Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 7:42 pm

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Niemowlęta

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

kaspaw pisze:
Nikt nie uzywa waty i wody przegotowanej? Ja mam jednak do tego najwieksze zaufanie
ja używalam nie watę a gazę i wode 15 lat temu jak nie było chusteczek nawilżających, a teraz błogosławie czasy za tyle udogodnień dla nas i maluszków, szczególnie doceniam je, gdziekolwiek jestem poza domem :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mojej córci pupa się nigdy nie odparzała i ogólnie nie ma problemów ze skórą
najlepiej lubię bambino, pampers, dada, hipp

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Używamy z zasadzie tylko baby fresh od samego początku. Mokre - łatwo zebrać wszystkie zabrudzenia. Pozostawiają ochronną warstwę. Kupujemy w paczkach 4-6, więc nawet nie miałam za bardzo okazji wypróbować innych. Pampers sensitive - chyba zapach mi nie pasował. Ostatnio kupiliśmy czeskie chusteczki Linteo - tanie aczkolwiek zapach taki tandetny i są suche (poza tym niuniowi odparzyła się trochę pupa, ale to może przez pieluchy bella happy, których już nie kupię).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja używam Bambino, husteczki Happy mi śmierdziały :wink: za to pieluchy Happy bardzo nam służą

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U nas tyle tego idzie, że zdążyliśmy już sprawdzić Huggies- strasznie sztywne i niemiłe, Rossmana- za suche, ciężko było wszystko ładnie zebrać, zwykłe Dada - za mokre (i jak tu takiej kobicie dogodzić :D ) jak już ktoś pisał, tak mokre, że po 3-4 się wyciągały z paczki. Dzisiaj przypadkiem kupiłam Dada Sensitive i dla mnie rewelacja- idealnie nawilżone, mięciutkie, o delikatnym zapachu i wychodzą po jednej :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dla mie najlepsze sabobini ..slicznie pachna ,dobrze nawilzone i fajne zamkniecie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja bedac na wczasach przypadkiem odkryłam chusteczki My Baby's robione przez Tesco. Produkowane w Niemczech. W życiu bym nie pomyslała, ze będą takie świetne. Kupuje zielone z aloesem i rumiankiem, ale sa tez nieperfumowane w niebieskim opakowaniu.
Zalety:
-Grube, miekkie i tłoczone we wzorki(takie jak pampersa, Nivea czy Happy) i wielkością są takie jak droższe chuteczki.
- nie podrazniają, co wiecej łagodzą skórę
- nie pozostawiają lepkości, osadu i takich tam.
- delikatnie i przyjemnie perfumowane
- dobrze sie wyciagają
- maja zamykanie wielokrotnego uzytku(takie jak bobini ma, chociaz te baaardzo odparzyły mi dziecko i zostawiaja białe, pieniste slady, bleee) więc świetne gdy nie mamy pudełka na chusteczki
- kosztują 4,95!
Szkoda ze wczesniej o nich nie wiedziałam.

W domu jeszcze uzywam czeskich Linteo, wczesniej pisałam o nich. Dzis w Carrefourze(bo tylko tam je widziałam) były za 2,90 i nie była to promocja, hmmm. Wczesniej kosztowaly 3,87. Jstem z nich tez zadowolona, chociaz pachna mocniej, co niektorych moze draznic i sa troszke mniejsze 150x200mm. Ale rwnie miekkie i nie podrazniaja. Dla mnie sa tez dobrze nawilzone, ale nie mokre.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja popelnilam ten sam blad przy obu corkach... od samego pocztku stosowalam chusteczki (nie wiem czy firma ma znaczenie - Pampers sensitive)... pozniej dupka czerwona i krostki... i leczeni woda i wacikiem... zaluje, ze po prostu od poczatku nie stosowalam wody zwyklej i stopniowo nie wprowadzalama chusteczek... a jak Iza miala 8 mies. polecielismy do PL i jak zobaczylam ile chusteczki pampers kosztuja(9zl.:shock: ja daje tu ok. funta :roll: ) to kupilam "dzidzius" i dupka sie strasznie odparzyla... jakies chyba te dupki delikatne czy "cuś" :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zalezy co kto lubi. Nasze ulubione sa Nivea sensitive, ale to dlatego, ze maja cudowny zapach (kojarzy nam sie jak Teo byl noworodkiem mmmm:) maja odpowiednia wilgotnosc i sa lekko wytlaczane co ulatwia zbieranie kupy. dobre sa tez biedronkowe, ale rumiankowe, bo po lawendowych krem do pupy sie tragicznie mazia.

kochana kup takie jakie ci pierwsze wpadna w rece lub najpewniejszej firmy, nie oznacza to przeciez, ze zawsze takich bedziesz uzywac. znajac zycie pewnie przetestujesz wiele z nich i wiele razy bedziesz zadowolona badz zawiedziona. :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka

dzidzius i dada mnie denerwuja ze sei wyciagaj apo kilka na raz albo wcale, ale za to cena przystepna, pampers daje rade, kiedys nivea miałam, fajne, ale nie na pierwsze dni dla noworodka-sa za suche zeby wytrzec smułkę :)

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja od poczatku i do teraz uzywam dzidziusiow niebieskich:P)
fakt wkurzajace jest to ze pare na raz wychodzi ale to nie problem bo jak wycierasz pupcie to tez jedna chusteczka przy kupce rzadko starcza;)no albo mozna ja spowrotem wlozyc do op

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja uzywam Dady, sa ok:) mysle ze to nie problem gdy o jedna za duzo sie wyciagnie...
pampersa--tez ok ale drogie...po co wyrzucac tyle kasy w bloto...
bambino--sa ok:)
happy--tandeta
tesco fioletowe--ok ale podraznily po codziennym stosowaniu...

Offline Wyświetl profil  

w zasadzie od pierwszych dni życia- poleciła mi je koleżanka- mama ekstremalnie alergicznego dziecka- mówiła, że tylko te nie podrażniają jej córki...

u nas sprawdzają się w 100%- faktem jest, że lubią wychodzić stadem z paczki- ale jak się używa tych plastikowych pojemników ( niestety innych firm hehe) to problem jakby mniejszy się robi:-)

pampers- uczulenie po 2 razach
hipp- super były- ale wg mnie okropnie drogie- dzidziusie niewiele ustępują jakością a cena znacznie niższa..

ostatnio u nas jest promocja- 2+1 gdzie za 3 pełnowymiarowe ( 72 wersja zwykła lub 63 sensitive) paczki płacimy 11,95

w makro zwykle sa megapaki- 6+3 lub 8+4 gdzie za paczke ok wychodzi 3,80 pln

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Używamy dada sensitive dość duże,łatwo ściera się pupę nie trzeba trzeć mocno żeby wyczyścić..i tanie

Wypróbowaliśmy:
huggies pure-za twarde podrażniły pupę
nivea soft&care - trochę suche ale mogą być
pampers sensitive-super chusteczki
pampers fresh-za suche

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dla mnie najlepsze są chusteczki pampers clean&play i bambino, a najgorsze bella Happy, bo są suche i śmierdzą.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ostatnio kupilam chusteczki huggies takie zielone, porazka poprostu, twarde jak papier nasaczony woda, obklejaja cala pupe i do tego mala miala cala pupcie podrazniona

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

my tylko pampers wszystkie rodzaje , te niebieskie najlepsze moim zdaniem,zielone ujdzie, natomiast pomarańczowe takie sobie :)

kiedyś jeszcze były lawendowe i te odpowiadały mi najlepiej, ale rzadko je teraz można spotkać :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My od samego poczatku używamy Pampersa...chusteczek.......

nie kombinuje z chusteczkami pomimo tego ze moj synek nie ma delikatnej skóry i nie jest na nic uczulony ale te mamy zaufane od samego poczatku...wiec smiało moge polecic Papers Baby Fresh i Senstive

Sa jeszcze pampers sleep and play ale sa małe i troszke za suche....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

po przetestowaniu wiekszosci chusteczek najbardziej odpowiadaja nam (cenowo i jakosciowo) rossmanowskie baby dream sensitive (biale opakowanie), aktualnie 4pak kosztuje 16zl i na dodatek jest po 80szt w opakowaniu

fajne sa tez pampersy baby fresh, nivea soft, dzidzius sensitive
dada, pampersy sleep&play i bella uczulaly
hipp jak dla mnie za malo nawilzone
huggies porazka! strasznie sztywne

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam ja kupuje dla mlodej chusteczki "z palcem" z Auchana.
jak dla nas sa rewelacyjne, fajnie nawilzone, ladnie pachna i nie sa drogie. teraz jest promocja to kupilam 2 pak za 6 zl.

czasem kupuje dzidziusie lub bambino jak nie ma tych z palcem.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Niemowlęta

Strefa czasowa UTC [letni]