Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:34 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404 ... 406  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewelka nie badz pazerna :bum: podziel sie z kolezanka :D

jak wam sobotka mija???

ja juz mam wysprzatane :D wczesniej bym skonczyla ale zaszla na kawe moja szwagierka :D

zadowolona jestem bo ustalam na wage i o 2 kg mniej :jk;: :im: :lol2:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej :D

Aga Odchudzasz sie tak??? Matko ja na takie coś mam za słabą wolę :roll:

A dzisiaj mężuś już do pracy wybył. Wróci koło 24 dopiero. A ja poza obiadem nie mam nic do roboty. A jeszcze skończyc lekcje z Melkiem i troche z nim poczytać ale to góra godzinka nam zejdzie.

Miłej niedzieli :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewelkas Nie wiedzialam , ze Ty w Hiszpanii mieszkasz. A dlaczego wogole wyjechaliscie, dlaczego tam ? Pytam z czystej ciekawosci :D I jak sie mieszka ? Jak jezyk? Jaka pogoda ? Spragniona jestem informacji :P

Agnieszko Mi sie udalo 16 kg schudnac, ale musze jeszcze 10.. tylko ze od jakiegos czasu stoi w miejscu.

Milej niedzieli pa!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mama79 16 kilo :shock: Obrazek podziwiam za wytrwałość
A w Hiszpanii znależliśmy się przez przypadek. W zyciu bym niepomyslała, ze akurat tutaj zamieszkam. Jeśli myślałam o wyjeżdzie to zawsze wydawało mi sie, że zamieszkam gdzieś gdzie większość polaków :wink: Mój Ł. dostał propozycje pracy tutaj i pomysleliśmy, ze spróbujemy. Ja oczami wyobrażni widziałam jak cały rok chodzę w letnich ubraniach....no i tutaj niestety sie pomyliłam :evil: Mieszkamy na północy hiszpanii i tutaj jest zima :roll: Czasami popada nawet snieg. Lata są gorące i to bardzo :D :D A język no cóz coś nie bardzo może mi się wbić do mózgownicy :oops: :roll:
A jak było z Tobą??? Bo chyba w Niemczech mieszkasz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewelkas No wiec u mnie bylo tak ;) Moj maz jeszcze w polsce mieszkajac, dostal Niemieckie obywatelstwo. Juz wtedy namawial na wyjazd, a ja majac wtedy mala Paulinke zapieralam sie nogami i rekami.. Wylam .. i wylam ze nie chce. W koncu tam w Polsce mialam wszystkich, moja ukochana Mame.. A tu brak znajomosci jezyka, obcy kraj.. masakra. Ale mieszka tu tez ciocia mojego M.. no i pojechalismy do Niej. Pomogli Nam wszystko pozalatwiac i po 3 miesiacach mieszkalismy juz sami. Potem zaczela sie szkola dla Mnie, kurs jezykowy. A miedzy czasie zaszlam w ciaze z Danielam :) Wszystko sie poukladalo i teraz z perspektywy czasu wcale nie zaluje. Tylko tesknie :? Ale moja Mama przyjezdza do Nas pod koniec marca na 2 tygodnie i pierwszy raz bedzie na urodzinach jednego z wnuczat :$%^: A to mnie zaskoczylas, bo ja wlasnie od razu pomyslalam ze masz tam upaly i teraz zima :D A ile juz tam jestescie? U nas w lipcu minie 5 lat.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U mnie w czerwcu minie 3 lata. Ł. jest kilka miesięcy dłużej.
Ja czasami a szczególnio ostatnio coraz częściej mysle o pwrocie. Na początku bardziej mi sie podobało niż teraz. Ale na prawde ciężko się zdecydować na powrót. Ile razy można zaczynać od początku wszystko???
Mojemu synkowi to tutaj sie bardzo podoba. A ja jestem strasznie samotna. Nie wiem może jakbym pracowała to byłoby inaczej??? Na razie czekam na wakacje i jade do polski na cały lipiec Obrazek Obrazek Obrazek
Matko tak sobie teraz mysle jak ten czas szybko leci :? Już trzy lata.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ma raczej nie wrocimy, bo nie mamy do czego :? A poza tym oboje mamy tu prace, corka juz tu chodzi do przedszkola lada chwila szkola. Syn czeka na miejsce w przedszkolu. Takze nic nie wskazuje na to zebysmy mieli wracac.. Ja czuje sie samotna o tyle, ze nie ma z kim sie spotkac pogadac.. A praca to nie to niestety.. brakuje kolezanki, bratniej duszy do pogaduszek.
Najbardziej robi mi sie smutno i przykro w okresie Swiat... Bo odkad tu jestesmy nie spedzam ich z Mama :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej

Tak was poczytuje i widze ze mamy podobne problemy :lol: wracac czy nie ? :lol: , ja to raczej wroce bo nie widze tu przyszlosci :roll:

mama79 co do kolezanek to powiem ci tak ze mam kolezanki ale powiem ci szczerze ze czasem wolalabym ich nie miec (czyt . plotkary , zazdrosnice , itrygantki itp :evil: )

takich prawdziwych kolezanek(bratniej duszy) to ze swieca szukac niestety :? a jak sa to ja ich nie widze :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszko a masz do czego wracac w sensie mieszkanie itd.. Jak z praca w tej chwili w Pl.. Jesli masz taka mozliwosc, to pewnie.. Wiem to prawda co piszesz z tymi kolezankami, roznie to bywa. Nic na sile.

Milego wieczoru babki, ja zmykam.
Jutro znowu robota ehh..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzień dobry

Gdzie Was wywiało???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hallo !

No ja mam usprawiedliwienie :lol: w pracy bylam ;)

Milego dnia, ide robic obiad :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mama79 ok, usprawiedliwiona jesteś :wink:

Ja dzis na szybcika ogórkową gotuje i nic ponadto :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewelkas pisze:
mama79 ok, usprawiedliwiona jesteś :wink:

No ja mysle :D

A ja robie rybke w folii i brokuly ;)

Ogorkowa bym zjadla mniam !

Smacznego ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej
a u mnie dzis gulage (czyt. gularz :lol:)jeszcze tylko nie wiem czy z ziemniakami czy z ryzem :hm:

Dzis kolezanka namawiala mnie do zmiany szkoly i tak zastanawiam sie czy zmieniac :roll: bo w tej szkole az tak fajnie nie jest :? nie za bardzo lubie zmieniac takie rzeczy tym bardziej ze jak zmienie czy nastepna szkola bedzie lepsza ( nie wspomnie ze to bedzie stres dla dzeci ):hm: ot i dylemat mam :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aga To mamy podobny dylemat bo ja także zastanawiam się nad zmianą szkoły Marcelowi. Tak aby od pierwszej klasy chodził juz do nowej. Ale cholercia tez mam wiele za i przeciw i co tu robić????

My już po kung fu.
Marcel sprząta jeszcze w swoim pokoju a ja może będę dobrą mamusią i pozwole mu na obejrzenie jeszcze jakiejś bajki :wink: Oczywiście jeśli sprzątanie pójdzie mu w miare sprawnie.
Ja jeszcze pranie przed momentem wstawiłam, pozmywam co mi się od obiadu zebrało i będę oglądała "chirurdzy". Oglądam od początku wszystkie odcinki. Nawet fajne to jest a nigdy wczesniej tego nie oglądałam.

Miłej nocki i kolorowych snów kobietki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a moje krosty juz spia :lol:

co do szkoly Ewelka to mam troszke wiekszy problem bo jak juz przepisywac to dwie a ciekawe jak jest z miejscami :roll: moze byc tak ze tylko jedna zapisze wtedy mi sie nie oplaca zmieniac szkoly eh :roll:

dobrej nocki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Witam.

Ja robie dzisiaj barszczyk z uszkami.

Dziewczyny wiecie może co to jest jak się ma temperature niską? Mam od wczoraj temperature 35,4-35,6, ciśnienie mi skacze do 170/95 i bardzo mocno boli mnie głowa, drętwieją ręce i mam nerwobóle od serca na plecy :roll: Chyba jestem zaziębiona.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam

Zaniedbalam was bo utonelam na facebooku :oops: :oops: gry i znajomi ...

AGA kochana jesli chodzi o pierwsza klase TO NIE MA SZANSY zmiany kolezanka lata po szkolach i szuka i kazdy :oops: niej a gdzie Pani byla przez ostatnie 5 lat??? przeciez takie rzeczy robi sie duzo wczesniej! :shock: normalnie szok... ma zapisanego dzieciaka do 3 szkol na listy rezerwowe. Takze jesli chcesz mienic szkole to nie czekaj. bo wrzesien juz nie daleko a do lepszych szkol to juz raczej nie znajdziesz miejsca :roll: bo sa juz zajete ..

Scarlet oj wy jacys chorowici ... zdrowka zycze, a Ty lepiej wybierz sie do lekarza !!!!

U nas po staremu, Nicole wypadaja zeby a Nikodemowi wyrastaja nowe gorne Jedyneczki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Dzięki.
Byłam dzisiaj z Zuzią u lekarza, bo kaszle mocno, ale ma tylko katar i nic więcej nie widać. Waży 10700g w śpioszkach i pieluszce, więc pewnie ma około 10,5 kg, więc już tak szybko nie przybiera na szczęście.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Scarlet no to super ze z mala nic groznego :)
Nikodem wazy 9kg :D a wiesz u nas na kaszelek i katarek sa cudowne czopki eukaliptusowe :) i nie obciazaja zoladka :) a dziecku z buzki pachnie eukaiptusem. Bardzo skuteczne.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404 ... 406  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]