Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 10:00 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 530 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

misuchatek pisze:
Robaczek a ten castangus to bez recepty jest?

misuchatek - castangus jest bez recepty, to jest srodek ziolowy - kosztuje ok.12-13 zł, ja tez zaczelam w tygodniu brac i czekam na efekty - jak chociaz na PMS i bolesne @ pomoze (bo do tego glownie sluzy) to bedzie dobrze :):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elena przykro mi z powodu @ :-{: Nie poddawaj się. Będzie dobrze.

Ania muszę sobie go kupić skoro działa na bolesne @. Mówili mi że po pierwszym dziecku przejdzie a dalej są bolesne, a łykanie tych wszystkich przeciwbólowych jest nie zdrowe.

Pasia mój mały jak miał kaszel, to lekarka zaleciła mi syrop z babki lancetowatej i wapno, o tym prawoślazowym nie słyszałam. Od jakiego wieku podaje się go dzieciom?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,

mój mały odpukać - jeszcze tej zimy i jesieni ani razu nie chorował, ale w zastępstwie tego od samego urodzenia ma skazę białkową i strasznie swędzącą skórę :( .

A teraz muszę prosić o poradę:
Dziś mam 19 dc ( moje cykle mają przeważnie od 31 do 36 dni), stosuję od niedzieli testy owulacyjne, od poniedziałku ta druga kreska na teście wychodzi - ale totalny bladzioch. Obserwuje trochę śluz i w poniedziałek było go dużo, wczoraj już mniej a dziś prawie nic, temperatury nie mierzę ( może zacznę od przyszłego cyklu).
Co o tym sądzicie, były już dni płodne czy to po prostu cykl bezowulacyjny i co oznacza ta blada krecha na teście??
Co o tym wszystkim myśleć, bo ja mam już mętlik w głowie :ysz:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam. ja sie jakoś dziwnie czuje, tak smutno mi.... Nareszcie się @ skończyła i mozna działać ale jakoś tak nie mam chęci. Nie wiem czy te testy się też przydadzą bo na samą myśl o tych moich cyklach odechciewa mi się...
Dobrze że z Moim jest super, milutko i mnie nie denerwuje :wink:
a może ja też kupie ten Castagnusen :roll:

kinia1709 w instrukcji pisze że mają byc 2 ciemne krechy i jak bladzioch to negatywny....

elena trzymaj sie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam:)
Melduje się z pracy ;)
Musze nadrobic zaległości... :roll:

misuchatek pisze:
Pasia mój mały jak miał kaszel, to lekarka zaleciła mi syrop z babki lancetowatej i wapno, o tym prawoślazowym nie słyszałam. Od jakiego wieku podaje się go dzieciom?

Nie wiem dokładnie bo wyrzuciłam pudełko z ulotką, ale my juz od dawna go używamy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Dziewczyny trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:

Misuchatek mała miała niecałe 2 miesiące jak lekarka przepisała syrop z prawoślazu 1 łyżeczkę dziennie.

Obrazek

Aniołki moje kochane: [**]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert

Ja kochane muszę napisac co się z emna dziwnego dzieje.
Mam dziś 25 dzień cyklu, testować będe w sobotę.
Od tygodnia okropnie rwą mnie piersi, bolą, ciągną, nie wiem jak to nazwać.:) W głowie czasem mi się zakręci.
Ale co najlepsze w tym wszystkim to jestem tak podniecona przez cały dzień, że trudno mi sobie z tym poradzić. Gdybym miała męża pod ręką w pracy to nie dałabym mu chwili spokoju:):)
Zawroty głowy mogą być mylne ponieważ gdy nie biorę Castagnusa to powraca mi migrena, wariackie bóle głowy więc wcale może nie jestem w ciąży tylko okres idzie i BIG MIGRENA.
Ale nie miałam nigdy w/w objawów przed okresem jak w tym miesiącu:):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fragila trzymam kciuki, bo wygląda to obiecująco :D

Mnie pobolewa brzuch jak na @ i bolą cycki, ale to nic niezwykłego w tej fazie cyklu. Do tego nadal męczy mnie kaszel, więc juz sama nie wiem co mnie boli i strzyka od czego :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewuszki :)

dawno sie nie odzywalam, no ale u nas nic nowego.
test dopiero we wtorek, mam nadzieje ze bedzie pozytywny..

nadal trzymam kciuki za wszystkie starajace sie!! oby zla passa lutego w czerwonym kolorze juz minela!! :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kinia1709 pisze:
A teraz muszę prosić o poradę:
Dziś mam 19 dc ( moje cykle mają przeważnie od 31 do 36 dni), stosuję od niedzieli testy owulacyjne, od poniedziałku ta druga kreska na teście wychodzi - ale totalny bladzioch. Obserwuje trochę śluz i w poniedziałek było go dużo, wczoraj już mniej a dziś prawie nic, temperatury nie mierzę ( może zacznę od przyszłego cyklu).
Co o tym sądzicie, były już dni płodne czy to po prostu cykl bezowulacyjny i co oznacza ta blada krecha na teście??
Co o tym wszystkim myśleć, bo ja mam już mętlik w głowie :ysz:

kinia tak jak napisala Fiolka - o ile pamietam to tylko 2 wyrazne kreski oznaczaja test pozytywny albo wrecz testowa ciemniejsza od kontrolnej. Jakos tak to chyba bylo.

Fragila trzymam mocno kciuki, zeby to BYŁO TO!! I oczywiscie za wszystkie pozostale staraczki, ktore wkrotce testuja rowniez!

U mnie dzis caly dzien sypie snieg, zima w pelni...ech...

Poza tym chyba zbliza mi sie owulka, bo czuje to tradycyjne rwanie w jajniku. Staranka trwaja od przedwczoraj i do tego wspomagane nowymi specyfikami :) W tym cyklu mam zamiar codziennie napastowac meza hihi Do soboty wlacznie ;) zobaczymy czy wytrzyma :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć laseczki!!!!
widzę ze nieciekawie wygląda tabelka....może dalsza cześć miesiąca będzie szczęśliwsza.a ja chora jestem,leczę się na razie domowymi sposobami i poprawa na szczęście jest.dziś już 15 dzień jak biorę tabletki na tarczycę i od dziś tez biorę już po całej sztuce :) 8 marca idę na krew a 10 do doktora.starania bądź inseminacja przypadną bliżej końcówki marca i już się nie mogę doczekać :wink:
śnieg sypie za oknem ,zimno i w ogóle mam już dość tej zimy!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DAGMARA.TOMEK pisze:
śnieg sypie za oknem ,zimno i w ogóle mam już dość tej zimy!!!!
Popieram! Precz z zima! W taki snieg, to zaden bocian do nas nie przyleci!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej :)

Mojemu smykowi pojawiła się dziurka w dolnym dziąsełku, więc może na dniach przebije się ząbek. No w sumie to już chyba najwyższy czas. A mnie coś w plecach boli, korzonki chyba.

Beata_26 dzięki za info :) na szczęście nie potrzebujemy na razie, ale zawsze dobrze wiedzieć.

Fragila trzymam kciuki, aby objawy okazały się ciążowe :)

DAGMARA.TOMEK ja też już mam dosyć tej zimy. Dziś poszłam do sklepu i musiałam przenosić wózek z chodnika na ulicę i odwrotnie bo nie było jak przejechać :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzięki kochane :)

W piatek (za tydzień) mam zamiar iśc do swojej ginki. Chyba poprosze ja o jakieś badania...w pierwszą ciąże zaszłam za pierwszym razem, w druga tez, ale niestety poroniłam :( (w marcu minie rok) a teraz już tyle miesięcy i nic. Postanowiłam w tym cyklu nie mierzyc temp. nie bede tez się obserwować ani tez liczyc dni...poprostu wrzucam na luz, co ma byc to będzie...zajme się sobą :)

nusia w tabelce możesz wpisać @ 10 luty , a kolejne testowanko o ile bedzie to dopiero 14 marca...kolejnego @ moge się spodziewac między 7-13.03

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja mam testy :wink: od soboty zaczynam robic..... A następna @ wychodzi na 6, więc może wtedy zatestuje sama nie wiem ale mozna wpisać do tabeli :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert

Dziś 26 dzień cyklu i niestety plamienie. To chyba miesiączka.
Wpiszcie mnie do tabelki:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

Fragila ale masz plamienie czy krwawienie ?
Ja w dzień spodziewanej @ miałam z rana lekkie plamienie i test schowałam do szyflady...plamienie ustało a następnego dnia był bladzioch...

A tak wogóle to dziewczyny coś smutno w tej waszej tabelce...
Łapcie fluidków troszkę!
:smo: :smo: :smo: :smo: :smo: :smo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam.

Jaatra łapie łapie ;)

Fragila :(

A ja mam objawy jak na @, więc sie nie nastawiam ale oczywiscie nadzieja umiera ostatnia... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert

Taki śluz jak białko jaja kurzego z krwią. Nie wygląda to jak typowa miesiączka i jest tego mało. Zrobię test jutro rano dla świętego spokoju. Głowa mnie boli niestety tak jak to zawsze w pierwszy dzien okresu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Fragila pisze:
Taki śluz jak białko jaja kurzego z krwią. Nie wygląda to jak typowa miesiączka i jest tego mało. Zrobię test jutro rano dla świętego spokoju. Głowa mnie boli niestety tak jak to zawsze w pierwszy dzien okresu.

Fragila ja miałam taki śluz z obrobina krwi w dzień spodziewanej @, myslałam że dostane i włozyłam sobie tampona, po południu chciałam wymienic go, ale on był suchy na drugi dzień zrobiłam test i był tak jak u jaatry bladzioch :) Tak miałam gdy zaciążyłam z córką i moim aniołkiem.

Byłam dziś zapisac sie do swojej ginki,ale niestety termin dopiero na 8 marca...a ja moge mieć wtedy @ :(

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 530 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]