Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 8:51 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 530 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Cicho cos tu dzisiaj :?

Fragila to ja trzymam kciuki, żeby na teście były dwie kreseczki :D bo moze jest tak jak pisza dziewczyny...

elena strasznie długo musisz czekac :( Ja przez te termin chodziłam do gina prywatnie w pierwszej ciąży.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Melduję się.

Dziś dzień jakoś szybko nam zleciał i jakoś tak na wszystko brakowało mi czasu. Teraz pracuję więc mam czas poczytać Was i napisać :)

Fragila trzymam kciuki aby to nie był okres i abyś jutro ujrzała 2 kreseczki :ok:

elena u mnie też są takie terminy, dlatego ja chodzę prywatnie do ginekologa, bo jak byłam w ciąży i chciałam się zapisać z funduszu usłyszałam że za 5 miesięcy jest wolny termin ... paranoja

jaatra ja również łapię fluidki :)

A powiedzcie mi jaki folik łykacie? ja łykam feminatal n, tylko że on jest dla kobiet w ciąży i karmiących i nie wiem czy nie powinnam zmienić na inny.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie Kochane !!!

Fragila
u mnie to samo. Wczoraj śluz jak płodny zabarwiony krwią na różowo, łażę dzisiaj w podpasce, ale nic nie widać i nie słychać. Ja jednak się nie łudzę, bo tempka spadła do 36,65. Ech szkoda gadać...

misuchatek ja łykam zwykły kwas foliowy 400 mikrogramów. Nie biorę innych witamin (przez parę dni brałam też magnez z wit. B6), bo wyniki miałam ostatnio ładne, a i dietę staram się mieć jak najbardziej zbilansowaną.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Codziennie was podczytuję i tak smutno , ze w tej tabeleczce tak czerwono i żadnych buziek. Mam jednak nadzieję, ze druga połowa miesiąca to same uśmiechnięte twarzyczki. przesyłam tez fluidki i to podwójne....

!@#$%^&*()_@#$%^&*()!@#$%^&*(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Misuchatek ja tez biore zwykły kwas foliowy. Jak byłam w ciąży to gin powiedział mi że witamin dla kobiet w ciąży powinno się brac dopiero od drugiego trymestru ciąży. Lepiej kup sobie sam kaws, bo witaminy w nadmiarze tez mogą zaszkodzić :)

Ankalubsko dzieki za fluidki, ja łapię bo teraz sa szczególnie pożądane... chociaz może niekoniecznie od razu podwójne :lol:

jeszcze dwa dni :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ankalubsko i ja łapię fluidki i gratuluję bliźniaczków :)

pasia dzięki za radę jutro polecę do apteki kupić sobie sam folik. Ja w ciąży brałam witaminy od początku, bo przez nudności mało co jadłam. I efekt było widać na koniec ciąży tylko +4 kg. Ale na szczęście synuś zdrowiutki jest. Trzymam kciuki za pozytywny test :ok:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Misuchatek no przy mdłościach i wymiotach to co innego, tak samo przy anemii. Ale póki nie jestes w ciąży lepszy kwas foliowy.
Ja w ciązy przytyłam 10 kg, a jak wyszłam ze szpitala to w domu zmiesciłam sie w spodnie sprzed ciąży...tylko wałek na brzychu mi został :roll: no i ważyłam tyle co przed, ale co sie dziwic po tygodniu szpitalnej diety :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pasia ja po porodzie jak weszłam na wagę to miałam 8 kg mniej i jedynie co mi zostało na pamiątkę na ciele to potężne rozstępy na brzuchu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rozstępów udało mi sie uniknąć, ale i tak bikini odpada :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja w ciąży przybrałam 16,9 kg :lol: Ale mimo że waga szybko spadła wałeczek na brzuchu został. Czekam na kolejną ciążę, to nie będzie go widać :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny - dawno tu nie zaglądałam - ale pisze ....
ponieważ mam dobrą rade - u mnie pomogło - w tym miesiącu zmęczona starankami -wywaliłam wszystko w kąt - kalendarz termometr ... ale to nie wszystko daliśmy sobie też urlop - czyli koniec w tym miesiącu stałego przytulania ;)
i .... co .... raz albo dwa w napływie chwili i porządania ;)

a dziś :)
DWIE KRECHY - a test zrobiłam bo mi sie spóźniała ... a nie jak co miesiąc 2 ;) dni przed :)

Wiec trzymam kciukasy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

Lilianna rewelacja!!
GRATULUJĘ kochana!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lilianna GRATULUJĘ !!! :brv: super wieści :)

A my mamy 1 ząbek :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lilianna Gratulacje !!!

misuchatek
Gratuluję pierwszego ząbka :D Kto zauważył ? Będzie sukienka 8) ?

Pasia, Fragila jak u tam u Was ?

Ja jeszcze nie krwawię, choć czuję, że zaraz dostanę okres. Jakoś znowu mi się to wszystko przeciąga. Wczoraj wieczorem miałam lekkie brunatne plamienie, ale nie świeżo czerwoną krwią, więc chyba nie mogę tego uznać za początek nowego cyklu nie ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie:D
Lilianna nareszcie jakies dobre wieśći :D GRATULUJE !

Nusia
jestes pewna że to @ ? Bo może jednak nie...

Fragila jak test? Odezwij sie i nie trzymaj nas w niepewności...

Misuchatek gratki dla malucha :D

A mnie pobolewa brzuch jak na @ ale to już od kilku dni. Zastanawiam się czy nie przełozyc testowania o jeden dzień, bo jutro wypada termin @, ale ostatnio dostałam w nocy... więc chyba wstrzymam się do poniedziałku... A i jeszcze bolą mnie piersi ale to tez objaw @ :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lilianna gratulacje!!!

moze wreszcie nasza zla passa sie zakonczyla i teraz sie posypie ciaza za ciaza :):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nusia a może to nie @ :) a ząbka ja zauważyłam, synuś mnie ugryzł i coś twardego więc zajrzałam do buzi :)

pasia ból piersi to objaw zarówno jak na @ ale jak i na ciążę, trzymam kciuki aby @ nie przyszła.

ania też mam nadzieję, że zła passa się skończy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nusia83 pisze:
Ja jeszcze nie krwawię, choć czuję, że zaraz dostanę okres. Jakoś znowu mi się to wszystko przeciąga. Wczoraj wieczorem miałam lekkie brunatne plamienie, ale nie świeżo czerwoną krwią, więc chyba nie mogę tego uznać za początek nowego cyklu nie ?

nusia, po wczorajszym plamieniu dzisiaj cisza? miewalas wczesniej takie plamienia przed @? bo jesli nie to faktycznie moze to byc fasolinka :):)

misuchatek gratuluje zabka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czasem miewałam plamienia, ale zwykle dzień przed, a potem normalnie przychodził okres. Nigdy nie było tak, że miałam plamienie a potem cisza. Raczej na pewno przyjdzie @, nie łudzę się, że się udało, ale trochę mnie martwi dlaczego tak dziwnie ostatnio mój organizm się zachowuje :roll: Do tego bierze mnie jakieś chorubsko, boli gardło, a nie mogę nic wziąć, dopóki nie pojawi się okres. Jutro na pewno nie będę testować, bo nie ma sensu. Czekam cierpliwie na rozwój wydarzeń :hm:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej

No u nas takie teraz terminy, bo nie ma drugiej lekarki (jest na urlopie) i ta co ja do niej chodze, dostała dodatkowo oprócz swoich pacjentek, pacjentki tamtej :roll:

Dziewczyny ja 3mam mocno kciuki za pozytywne testy :D

Zmykam się zbierać,bo jedziemy do teściowej :?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 530 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 27  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]