Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 10:46 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

aga1027 słońce bez paniki. Ze mnie taki śluz leci od półtora miesiąca. Ty masz jakieś rozwarcie wew. lub zew. albo łożysko przodujące?
Tez mam takie dzionki, że mały sie mniej rusza. zauważyłam też że jak dużo pije wody mineralnej to te ruchy są częstsze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zdjęcie mam, ale z gatunku takich co to chyba sami rodzice tylko na nim coś widzą :P Pępowina trochę przysłania buzię i w ogóle słabo widać ale się pochwalę :

Obrazek

(trochę trzeba było zamazać "dziurę" w głowie bo na usg się zrobiła)

Ja glukozę przeżyłam zupełnie bezboleśnie dzięki cytrynce - ale po zażyciu zasypiałam na stojąco i te 2 godziny czekania w szpitalu na ponowne pobranie ciągnęły mi się w nieskończoność.

Z następnym L4 minie mi 34 dni zwolnienia i przyjdzie czas na potyczki z ZUSem. Trochę mnie to przeraża bo w pracy powiedzieli mi że to ja mam wszystko załatwić, a z info od ZUS wynika że jednak oni. Nie mam siły latać do ZUS (na L4 mam zresztą wskazanie do leżenia) ale pewnie będę musiała :/

Mój mail :
ProudM@gmail.com

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anekh widać buziunie. Te zdjęcia 3d są super.
Co do ZUS-U to oni od Ciebie zwolnienia nie przyjmą bo musi byc opisane przez pracodawcę. Wysyłasz lub zawozisz do pracy i oni sie martwią. Podpowiem Ci jeszcze, że najlepiej wyplenić w ZUS-e druk żeby kaska szła na konto wtedy masz ją szybciorem. Ja jak zostawiałam L4 w Firmie to robiłam ksero i kazałam przystawiać pieczątkę z podpisem i data. Nie zamierzałam tracić na opieszałości księgowej, której mogło się zapomnieć. Ze zwolnieniem mam juz na szczęście spokój bo dostałam do dnia porodu. Powodzonka i nie daj się. Masz swoje prawa. W razie czego możesz zawiadomić ZUS że nie chcą zwolnienia przyjąć.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie mogłam edytować tamtego posta więc jest jeden pod drugim.

Babeczki gdzie wy sie podziewacie? Co tu taka cisza?? Hop, Hop!!

Ja właśnie po wizycie fryzjera. Dobrze, że mój ma wizyty domowe. Wieczorkiem wkleję foteczki nowej fryzurki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bułeczka to czekamy na foteczki :) wiesz ja nie mam żadnego rozwarcia, wszystko było w porządku... kiedyś tez tak miałam przed wizytą i nić sie nie działo.. poprostu zestresowałam sie troszke bo za dużo czytałam chyba :? a Milenka sie odwróciła i dlatego mniejsze ruchy... dopiero jak człowiek usiadzie i pomyśli to docierają do niego normalne rzeczy...

Anekh buziunię sliczną ma twoje dzieciątko :) a do kogo podobne?? co do l4 to ty zawozisz do pracodawcy i ten (kadry) musi opisać zwolnienie i zysłać je do ZUS-u im szybciej to zrobi tym predzej dostaniesz kase, wiadomo ze pietwsza wypłata dłuzej idzie nim wyliczą a później to już na bieżąco, tylko zeby zakład pracy wysyłal szybko zwolnienia... nawet macierzyński ci zakład pracy załatwia jak ich poinformujesz że urodziłaś i dostarczysz akt urodzenia dziecka :) takze ty się niczym nie pzrejmuj to twój pracodawca musi się sprężyć :?

ja mam ślubowanie syna we wtorek i myślałam ze już wszystko pozałatwiała trójka klasowa a oni coś nie mogą sie dogadac i na jutro na zbranie muszę iść :twisted: jak mnie któraś matka wkurzy to opie.... i koniec bo hormonki szaleją to różnie może to wyjść...
dobra mykam przekrecić się po domku i na Brzydulę :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anekh no wlasnie to pracodawca wszystko zalatwia a nie ty - ty musisz tylko szybko dac pracodawcy zwolnienie a on je musi przekazac do ZUS i w ogole bezczelne to ze kazali ci to samej zalatwiac
a buziunia sliczna!

Bułeczka gdzie te fotki? bo nie moge sie doczekac! sama tez chce fryzjera odwiedzic....

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kingus usnęło mi sie i fryzurka oklapła, nie bardzo nadaje sie na pokazanie. A wcześniej nie miał mi kto zrobić zdjęcia :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anekh, widac, widac- sliczna dzidzia :D
Aga, jak samopoczucie??? Mam nadzieje, ze lepiej :)
Moze ten sluz byl wywolany wczesniejsza wizyta (badaniem) u lekarza?

U nas wszystko ok, synek szaleje w brzuszku, cos czuje, ze spokojne dziecko to to nie bedzie hehehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bułeczka to czekamy na zdjęcie jak tylko się da :)

Ewik dzisiaj lepiej, zreszta już wczoraj było :) no jak szaleje w brzuszku to już może mu tak zostać ;) te godziny aktywności w brzuszku podobno są takie same jak później na świecie :) ciekawe czy się sprawdzi :)

a ja miałam iśc nawet do lasu ale na razie nie mam z kim, wiec dopiero jak syna odbiorę ze szkoły to go wyciągnę :) a tak to leżę cały czas i już mi się filmy na dvd kończą i nie ma co oglądać :? dobrze ze jutro sobota, wszyscy w domu to jakoś inaczej będzie... powiem wam ze siedze około 2 miesiące na L4 i mi się nudzi strasznie... na dworze z dnia na dzień coraz zimniej i nie ma co robić... znaczy jest ale nie dla mnie roboty :? ech... czuję się bezużyteczna... te codzienne sprzątanie i gotowanie już mnie przytłacza.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aga ja wlasnie bylam w niedziele u polskiego gina na prywatnym usg i on powiedzal, ze wg niego dziewczynka :D a moja siostra wczoraj jak zobaczyla zdjecie tez stwierdzila, ze bedzie na 100% DZIEWCZYNKA BO ODBIERA URODE :oops: a ja wcale nie czuje sie jakos mniej trakcyjn hehe a wydawalo mi sie, ze nawet lepiej wygladm no nie wiem zobaczymy :) kupilam ostatnio piekne sztruksiki blekitne z kubusia puchatka i nawet jak bedzie dziewcynka to je zaloze bo sie w nich zakochalam :D

anekh piekna dzidzia i oczywiscie , ze widac :D

buleczka to rob fryzurke i wklejaj fotke :) ja chcialam isc do fryzjera ale nie ide bo znowu zetne grzywke a teraz chce zapuscic ooo tak mi sie uwidzialo :D

wy dziewczyny nie straszcie, ze dzieciaczki jak sie urodza sa aktywne w tym czasie co w brzuszku :shock: bo moj bobas szaleje ok 22 i w nocy :D tzn w dzien tez ale jakos spokojniej :D
w ogole od poczatku kiedy poczulam ruchy do ok 22tyg szalal bardzo a teraz tak znoscie bdziej sie przekreca wypycha raczki czy nozki nie wiem :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika 22 to jeszcze nic mój szaleje o 4 w nocy !

Nad fryzurką popracuje i wtedy zrobię fotkę, Wczoraj robiłam ale włoski oklapnięte.

Czytam fajną książkę Tony Parsons "kroniki rodzinne" fajnie się to czyta.
Cat, Jessica i Megan zostały w dzieciństwie porzucone przez matkę. Dzięki temu wychowały się na silne, niezależne kobiety, które dokładnie wiedzą, czego pragną. Cat kocha swoje nieskrępowane życie i nie chce go rujnować posiadaniem dziecka. Jessica ma wspaniałego męża i tworzy z nim wspaniałą dwuosobową rodzinę, ale bez dziecka czuje się niespełniona. Dlaczego więc, mimo intensywnych, nie może zajść w ciążę i musi poddać się piekłu sztucznemu zapłodnienia? Najmłodsza, Megan, jest w ciąży z przygodnie poznanym Australijczykiem. Chce ją przerwać, uważając, że nie powinno się mieć dziecka z mężczyzną, którego się nie kocha. Wszystkie trzy przekonają się, jak trudno jest dotrzymać wierności własnym przekonaniom.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika a w przychdni miałaś już te dwa standardowe usg?? co do ciuszków to ja mam troche po synku ale dla małej tez będa pasować :) a typowo dziewczęce pewnie podostję od rodziny i znajomych a jak nie to sie dokupi po porodzie :)

Bułeczka no ciekawie streszczona książka :) ja też mam ochote coś poczytać ale na razie morduję dvd :? a jak mi sie płyty skończą to skoczę do siostry... poczytałam bym jakieś romantyczne historie :oops: jakiegoś harlequina może :)

byłam w lesie ale nie ma grzybów :( pospacerowaliśmy troszke z synem i wróciliśmy do domu bo zaczęła mi dokuczać rwa kulszowa :( nigdy mi nie dokuczała a w ciąży z miesiaca na miesiąc coraz gorzej, szkoda ze nie ma na to jakiegos lekarstwa, tylko tzreba przetrzymać jakoś do końca ciąży i mieć nadzieję ze zniknie po jej zakończeniu :?
dobra zmykam dokończyć obiadek bo niedługo na zebranie do szkoły :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kurcze ale zimno... posiedzialam z maly na placy zabaw 1,5h! nie wiem jak ja to wytrzymalam ale zmarzlam na kosc, szok ze siku mi sie nie chcialo w ogole... dopiero jak weszlam do sklepu kolo domku po chleb to w ciaplym myslalam ze nie wytrzymam :shock:

no nie wiem co moj malec bedzie cala zimna jesien i zime robil... dzieci prawie w ogole nie ma na dworze... nie chce mi sie wierzyc ze wszystkie w przedszkolach siedza :cry:

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kinga u nas tak samo zimno jak cholercia do sklepu szlam juz w czapce i grubej bluzie i zamarzalam a pozniej deszcz padal :[
a dzieci pewnie w domku siedza jak tak zimno .. ehh to juz lepiej jakby byl snieg (oczywiscie lepiej dla dzieci) :D

aga tak ja juz mialam 2 usg te w szpitalu w 12 tyg i 20 :) i na tym koniec a teraz bylam prywatnie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kurcze mialam dzis isc na usuwanie kamienia nazebnego, umowilam sie na 10:30 i moj kochany maz mnie wystawil bo mial miec wolne a pojechal do pracy wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ale jestem wsciekla :evil: :evil: :evil:
i teraz nie wiem co mam zrobic bo nie mam z kim zostawic synka buuuuu a zabrac go ze soba sie boje bo nie wiem jak sie bedzie zachowywal
kurde!!!!! co za zlosliwosc losu.... nie wiem ile czasu to trwa :cry:
ehhhhhhh a w piatek mam miec aparat zakladany i juz nie mam czasu na przekladanie wizyty :(

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej lasencje :)

Anekh piękne zdjęcie-pamiątka będzie :)

A ja się pochwalę ,że w czwartek wieczrem nagrałam pierwsze widoczne gołym okiem kopniaczki Groszka :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

elvira - świetny pomysł z tym nagraniem. Chyba nagram też swojego bo mój kopie na potęgę jak tylko się położę a jak chcę komuś się pochwalić to oczywiście mały nagle robi się nieśmiały :)

My dzisiaj też planujemy spacer grzybowo/leśny ale taki raczej na miarę możliwości niż jakieś rasowe grzybowe polowanie :)

Wczoraj brzuch mi się stawiał i cały dzień praktycznie przeleżałam :/ Nie lubię jak się tak napina i sztywnieje bo nigdy nie wiem co na to poradzić i czy to bardzo groźne, więc cały dzień leżę. Wieczorem mi odpuścił to zrobiłam mini tarty z brokułem i pieczarką - tak mnie wzięło na jesienne kucharzenie :) Miały być na dziś do lasu, w ramach atrakcji, ale oczywiście wszystkie zjadł mój luby jak tylko wrócił do domu. Tak czy siak, przepis prosty więc pewnie jeszcze je zrobię :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
elvira - świetny pomysł z tym nagraniem. Chyba nagram też swojego bo mój kopie na potęgę jak tylko się położę a jak chcę komuś się pochwalić to oczywiście mały nagle robi się nieśmiały Smile
u mnie jest dosłownie to samo,jak zawołam Zuzię albo Łukasza,żeby rękę przyłożyli to cisza-jakby dziecka nie było...

A najlepsze jest w tym to,że tylko ja widze na nagraniu te ruchy-mój mąż stwierdził,że on tam nic nie widzi,nawet jak mu pokazałam,gdzie ma patrzeć...ale może jak się na komputer wrzuci to coś zauważy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kinga oj ja tez bym sie wkurzyla !!! ostatnio nawet pisalam , ze mam isc w poniedzialek do poloznej a we wtorek do szpitala i on akurat ma wolne wiec sie dogadalismy, ze mnie zawiezie, zebym nie musiala tluc sie busami.. a kilka dni pozniej oznajmil mi , ze zapisal sie na nadgodziny nakrzyczalam n niego bo sie zdenerwowalam .. i juz sie przyzwyczailam , ze pojade sama ale przez ta przeprowadzke jedak ma wolne i pojedzie ze mna :) bedzie szybciej :D

elvira a ja zawsze jak juz wezme tel do reki to przestaje wywijac :)

anekh to dawaj przepis :D a mnie tez sie troszke stawiam .. bierz nospe i magnez a jak szyjka sie nie skraca to jest ok :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale tu cichutko.. :roll:
Pogoda coraz gorsza, ale mam nadzieje, ze u was wszystko ok i ze jestescie zdrowe :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]