Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 10:24 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 179  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Emii 24 hihi ja ostatnia miałam 22 listopad i 10 doszło do zapłodnienia hihi podobnie ..
Apetyt miałam , ale od 3 dni coraz bardziej wybredny .. I muli czasem a wcześniej tylko piersi i zaparcia mi dokuczały

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

aszpilka84co to znaczy ciaza hsg?????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No ciąża w Cyklu z HSG .
Hsg to badanie - zabieg sprawdzania drożności jajowodów wykonywany w szpitalu .. dwa tyg po zabiegu test pokazał II krechy a wcześniej starałam się 9 miesięcy bezskutecznie .. brałam clo itd .. prawdopodobnie nie zachodziłam bo miałam mikrozorstu po wcześniejszych zabiegach łyżeczkowania i podczas HSG przepchnął je kontrast dlatego zaszłam , tak jest często .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

SERDECZNE GRATULACJE
ŻYCZĘ CUDOWNYCH 9 MIESIĘCY I SZYBKIEGO ROZWIĄZANIA
:)

wrześniówka'09

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć Dziewczyny,

To i ja do Was dołączę :) dziś zrobiłam test i wyszły II kreseczki. Byłam u gina i potwierdził ciążę, badanie beta również :) termin wychodzi mi ok. 8-11 września.
Jeszcze jestem trochę w szoku, bo udało się nam za pierwszym razem i nie sądziłam, że będzie to tak szybko... :)

coś o sobie - mam 29 lat i 14 miesięcznego synka Olka :)

Pozdrawiam Was i życzę spokojnych 9 miesięcy :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aszpilka, emi :) to my we 3 podobnie :) ja ostatni okres mialam 24 listopada, zaplodnienie prawdopodobnie 11 grudnia, i termin na 31 sierpnia- 3 wrzesnia...

i tez jutro ide na 1 wizyte :) na 11 :) doczekac sie nie moge...
to moja pierwsza ciaza... zadnych poronien wczesniej ani nic...mam straszne obawy tych pierwszych tygodni jak widze ile kobiet poronilo.
A idziecie do lekarza na NFZ czy prywatnie? Ja na NFZ bo mam swietna babke i mi wszyscy mowia zeby u niej zostac. Tyle ze ona chyba nie ma u siebie USG :roll: ale mam dwie kolezanki co prywatnie chodzily i tez lekarz nie mam USG... wiec nie wiem czy mi da skierowanie czy jak...

Nie wiem czy juz cos o sobie pisalam. Ja mam 25 lat, na imie Asia, poltora roku mezatka, staralismy sie okolo roku.. najpierw po slubie poprostu na zywiol i...nic. Potem rok temu na nowy rok dalam sobie postanowienie: "zajsc w ciaze" i od tamtej pory licze starania. Najpierw czestsze wspolzycie, i nic... potem kupilam wiesiolek-lykalam z 3-4 miesiace- i nic, potem mierzylam temperature i robilam testy owulacyjne, i nic.... wiec sie w pazdzierniku zalamalam, pierwszy raz zanosilam sie od placzu..... i postanowilam nie dac sie zwariowac, odstawic testy, termometr i w styczniu isc do lekarza. W listopadzie sie jeszcze nie udalo, a w grudniu kiedy staranka byly "marne" i myslalam tylko o tym ze w styczniu pojde do lekarza to niespodziewanie zaszlam :):):):):)

doda witaj wsrod nas!!!!

a ja z objawow mam tylko lekko bolace cycki, nic poza tym...raz mnie bola mocniej, raz mniej, wczesniej kloly mnie jajniki ale od dwoch dni cisza...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No i jestem po pierwszej wizycie :)

w sumie spodziewalam sie dluzszej wizyty itd. ale babke i tak mam super, zrobila cytologie, zbadala, powiedziala ze powoli juz mam obrzeknieta macice, ze to wlasnie dzis 6 tydzien i termin na 1 wrzesnia, dala skierowanie na badania ktore mam robic dopiero za 2 tygodnie, czyli w 8 tygodniu...grupa krwi, morfologia, mocz, cukier, WR, HBS... i wtedy mam przyjsc zalozyc karte ciazy i powie mi co dalej. Wiec dzis jakiegos szczegolnego wywiadu nie bylo. Narazie mam lykac tylko folik i to na tyle z mojej wizyty. USG powiedziala ze mam zrobic gdzies w 12 tygodniu.

A Wy poszlybyscie szybciej tak same z siebie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!!! :))

Gratulacje nowym wrzesnioweczkom :))

Kuleczka a czemu dopiero usg w 12 tyg??? :shock: :shock:
Tak pozno???
Wtedy to juz sie powinno robic przeziernosc karkowa... i jak potrzeba badania prenatalne.
Idz na USG prywatnie.!!
Ja bym poszla:)
pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kuleczkaa w 12 tyg. to już robi się badanie przezierności karkowej więc dobrze jest sprawdzić wcześniej czy wszystko jest ok. Spokojnie za 2 tyg będzie już widać bijące serduszko :)

a u mnie jak narazie żadnych objawów (oprócz braku miesiączki :)) ale w poprzedniej ciąży też nie miałam zbyt wielu, żadnych nudności, bolały mnie tylko piersi i byłam mega zmęczona na początku...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny zycze Wam spokojnych juz tylko 8miu miesiecy!!!
Ciaza to najpiekniejsze chwile w zyciu :D

Wrzesniowka 2009

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No a ja się wacham nadal między 1 września a 30 sierpnia .. śmieszne to , nie wiem czy jestem sierpniówką czy wrześniówką ..

Byłam na wizycie ..
Miałam usg :) JEST ZARODEK 0.41 MM I BIJE SERDUSZKO - SŁYSZAŁAM !!!
mam dwie torbiele na prawym jajniku , nie przeszkadzają ciąży , ale trzeba je obserwować ..
Na razie nie zakładamy karty ciąży , nie chcemy zapeszyć .
Badania też za jakiś czas .
Następne usg u tej dr w 12 tyg , ale ja zorbię 14 stycznia jeszcze , bo boję się ze znów serduszko zabije w 6-7 tydz a w 8 przestanie bić .
No i wszystko ładnie wygląda , kosmówka się nie odkleja nie wiadomo skąd były plamienia , teraz ich nie ma .
Mam l4 przymusowe i koniecznie sporo odpoczywać , leżeć też !!
Potem miałam wizytę u swojej ginki , bo usg robił mi pan dr .
No i nadal leki mam brać , ciąża 5/6 tydz .. wg mnie 6 i 1 .
Mam nr ginki jakby coś się działo śmiało dzwonić .
Szyjka zamknięta i 3.5 cm czyli ok .

Jestem na ten moment szczęśliwa :P :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kuleczko to mamy bardzo podobnie:)
i termin też pewnie będzie podobny:D
ja mam wizytę jutro popołudniu. tak samo się obawiam, bo to także moja pierwsza ciąża, mam 23 lata i bardzo długo czekałam na fasolkę ponad dwa lata, a jak teraz jest to boje się w to uwierzyć eheheh
co do USG to popieram koleżanki, wydaje mi się że można zrobić szybciej:)
Aszpilkocieszę się, że wszystko ok:) nie martw sie tak bardzo, więcej wiary:)

witam Dode i gratuluję 2 ciąży:)))

moje objawy to też tylko bolące piersi ogólne zmęczenie i lekko pobolewający brzuszek. ale ogólnie czuje się świetnie:)

jutro dam znać po wizycie. trzymajcie się cieplutko .

ur.13.08.2010r.
zm.13.08.2010r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejo dziewczyny!! Wpadlam pogratulowac wszystkim wrzesnioweczkom i zyczyc Wam spokojnej ciazy :) :)
A co do USG to nie chodzcie za szybko, najwczesniej 8 tydz - dlaczego? Ja bylam w 5/6 tyg i lekarze mi orzekli ciaze obumarla (bo nie bilo serducho) i o malo by mnie wyskrobali, a moja Kryszynka zyla, tylko na poczatku rozwijala sie wolniej (pozniej nadrobila na szczescie)... Po co sie stresowac niepotrzebnie? Na wczesnych USG i tak nic nie widac praktycznie... Tak wiec mowie, 8 tydz - spokojnie mozna isc :) Powodzenia dziewuszki!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam mieszane uczucia, bo inni mi mowia ze mam spokojnie poczekac do tego 12 tygodnia :? teraz wiem ze nie ma sensu, bo mozna nie uslyszec serduszka, tylko tak w 8 tygodniu... pomysle..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kuleczkaa to zalezy jak sie z tym czujesz - ja np. wczesniejsze dziecko poronilam, to z tym o lada bzdure biegalam do ginekologa... Ja po prostu nie moglam wytrzymac tego napiecia i pytan czy zyje? czy sie rozwija prawidlowo? Z drugiej strony co ma byc to bedzie - zdaj sie na lekarza i na swoja intuicje... Wczesniejsze USG sa takie bardziej kontrolne - widac tylko kropeczke na nich, ew bijace serce... W 12 tyg dzidzia juz jest malym "czlowieczkiem"... To jest dopiero frajda :) :) Dopoki nie pojawia sie krew, ani zadne niepokojace objawy - jesli jestes cierpliwa - warto poczekac na ten widok :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasia ale widzisz tak wystapilo tylko w Twoim przypadku... kazdy jest indywidualny...
Ja bym radzila aby poszla... Jak dla mnie 12 tydz to starsznie poooozno!!! Ja do 12 tyg bylam u lekarza ze 4,5 razy...
Ale to wasz wybor... Ja tylko moge dobrze poradzic, ale dziwie sie ze dopiero w 12 tyg masz isc...\
Pozdr:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

serdeczne gratulacje dla wszystkich wrześnióweczek....
ja miesiąc temu też dowiedziałam się że jestem w ciąży...
trzymam kciuki za was:)powodzenia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tak jak NatiG też bym poszła wcześniej choćby zobaczyć tą kropeczkę i posłuchać serduszka - to niezapomniane wrażenie...mój mąż przy poprzedniej ciąży właśnie na tym pierwszym USG najbardziej się wzruszył :) ale wybór należy do każdej z nas, trzeba ufać swojej intuicji i wierzyć, że wszystko będzie dobrze :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

HEJ kOBIETKI:)

1 wizyta zaliczona:)
było USG, mam na zdjęciu kropeczkę heheh

6 tydz ciąży i wszystko w najlepszym porządku.
kolejna wizyta razem z wynikami badań za miesiąc 10 lutego do tego czasu pełen relaks i wiara , że będzie wszystko OK:)

jestem przekonana, że każdy ma zapisany swój los i na zapas nie ma co się zbytnio martwić, trzeba tylko dbać o siebie i kruszynkę, żeby nie mieć sobie nic do zarzucenia a na pewno będzie dobrze.
co do badań to warto się kontrolować chociaż dla własnego spokoju:D

pozdrawiam

Obrazek

ur.13.08.2010r.
zm.13.08.2010r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gratuluje i zycze spokojnych juz 8 miesiecy ciazy :)

25.06.2008 godz 13:15 4600g 63cm 10pkt apgar
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 179  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]