Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 7:17 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1956 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 98  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

kasu pisze:

Jesli chodzi o Kliniki, to wiem, co czujesz, bo sama ryczałam cąły dzień, jak moja gin mi to zaproponowała

a ja sama poprosiłam o skierowanie mojego lekarza...
czułam, że im trochę wstyd odpuścić, ambicja nie pozwala, a nic nie mogą dla mnie zrobić...
a w klinice, rewelka... niezłe tempo, tylko konkretne badania i czas nie przecieka przez palce :)
ja sie leczę w państwowym szpitalu i bardzo to sobie chwalę i złego słowa nie dam powiedzieć na moich lekarzy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wy dziewczyny macie przezycia :shock:
kasu moja ginka jak wypisyala skierowanie do tkiej kliniki tez nie bylo mi wesolo:(ale mowila na pocieszenie ze...wielu pacjentkom wypisywala takie skierownaie i nie zdazyly go zuzyc;)bo zaszly w ciaze przed terminem w klinice...mi sie to nie przydarzylo ale przed toba wszystko mozliwe:)na pewno jest prawda to ze..dajesz calkowicie na luz...totalnie:)bo przeciez rzestajesz sie martwic a martwia sie za ciebie lekarze :D

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasu coś nas łączy bo ja mam brata 3 letniego, co się urodził tydzień przed moim ślubem-- hehe, rozpieszczam jak wariatka, takie są najlepsze dzieciaki, i najlepsze rodzeństwo, wątpię, że kiedyś kłótnie jakiekolwiek się pojawią między nami, za duża różnica wieku, na szczęście, jak na to patrzę z perspektywy czasu

co do moich objawów to ja niestety zawsze tak mam przed @, dlatego już się przyzwyczaiłam, co miesiąc podejrzewałam ciążę i co miesiąc wiadomo to tylko PMS, nie powiem bo czuję się teraz trochę inaczej, ale całkiem możliwe, że to wina tego albo zasługa, że po raz pierwszy od dłuższego czasu jestem pozbawiona stresów, ale cóż zobaczymy jutro, bądź co bądź testy negatywne, ale owulkę też późno miałam więc na dobrą sprawę mogą nie wychodzić, chociaż przestałam mieć nadzieję

a ja nie dostałam skierowania, kazała mi prywatnie to załatwiać :twisted: :x :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kochana bo ja sie lecze w DE a tam dostajesz skierowanie ale co z tego jak i cala przyjemnosc placilismy z wlansej kieszeni :roll:
ale warto bylo :D

20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no zawsze to wizyta do przodu w funduszu... kurcze w Niemczech macie pewnie znacznie lepszą opiekę... nie wiem ja jestem przerażona i bardzo się boję co i jak i dlaczego, ja jestem taka, że odczuwam zwierzchnictwo nad sobą i nie bee umiała w razie wątpliwości zapytać, a kasa będzie lecieć... myślę, że to jest coś takiego, co trzeba w sobie przełamać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mi moja gin dopiero wypisze skierowanie pod koniec września i normalnie na kasę chorych, lekarz ten sam co prywatnie przyjmuje, tyle tylko, że terminy dłuższe. Ale uzgodniłam z moim M, że po pierwszej wizycie jak trzeba będzie, to prywatnie będziemy jeździć.
Ja mam dość prywaciarzy ;) Przez 2,5 roku do nich chodziłam i nawet na hormony mnie nie wysłali, nie zbadali czy mam owu-strata czasu ;)

Emimka to chyba fajnych miałaś tych lekarzy ;) Choć z drugiej strony można to odebrać jako 'zwodzenie'. A jakie badanie macie przeprowadzane? Ja myślałam, że po hsg jest tylko laparo a potem to już insemka itp.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasu pisze:

Emimka to chyba fajnych miałaś tych lekarzy ;) Choć z drugiej strony można to odebrać jako 'zwodzenie'. A jakie badanie macie przeprowadzane? Ja myślałam, że po hsg jest tylko laparo a potem to już insemka itp.

teraz mam fajnych lekarzy, bo mi zawsze powtarzają, ze oni sa po to, zebym ja miała dzieci :)

badania mam wszystkie podstawowe + hormony, monitoring cyklu, hsg, badanie nasienia... do laparo nie ma wskazań, to na razie nic o tym nie mówią :)
u nas teoretycznie wszystko jest w porządku, chociaz moze jeszcze sprawdzą śluz, bo nie wiem, czy jest i czy nie jest wrogi. bo tego badania nie mieliśmy...

insemka sie nie udała :(
ale nie płacze :)

za to trzymam kciuki za nas wszystkie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

emimka pisze:

insemka sie nie udała :(
ale nie płacze :)

emimka przykro mi, że nie wyszło. Inseminacja ponoć omija wrogi śluz.
No i widzisz-zapłodnienie to prawdziwa zagadka-niby wszystko ok, nawet pomagają plemniczkowi dostać się do jajeczka, a jednak nie wychodzi :(

Ja badanie na wrogi śluz robię na początku sierpnia (jak wrócimy z urlopu), u nas w laboratorium pobierają krew i wysyłają do Wrocławia, czeka się do 10 dni a koszt 70 zł (myślałam, że cena zwali mnie z nóg, ale miło się zaskoczyłam)

Trzymam za Ciebie kciuki :)
A co teraz? Kolejna insemka?

Ostatnio zmieniony czw lip 09, 2009 1:54 pm przez kasu, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a jak się nazywa ten test na wrogi śluz?? może zrobię to za nim pojadę do tej kliniki, zawsze to więcej będzie miał przed oczami wyników

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

przeciwciała przeciwplemnikowe :)
Robią albo wymaz z pochwy (na jakiś czas po stosunku) albo z krwi (nawet nie wiedziałam, że tak można)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam ja juz wstalam :)

i jestem w szoku ile wy tego nastrugalyscie :)

kasu dzis ost dzien pracy i weekend ja tak pracuje od pn od 20:00 do piatku 6:00 i weekend :)
dzieki za pozytywne myslenie :smo:
podziwiam cie ja nie wiem czy bym tak potrafila zaakceptowac dziecko

ale wydaje mi sie ze jakbym pokochala mezczyzne to jego dziecko rowniez ...napewno to nie to samo i jemu tez napewno jest ciezko mowic do ciebie mamo i wogole ... wiem jak jest bo sama wychowywalam sie bez ojca <zginal tragicznie jak mialam 7 lat> i nie chcialam zeby moja mama znalazla sobie nowego chociaz teraz gdy mam juz swoja rodzine chcialabym zeby kogos miala ... dobra koniec tego wspominania bo :cry: :cry: :cry:

dla mnie zawsze jest to nie sprawiedliwe ze kobiety ktore nie chca to maja dzieci i to nie jedno a te ktore pragna to ich nie maja .....
ale wszystko w rekach Boga

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ewell20 pisze:
ale wszystko w rekach Boga

Święte słowa ewell :)

ewell20 pisze:
sama wychowywalam sie bez ojca <zginal tragicznie jak mialam 7 lat>

Coś nas łączy ;) (ja miałam 8 lat)

P.S. Dziewczyny a słyszałyście o elektronicznych testach ciążowych????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pokrewne duszyczki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

słyszałam, ale nie ma ich w Polsce, przynajmniej nie na allegro i nie w moim mieście

edit: nie mam żadnego śluzu, a zawsze przed @ miałam :evil: :x i co teraz, chyba jedna wredna mi się opóźni :cry: :cry: :cry: tak jest jak jestem już zdeterminowana, później coś się stanie i znowu będę musiała odłożyć wizytę w klinice :evil: :x

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja sie strasznei boje miec 2 dziecko
bo moja cora to wczesniak z 31 tc
mialam taka wspaniala gin ze nie zauwazyla ze moja szyjka sie skraca

i wogole co ja tam w szpitalu przezylam :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziewczyny w polskich klinikach tego typu jest dobra opieka...swietna opinia ciesza sie min Novum, Invimed oczywiscie Bialystok ale tez Szczecin ...takze bedziecie w dobrych rekach..w DE tez sie dzieli pacjentow na pryw i ustawowych no i...oczywiscie ci pierwsi maja lepiej.. :roll: ja placilam z wlasnej kieszeni i dzieki temu od poczatku mialam lepsze leki..termin kiedy chcialam no i to nam odpowiadalo gdyz do kliniki mamy 1,5 h drogi wiec...dobrze ze ona sie do nas dostosowala a nie my do niej;)
teraz znow jak jstem w ciazy to wizyty sa na kase chorych i np ma za darmo leki...Utrogest za ktory przed ciaza placilam z wlasnej kieszeni wczoraj nie kosztowal mnie ani centa a to dlatego ze Niemcy staly sie krajem prorodzinnym..i bardzo promuja przyrost naturalny :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pracowałam w Niemczech i rzuciło mi się w oczy, że wszystkie pary mają po dwójkę dzieci, więc zapytałam o co chodzi, i wtedy mnie uświadomili, że oni w ogóle mają niski przyrost naturalny i sami tak sobie życie ustawiają, żeby było wszystko pod linijkę, praca, dom, dzieci itd. więc w końcu się ogarnęli i doszli do wniosku, że czas podciągnąć liczbę ludności, ktoś w końcu musi na emerytów zarabiać :lol: :lol:

ewell zawsze jest strach, ja teraz sama się stresuję, żeby kolejnej ciąży nie stracić, tak to już jest

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dokladnie Kika:)))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DLACZEGO MY KOBIETY MUIMY TAK CIERPIEC ZA JAKIE GRZECHY ??

to zycie strasznei jest niesprawiedliwe ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ewell na to pytanie chyba nie ma odpowiedzi ;) Albo poznamy ją po drugiej stronie...
Kiedyś na pewno zostanie to nam wynagrodzone ;)

kika, ja Cię bardzo przepraszam (nie chcę zapeszać) ale mi tutaj ciążą pachnie ;)
Ojej jakby było cudownie :D

Ja chyba pójdę godzinę wcześniej do domku, bo podbrzusze mnie boli (chyba muszę do wc :oops: a w pracy nie umiem :oops: )
Od jutra mamy festyn :) przez 3 dni, ale zbyt ciekawego repertuaru to nie ma :roll:
Ale będzie....WATA CUKROWA jupii ;) uwielbiam ją

Może zajrzę do Was wieczorkiem, jak będę na męża czekała.
Miłego wieczoru ;)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1956 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 98  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]