Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 10:20 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 179  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszystki serdecznie gratuluje i życzę spokojnej i szczęśliwie donoszonej ciąży :))))

Jestem pażdziernikóweczką 2009 ale urodziłam 30 września :)))))))

Co do USG to ja mialam robione zaraz na pierwszej wizycie tzn. w 6 tyg ciązy. Do 12 to troche czasu wiec też wcześniej bym poszła tak ok 7-8 tydziń.

Pozdrawiam:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kuleczka ja tez robilam usg dopiero w 12 tyg..lekarz powiedzial ze nie ma sesu wczesniej.powiedzial ze jest zwolennikiem zadkich usg i mialam tylko 3

Który pali się dla Ciebie coraz mocniej i mocniej.
Ja nigdy nie zgasnę jak oddech mi dasz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Co dziewczyny nie wpadacie? Mi sie zaczely mdlosci, na szczescie bez wymiotow, i pomaga zjedzenie czegokolwiek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej mało nas na razie tutaj ja we wtorek byłam u lekarza za 3 tyg powinno byc juz wiadomo czy wszystko ok więc czekam z niecierpliwościa na 26.01.
co do usg mój lekarz zawsze robi mi usg z olem miałam robione na każdej wizycie do 6 miesiąca dopiero jak czułam ruchy nie robił go, teraz tez miałąm ale narazie mało co było widac tylko pęcherzyk :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mówisz Kuleczko, że mdłości masz?
ja na szczęscie nie:) jeszcze nie. ale za to apatyt mam na wszystko heeheh

no zgadzam się z wami, mało nas:/ ale jeszcze może ktoś się dopisze:D czego wszystkim staraczkom serdecznie życzę:)

Dziewczęta uciekł mi suwaczek nie wiem jak go na stałe wkleić? ten jeden się kiedyś udało a teraz nie wiem?? pomocy???

ur.13.08.2010r.
zm.13.08.2010r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc :)

Usg nie jest szkodliwe :)

kuleczko ja przez 3 miesiace wymiotowalam non stoper... kilk arazy dziennie... nawet nigdzi enie wychodzilam bo mnie mulilo i wymiotowalam... ale dobry sposob na "mulenie" to to, abys jeszcze lezac w lozku rano jak wstaniesz zjadla cos... polezala troszku i dopiero wtedy wstala no i oczywisci edojadla :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ojej to już są wrześnióweczeki 2010 :?: :D
A mi się wydaje, że jeszcze nie tak dawno to ja ujrzałam II kreseczki n teście :)
Życzę wam spokojnych 9 miesięcy :cmo:

Wrześnióweczka 2009

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej,
a u mnie jak narazie objawów ciążowych brak :) czuję co prawda czasem takie pobolewanie w dole brzucha ale ogólnie czuję się ok :) w pierwszej ciąży nigdy nie wymiotowałam i czułam się dobrze, więc mam nadzieję, że teraz też będzie ok :) na usg idę dopiero 27.01 więc jeszcze trochę czasu. Miałam iść teraz w 6 tyg ale już chyba poczekam do tego planowanego...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziewczyny, dołączam do Was nieśmiało, bo nie wiem jak to się skończy tym razem :roll:

Ja dowiedziałam się o ciąży 23.12, stwierdziliśmy z mężem, ze to wspaniały prezent pod choinkę. Termin mam na 6 września, ale na razie jestem pełna obaw, bo to moja czwarta ciąża, no i zaczyna się nie za wesoło - właśnie dziś wyszłam ze szpitala, bo 27 w nocy dostałam plamienia i silnych skurczów - zamiast w góry ze znajomymi trafiłam na szpitalne łóżko :(

Trzymali mnie 12 dni i wypisali w stanie ciąża zachowana, ale mam leżeć plackiem i czekać. W ostatnim USG widziałam mojego bąbelka, ale nie było jeszcze akcji serca, kontrolną wizytę mam 12.01

Mam nadzieję, że tym razem wszystko się powiedzie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kospo witamy wśród nas :) życzymy Ci i Twojemu maluszkowi zdrówka i szczęścia...Musisz się oszczędzać i głęboko wierzyć, że tym razem się uda i niedługo utulisz maluszka :) trzymam za Ciebie mocno kciuki :sw:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gratuluję kochane pozytywnych teścików!
Mam nadzieję, że niedługo dołączy do Was więcej zafasolkowanych :D

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witamy Kospo :)
trzeba wierzyć, że tym razem będzie dobrze. dużo przeszłaś kochana ale w końcu musi się udać, kruszynka się wzmocni i usłyszysz serduszko:) dbaj o siebie , będzie dobrze!!!

Doda to fantastycznie, że ciążę przechodzisz bezobjawowo:D
ja tam, też nie mogę narzekać:) oprócz piersi też mnie nic nie boli, czasem właśnie brzuch... ale ogólnie ok:)

ur.13.08.2010r.
zm.13.08.2010r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam!

Tez bede WRZESNIOWKA!!!!! O ile moje dziecko sie nie pospieszy oczywiscie! Mam termin na 16 wrzesnia! Moja corka urodzila sie 12 dni przed terminem, wiec kto wie...moze sie zalapie jeszcze na koniec sierpnia, ale oficjalnie wrzesien!

Pozdrawiam i zycze wszytskiego dobrego!

PS A to takie Bozonarodzeniowe dziecko bedzie :wink:

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam nowe wrześnióweczki :)

a ja zaliczyłam już 2 pawiki poranne wczoraj i przed wczoraj .. ale czuje się ok , nie mdli mnie jakoś tragicznie do wytrzymania .

Za tydz w piątek drugie usg , oby serduszko nadal biło 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam ja tez wszystkie ciąże bezobjawowoo w tej mam tylko strasznie duże i bolące cycki

aszpilka a ty widziałas juz serduszko?? bedzie dobrze nie martw sie a co było powodem poprzednich poronien??

kospo trzymaj sie bedzie na pewno dobrze zobaczysz serduszko a jaki powód u ciebie tamtych poronień?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

o witam nowe wrzesnioweczki :):):) super ze nas przybywa :)

mam nadzieje ze teraz nam wszystkim sie uda...
To akurat moja pierwsza ciaza ale jak widze ile osob ma aniolki to mnie przerazenie ogarnia! :(

I zazdroszcze braku objawow.....chociaz i tak nie mam najgorzej, tylko mnie dli i to nie jakos tragicznie, a jedzenie wrecz pomaga a nie szkodzi wiec da sie zyc, byle gorzej nie bylo...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam kolejne Wrześnióweczki:)

heheh dzidzia się pospieszy i będzie w Sierpniu, ale to nie ważne byleby zdrowa :)

jak tu z Wami szybko czas mija:) ja się dużo dowiaduje, co jest normalne w ciąży a co niepokojące... i to jest fajne:) wolę nie zadręczać męża każdą wątpliwością , a tu spokojnie można wszystko wyjaśnić:D

miłego weekendu życzę i czekam na kolejne Wrześnióweczki:D

ur.13.08.2010r.
zm.13.08.2010r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiunia tak słyszałam serduszko 6t2d .. wg tego suwaczka to nawet 6t1d .. a teraz idę pod koniec 7 tyg ... w ostatniej ciąży serduszko biło a potem tydz później już nie .. nie poznałam przyczyny poronień , zrobiłam masę badan , wszystkie ok .

witam resztę dziewczynek i pozdrawiam :))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aszpilka84 pisze:
Kasiunia tak słyszałam serduszko 6t2d .. wg tego suwaczka to nawet 6t1d .. a teraz idę pod koniec 7 tyg ... w ostatniej ciąży serduszko biło a potem tydz później już nie .. nie poznałam przyczyny poronień , zrobiłam masę badan , wszystkie ok .

ja tez nigdy nie poznałam i tez miałam multum badac a za 3 razem po prostu sie udało :roll:

kuleczka nie ma co sie przerażac po prostu o tym nie mysl nie każdego to spotyka Bogu dzięki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tuniasta witamy :) fajnie, że nas przybywa :) widzę, że mamy dzieciaczki prawie w tym samym wieku i jak dobrze pójdzie to drugie też będą rówieśnikami :)

aszpilka84 ja w poprzedniej ciąży też widziałam i słyszałam serduszko w 6 tygodniu - piękny widok...teraz idę troszkę później, więc mam nadzieję już zobaczyć maleńką istotkę :)

Emii24 masz rację, że lepiej męża nie zadręczać wątpliwościami, zresztą faceci na tych sprawach raczej się nie znają ;) a forum naprawdę wiele daje. Ja też zawsze jak czegoś nie wiem to tu zawsze znajdę odpowiedź. Jak będziesz miała jakieś pytania to służe pomocą (w sumie niedawno to przechodziłam ;) )

a co do objawów ciążowych to pojawił mi sie pierwszy ;) - powiększyły mi się piersi i pobolewają...

tak sobie pomyślałam, że może założymy naszą wrześniówkową galerię? co Wy na to? :)

Pozdrawiam cieplutko :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 179  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]