Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 8:23 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 530 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
2 żółte kartki

nusia na pewno bede zaglądała do was aż wszystkie zajdziecie w ciążę! tylko potem jak ja bede sie starała to kto mi bedzie kibicował? :wink: :wink: hihihi A co do zabezpieczen.. w tym mies będziemy uważać poprostu a od marca bede brała tabletki antykoncepcyjne.

co do twoich planów.. :) ja jak zaczynałam starania to marzyłam aby urodzić tak w 2009 roku ale nie wyszło.. nei zawsze jest tak jak tego chcemy :roll: i tez nie chciałam aby różnica miedzy dziećmi było duża ale teraz już machnełam ręką... Matką Polką nie jestem i nie będę liczy się dla mnie też moje osobiste życie i bede z niego korzystała do puki mam jeszcze możliwości :) a potem może za dwa lata juz zaczniemy znowu starania o dziecko.. i może uda sie wtedy szybciej :wink:
Życzę Ci/ Wam aby udało sie jak najszybciej:) wy jestescie starsze wiec musicie juz działać :D :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

Dziewczyny uda wam sie...mam nadzieje szybciutko...

A co do wielku... Ja Jakubcia urodziłam mając skonczone 22 lata... teraz maleństwo przyjdzie na świat jak mamusia będzie miała ćwierć wieku <25 lat>... No i na tym poprzestaniemy.
Czasem też myślałam, ze szybko, że plany...
Ale i pierwsze i drugie dziecko było planowane...
Może tylko podjęcie decyzji o tak szybkim macieżyństwie uzależnione było od mojego stanu zdrowia...a mając mozliwość posiadania upragnionych dwóch serduszek a nie móc w przyszłości mieć dzieci decyzja była bardzo prosta :) I na szczęście mi się udało...
A jak mi sie udało mając "problemy" to i wam z pewnością się uda!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja nie mam problemow z zasypianiem, spię zanim przyłożę głowę do poduszki, ale jak mi młody da w ciągu dnia popalić i jeszcze wstaję codziennie do pracy o 6... :roll: Własnie przez to ciagłe zmęczenie to staranka nam trochę kuleję, bo ciężko wieczorem po całym dniu jeszcze energię z siebie wykrzesać :oops: hehe a jak mąz ma druga zmiane i wraca o 22 30 to ja juz jestem nieprzytomna i on ostatnio stwierdził że nekrofili uprawiał nie będzie :lol:

Miłeczka mój M w tym roku kończy 33 lata... ja 29... a Maciuś 2 :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no laseczki na 17.30 do endokrynologa ide.zobaczymy co mi powie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

Dagmara trzymam kciuki!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dagmara mam nadzieję że wszytsko się wyjasni i jak cos to szybciutki leczenie i potem już prosciutka droga do mamusiowania :D :ok:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pasia251 pisze:
Miłeczka mój M w tym roku kończy 33 lata... ja 29... a Maciuś 2 :D

Mój skończy 35 ;) A ja 26 lat skończyłam na początku stycznia ;)
Starania o dziecko trwają 3 rok, a do tego na razie nie możemy iść do kliniki (w styczniu mieliśmy zaplanowaną wizytę - ale nie wyszło, bo z pieniędzmi się nie wyrobimy (czyt. na razie nie mamy pieniędzy na ten cel).

Czasami myślę, że mam dosyć (nawet podchodzenia na luzie)... bo w sumie czasami marnowało mi to zdrowie (jak się zamartwiałam, stresowałam), no i poza tym ile można myśleć na ten temat by nie osiwieć (tak tak, siwych włosów nieco mam :lol:)... a z drugiej strony jeśli nie teraz się starać, to kiedy?... Czasami boję się, że mogę coś przeoczyć... sama nie wiem jak to wytłumaczyć...

Mam ogromną nadzieję, że kiedyś choć jedno dziecko mieć będziemy... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewczynki :)

ja mam 30 w tym roku :buu:
a dzieciatek chcialabym miec i czworeczke..

Wam kochane zycze tych 2 kreseczek (sobie tez :mrgreen: )

mileczka no a Wam zeby dzidzius ktorego kiedys zapragniecie, pojawil sie szybciutko!! :)

Dagmara daj znac po wizycie u lekarza!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

salma80 pisze:
ja mam 30 w tym roku :buu:
a dzieciatek chcialabym miec i czworeczke..

Też chciałam mieć czwórkę :D
Gorzej, że nawet jednego nie mam :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki

aseret na pewno będziecie mieli dzidzię! :) Ja zacznę starania od drugie a Ty już albo bedziesz w ciąży albo juz bedziesz miała dzidziulka przy sobie:) wierze w to!
salma ty już 30 no to czas na drugie dziecko :) zycze ci abys nie musiała długo sie starac.
Dagmara powodzenia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No to ja jestem starowinka przy Was. Ja w tym roku kończę 33 latka. Chyba już czas na drugię dziecię? :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki

olga no jeżeli chcecie to tak tak! juz czas! :D a ile lat ma twoje dziecko pierworodne? :)

Filip już ogląda baje w swoim nowym tv :) jaki szczęśliwy! bezcenne

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

miłeczko w tym roku skończy 7 latek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam na nowym wątku :D
U mnie zaczyna się robić nerwowo i nie wiem jak wytrzymam do poniedziałku :shock: i jeszcze ten ból brzucha jak na @ :cry:

"Każdy dzień przynosi nowe nadzieje"

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Misinko, spokojnie :D Wierzmy, że będzie dobrze!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no dziewczyny,już jestem.
lekarz potwierdził niedoczynność tarczycy.
dostałam Euthyrox N25. mam brać przez półtora miesiąca i w ciąże nie zachodzić.po tym kolejne badanie tsh i znów wizyta.doktor powiedział mi ze jakbym teraz zaszła to dziecko mogłoby być z wadą a tego oczywiście nie chcę.zapytałam tez czy się tyje po tym leku,na szczęście nie,chudnie się przy jego braniu.i dobrze bo już się bałam...nie chciałabym przytyć nie będąc w ciąży :wink: będę na waszym-naszym wątku Wam kibicować i zaglądać,bo w końcu przyjdzie czas na moje staranka :D a w ciąże nie zachodziłam przez wysoki poziom prolaktyna.i chwała jej za to,tak teraz myślę.i doktor to skwitował tak ze te hormony współgrają ze sobą i dlatego prl tak urosła.ciesze się ze wreszcie kończy się moje bieganie po lekarzach :D i mam diagnozę.a najlepsze w tym wszystkim to to że moja mama to miała i moja sister również to ma,a ja nie skojarzyłam faktów...a jak już dostaniemy zielone światełko od mojego endokrynologa to staranka naturalne podejmiemy przez jakieś kilka miesięcy,no chyba ze nie będą to miesiące :wink: ( a może pierwszy cykl).jestem pełna nadziei,wreszcie!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DAGMARA.TOMEK super że już wszystko jasne! to po leczeniu na pewno Wam się uda od razu :D
misinka no ja też nie umiem na miejscu wysiedzieć :/ ech jakbym umiałą o tym nie myślec :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dagmara.Tomek - super, że dobre wieści :) Wszystko już jasne! :)

Laseczki, mam prośbę... wykreślcie mnie z listy :)
Nie chce mi się starać w tym miesiącu - muszę odpocząć ;) A no i diety bardziej przypilnuję :lol:
Dziękuję :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dagmara super, że wszystko się wyjaśniło, a najlepsza wiadomością jest to, że zajdziesz w ciążę naturalnie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert

Ja będę testować 12 lutego. Bardzo uprzejmie prosę o dopisanie mnie do tabelki. 4 cykl starań.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 530 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]