Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 11:55 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454 ... 459  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Zazula pisze:
Aneczka jest chyba w drodze do Czarnej Madonny...?wydawało mi się, że pisała o poniedziałku i wymarszu w ten właśnie dzień....

Ewel@ masz rację, Aniołkowe dziewczyny są tak kochane i tak wszystko rozumieją, że po prostu słów brakuje. Bardzo mi pomogły, gdy dołączyłam do nich w marcu. Przeglądałam kilka wątków, ale ten spodobał mi się najbardziej- wydzielał jakieś wyjątkowo pozytywne fluidy :)

Aha, i wszystkiego naj naj dla Twojej księżniczki- widzę, że dzisiaj roczek :flo:

dziekuje w imieniu corci :)
tylko ona urodzinki miala w niedziele cos mi sie suwaczek popierdzielil :? musze naprawic

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:heh: no pięknie, już drugi raz dzisiaj składam życzenia urodzinowe nie w ten dzień, co powinnam :heh: suwaczek suwaczkiem, fakt jest niezaprzeczalny, że złożyłam znowu nie tak :heh:

Napisałam do Aneczki - wyobraźcie sobie, że jest w Międzyzdrojach :kla: a na pielgrzymkę idzie za tydzień.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a to torba(jak mawia moja babcia gdy jakieś dziecko coś zbroi :lol: ) nie moge że pojechała bez słowa ale lanie będzie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No dzi¶ lepiej .. te¿ .. ale mam tysi±ce my¶li ró¿nych .. min. podjeli¶my z mê¿em wczoraj decyzjê ¿e siê staramy tylko do koñca pa¼dziernika .. je¶li CLO nie pomo¿e to biorê tabletki na 3-6 miechów .. chcê odpocz±æ wtedy i mo¿e potem nabiorê znów si³ .. jednak wola³abym aby siê uda³o..

Aneczka w Miêdzyzdrojach - wow !!

Zazu hahaha znów ¿yczenia hahahaha

Popinka niech siê loviusia z mê¿em .. zas³u¿yli sobie 8) 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kaja ja też najchętniej bym odpoczęła od staranek, no ale nie bardzo mam możliwość manewru- goni mnie czas :( jako seniorka tego wątku muszę się spieszyć, a prawdę mówiąc najchętniej prysnęłabym na rok na bezludną wyspę, zażerała się kokosami i myślała tylko o wystawianiu body na słońce. Ale tak się nie da, niestety- trzeba walczyć, mimo że sił cokolwiek braknie.

Koniec stękania. Co na obiad dzisiaj macie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no ale mi tez chodzi Zazulka o to ¿e je¶li Clo nie pomo¿e to bêdzie trzeba pewnie sprawdziæ jajowody czy zrobiæ jaki¶ zabieg , a na to mój oragnizm potrzebuje czasu i mojej si³y .. poniewa¿ ingerencja metalu by³a tam 2 razy w 2008 to ju¿ na razie starczy ..
Ale dobrze wiem ze trzeba walczyæ .. walczê ju¿ d³uuuuga¶no ..
jednak wiek mnie nie goni , to prawda :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć dziewczyny,
Wszystkiego najlepszego Justynka!!!
Widzę, ze mam taki sam problem jak Zazu...czas goni...a chetnie bym rowniez przeczekala minimum rok...
Malgorka wracaj juz do nas,
Aneczka i Popi - udanego wypoczynku i pięknej pogody zyczę,
ale się zrobilo zimno w P-niu, brrr
milusiego dnia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No i jestem :)
Cala i zdrowa 2 w 1 hehe ;)
Widze ze Gochacicha zameldowała ze u mnie wsio oki ;) I dzieki Małgoniu, zrobiłas mi naprawde mega niespodziankę :****
Napisze tak:
W sobite obudzilam sie rano i zobaczylam ze pocil mam mokrą. Wpadłam w mega panike bo nie potrafilam okreslic jaki zapach ma ta posciel, czy to zwykle siuski czy moze wody. Na wszelki wypadek pojechalam do szpitala, tam na izbie mnie nastraszyli, ze zabiora mnie do Olsztyna, bo tutaj takich malych dzieci nie ratują. Ja juz ostrana po pachy ze strachu i mowie, ze nie wiem czy to napewno wody.
Wyslali mnie na probe wod, okazalo sie na szyjce i w pochwie nie ma sladu wod, ale lekarz polecil, zebym zostala na obserwacji... Oczywiscie dla mojego dziecka wszystko.
Zrobili mi USG na ktorym wyszlo wszystko OK. Michaska to juz spory klocuszek i mala rozrabiara. Nie hciala dawac sobie tetna mierzyc. Jak wiedzialam juz potem jak brzmi szum pepowinowy to juz sie nie denerwowalam, ale na pocztaku jak nie mogla znalesc tetna to przezywalam bardzo... Mała dawała sie chwile posłuchac po czym uparcie kopała w te membrane czy to to tam jest hehe. Moja mała kruszynka wredna w swojego ojca hehe ;)
Dzisiaj bylam badana i lekarzstwierdzu ł ze teraz juz tylko jak najwiecej lezec, mam nisko macicę, co moze spowodowac przedwczesmy poród, ale narazie mam sie nie martwic bo szyjka jest długa i zamknieta na czrtery spusty. Mała lezy mi na pecherzu i dlatego mam takie przeboje z siusianiem. Sikam czesto no i jak mała czasami mi kopnie w pecherz to potrafie nawet popuścić :oops: ale to normalne przy nisko usutuowanej macicy.
Jestem teraz wypoczeta i spokojna ze moje dzieko zostało bardzo dokładnie wymierzone... Wiem ze w szpitalu mają bardzo dobry sprzęt. Wiec juz troszke sie uspokoiłam.

Bardzo eam dzekuje za troskę.
kaju kochana przepraszam ze ci nie odpisałam, ale konto wyczysciłam sobie doszczetnie wczoraj i juz nie ładowałam. Dziekuje za SMS i jeszcze raz przepraszam.

Justyś
ciesze sie ze wyniki są OK :) Maluszek napewno zdrowo rośnie ;) Trzymam kciuki podwójnie ;)
Ewel@ witam cie serdecznie, przykro mi ze musialaś tutaj dołączyć, ale mam nadzieje, ze wkrotce urodzisz rodzeńswto swojej córeńce... Tutaj łatwiej, w duzej mierze moją MIchaśke zawdzieczam właśnie tym kochanym kobietkom, to chyba one mnie tak zmotywowały do działania ;) Wiec wierze, ze i niedługo ty dostaniesz prezent w postaci II :)

Resztę całuję gorąco. Postaram sie nadrobić Was troszkę, ale najpierw ide do łazienki bo marzy mi sie długa ciepła kąpiel ;)

Obrazek
Wszystkiego Naj Naj Justynko kochana :)

Ostatnio zmieniony wt sie 18, 2009 12:42 pm przez malgora83, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ano właśnie :( wszystkie jedziemy na tym samym wózku, tzn. te z nas, które jeszcze nie są zafasolkowane :(

Dziewczyny trzymajcie dzisiaj za mnie kciukasy pliz, o 17 mam gina- ciekawa jestem, jak tam owulka, bo prawdę mówiąc jeszcze nic nie czuję. No i chcę zapytać o insemkę, nie wspominam swojej pierwszej i jak dotąd jedynej insemki zbyt dobrze, no ale muszę się otrząsnąć z marazmu i jakoś zmotywować do produkcji, a to może mi w tym pomóc ;)

Dopisane: oooooooooooo, proszę, znalazła się nasza zguba!!!!!!!!!!! Dobrze, że jestes Małgoś, zaczynałam się denerwować o Ciebie pomimo uspokajających wieści od Gosi (gochacicha). No ale ja już tak mam, zawsze martwię się na zapas. Tym popuszczaniem się nie przejmuj, to normalne.

Ostatnio zmieniony wt sie 18, 2009 12:45 pm przez Zazula, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Malgorka wróciła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!radość!radość!radość!
witaj Kochana!!!!!!!caluski dla Ciebie i Michalinki!
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Malgorka super że już w domciu

Zazula trzymam kciuki

dziewczyny co z Wami :?: piszę chyba po raz trzeci urodziny mam jutro ale dziękuje za życzenia

Ostatnio zmieniony wt sie 18, 2009 12:48 pm przez justyna_25, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ajdam, ja chyba wolę taką pogodę niż wczorajszy potworny upał :aa:

Hihi, no i nie jestem sama, Małgorka tez złożyła Justi życzenia z wyprzedzeniem :heh:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witaj Malgorcia, dobrze, że z wodami i małą wszystko dobrze...jak słysze słowo wody od od razu mam ciarki i włosy stoją mi dęba...witaj w domu!!

Zazu trzymam mocno kciuki...

Kaju a dlaczego masz mieć sprawdzane jajowody?? przecież nie ma problemu z drożnością.

ehh dziewczyny ja tez bym bardzo chciała zajść....a czuje, że z tego cyklu nici :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

do Justyny - nie wiem jak dziewczyny, ale ja przyznaję się bez bicia, zle przeczytalam Twoj wczesniejszy post, myslalam ze dzis wieczorem wyjezdzasz do Moni, stad zlozylam zyczenia z wyprzedzeniem, w takim badz razie ponowie jutro:) cieszę się ogromnie, ze wyniki testu podwójnego sa w porzadku!!!!!!
Do Zazu- bede trzymac kciuki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kathia nie przejmuj się, ja wyznaję jedną zasadę- dopóki @ nie przyjdzie, trzeba mieć nadzieję...no i moja druga zasada brzmi: jak nie w tym cyklu, to w następnym. Oczywiście wiadomo, że chciałabym od razu, natychmiast, tu i teraz...ale w moim przypadku trwa to dłuuuuuuuugo, niestety. Żeby tak mieć szklaną kulę i wiedzieć, że np. zafasolkujemy w październiku. Człowiek byłby spokojny i wyluzowany, a tak co miesiąc stresujemy się jak nie wiem co.

Na miejscu Justi cieszyłabym się, że ma składane życzenia podwójnie ;) dostała już dzisiaj, dostanie jutro i za parę dni po powrocie Aneczki dostanie spóźnione :)

Nie chce mi się pracować, a tu jeszcze dwie godziny :shock:

Monia, tak z ciekawości- w którym szpitalu rodzisz? czy blisko Ciebie jest dobry szpital, czy musisz jechać gdzieś dalej?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Malgorka nic nie szkodzi tak my¶la³am ¿e nie piszesz bo nie mo¿esz, naj wa¿niejsze ze ju¿ ok 8) i ze jeste¶ .

Zazu trzymam kciuki ..
a opowiedz mi co¶ wiêcej o inseminacji ???????

Kathio bo ja ju¿ nie wiem czy siê nie zablokowa³y , mo¿e po tym drugim zabiegu ,.skoro mam owulacjê , tak wysz³o ostatnio to co jest ???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zazu no przeciez podziękowałam :foch:

kto za mnie poprasuje :?:

współczuje Wam tego czekania :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zazu najgorsze jest to, że ja nie mam cierpliwości...no ale co mogę zrobić?? głową muru nie przebiję.

Kaju hmmm skoro dochodzi do zapłodnienia to moim zdaniem jajowody są ok...może masz za mało progesteronu w drugiej fazie cyklu i organizm nie potrafi utrzymać ciąży? może warto w tym kierunku pobadać? masz dobrego gina? szuka przyczyny poronień??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kajuś insemka polega na podaniu nasienia bezpośrednio do macicy, z pominięciem np. bariery śluzu szyjkowego (wrogi śluz u niektórych kobiet zabija plemniki). Nasienie jest "odwirowane", wybierane są najsilniejsze plemniki. Zabieg trwa 5 minut, jest bezbolesny- aczkolwiek mnie troszkę bolała uszczypnięta szyjka, którą gin musiał rozciągnąć celem wprowadzenia pipety z nasieniem. Po zabiegu zaleca się leżenie przez min. godzinę, a wieczorkiem powtórkę przytulanek na "naturalsie", z małżem :) Kluczem do sukcesu jest trafienie z zabiegiem w dzień pękania pęcherzyka, wtedy są największe szanse na zapłodnienie.

Justi ja nie poprasuję, z całym szacunkiem dla ciężarnej, która powinna się oszczędzać, bo tak jak Ty NIE CIERPIĘ prasować :aa: ale chętnie przyjadę i pomyję Ci gary- zmywać uwielbiam :yea:

Kathia wiesz, ja bredzę o tych swoich zasadach, a i tak d...blada z tego wychodzi- wystarczy pokazać mi niemowlaka, a pękam na milion kawałków :cry: zgadzam się z Tobą, może u Kai jest problem z progesteronem :hm:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zazu ile to kosztuje ??
No i czy jest to skuteczne 8)

Ginowie bo mam dwóch szukali przyczyny , ale nie znale¼li ..
a ja wcze¶niej szybko zachodzi³am .. a teraz :roll: mog³o siê co¶ zablokowaæ , po kuracji z clo siê oka¿e .. a luteine biorê teraz bêdzie drugi cykl.. ach sama nie wiem .. no nic zobaczymy nie zanudzam :?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454 ... 459  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]