Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:39 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 215 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja nie mieszkam we Wrocku dostatecznie długo, żeby się dobrze orientowac w tym środowisku. Jak się zorientowałam, że jestem zaciążona, to szukałam na szybko dobrego gina na forach (np. na wizażu) :roll:
O Kotkowskiej i Barcikowskim przyznam, że czytałam nienajlepsze opinie, dlatego poszłam do Zabielskiej. Do Barcikowskiego chodzę na USG, bo on i tak samodzielnych decyzji nie podejmuje, tylko wszystko co dotyczy pacjentek Zabielskiej z nią konsultuje :D

Pomóż Hani www.lewko.eu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: aknoli
Awatar użytkownika

ta opinia odnosnie klinik jest podobno nieaktualna, ktos mi tak napisał, ze podobno nie płaci sie za sale, choc połozna mi powiedziała ze pałci,nie wiem, czy to nie Lilly tak napisała....
ja rodze na Chałbinskiego chodze do dr. korzeniowskiego, ktos tez do niego uczeszcza?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

lila kiedy masz termin? pamietam ze marzec, bo ja 2 albo 9ty albo juz!!! :shock: no jakos tak

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

termin na 21 marca... :)
placi sie za porod rodzinny ale nie za sale ogolna a na takowej tez sie odbywaja porody rodzinne...jezeli na takiej nie ma miejsca to dostaje sie pojedyncza i nie trzeba wtedy placic... o to mi chodzilo kiedy pisalam ze sie nie placi za sale...ogolna z 3 boksami i 2 pojedyncze platne...chyba ze nie ma miejsca na tej ogolnej to idziesz na pojedyncza bez oplaty ...fuks poprostu :wink: tak rodzila moje kolezanka i lekarz tez mi tak mowil....ze nie placi sie nic...ale co ktos to opinia i juz sama zaczynam w to watpic... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale na ogólnej wypraszają facetów z porodów rodzinnych, żeby inne rodzące miały intymnie :? Jeśli sobie któraś zażyczy to panowie muszą opuścic salę.
A wiecie może ile się płaci? Chciałabym w pojedynczej sali rodzinny :)

Pomóż Hani www.lewko.eu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: AKNOLI
Awatar użytkownika

NO PAMIETALAM ALE WIDAC TROSZKE, NO TO HCCE TEN FUKS :lol: CZYLI JA PIERWSZA???
DIZEKI ZA INFO
PAAA DOBREJ NOCKI DZIEWCZYNKI

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

połozna powiedziała mi ze 150zł, ale słyszalam ze jedna z nich jest z prysznicem i kosztuje 200 lub 250 (to wiem od znajomej meza, która rodzila jakies 1,5 roku temu)
a druga bez ponoc ten pryznic przynosi ulge
tak sie zastanawiam ze nawet jak nie bede rodzic na rodzinnej to chyba z prysznica moge skorzystac???tylko tego ogólnego ,ale juz mąz nie moze mi pomóc :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki za info :D

Pomóż Hani www.lewko.eu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sascha....to sa boksy a nie parawany...na ogolnej i nikt facetow nie wyprosi...wlasnie to dokladnie omowilam z moim lekarzem..powiedzial ze na kazdej sali odbywaja sie porody rodzinne bez problemow i nawet jest to wpisane w info o szpitalu na stronie rodzic po ludzku...wlasciwie bylo bo teraz ta stronka sie troszke pogmatwala.. w kazdej z sal porod rodzinny na oplata... dokladnie tak bylo napisane ...hmmm..to jak to sie ma do wypraszania? zadna baba mi meza nie wyprosi...oczywiscie zaplace za sale pojedyncza...ale gdyby byla zajeta towtedy pojde rodzic do ogolnej i nie wyobrazam sobie porodu bez meza...w przeciwnym razie nie bede rodzic na klinikach tylko na kamienskiego...tam porody rodzinne odbywaja sie naprawde we wszystkich salach :wink: Chce miec pelen komfort i prowadze ciaze u lekarza z klinik z jednej strony po to zeby rodzic w szpitalu w ktorym on pracuje...i naprawde byc dobrze potraktowana..porody rodzinne to juz standard i napewno nikt mi meza nie wyprosi a jak wyprosi to zrobie zadyme i pojde razem z nim...rodzic na korytarz :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aha, no to mnie uspokoiłaś. :D

Pomóż Hani www.lewko.eu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lila, żałuję tylko, że lekarze i położne wciąż nie mogą się przekonac do innych rzeczy, jak np.poród w wygodnej pozycji (wtedy zupełnie niepotrzebne jest nacinanie) itd. Szukałam szpitala, który stwarza takie warunki, ale niestety do Lędzin czy do Pucka chyba się nie wybiorę :(
A jeżeli chodzi o Kamieńskiego, to faktycznie porodówka jest luksusowa, ale dalsza opieka ma naprawdę złą sławę.

Pomóż Hani www.lewko.eu

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

co z Agą23????halo kochana jestes????
pamietam ze miałysmy tą sama datę porodu........

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sascha....Na razie przeczytalam opinie mam ktore rodzily na Kamienskiego na koncu 2006 roku i teraz w 2007 i ani jedne nie byla negatywna...wrecz same pozytywne opinie i pelne zachwytu slowa... :shock: owszem...noworodki sa kiepskim oddzialem ale akurat dla mnie najwazniejsza jest porodowka bo przewinac czy przystawic do piersi dziecko potrafie sama....wiem ze mamy ktore rodza poraz pierwszy potrzebuja w tym wzgledzie pomocy i dla nich wazny jest tez oddzial noworodkow i polozne tam pracujace... :)
Na razie sie zastanawiam ...i plusem jest to ze Kamienskiego nie wymaga zadnych oplat... :wink: Nic..na razie opcja jest taka ze rodze na klinikach ..jeszcze podpytam dokladnie lekarza...ale jak slysze tyle roznych opinii to juz sama nie wiem co myslec...do tego moj maz tez poczytal i powiedzial ze wg niego powinnismy pojsc na Kamienskiego...10 lat temu rodzilam tam corke i wszystko bylo ok oprocz najwazniejszego poloznej....jakis hitlerowiec sie mna zajmowal wiec przezylam traume :evil: Zobaczymy ..jeszcze troszke czasu zostalo :wink: a co do nacinania to zamierzam sie naciac powtornie...nie chce peknac ..potem sa gorsze komplikacje ...poza tym to nacinanie nie jest takie zle i wcale nie boli :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tam czytałam, że lepiej bez nacinania. Tylko masowac wcześniej trzeba i najlepiej rodzic w pozycji pionowej, bo równocześnie ścianki się naciągają. A pęknięcie nie goi się gorzej od nacięcia.
http://www.rodzicpoludzku.pl/wartowiedziec/index.php
A jeżeli chodzi o Kamieńskiego do wejdź na wizaż. Tam było dużo negatywnych opinii, że nawet w przypadku bliźniąt upierają się przy porodzie naturalnym i dużo dzieci choruje na zapalenie ucha środkowego... Takie tam :?
Ja tam wolę się pomęczyc w takich warunkach jak na Chałubińskiego, ale żeby opieka była super, bo jestem cukrzykiem. Na Chałubińskiego się w tym specjalizują.

Pomóż Hani www.lewko.eu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sascha..oczywiscie ze powinnas byc pod opieka klinicystow...tym bardziej ze chorujesz na cukrzyce... :)
ja sadze ze nie bede miala zadnych komplikacji i problemow...taka mam nadzieje ...corke urodzilam bez problemow...ta ciaza przebiega bez zadnych komplikacji...wiec mysle ze wszystko bedzie ok...nie chce cc ...chce urodzic naturalnie :wink: Na razie jestem w kropce...zobaczymy jak to bedzie..jezeli bym miala bliznieta...badz ciaze z komplikacjami to tez na 100% wolala bym rodzic pod opieka klinicystow.. :) porozmawiam z lekarzem na nastepnej wizycie...chce miec normalny rodzinny porod z poszanowaniem godnosci itp...jezeli taki mi zagwarantuje to urodze na klinikach...a nie ze ja pojde rodzic a tu powiedza ze maz ma wyjsc...bo pani jakas sie nie zgadza...albo ze mam lezec bo sie tak poloznaj podoba...itp....nie wyobrazam sobie czegos takiego i tyle :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lila, ale tak jest wszędzie we Wrocku, że poród ma byc mało kłopotliwy dla lekarza i położnej. Poczytaj sobie pod tym linkiem o najlepszych szpitalach w Polsce:
http://kobieta.gazeta.pl/rodzicpoludzku ... 10516.html
Po przeczytaniu tego byłam przerażona warunkami we Wrocławiu. Duże miasto, lekarze i położne bardziej wykształceni, z trudniejszą praktyką i nie potrafią zrozumiec, ani zaakceptowac, potrzeb kobiety w tak wyjątkowej sytuacji. Wręcz przeciwnie, korzystają na tej wyjątkowej sytuacji. Koszmar jakiś.
Gdzieś, wśród wielu artykułów Akcji "Rodzic po ludzku" były opisane prawa kobiety w tym wyjątkowym momencie i autor zaproponował, żeby na porodówkę wręcz wejśc z oświadczeniem, czego sobie nie życzysz. Takie oświadczenie miałoby byc podstawą do wniesienia oskarżenia w razie czego. Trochę dziwny pomysł, ale może nie taki głupi? Oświadczenie NA PIŚMIE zawsze jest bardziej respektowane, niż słowne.
Ależ się rozpisałam. Strasznie mnie nurtuje ten temat...

Pomimo,że jestem cukrzykiem tak naprawdę moja ciąża przebiega narazie bez komplikacji. Prawdę mówiąc, jakby mnie Maluch od czasu do czasu nie skopał, nie pamiętałabym, że jestem w ciąży :D

Pomóż Hani www.lewko.eu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziewczyny nie jestem z wrocławia ale chce dojezdzac do lekarza prywatnie i potem we wrocławiu rodzic
Kolezanki poleciły mi gina z Dyrekcyjnej jestem zarejestrowana ale jeszcze u niego nie byłam
czy ktoras słyszała? a wogole poza negatywna opinią o dyrekcyjnej na pierwszej stronie to nic o tym szpitalu nie piszecie
Napiszcie cos o dyrekcyjnej co sadzicie?

Ostatnio zmieniony czw sie 02, 2007 8:36 am przez Ada2007, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc Ada, nazwisko Gabrys cos mi mowi ... hmm tylko nie wiem co :(
Co do Dyrekcyjnej to moja sąsiadka tam rodziła we wrzesniu 2005. Jesli chodzi o opiekę była zadowolona, natomiast jesli chodzi o warunki sanitarne to mówiła ze porażka !!! Zresztą kliniki a takim jest tez szpital na dyrekcyjnej niestety nie mają najlepszych warunków jesli chodzi o sale, sanitariaty itp.
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziekuje smerfiku:)
tez słyszałam ze warunki tam komunistyczne ale chyba sie zdecyduje podobno personel fajny

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ada2007 pisze:
dziekuje smerfiku:)
tez słyszałam ze warunki tam komunistyczne ale chyba sie zdecyduje podobno personel fajny

Najważniejsza jest dobra opieka, a warunki no cóz trza przezyć, czego nie robi sie dla dzidzi :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 215 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]