Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:31 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3701 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 186  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Dziewczyny plamienia i przerwa mają prawo się zdarzyć. Progesteron skacze. Nowy cykl zaczyna się od krwawienia, plamienia zaliczamy do starego cyklu.

U mnie po porodzie jest to samo, wcześniej było tak, że 29 dnia cyklu tempka spadała i po południu przychodziła małpa. A teraz właśnie pojawiły się plamienia, czasem trwają 2 dni, czasem jeden i dopiero na kolejny dzień późnym wieczorem pojawia się @. Po roku obserwacji poporodowej, wiem, już, że jak tempka skoczy 16 dc, to fl będzie trwała 13 dni, a jak 15 to 14 dni, ale na początku to była jedna wielka niewiadoma.

Teraz chyba też zapowiada się szybszy skok, bo śluz rozciągliwy się już pojawił.

Obrazek

Aniołki moje kochane: [**]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My już po spacerku. Tylko godzinę mała wytrzymała, potem już ją nóżki bolały jak wracałyśmy z zakupów i efektem tego jest płaszcz do prania, bo został obkopany brudnymi butami jak ją niosłam :? No i strasznie nieprzyjemnie się zrobiło jak słońce zaszło... niech ta chlapa się już skończy i zacznie prawdziwa wiosna !

I obiecana tabelka na kolejną stronę. Znowu się czerwono w niej robi wrrrr

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Nusiu miejmy nadzieje, że tym razem w tabelce będzie coraz więcej uśmiechniętych buziek.

Jak byś mogła zmienić u mnie w tabelce na lipiec jednak :wink: Typowe staranka rozpoczniemy w 18 cyklu, akurat na przełomie lipca i sierpnia wypadną. Testowanko w sierpniu.

Obrazek

Aniołki moje kochane: [**]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam!!!!
a ja dzisiaj się nasprzątałam,zawsze po weekendzie taki syf w domu mam...nie wiem dlaczego.w sumie to dużo gości zawsze mamy.
robię właśnie obiadek.nudzi mi się już...jutro rano na badanie krwi,ciekawi mnie jak wyjdzie.w sumie to w sobotę 3 lampki wina wypiłam i mam nadzieje ze nie zakłóci to wyniku.
czekam aż mi przyślą narzutę na łóżko bo ta obecna już mi zbrzydła :wink:
i życzę miłego naszego dnia :D
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja zrobiłam wiosenne postanowienie - pomimo padającego za oknem sniegu.
Jeżeli do października nie uda się zafasolkować, to pójdę na studia - zrobić magistra :D

nusia przechlapane masz po tym cc :? ja na szczęście nie mam takich dolegliwości, tyle że @ zawsze miałam bolesne :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wreszcie się pasiu odezwałaś :D to dobre postanowienie.zawsze większa wiedza itp.
a mój od dzisiaj mace je.zobaczymy efekty.chcę mu ja serwować przez 3 miesiące,akurat jakoś po tym czasie chcemy się starać tak na poważnie już.ale latem trochę słońca mi będzie zal bo ja to amator opalania jestem,uwielbiam morze i plażę :D ale przecież macierzyństwo to jedno wielkie poświecenie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Dziewczyny :D

NUsia ale uśmiałam się z Twojego kota hihi,dobre :D
Beataraczej nici z testowania czuje jak @ sie zbliża, w 20dc miałam plamienie takie chwilowe i od tamtej pory boli mnie brzuch na @ i czuje jakby mi ktos jajniki ciągnął , mam nadzieje że za wczesnie nie przyjdzie.. bo moge nie trafic w termin iui. :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DAGMARA.TOMEK pisze:
wreszcie się pasiu odezwałaś :D to dobre postanowienie.zawsze większa wiedza itp.

ale przecież macierzyństwo to jedno wielkie poświecenie.

Dagmara jestem jestem :) cały czas podczytuję, ale nie nadążam i troche się gubie na wątku :?

Macierzyństwo to nie jest jedno wielkie poświęcenie - bo rezygnacja z pewnych rzeczy, kiedy pojawia się maleństwo przychodzi tak naturalnie, że zaczynasz się zastanawiać jak mogłaś kiedys tracic czas na takie głupstwa :wink:
Co nie oznacza oczywiście że nalezy rezygnowac ze wszystkich przyjemności :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki

Najlepsze Życzonka z okazji Dnia Kobiet!!!!! :) :bal: :lala:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pasia, świetne postanowienie :D

Wszystkiego NAJ dla nas kobiety :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!

Moja firma pracuje od dzisiaj w nowej siedzibie :) Ale teraz mamy wypasik :)

U mnie po porodzie jest zdecydowanie lepiej jesli chodzi o @.
Kiedys nie mogłam sie zwlec z łóżka, gdy dostawałam @. Teraz nawet przeciwbólowej tabletki nie musze brac :D
No a od czasu zabiegu mam regularnie jak w zegarku :)

Pasia - dla mnie, podobnie jak dla Dagmary - macierzyństwo to jest poświecenie. Z wielu rzeczy byłam zmuszona zrezygnowac i niestety nie mam mozliwosci realizowania juz swoich pasji :roll: I bynajmniej nie przyszło mi to łatwo a za wieloma mozliwosciami tesknie nadal :?

Obrazek

[*] Kornelka odeszła 2.10.2009 [10tc]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wtorkowo !

Dzisiaj miałam pobudkę jeszcze wcześniej jak wczoraj, ale tym razem mała się zerwała i nie chciała już spać :pipi:

Co do poświęcenia i macierzyństwa to faktycznie idzie to w parze i pod różnymi względami. Człowiek może sobie pozwolić na wiele mniej niż wcześniej, ale jak się pojawia dzidziuś to jakoś wszystko się samo przestawia.

A ja czuję po kościach zbliżający się @ :? Ech szkoda gadać...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nusia bądz dobrej myśli, wczoraj byłam z kolezanką na spacerku i ona własnie mówiła ze kiedy ribila test to bolał ą brzuch jak na okres, piersi i nawet przyszcze sie pojawily jak na okres a to byly pierwsze tygodnie ciąży :wink: , ja wciaz nie mam okresu ale się nie nastawiam bo od wczoraj ciągnie mnie tez brzuch, byłoby to zbyt piekne aby było prawdziwe :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oliwka Nusia dla mnie macierzyństwo to nie jest poświęcenie, tylko naturalna kolej rzeczy - był czas zeby się wyszaleć, potem co innego stało się priorytetem i jakos bez bólu pogodziłam sie z tym ze teraz to nie ja jestem najważniejsza - chociąz dbam o to żeby mieć troche czasu i przestrzeni dla siebie. Czasem nie jest łatwo pogodzic wszystko bo doba jest za krótka - ale daję radę :D
Jak często wychodzicie same z domu - bez dziecka - np. do fryzjera czy na kawe do koleżanki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pasia raz na miesiąc zdarza mi się wyjsc samej bez Oli, nie liczać szkoły w weekendy, ale to dla mnie nie jest odpoczynek, chciałabym raz w roku na tydzien pójśc na urlop od macierzynstwa, ale to chyba niemożliwe, bo W. nie wpadł na to :oops: także uwazam ze trzeba poswiecic co nieco dla dziecka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam laseczki!!!
byłam na pobraniu krwi,jutro wyniki i doktorek także napisze dopiero ok 18 co i jak.
zimno dzisiaj,słoneczko nic nie daje...a moja mama ma znów zapalenie płuc...martwię się jak cholera...jeszcze 2 tygodnie i wiosna,wreszcie,tylko ciekawi mnie czy taka kalendarzowa będzie czy już rzeczywiście się cieplej zrobi 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pasia ja się urywam raz po raz, ale bardzo rzadko i na krótko :oops: Poza tym mówiąc szczerze wolę wybrać się gdzieś w trójeczkę niż sama. Miałabym ochotę czasem urwać się z m. ale nie mamy komu powierzyć małej. To też nie jest dla mnie tragedia. Wyszalałam się jak był na to czas, dlatego bez bólu przyjęłam nową rzeczywistość i nie wyobrażam sobie by mogło być inaczej !
Ale są osoby, które ciężko aklimatyzują się w nowej sytuacji, a niektórym nie jest to w ogóle dane, mimo że np. dzieci były planowane. Każdy jest inny, niektórzy są mocno zawiedzeni jak pojawienie się dziecka mocno ingeruje w ich życie. Chyba dzieje się też tak dlatego, że posiadanie dzidziusia jest pokazywane w kolorowych pisemkach jako sielanka, a bywa różnie, szczególnie jak pojawia się np. choroba. Nie każdy sobie z tym radzi i szanuję to, choć czasem nie rozumiem. Przez takie osoby często jestem traktowana jak stary piernik, ale mam to gdzieś hehe Ważne by być dobrym rodzicem, niekoniecznie idealnym :wink:

paulina
gdzie w tym roku wybieracie się na wakacje :D ?

dagmara czekam na wieści...dobre wieści :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nusia my się staralismy o Oli i nie wyobrazam sobie zycia bez niej ani troche, moje zycie zyskało na wartosci kiedy się pojawiła, poprostu czasem chciałabym odpocząc, zejsc z warty nie martwic sie czy gdzies sie przewróci, uderzy, albo wyspac się porzadnie, nie czuwając przy tym w półsnie :lol: czy aby napewno wszystki gra. Na wakacje chciałam jechac za miesiac do miejsca gdzie moje serce jest i zostanie na zawsze :wink: do Egiptu ale sama z kolezanką jak 1,5 roku temu, ale musimy kupić nowe autko i nie wiem czy damy radę, mimo ze z kolezanką która ma biuro turystyczne i pojechałybysmy za "grosze", wiem ze jesi nie teraz to pozniej moze byc problem, z 2 dzieci jest się trudniej wyrwac gdziekolwiek. A wy coś planujecie :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

paulina nam też tego lata zapowiadają się spore wydatki więc tak jak w zeszłym roku jedziemy w pierwszym tygodniu nad polskie morze, tu znowu jest moje serce :lol: Bardzo mi się podobało w zeszłym roku. Wszystko w zasadzie pootwierane, nigdzie nie czekało się w kolejkach i niemal same parki z dzieciaczkami, albo dzieciaczkiem i z brzuszkiem hehe A w sezonie jeszcze zobaczymy, zawsze gdzieś jeździmy, ale nie mamy nic zaplanowanego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nusia trzymam kicukasy za nasze letnie brzucholki :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3701 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 186  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]