Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 7:06 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1956 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 98  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

kika nie poddawaj sie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć dziewczyny :)

na forum nowa nie jestem, ale na wątku owszem :)

Chyba mogę się dołączyć?

Staramy się od przeszło 3 lat i w październiku mam wizytę w Klinice Leczenia Niepłodności - mam cichą nadzieję, że nie będzie potrzebna.

Jakby nie patrzeć, albo dzidziuś urodzi się w 2010 roku, albo zafasolkuję w 2010 (mam nadzieję, że to już na pewno) ;)

Jestem po 4 cyklach clo i przed hsg, na które strasznie się cieszę.

Kiki gdzieś już Cię 'widziałam', przypadkiem nie w poczekalni??? Ja też tam jestem, ale ostatnio zaniedbałam wątek :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasu powodzenia oby klinika okazala sie niepotrzebna!!! :D

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasu jasne ze witaj ja mam taka sama nadzieje jak minie :)

ja staralam sie w zeszlym roku ale psycha mi padla poddalam sie ... :cry:

potem znalazlam prace i tak wyszlo nie myslalam juz o tym ...

rowniez zaniedbywalam watek i dziewczyny
i teraz chyba znowu we mnei obudzil sie instykt ze chce znowu byc mama :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Minie, ewell dzięki wielkie za wiarę ;)

Minie
Tobie mogę życzyć spokojnej ciąży i zdrowego maleństwa :) Aby wszystko przebiegało po Twojej myśli :)
Bardzo się cieszę, że Wam się udało :)

Ewell Tobie życzę tego co sobie-jak najszybszego zafasolkowania :D Abyśmy już wkrótce mogły cieszyć się błogosławionym stanem, ja tam mogę nawet 'rozmawiać z kibelkiem', żeby tylko się udało ;)
Ewell a Ty o pierwsze dzieciątko długo się starałaś??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasu tylko na chwilę wpadłam do poczekalni, poprzypominać Lady in red, żeby o fluidkach dla mnie nie zapomniała i już mnie tam nie ma :lol:
widzę, że masz ten sam problem co ja, niby w grupie raźniej, ale nikomu do niej nie życzę wstępować

ewell mam dzisiaj taki dzień, że szok, wszystko mnie wpienia, z resztą mam całe życie pod górkę, jeszcze bezpłodność moja po prostu mnie paraliżuje, nie ma sprawiedliwości w życiu tyle, że ja jej doświadczyłam w każdej już dziedzinie życia :cry: :cry: :cry: ja się poddaję i zaraz wstaję po to tylko, żeby znowu się poddać i tak w kółko

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kika jaka bezpłodność? niepłodność kochana, bo zobaczysz, że się wyleczymy i będziemy mamusiami ;)
A możesz po krótce opisać przebieg Twoich staranek?

A tak na marginesie, to jesteśmy z tego samego rocznika ;)

Ja do Poczekalni weszłam po długiej przerwie, a tam niespodzianka :D Lady w ciąży-super!!! Widziałam też, że wszystko dobre fluidki zostawiła dla Ciebie, więc ja poczekam na twoje.

Kika
testujesz za 2 dni??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasu z cora to tak zwana wpadka :) ale nie zalujemy
mimo ze bylismy mlodzi :) cale zycie przed nami ... :)

kika po czesci cie rozumiem bo tez w zyciu duzo przeszlam
duzo przeszkod rozczarowan :( smutkow

ja jestem zywym dowodem jak sie dzieci nie chce sie ma a jak sie pragnie to strasznie ciezko jest zajsc :(

ale nadzieja umiera ostatnia :smo: ja wierze ze ujrzymy II tluste krechy na tescie :)

a ja jestem tylko 2 lata mlodsza od was :oops:

ja za chwilke znikam bo musze do pracy sie zbierac <pracuje na nocki>
bede jutro

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasu przeczyalam prze przypadek wlasnie wasze posty na CLO i jestem zdruzgotana :cry: :cry: :cry: co tam sie porobilo

20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ewell święte słowa :) I odnośnie pragnienia posiadania dziecka i tego, że ujrzymy swoje dwie krechy :)

Minie po prostu wkleiłam artykuł o długości cyklu, wartościowych jajeczkach (bo sama diamenciara mi pisała, że skoro mam tak duże pęcherzyki to nie są w pełni wartościowe i nie zajdę-dlatego właśnie wpisałam w google 'niewartościowe pęcherzyki graffa i zaczęłam czytać), wkleiłam artykuł-jest na wątku clo i napisałam, że ten artykuł nasunął mi myśl, że może to przez to zarodek diamenciary źle się zagnieździł, a ona jak zwykle odebrała to jako atak i napisała co napisała-chamsko, prostacko, z brakiem szacunku i kultury z zapomnieniem, że po coś na tym forum jesteśmy... Szkoda słów. Zrozumiałam, że nie ma co tłumaczyć, bo dziewczyna ma inny tok rozumowania i zawsze będzie odbierać niektóre sprawy na opak :)
Najlepiej będzie jesli usunę się z tamtego wątku-i własnie to zrobilam.
To chyba tyle dla wyjaśnienia :)
Minie Ty nie czytaj takich bzdur, bo jeszcze się za bardzo wczujesz i 'stresa' dostaniesz, a to niedobrze dla fasolci ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasu ja tez jestem w szoku

ale dobrze ze trafilas do nas :D
nie przejmuj sie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasu wklej ten artykuł do nas, bo ta laska na mnie też działa jak płachta na byka, mimo, że z nią nie miałam okazji gadać, ale jej wywody nie raz moim znajomym dały w kość

u mnie to jest tak, że jak miałam 19 lat zdiagnozowano u mnie PCO, na które się leczyłam, wszystkie wyniki były tak fatalne, że już wtedy usłyszałam, że nie mam szans na dziecko, że jajniki są niesprawne, że będę całe życie z torbielami się zmagać, że w końcu po którymś razie sama podejmę decyzję o usunięciu ich, dwa lata później zaszłam w ciążę i poroniłam ją, później długo nic i w ciążę zaszłam w tamtym roku też poroniłam i następnie ciąża biochemiczna i wciąż nie mogę zajść, tyle o mnie

ewell dasz radę, ja Ci to mówię, a ja czarownica jestem i wszystkim ciążę wywróżę, tylko sobie nie umiem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cieszę się, że przygarnęłyście kropka hihi ;)

Ja jeszcze godzinka z zmykam z pracy do domciu. Moja zmienniczka ma urlop i robię codziennie po 10 godzin :( Lubię tą pracę, ale brak ruchu mnie dołuje. Zawsze tak jest w wakacje.
Pocieszam się, że jeszcze 4 dni pracy, a potem wrócę na swoją zmianę po 5 godzin dziennie -tylko tydzień, bo potem ja mam urlop :lol:

Wybieramy się z mężem (syna też trzeba będzie zabrać-syn mojego męża-bo wrócił od babci) nad jezioro Wisola. Możecie fotki obejrzeć na stronie http://www.wisola.pl Kliknąć na niebieskie fale i tam otworzy się galeria. Ja byłam pod wrażeniem, cudowny półwysep. Ale jak tam będzie w rzeczywistości dowiem się za tydzień i kilka dni ;)
Mój mąż był tam na weekend na rybkach z kolegami i mówił, że więcej nad morze nie pojedziemy, że się zakochał w tym miejscu :)

A Wy Kochane jakie plany urlopowe????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

spokojnie...uwazam ze my ammy super specjalistow naprawde jesli chodzi o lekarzy jedyne z czym jestesm w tyle to technika troche...ale to nie wina lekarzy...ale systemu ...niestety..a w DE np polscy lekarze i pielegniarki..co ja mowie nie tylko w DE ale tez w Skandynawii i wogole w calej Europie sa bardzo uznawani i powazani :D na pewno jestes w dobrych rekach ja w to wierze...zreszta twoj tok leczenia jest calkiem normalny ..i nie uwazam aby bylo cos w nim nie tak

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kika moze pierwsze mi wywroz ze zdam prawko :)

kasu 8)

ja jeszcze 2 dni tylko pracy
ja juz jetsem po urlopie :(

dobra ja mykam juz papa
do juterka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja wróżę tylko w ciążach :lol: więc zaraz po prawku zaczyna,m wytwarzać pozytywną energię w Twoim kierunku

@Minie-- mam do Ciebie gorącą prośbę, proszę Cie popraw swoje suwaczki, bo są tak rozstawione, że mam problem z odczytywaniem całego posta i muszę suwać, a w ten sposób gubię wątek, może masz lepszy monitor niż ja tzn. większy i nie zauważasz tego...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kika ja tez mialam podejrzenie o PCO niby postawili taka diagnoze po laparo..ale nic na to nie wskazywalo super wyniki...jajniki nie policystyczne niby..klinika do ktorej sie zglosilismy pol roku pozniej...byla zdziwiona diagnoza tej wczesniejszej...no i zrobili wyniki mezusiowi i masz babo placek prawie zero plemniczkow...
a tez mialam jedna ciaze biochem...
w sierpniu 2008...jakby sie udalo bylabym kwietniowa mama :cry: coz...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mój mąż ma tak dobrą spermę, że mógłby być dawcą :? tzn. cieszę się, ale wiadomo dochodzą do tego takie myśli, że gdyby nie ja spełniłby swoje marzenie o ojcostwie a tak przeze mnie nie będzie nim mógł być, to zawsze w człowieku zostaje i to silniejsze, taka głupia ludzka natura

ja miałam PCO potwierdzane w kilku miejscach, więc nie sądzę, żeby aż tyle lekarzy się myliło, chociaż jak się ma pecha to na całego :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kika gdzieś mi uciekł Twój post z prośbą, abym wkleiła artykuł ;) Przepraszam. Wydaje mi się, że najlepiej będzie nie poruszać tego drażliwego tematu, na co mamy się denerwować i obgadywać kogoś za plecami ;)
Ja swoje wyrobione zdanie na ten temat mam w głowie i niech tak zostanie :)

Jeśli bardzo chcesz poczytać to proszę, daję linka od której strony się zaczęło i tak ciągnęło do końca: http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=2746&postdays=0&postorder=asc&start=17120
Temat jest w każdym bądź razie zamknięty ;)

Kika przestań myśleć z góry, że nigdy nie spełnisz jego (WASZYCH) marzeń. Ludzie po 10 latach zachodzą w ciążę, choć wcześniej żaden lekarz nie dawał im szans-znam masę takich przypadków. Wierzę, że sie uda!!!

Minie
przykro mi, że nie jesteś tą kwietnióweczką :( Ważne, aby teraz wszystko było dobrze, trzymam mocno kciuki i tego Ci życzę

Ewell a gdzie Ty się wybierasz, że masz ostatnie 2 dni pracy?

Ostatnio zmieniony śr lip 08, 2009 6:51 pm przez kasu, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ok dobra poprawie:)zaraz :))
KIKA z PCO tez ma sie dzieci wiec glowa do gory :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1956 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 98  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]