Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 11:59 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457 ... 459  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Margola odrazu bede meldowała :D
Ja brałam nospe jak już naprawde musiałam (tez czytałam o konsekwencjach) z tym ze po ostatniej wizycue w szpitalu (tych skurczach) już nie biore nospy dostałam obowiązkowo 2 x dziennie cordafen.

Kaja wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu. Co zaplanowaliście na wieczór?
LOj ale ten czas lepci my we wrześniu tez będziemy obchodzić 3 rocznice ślubu.
Hmm ciekawe jeszcze 2 w 1 a moze już w trójkę :lol:

Kathio witaj! Jak samopoczucie dziś?

www.nikolaszymanska.pamietajmy.com.pl
córeczko czuwaj nad nami

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monia szczerze to fatalne...dzisiaj mija 10 miesięcy od śmierci mojego synka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kathia :-{:
Tak bardzo chciałabym żeby i na Twoim niebie zaświeciło słońce i wierze że niedługo tak bedzie.
Wiem tez że zadne słowa nie ukoją Twojego bólu
Jestem myślami cały czas z Tobą...

córeczko czuwaj nad nami

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki Monia ;)
No i czekamy na wiesci. ja uciekam....

A ta kobietka co miała urodzić 12 dzieci jest psychiczna podobno i to była sciema :/
http://wiadomosci.onet.pl/2027979,12,item.html

Kathia jestesmy z Toba w ten trudny czas... Mysle ze niedługo szczescie sie do ciebie uśmiechnie kochanie... Wszysti w to wierzymy i kazda przyma kciuki, wiec musi to nastąpić ;)

Dla Mikołajka [*]

Ostatnio zmieniony śr sie 19, 2009 11:14 am przez malgora83, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monia trzymam kciuki za pomyślną wizytę,
Kaju - Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Kathia - :-{: ,['] dla Mikołaja

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzięki dziewczyny...
idę się czymś zająć. pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja też uciekam troche musze się pouczyć z p. finansowego, niedlugo egzamin wrrrr. a później przygotuje się na wizytę i zajrzę zaraz po.

Buziaki dla każdej

córeczko czuwaj nad nami

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kathia .. jestem z Tob± ..

dziêki dziewczynki za ¯yczenia ..

Monia trzymam kciuki za wizytê ... czekam na wie¶ci ..
My dzi¶ dopiero ¦wiêtowanie wieczorkiem..m±¿ ma kurs bedzie po 20 ..robiê kolacjê .. szampan.. tak spokojnie .. chcemy pobyæ razem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kaja dziękuje za życzenia i Tobie również wszystkiego najlepszego

Kathia Tobie też dziękuje, :-{: jestem z Tobą myślami,dla Mikołaja [*] wierzę że już niedługo szczęście i do Was zawita

Malgorka no to niezła z niej aparatka,wczoraj była w 16 tyg dziś w 9 miesiącu przy czym tak naprawde nie jest wcale? ludzie dla kasy wiele zrobią :?

ja przeprosiłam się z żelazkiem i jakoś zmogłam te tony ubrań(mój jak wróci to zaś za głowe się chwyci ile ja ciuchów na 4 dni biorę :lol: )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No i my juz po wizycie.
Klaudia waży już 2200 g :D według moejej gin nie dotrwam do terminu, urodzę wcześniej.
7 września mam odstawić cordafen i zobaczymy jak się sytuacja potoczy , prawdopodobnie w rocznice ślubu będziemy we trójkę hehehe zobaczymy.
Hmmm chyba czas najwyższy na zakupy bo prócz kilku ubranek, wózka, fotelika, łóżeczka i skończonego pokoju to nic nie mamy :?
Wczoraj szwagierka mówila zebym torbe wrazie co spakowała a ja do niej ze mogłabym to zrobić gdybym miała co do niej włożyć

córeczko czuwaj nad nami

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monia super wieści :))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monia super :lol: szwagierka ma na 6.10 i mówi ze czuje że nie dotrwa do terminu,jak Ciebie juz tam rwie to wszystko możliwe

ja spakowana nareszcie,mój za godzinke idzie spac ja pewnie koło 22 położe sie na te 2.5 godzinki a potem nadrobie w aucie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monia super wieści :) fajnie wiedzieć ze juz niedługo Klaudoa będzie z Wami, ja też do terminu moge nie dotrwać hehe ;) Tylko zeby to było po 36 tc to wtedy spoko ;)
Narazie czuje przerazenie, wielkimi krokami zbliza sie 30 tydzien u mnie, no i ja oczywiscie juz mam sraczkę, ale mysle ze bedzie wszystko OK.

Byłam w meblowym i maja tam wyprzedaż potargową. Kupiłam dwie komody za 220 zł!!!! Takie jak chciałam. Strasznie sie ucieszyłam ze jakos poszło po mojej mysli. Po malutku pokoik Michasi bedzie gotowy. Jeszcze wykładzinka, dzisiaj ogladałam jutro po nią jedziemy. Była fajna z Kubusiem puchatkiem, ale kurcze droga i do tego w kolorze pomarańczowym... Jakby był w niebieskim to bym chyba kupiła... No trudno.

Odebrałam tez wypis ze szpitala i wymaz wyszedł nie taki jak trzeba, pani polozna mnie uspokoiła i powiedziała, ze w ciazy czesto sie to zdarza i dostałam jakies globulki. Mam nadzieje, ze ma racje, bo ja nigdynie miałam problemow z bakteriami w pochwie, zawsze było czysto...

Aneczka
napisała do mnie SMS, dzisiaj płynie w rejs do niemiec ale ma fajnie, kazała Was wszystkie ucałowac i przekazac ze bardzo tęskni za Nami wszystkimi...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kathio dla Mikołaja [*]

Justyś kochana, dużo zdrowia, spełnienia marzeń, zdrowego, ślicznego bobaska, :smo: :hbd: :bal: :flo: :flo:

Monia super wieści, jejku jeszcze troszeczkę. Z torbą spokojnie, wszędzie tak mówą by torbę spakować, najważniejsze dokumenty
:!: no i przygotuj sobie to co do porodu potrzebna, a potem to możesz rodzinę prosić o dowiezienie. Tak mi powiedziała ostatnio koleżanka.

Jakie są złe skutki brania no-spy?? W pierwszej ciąży kazano mi łykać no- spę 3 razy dziennie.
A na seprajsa jednak mogę się nie załapać, bo jednak trochę odpuściłam pilnowanie dity, wczoraj się ważyłam i załamka :roll: może i lepiej bo D. dostał na początku września urlop i pewnie gdzieś pojedziemy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj Maryś ;)

Skutki brania nospy w ciązy... u dzieci
:arrow: zaburzenia napiecia miesniowego
:arrow: czesty brak odruchu ssania u dzieci
:arrow: slinotok
:arrow: późniejsze problemy z wymową
:arrow: meczący poród, podobno macica staje sie leniwa najprościej mówiąc

To chyba takie najważniejsze co zapamietam z art znalezioneo w necie. W innych krajach podawanie nospy ciezarnym jest zabronione podobno. Sa inne leki przeznaczone dla ciezarówek, które na macice działają jak nospa, ale nie są tak szkodliwe dla maluszka. Tak wyczytałam, ale nazw leków nie podali :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam :)
oj ostatnio nie chce mi sie laptopa wlaczac, dzisiaj poszlam sobie z niuna na spacerek bez wozka wiec blisko :)
ostatnio chodzilam zla przeszlo i znow jestem :/

Monia super wiesci :) juz niedlugo bedzie tulia swoja coreczke :)
Malgora co do no-spy moja bratowa brala, moj chrzesniak ma 3,5 roku i bardzo malutko mowi ale czy to od tego nie wiem

w kazdym badz razie mysle ze nie powinno sie nastawiac ze bedzie zle :)
moja Aurelka jest najlepszym przykladem, jak sie urodzila dostala 4 pkt (niedotlenienie przez pepowine zacisnieta na szyi) robilam jej mnostwo badan ciagle kontrole u neonatologa i neurologa, ale mala na szczescie rozwija sie super :) a przeciez jest duzo dzieci ktore dostaly 10 pkt a maja problemy, nie ma reguly

dla Mikolajka [*]

Justynko wszystiego najlepszego i przede wszystkim spelnienia marzen :)

Kaja wszystkiego dobrego z okazzji rocznicy slubu :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewela to nie tak, ze wszystkie dzieci po nospie dotykaja takie rzeczy, ale czesto tak sie dzieje i ja buntuje przeciw temu, ze nie mam skurczy a kaza ją brac jak witamine C, po co ryzykować jeśli nie ma powodu, Gdyny skurcze były brałabym a potem takie dziecko nawet jak by miało takie dolegliwosci to jest to wyleczalne tak naprawde. Bo te problemy z napieciem miesniowym o których tak trabia, sa rechabilitowne i wszystko potem jest OK.
Co do Twojej bratowej, to ze mały mówi niewiele, to nie musi być od tego, chodzi o to ze nospa wpływa na miesnie twarzy także i póżniej jest potrzebna pomoc logopedy bo dzieci mają problemy z poprawną wymową.
Mój chrzesniak urodził sie tylko z 1 pkt, a bardzo ładnie sie rozwijał potem a dzisiaj ma juz 8 lat i fajny z niego kawaler, nie choruje itd, wiec zgadzam sie z Tobą ze nie ma regóły, bo blizniaki mojej cioci dostały po 10 pkt i sa ze tak powiem przesrane, ciagle coś, alergie, łapia byle co zaraz w szkole to wiecej ich nie ma jak są i tak w kółko...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mąż śpi a ja oczy jak 5 zł oczywiście :evil:

zaraz na tvn 7 poleci Miasto aniołów,uwielbiam ten film no nic biorę zapas chusteczek i ide patrzeć

lapka jeszcze nie wyłączam ale nie wiem czy zajrze bo jak by mi sie usneło to mogę nie zdążyć

więc trzymajcie sie cieplutko,zabieram "kochanka" jak to mój mąż mówi ze sobą wiec bede zaglądać( o ile szwagier nie wydębi go ode mnie na dobre,bo to głównie dla niego biorę)

dobranoc kobietki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam

Kajus wszystkiego najlepszego z okazji III rocznicy...przede wszystkim spełnienia najwazniejszego Waszego marzenia !!!!! Buziaki...

Monia cieszę się z Mlautka juz taka duza...az nie mogę uwierzyc ze za chwilkę bedziesz ją tulic....

Justys spokojnej podrózy :!: i udanego wypoczynku!!!

Kathia Tulę mocno :-{: Dla Mikiego [']

Przepraszam, nie mam weny...jakas niemoc mnie dopadła...albo praca albo spadek formy psychicznej....podczytuję, zaglądam....

Wszystkie pozdrawiam i buziaki przesyłam !!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Malgorka ja wiem ze nie wszystkie bo inaczej by nie dawali tego ciezarnym zapewne, a jesli u ciebie wszystko w porzadku to faktycznie po co brac. jak bylam w ciazy z Aurelka to na koniec lekarz powiedzial ze witamin wymyslnych typu DHA nie musze brac "bo przeciez dobrze sie chyba pani odzywia prawda" wiec nie bralam :)

a tak w ogole to musze sie wam w koncu pochwalic moja corcia moge tutaj :?:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457 ... 459  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]