pasemka miałam robione narazie dwa razy i zaczynają się robić takie "sianowate"-szorstkie,jakby poszarpane,suche.Właśnie-suche,a po 2 dniach przetłuszczone. Jaką odżywkę/spray polecacie(takie,żeby nie obciążały włosów-bo wtedy mam bardzo "nieswieżą"czuprynę),żwby wygładzić włosy,nadać im połysk i gładkość/miękkość?

Zdecydowanie jakąś lekką, tak, by nie obciążać włosów, a tylko porządnie nawilażać. MOże nie przesadzaj z silikonami , one włąśnie po pewnym czasie stosowania obciążają włosy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Podobnie jest z każdym innym produktem, ja często zmieniam lub myję co 4 dzień innymi produktami, tak żeby wlosy się za bardzo nie przyzwyczajały do produktu. Wyjątkowo używam tego samego produktu jeżeli chce uzyskać jakiś efekt. Czyli tak jak wcześniej pisałam teraz używam ciągle T&G, aby trochę odratować swoje włosy ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Włosy szybko przyzwyczajają się do kosmetyków. Gdy miałam problemy z przetłuszczaniem się i musiałam myć włosy dwa razy dziennie, to moja łazienka przeżywała inwazję niemal wszystkich szamponów :D Nie mogłam użyć dwa razy pod rząd tego samego szamponu, bo kompletnie nie widziałam efektu. Teraz jest lepiej, ale muszę co miesiąc zmieniać szampon :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dudus.79 pisze:
Podobnie jest z każdym innym produktem, ja często zmieniam lub myję co 4 dzień innymi produktami, tak żeby wlosy się za bardzo nie przyzwyczajały do produktu. Wyjątkowo używam tego samego produktu jeżeli chce uzyskać jakiś efekt. Czyli tak jak wcześniej pisałam teraz używam ciągle T&G, aby trochę odratować swoje włosy ;)

hehe, też zaczęłam próbować ratować włosy tą marką;p

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fajną sprawą są olejki do włosów. Nakłada się je wieczorem, rano zmywa szamponem i włosy są bardziej lśniące i miękkie. Polecam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ale rano myć włosy... nie chciałabym wstawać z tego powodu o 4...
wolę umyć wieczorem - rano i tak dobrze wyglądają odkąd zmieniłam szampon.

Offline Wyświetl profil  

A ja polecam zabieg domowy własnej roboty - 1 jajko + sok z połowy cytryny wymieszać i porządnie w masować pozostawić na 10-20 minut i umyć włosy . Efekt natychmiastowy włosy lśniące lepiej się układają szybciej rosną wyglądają na dużo zdrowsze polecam żaden kosmetyk nie dał mi jeszcze takiego efektu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Połowa dziewczyn które znam myje włosy właśnie rano, do tego suszenie, modelowanie lub prostowanie. Nie wiem jak one to robią, ale ja rano nigdy nie mam na nic czasu:) Włosy myje wieczorem, rano staram się je jakoś ogarnąć:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Re:

sonia.b. pisze:
Połowa dziewczyn które znam myje włosy właśnie rano, do tego suszenie, modelowanie lub prostowanie. Nie wiem jak one to robią, ale ja rano nigdy nie mam na nic czasu:) Włosy myje wieczorem, rano staram się je jakoś ogarnąć:)

Powiem Ci, że mając długie włosy także sobie nie wyobrażałam :D Teraz mam króciutkie, choć przez to bardziej niesforne i muszą być myte rano - po nocy wyglądam jak 'matka boska elektryczna' :lol: A do tego suszenie, prostowanie i lakierowanie. Na początku to była mordęga - godzina na same włosy. Teraz jest coraz lepiej i wszystko zajmuje mi pół godziny, tyle że między myciem a samym suszeniem trzymam je chwilę w ręczniku i w tym czasie się maluję, żeby nie marnować cennego porannego czasu :D Wszystko da się opanować i przyspieszyć :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Ja niestety nie przeczytałam całego wątku (mam nadzieję, że mi się za to nie oberwie :wink: ) Mam pytanie do dziewczyn, które mają problem z rozdwojonymi końcówkami. Mam włosy farbowane, regularnie je prostuję. Ogólnie są strasznie suche (taka ich natura niestety), ale ostatnio sen z powiek spędzają mi właśnie te nieszczęsne końcówki. Kiedyś używałam na nie jakiejś oliwki i było lepiej, ale niestety była droga. W czasie ostatniej wizyty u fryzjera mocno je podcięłam, z nadzieją, że będzie lepiej, a tu nic... znowu rozdwojone :? Znacie jakieś sprawdzone i tanie kosmetyki? Oczywiście przed prostowaniem używam kosmetyków ochronnych, ale moim końcówkom to nie pomaga :?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Znacie moze kosmetyki firmy Catwalk?

Offline Wyświetl profil  

.
Awatar użytkownika

mamusia muminka ja polecam olejek arganowy tani to moze nie jest ale uzywa się go niewiele i jest super ja na swoje nie stosuję mam krótkie mocne włosy ale corci nakładam bo jej sie bardzo "mechaciły" włosy i po tym olejku jest ekstra :) i nawet jej plamy atopowe olejek popmaga :)

cath nie znam :(

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Hmmm może faktycznie powinnam zainwestować w ten olejek? Już nie mogę patrzeć na te moje włosy... :? Dzięki za radę mamcia21!! :D

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Widziałam go dzis tu :arrow: www.citeam.pl
Promocja. z 45 na 29zl :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 418 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]