Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:53 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Uwierzcie mi że z wielką chęcią normalnie czekałabym jak przyjdzie @ ale coś mi mówi że jestem. Któraś z Was napisała "po raz pierwszy zemdliło ją po papierosie". Paliłam 15 lat a od tygodnia trzepie mnie jak czuję dym papierosowy. Wiem że sama też się nakręcam ale tak jesteśmy skonstruowane , my i nasze hormony. Teoretycznie powinnam zrobic test dopiero w poniedziałek ale pytałam właśnie kobiety w laboratorium , jeśli jestem powinno wyjśc ale tylko bhcg. @ mam miec w poniedziałek. Nie wiem co sądzic tym bardziej że czuję się tak jak przy Wiki jestem tylko bardziej śpiąca.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

joasiawiki pisze:
Uwierzcie mi że z wielką chęcią normalnie czekałabym jak przyjdzie @ ale coś mi mówi że jestem. Któraś z Was napisała "po raz pierwszy zemdliło ją po papierosie". Paliłam 15 lat a od tygodnia trzepie mnie jak czuję dym papierosowy. Wiem że sama też się nakręcam ale tak jesteśmy skonstruowane , my i nasze hormony. Teoretycznie powinnam zrobic test dopiero w poniedziałek ale pytałam właśnie kobiety w laboratorium , jeśli jestem powinno wyjśc ale tylko bhcg. @ mam miec w poniedziałek. Nie wiem co sądzic tym bardziej że czuję się tak jak przy Wiki jestem tylko bardziej śpiąca.

To ja napisałam o tych papierosach, normalnie pale jak smok, dzisiaj mi się nie chce - nawet nie mam ochoty. Może się nakręcam... sama nie wiem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ale Ta Kobietka która to napisała nie wie czy jest w ciąży... Jeżeli masz to przeczucie to dobrze... ja też je miałam i tylko dlatego w 39dc zrobiłam test mimo iż już się pogodziłam z myślą ze nie jestem w ciąży. To babki w laboratorium powiedziały Ci nie prawdę, bHCG daje wynik pewny dopiero po tygodniu od spodziewanej @, wcześniej może być on fałszywy... jestem tego przykładem...

09 luty (31 dc) wynik bHCG: <0,100 mIU/ml (brak ciąży)
17 luty (39 dc) wynik bHCG: 55,64 mIU/ml (3-4 tydzień ciąży)

Reasumując:
na testy z apteki wydałam: 78 zł
na testy w laboratorium wydałam: 34 zł
na USG dopochwowe: 50zł
------------------------------------------------
w sumie: 162 zł

nie musiałam tracić aż tyle pieniędzy... mogłam poczekać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zgadzam się z Tobą tylko jest druga strona prawdy u każdej z Nas inaczej rosną hormony ciąży. Każde laboratorium posiada inne wykresy bhcg. Z Wiki miałam podobnie. Test płytkowy wykazał mi ciąże w dniu spodziewanej miesiączki a gin zobaczył dopiero w 4 tyg.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No bo gin nie da rady stwierdzić wcześniejszej ciąży... to normalne... Tylko mówię że Beta też może kłamać Obrazek

TRZYMAM oczywiście KCIUKI żeby wsystko było ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Życzę IIna teściku i bardzo wysokiej Bety.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Funky ma racje bo beta sie tez moze pomylic.

No ale to zalezy od stezenia hormonow, u jednych wyjdzie wczesniej a u innych jeszcze nie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

o ja blondynka!!!! nie wiedzialam,ze aby kontynuowac post nalezy nacisnac strzaleczke<gluptas> i myslalam,ze juz nic nie piszecie,funky ja Cie rowniez podziwiam!!!juz dawno zauwazylam,ze jestes bardzo dojrzala jak na swoj wiek,ja mam 22 a sama widzialas jak sie zachowywalam,Ty udzielalas mi rad;)pzrepraszam,ze sie nie odzywalam,ale wybacz,nierozgarnieta jestem,mam trudny okres..;/ a ja chcialam potwierdzic slowa jakiejs tam jednej z kobitek,moja siostra rowniez"wpadla"w trakcie studiow,sporo za nie placi,wszyscy byli zli,ze nie zaczekala,jak teraz zapewni byt dziecku itp itd...a teraz babcie w weekendy jak ona wyjezdza doslownie sobie malego wyrywaja,siora chce isc na wlasny garnuszek na 2 koniec polski a my dalej nie powiedzialysmy mamie,bo sie boimy ze sie zalamie;/maly to perla w rodzienie teraz.A Ty glupia nie jestes i mam nadzieje,ze nie bierzesz sobie tych slow o zakale itp do serca,jak dla mnie jestes bardzo mila i wartosciowa osobka,tyle tylko moge powiedziec z tego co Cie "znam"? hehenie nie przejmuj sie,psychika ma rowniez wplyw na dziecko-ja przykladem ,ale to w innym poscie,bo sie rozpisalam hihi.skup sie teraz na rzeczach istotnych a nie zamartwianiu,buziaczki i papusie:*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

natko dziękuję Obrazek

Już mi to lotto co o mnie gadają. Ważne że moja mama już się BARDZO cieszy (zwłaszcza gdy zobaczyła mnie w sukni ślubnej hihi), a reszta rodziny musi się z tą myślą oswoić i będzie ok....

A cio tam u ciebie Natii :?: :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hihi to supcio,nie bede sie powtarzac,ze jak sie dzidzia urodzi wszystko sie zmieni,sama zobaczysz.wiesz w tym wieku nieplanowane dziecko zawsze wzbudza jakies negatywne emocje..obawy.wiesz w oczach naszych mam zawsze jestesmy dziecmi,ja mam 22 a mama traktuje mnie do dzis jak dziecko, :lol:wiesz obawiaja sie,ze mozecie sobie nie poradzic. ja tez bylam nieplanowana,co prawda 3 z kolei,ale w trudnej sytuacji materialnej i bez wsparcia ojca alkoholika,miala ciezko,ale ponoc jak sie urodzilam byla najbardziej szczesliwa<to wiem tylko ja>:)a u mnie spoczko,wiesz cio,wczoraj sprawdzlam sobie pochwe i nie wiem czy wiesz co oznacza,jak jest bardzo pulchna a macica bardzo nisko,najprawdopodobniej to dni plodne byly,do lekarza nadal nie mam czasu sie wybrac,nie mam nawet czasu na dobry sen;/ale z moim chlopakiem juz uwazamy:lol: .ale ja duzo pisze,ale taka ze mnie gadula:) :lol: pozdrawiam cie slodziutko:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki Obrazek

Ja mam etap spania i leniuchowania... poza tym jeździmy z Tomkiem i informujemy jego rodzinkę o następnym potomku hihi... Jego rodzina jest ok... wszyscy się cieszą i gratulują super jest.....

Za niedługo jedziemy do jego babci więc muszę się szykować po malutku...

pozdrawiam... odzywaj się jeszcze natko:*:*:*:*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie Aniołki!!! Posłuchałam Was teoretycznie w 60 % nie poszłam na beta tylko zrobiłam kolejny ten sam trzeci test i WYSZŁO!!!! :lol: :lol: :lol: Dwie kreseczki, ta druga coprawda bardzo słaba ale JEST!!!! A tak na marginesie mam jednego jajnika prawego, 3.01 miałam operacje więc niech nigdy nikt nie mówi że ciężko jest zajśc w ciąże z jednym jajnikiem. W poniedziałek ide do gin tylko nie wiem czy cieszyc się już tak na 100%. Jeśli coś pójdzie na nie to się załamie. RZUCIŁAM PALENIE! Od 6 lat próbowałam a wystarczyły tylko dwie kreseczki żebym więcej nie wzieła papierosa do ust. BARDZO WAM DZIĘKUJĘ!!!!! Jesteście KOCHANE!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

joasiawiki pisze:
Witajcie Aniołki!!! Posłuchałam Was teoretycznie w 60 % nie poszłam na beta tylko zrobiłam kolejny ten sam trzeci test i WYSZŁO!!!! :lol: :lol: :lol: Dwie kreseczki, ta druga coprawda bardzo słaba ale JEST!!!! A tak na marginesie mam jednego jajnika prawego, 3.01 miałam operacje więc niech nigdy nikt nie mówi że ciężko jest zajśc w ciąże z jednym jajnikiem. W poniedziałek ide do gin tylko nie wiem czy cieszyc się już tak na 100%. Jeśli coś pójdzie na nie to się załamie. RZUCIŁAM PALENIE! Od 6 lat próbowałam a wystarczyły tylko dwie kreseczki żebym więcej nie wzieła papierosa do ust. BARDZO WAM DZIĘKUJĘ!!!!! Jesteście KOCHANE!!!!

Serdecznie Ci gratuluję II kreseczek. Co do palenia, to ja zawsze paliłam całą paczkę dziennie, teraz jak mi się wydaje, że mogę być w ciąży to palę tylko 4 papierosy. A jak 1 marca zrobię teścik i wyjdą mi również II kreski to w ogóle to rzucam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

przepraszam Cie najmocniej,ale siorka wyjechala na weeka z moim kompem,a ja nie pamietamn juz nawet jakie tu dalam haslo :P obiecuje,ze bede sie odzywac czesciej,buziaczki dla Ciebie i Twojej fasolinki..choc wiesz ostatnio myslalam o mojej obecnosci tu,zebym nic nie wywolala hihi .pozdrowki:*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

E tam... nie wywołasz jeżeli będziesz uważać :wink: POZDRAWIAM :!: :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:lol: nawet nie wiesz jak bardzo teraz uwazam :lol: aham,dziekuje za zaparoszenie na forum,chetnie bede odwiedziac..buziaki...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

spox

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

halo,bylam wczoraj u gina i oficjalnie potwierdzil,ze moj wypukly brzuszek to problemy zoladkowe,mam isc na gastroskopie wrrr,nie przepisal mi przez to pigulek,no ale brawo za profesjonalne podejscie,inni nie badaja i wypisuja od zaraz co popadnie.a przy okazji dowiedzialam sie czegos niemilego,ze jak bede chciala zajsc w ciaze moge to zrobic tylko z prawego jajnika bo z lewego grozi mi ciaza pozamaciczna;/ echh.a jak postepuje Twoja ciaza?pozdrawiam :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U mnie ciąża postępuje ok... Wymiotuję dalej jak widzę, jestem zmierzła i okropna dla rodziny, czasami płaczę jak dziecko a czasem śmieję się jak jakaś nie normalna hihihi
A tak wygląda mój brzuszek (kiedyś był płaściutki jak deseczka...)
Obrazek

POZDRAWIAM...

Współczuję gastroskopii (czy jakoś tak) podobno okropna sprawa....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny!
Z moimi sutkami tez sie cos dzieje! :( Wystarczy musciecie delikatne, a one juz sterczą, dookola brodawek mam jakies malutkie bulweczki, takie kuleczki odstające, a na samych sutkach duzo takich bialych kropeczek.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]