Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:31 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 52888 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 2641, 2642, 2643, 2644, 2645  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

U mnie 33 :cry: :cry: :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiedzialam OCZYWISCIE ECHO !!!!! :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczynki co tam u was słychać?
U nas wszystko w porządku.Mały ładnie rośnie i przybiera na wadze :D
Nadal się budzi co 2-3 godz na jedzonko :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oczywiście echo..... :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie po dluzszej nieobecnosci.
Matasiu, czytam o tym pasowaniu i normalnie przerazona jestem. Nie taka Weronike pamietam, ale niestety dzieci sie zmieniaja i Bog jeden wie co ona maja w swoich glowkach. Dzieciom ciezko wyrazic emocje tym bardziej kiedy sobie nie daja z nimi rady. Odwidzialo sie jej i tyle.
Wierze ze bylo ci przykro, mnie pewnie tez by bylo i kto wie co moje dzieci mi przygotuja w takich momentach?

Dziobak, nareszcie wiara w lekarza! Super!!! A echo widze w dalszym ciagu, co?

Agniecha20, cudowny synek, Gratuluje! Troszke z miesiecznym opoznieniem ale mysle ze wybaczysz :)

mika 78, jak tam korzonki??? Uwazaj na siebie.

mk, Ty masz dobrze ze Twoje kary skutkuja, bo u nas jest tylko smiech Weroniki na kare. Mnie brak pomyslow, jak narazie sprawdza sie tylko jeden i oby jak najdluzej hihi.

A teraz co u nas:
A wiec u nas powoli sie sytuacja klaruje. Weronika ladnie siusia do nocnika, kupke juz tez wola,bo siusiu to sama sie rozbierze. Super pociesznie to wyglada jak zdejmuje rajstopki i majtusie siada na nocnik a potem sie nawet sama ubierze :) Rewelacja. A poza tym to ja wogole nie moge na nia narzekac, jest wyjatkowo uczuciowa, delikatna, ostrozna i czasem sobie mysle ze wlasnie przez to traktuja ją jakby miala 6 lat a nie 2. Bawi sie sama, czasem z Wiktorkiem, spiewa mu kolysanki jak nie chce zasnac, recytuje wiersze, czyta ksiazeczki po swojemu. Gadula okropna, ze czasem mam dosc. Radia w aucie nie wozimy, bo po co. Samodzielna jest juz w wiekszych czynnosciach wiec i ulga bo wiecej czasu moge poswiecic Wiktorowi. Zazdrosna tez bywa, szczegolnie o zabawki ale to normalne :) Zasypia mi w lozeczku znow sama, bo wczesniej ja musialam lezec na swoim lozku obok teraz moge wyjsc calkiem z pokoju. Jak wstanie to otwiera sobie drzwi i mowi: - Juz sie wyspalam i chce obiad! :)
Co do Wiktora to cudak ten chlopak, tyle ze ma najprawdopodobnie alergie na bialko i troche sie meczymy oboje i ja i on. A poza tym jest wiecznie usmiechniety. Noc spi ladnie budzi sie ciagle na cycusia jeszcze. Wazy prawie 9kg i mierzy gdzies 74cm. Ja wrocilam do wagi sprzed ciazy i mam nadzieje ze przy niej zostane :) :) :)
To tyle, piszcie co u was. Mk, jak sobie radzisz? Gosik juz nie zaglada do nas? Pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hallo
Dziobaczku ja tam zawsze trzymałam kciuki i dalej trzymam, mam nadzieję, ze jak nie na gwazdkę to po nowym roku lekarz sie za was weźmie, że w końcu doczekamy sie wielkiego posta pod tytułem "UDAŁO SIĘ"

Pyra ale ten czas leci wiktorek już 8 miesięcy i Weroniczka ponad dwa, brawo dla niej za taka samodzielnośc

Moje młodsze od dośc dawna korzysta z nocnika i jedynie do czego sie nie spieszyłam to do wstawania w nocy na siusiu, jednak Hubert uznał, ze moje racje w tym temacie nie mają racji bytu i potrafi ze dwa razy mnie w nocy wybudzić.
Przeszliśmy w poniedziałek zabieg na przepukline pachwinową, we wtorek kontrola u chirurga, znowu w pracy wezmę wolne, i będą jeszcze bardziej krzywo na mnie patrzeć, bo jak nie mały chory potem ja miałam okropna grypę to potem ta operacja , teraz kontrola.

Matasiak mi się wydaje że masz bardzo wrazliwe dzieci i czasami taka adrenalina jak wystepy przed większym gremium czy po prostu tłumy , moga prowadzic do takich reakcji,zresztą rzadko tu zaglądałam i nie wracałam za daleko wstecz, dobrze, ze humor ci wrócił i skończyło sie miłym akcentem. I oby takich wrażeń jak najmniej cię spotykało, bo wiem jak człowiekowi wtedy przykro i źle

Mój aniołek ostatnio pokazuje że raczej całe zycie nim nie będzie, szczególnie teraz gnida wykorzystuje stan po operacji i jak coś mu nie pasuje, to zaraz mama boli i podkowa, normalnie jak na zawołanie.
Zmykam pooglądac tv , może trafi sie jakies filmidło,

Więcej grzechów nie pamiętam ale obiecuje poprawę i będę zaglądać częściej, o ile wieczorem mnie chlopina dopuści, bo po pracy moj Hubi raczej nie pozwala, bo słysze tylko "mama nie citaj" :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pozdrawiam Was dziewczyny :)

Hoga dziękuje....moze w nowym roku?...zobaczymy :|

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczynki serdecznie pozdrawiam wszystkie ale nie mam czasu na razie na pisanie :( echh w swieta mysle ze troche czasu znajde zeby wiecej napisac :) BUZIOLE :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczynki kochane życzę Wam Dużo Szczęścia, Zdrowia, Spełnienia Najskrytszych Marzeń, żeby Ta Mała Dziecinka w żłóbku dała Wam wiele radości.

Życzy Dziobak z rodziną :)

To już nasze wspólne 4 Święta...Szkoda że tak mało piszecie, może jeszcze będzie inaczej...

Pozdrawiam Was gorąco :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

STO LAT dziewczynki :) niech te swieta mina w radosnym nastroju a nasteony rok bedzie duuzo lepszy niz ten mijajacy :)
Dziobaczku szczegolnie mam nadzieje ze dla ciebie rok 2010 bedzie szczegolny :) ze w koncu uda sie wam zajsc w ciaze :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kochane - wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Spełnienia marzeń i wszystkiego, co sobie postanowicie no i przede wszystkim zdrowia... i pieniędzy więcej niż w tym roku :)

Buziaki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dziewczyny Wam życzę :)

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka....

Oczywiście pusto ....trudno może ktoś to przeczyta .... :?

Wczoraj miałam wizytę u endo....kobitka konkretna zrobiła mi USG tarczycy (wszystko w normie ),
zmierzyła ciśnienie 140/70, troszkę skoczyło chyba ze stresu :mrgreen:
osłuchała, sprawdziła skórę...wszystko ok
To że mam zaniżone TSH to poprostu taka moja uroda, bo jak spojrzala na stare wyniki
to zawsza miałam niską, więc tak już jest i tyle...
Ale coś nie pasiło jej z prolaktyną i kazała zrobić badanie krwi,
potem wziąć ztabletkę i po godzinie znowu pobrać krew...powiedziała
że przez prolaktynę mogę nie zachodzić w ciążę i musi sprawdzić potem przesadkę mózgową
czy tam jest wszystko w normie czy nie....
Także jutro jadę do labo i robię to co trzeba :)
Mam nadzieję że w końcu wyjaśni się to co mnie męczy od dłuższego czasu....

To tyle :)

Pozdrawiam Was serdecznie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no i dziobaczku jak sie ma twoja prolaktyna ?
mam nadzieje ze dostalas jakis bromorgon czy jakis podobny l nastepny cykl bedzie wasz bo widze ze 35 juz masz wpisany :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a moja prolaktyna nie za ciekawa
wyszło tak; 11, 110 a po obciążeniu 269
pani doktor powiedziała że mam hiperprolaktynemię
i kazala brać Castagnus :? .....mam nadzieje że mi pomoże,
innego leku nie kazała narazie brać :?

Tak więc zobaczymy co dalej będzie

Matasiu tak to już mój 35 cykl....nie myślałam że to tak szybko zleciałoo :cry: ....ale cóż wasze dzieci pójdą już do szkoły to
może ja wtedy się doczekam.....

Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam was po dluugiej nieobecnosci!!!

Bylismy w Polsce z dzieciakami prawie 2 m-ce i wogole ale to wogole nie mialam czasu na komputer.mimo ze do pomocy mase rak to i tak bylo co robic.ogolnie radze sobie chyba calkiem dobrze:-)Filip to jest najbardziej usmiechniete i pogodne dziecko pod sloncem. Naprawde jesli tylko nie jest glodny i zmeczony to ciagle sie smieje. wogole jest bardzo sprawny.obraca sie juz z brzuszka na plecy i prawie z plecow na brzuch.prawie bo dzis juz niewiele mu braklo.grzechotki bez problemu przeklada sobie do raczki, pluje, gada do siebie i jest wogole przekochany. Kacperek ogolnie tez jest grzeczniutki ale pierwszy tydzien po powrocie z polski byl diabelkiem.ale juz pomalutku wrocilo wszystko do normy.troszke stal sie placzliwy ale jesli chodzi o braciszka to jest przeslodki. ciagle caluje, kocha i przytula Filipka.jak wraca z przedszkola to pierwsze co to daje buzi bratu.jak musze zrobic cos przy Flipku to Kacper sie sam bawi, albo siedzi kolo mnie i cos mi pokazuje.poki co nie narzekam:-)))

Dziobak
mam nadzieje ze w koncu wszystko sie wyjasni i zajdziesz w upragniona ciaze :D

Pyrciu dzieciaki masz przecudowne a widok Weronisi na sankach swietny. masz bardzo madra i zdolna coreczke :wink:

Hoga oby juz innych problemow zdrowotnych nie bylo:wink:

Gosik wszystkiego najlepszego dla Madzi z okazji urodzinek :D

pozdrawiam was serdecznie i do uslyszenia nasteopnym razem a wlasciwie napisania :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Matko od 13 listopada nawet jednej strony nie napisalyśmy :(
Szkoda, widocznie taki los tego tematu..........

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pustka....... :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny,gdzie wy jesteście?
Dziobaczku,jak staranka?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie cisza....stara bieda....

Agnieszka dziękuje za zainteresowanie :wink: :cmo:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 52888 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 2641, 2642, 2643, 2644, 2645  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]