Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 8:52 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1956 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 98  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

ja normalnie dola chytam jak czytam te wasze historie
ile wy przeszlyscie a ile jeszcze przed wami :(

my kobietki twarde jestesmy i damy rade wszystkim i wszystkiemu :)

za chwilke znowu mykam do pracy ale jutro jzu weekend :D[/code]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ewell ty nie myśl o tym co za nami, tylko co przed nami-a co będzie, same dobre wiadomości, innych nie przyjmuję i może jestem naiwna, ale wierzę w dobre zakończenia ;)
Jak to powiada czasami mój mąż-za dużo komedii romantycznych się naoglądałam ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

heh moj mowi to samo heh

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasu chyba lepiej byc taka optymistka niz taka realistka jak ja :lol: za to moj maz to tak jak ty niepoprawny optymista czasem sie zastanawiam po kim on to ma :shock: :lol:

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasu jakby okazało się, że fasolka, to kurde zacznę na poważnie wierzyć we fluidki, im więcej ich się domagam tym lepiej działają :lol: :lol: najgorzej, że miałam tą owulkę przesuniętą, więc nie wiem ile będę się z tym bujać :roll:

ja tam optymistką nie jestem, ale uważam, że całe życie po d*pie nie można dostawać, a kiedyś karta się odwróci

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasu pisze:

emimka przykro mi, że nie wyszło. Inseminacja ponoć omija wrogi śluz.
No i widzisz-zapłodnienie to prawdziwa zagadka-niby wszystko ok, nawet pomagają plemniczkowi dostać się do jajeczka, a jednak nie wychodzi :(

Ja badanie na wrogi śluz robię na początku sierpnia (jak wrócimy z urlopu), u nas w laboratorium pobierają krew i wysyłają do Wrocławia, czeka się do 10 dni a koszt 70 zł (myślałam, że cena zwali mnie z nóg, ale miło się zaskoczyłam)

Trzymam za Ciebie kciuki :)
A co teraz? Kolejna insemka?

nie wiem... dowiem się pewnie w przyszłym tygodniu...

myślę, że ciąża, to wielki cud... i wola Nieba...
może jeszcze nie zasłużyłam...

:)

Kika84 pisze:

ja tam optymistką nie jestem, ale uważam, że całe życie po d*pie nie można dostawać, a kiedyś karta się odwróci

też tak myślę :)
to sie nazywa ;) umiarkowany lub realny optymizm :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

albo: "Nadzieja matką głupich" :wink: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kika84 pisze:
albo: "Nadzieja matką głupich" :wink: :lol:

ej ;) no przecież my tu wszystkie jesteśmy mądrzejsze ;) , niż radio i telewizja :lol: :lol: :lol: więc chyba ;) przybrana matka :P

oj,dobrze, ze macie poczucie humoru i dystans do wszystkiego... fajny ten wątek :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w naszych sytuacjach są dwa wyjścia, albo nabrać dystansu, pokory do życia i samozaparcia, albo odpuścić sobie i założyć, że kiedyś na łożu śmierci będziemy rozpaczać, że nic po nas nie pozostanie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kika84 pisze:
w naszych sytuacjach są dwa wyjścia, albo nabrać dystansu, pokory do życia i samozaparcia, albo odpuścić sobie i założyć, że kiedyś na łożu śmierci będziemy rozpaczać, że nic po nas nie pozostanie

nie no ostatecznie można ;) książkę napisać, to cos tam pozostanie :lol:

ale to prawda, że to doświadczenie wielkiej pokory uczy... jak nic innego chyba...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie wiem czy za np. 50 lat ktokolwiek książki będzie czytał, myślałam bardziej, żeby uwieść jakiegoś rockmana i żeby piosenkę dla mnie napisał :lol: to już coś :D

edit: emimka prowadzisz obserwację cyklu???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kika84 pisze:
nie wiem czy za np. 50 lat ktokolwiek książki będzie czytał, myślałam bardziej, żeby uwieść jakiegoś rockmana i żeby piosenkę dla mnie napisał :lol: to już coś :D

hmmm... to mi nie przyszło do głowy... ciekawy pomysł :lol: :lol: :lol:
ale co na to szanowni małżonkowie ;)

Kika84 pisze:
edit: emimka prowadzisz obserwację cyklu???

oczywiście... w notesiku, bo na te cholerstwa w necie, brak mi cierpliwości...
poza tym, ja nie mam śluzu, a nie umiem badać szyjki, wiec pozostaje tylko temperatura :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

na śluz kup sobie wiesiołek w aptece, od początku cyklu do owulacji, go przyjmuj na serio działa ładnie można zaobserwować, jeśli się wiesz czym różni się lepki od rozciągliwego itd, to jesteś w domu, bo ja tych opisów nie umiem rozpoznać, ja także śluzu nie miałam i musiałam go wygrzebywać, a teraz sam jest i ładnie się go obserwuje

szyjki też nie umiem badać

szkoda, że nie masz w ten sposób, mnie dziewczyny namówiły, wskazały co jak i dlaczego zrobić i jestem zadowolona bo mogę konsultować z innymi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny, ale napisałyście ;)

Ja też prowadzę obserwację cyklu, tylko nie potrafię badać szyjki macicy.
Jeśli chodzi o śluz, to ja od kiedy pamiętam, miałam mokro-dopiero pół roku temu dowiedziałam się, że to przez nadżerkę.
Od kiedy zaczęłam brać clo to i nawet zaobserwowałam większy śluz (mój M też :oops: )
Już nie biorę clo i zastanawiam się jak to będzie w tym cyklu.

Ale zawsze to było tak, że po miesiączce około 8dc już pojawiał się śluz i był gęsty (czasami z grudkami blee) i żółty, a na 1 dzień przed owu robił się rzadki i duuużo go było i tak miewam chyba do tygodnia po owulacji. Dopiero od dziś mam jakąś skąpą, żółtą wydzielinę (taka blee-nie będę wam opisywać, bo i tak jestem czerwona jak cegła;))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kika84 pisze:
na śluz kup sobie wiesiołek w aptece, od początku cyklu do owulacji, go przyjmuj na serio działa ładnie można zaobserwować, jeśli się wiesz czym różni się lepki od rozciągliwego itd, to jesteś w domu, bo ja tych opisów nie umiem rozpoznać, ja także śluzu nie miałam i musiałam go wygrzebywać, a teraz sam jest i ładnie się go obserwuje

szyjki też nie umiem badać

szkoda, że nie masz w ten sposób, mnie dziewczyny namówiły, wskazały co jak i dlaczego zrobić i jestem zadowolona bo mogę konsultować z innymi

magiczny wiesiołek już do mnie leci ;) od Oli, której przy okazji ponownie dziękuje :)

a co do konsultacji, to u mnie jest prawie książkowo, a owulka potwierdzona na monitoringu w klinice :) , więc nie ma kłopotu :)

ale jest wiele innych rzeczy, których ciągle nie wiem, więc przekopuje zasoby, a przy okazji dobrze mi z Wami :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasu a gdzie prowadzisz wykresik??

ja też chciałabym doczekać się możliwości wysłania na szczęście innej dziewczynie mojego wiesiołka, trzymam kciuki za to, na razie jeden cykl jechałam, zaczęłam skurcze odczuwać, a nic nie wskazywało na to, że mam owulkę, mimo to nie chciałam ryzykować

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja ściągnęłam sobie taką kartę cyklu, nazywa się 'Karta 3.3' chyba na dobreprogramy :) (dzięki)

Bo wcześniej miałam na 28dni, ale wkurzały mnie opłaty, a tak to mam u siebie w komputerze-zawsze pod ręką, bez żadnego logowania i opłat ;)

Ostatnio zmieniony czw lip 09, 2009 8:26 pm przez kasu, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kika84 pisze:

ja też chciałabym doczekać się możliwości wysłania na szczęście innej dziewczynie mojego wiesiołka, trzymam kciuki za to, na razie jeden cykl jechałam, zaczęłam skurcze odczuwać, a nic nie wskazywało na to, że mam owulkę, mimo to nie chciałam ryzykować

8) moze wyslesz... 8) już niedługo 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wykasuj linka, bo dostanie Ci się kartka

a spróbuj w tym co ja mam, jest darmowy, dziewczyny właśnie mi tutaj polecały, ponoć jest bardziej przejrzysty i szczegółowy niż ten na 28

tłumaczenie mogę Tobie podesłać poszczególnych wyrazów, bo sama od jednej dziewczyny dostałam, ufam, że jest dobry :D

emimka
mam nadzieję, właśnie sobie pomyślałam, że jak ja to zrobię, bo mój wiesiołek jest w grubej tubie a nie w postaci normalnego np rutinoskorbinu :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kika a Ty gdzie masz? chętnie spróbuję ;)

a na twój wiesiołek na pewno będzie masa chętnych-sama bym się pisała ;)

Wiecie co, piersi zaczynają mnie boleć :( Do @ jeszcze 6 dni...Chyba się zbliża :( A myslałam, że coś się zmieni

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1956 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 98  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]