Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 2:53 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

myszata u Ciebie ktoś chociaz podjął decyzję. U mnie to wyglądało tak, że nikt nic nie widział bo dr. W mówił, że jest ok. Nie wiem czy się go bali, ale w sobotę na szczęście na dyżurze była dr. Kopacz i ona podjęła decyzję o cesarce. Szczerze - to jej zawdzięczam że jest wszystko ok. Ja na stole dostałam jakiś rzucawek, ale nie wiem czy to już były te rzucawki :) PO wyjęciu synusia , zaśpili mnie bo coś tam ponoć się działo z jelitami, że nie dało się zaszyć. Tyle słyszałam.
Ja urodziłam synusia w 38t. i ważył 3kg, choć miał być ponoć bardzo duży. No długi był, ale nie ważył za dużo. Z małym wszystko było dobrze, chociaż miał mało glukozy we krwi i rączki mu się trochę trzęsły. Musiałam go karmić przez całą dobę co 2h, nawet jak jeść nie chciał. Budzenie go to był wtedy nie lada wyczyn. Za to teraz spać nie chce po nocach :)
Ty musiałaś czekać na Agatkę, a u nas to synuś czekał na mnie. Ze mną były problemy.
A ja jestem rodowitą Jaworznianką!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Myszata i Ziemniaczek wasze historie mnie trochę przerażają :shock: Dobrze że wszystko się dobrze skończyło :D No nic ja mam jeszcze jakiś czas do rozwiązania więc jeszcze się zastanowię, rozejrzę popytam. Bo tak szczerze to ja myślę o znieczuleniu zewnątrzoponowym, a wiem że u nas w szpitalu nie ma szans :roll: nawet za dopłatą.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki :D
Mam nadzieję że forum się trochę ożywi :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam dziewczyny prawie z rana :lol: Ja to śpioch jestem ,a praca nie wymaga zawsze wczesnego wstawania.

Jaworzno może i faktycznie bezproblemowe przypadki przyjmują rewelacyjnie, ale jak widać jakieś komplikacje to już dla nich za dużo.

A co do ligoty to o którym szpitalu mowa? Ja się domyślam że CSK, ale jest też możliwość że kolejowy. Ja znowu za CSK nie przepadam, ale faktycznie problemowe ciąże to tam najczęściej trafiają i nie tylko z jaworzna, ale także np. z tej prywatnej kliniki w katowicach-ochojcu.

Dotka28 oj przygotowania faktycznie gorące, dobrze , że już został miesiąc, bo wolałabym żeby już był 8 sierpnia 8)

Miłego dnia dla wszystkich :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Drogie koleżanki...

to napędziłyście mi stracha!! :shock: :cry: Ładnie to tak straszyć ciężarną i to na finiszu? A jak rodzić zacznę przez to wcześniej?!

Ja jestem rodowitą Jaworznianinką, czyli na naszym wątku nie jest tak źle, że same z importu ;)

Poza tym mam już dość tego lata, tego upału i tej mojej nieporadności i ciągłego zmęczenia... Czy ja jeszcze wytrzymam ten miesiąc??!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

margolcia rodziłam na ligocie w csk /w tej wielkiej klinice/
kolejowy tak naprawdę należy do panewnik ale wszyscy walą ,że to ligota
natomiast klinika prywatna to ochojec ale też walą ,że ligota
co do ligoty to faktycznie z połowy polski tam babki leżały
właśnie tam jest plus ,że jak się dziecko urodzi wcześniej lub coś się dzieje to zostaje w klinice jest odpowiedni sprzęt idt
chyba ,że coś się dzieje nie tak to przewożą do czd katowice,zabrze,bytom
natomiast obok jest centrum zdrowia dziecka -klinika dziecięca i tam przewożą wszystkie pozostałe przypadki /np z jaworzna/
na oddziele po porodzie można leżeć jeszcze 2 tygodnie czekać na dziecko
chyba ,że matka woli dojeżdzać

dziewczyny nie strachać się
każda ciąza jest inna
trza byc tylko czułym na wszystko -mieć intuicję
/dzięki mojej intuicji żyjemy/
i nie dokońca ufać lekarzom
/jedyne zaufanie jakie miałam to do lekarzy na ligocie
skakali koło mnie jak z jajkiem-jeszcze nigdy tak często
przy sobie nie widziałam tylu lekarzy,profesorów i pielęgniarek-
lezałam prawie miesiąc na prodówie czekając ,że w każdej chwili mogą mnie wziąść-ale o tym dowiedziałam się już po porodzie
nie chcieli mnie wcześniej denerwować/
mi pomogło forum e mama moje dziewczyny z czerwcówek
dzięki forum odkryłam ,że mam zatrucie mimo ,że lekarka gadała co innego

życzę każdej ciężarówie
aby rodziła bez problemów

madla dasz radę
tyle dałaś to tego miecha nie dasz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madla jak ciąża przebiega dobrze to nie ma się co martwić. Nasz szpital jest spoko, położne są znakomite - ja tak uważam. U mnie się lekarze nie spisali, ale leżała ze mną dziewczyna na wywołanie, po terminie już i u niej dr. w zadziałał ekspresowo, coś się zaczęło dziać tzn. ona po takiej dawce oksytocyny powinna się zwijać z bólu, a ona spokojnie zasnęła, jak on się dowiedział, to wpadł i szybko cesarka była. Prawda jest taka, że nie ma reguły. Nawet w najlepszym szpitalu, może coś nie pójść . Tyle,że ja leżałam z zatruciem i spokojnie mogłam mieć cesarkę bo był już 37 tydz. a dr. W stawia na naturalne porody i tyle.
myszata faktycznie intuicję trzeba mieć. Ja dużo czytałam i mąż śmiał się ze mnie , a czasem nawet złościł, mówił, że ja co przeczytam to wszystko mi dolega.Teraz jednak mówi, że dzięki mnie wszystko się dobrze skończyło i mamy super synusia. Nawet znajoma mojej mamy połozna jak mama jej powiedziała, że ja podejrzewam u siebie zatrucie to powiedziała, że młode mamy sobie wszystko wymyślają, a jak trafiłam do szpitala to nic się nie odezwała. Ta położna nawiasem mówiąc była z ginekologii, bo na położnictwie wszystkie położne się martwią o pacjentki, ja nieraz byłam świadkiem jak prosiły lekarzy żeby jakieś dodatkowe badania zrobić (czasem same dodatkowo dopisywały badania do tych co lekarz zlecił), ale lekarze ich nie słuchają.
Dotka28 ja forum podczytywałam tylko, teraz chciałam się dołączyć, ale za niecałe 2 tyg wracam do pracy i czasu już pewnie wogóle nie będę miała. Teraz jeszcze parę dni w górach z małym chcemy spędzić.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja się bałam rodzić w Jaworznie, bo miałam cukrzycę i na końcówce podwyższone ciśnienie, ale z drugiej strony chciałam tu rodzić bo blisko
na szczęście diabetolog wyraził zgodę na poród w Jaworznie i wszystko poszło dobrze
miałam świetną położną, choć na początku sprawiała wrażenie wrednej
ale bardzo mi pomogła
no i w sumie wszystkie pielęgniarki na oddziele były fajne i pomagały, tyle, że trzeba się było upomnieć
bo nikt mi np. nie pokazal jak przebrać malucha, sąsiadka z łóżka obok mi pokazala

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Macie rację co ma być to będzie. Póki co żadnych poważnych dolegliwości nie mam (puk,puk,puk), więc muszę nastawić się, że będzie dobrze.
Mam dwa pytania:
Robiłyście badania na paciorkowca?
Jakiego pediatrę polecacie? Bo wiem, że musimy wybrać i powiadomić szpital przed wyjściem z małym do domu kogo wybieramy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To mój skarbek
w dzień urodzin

Obrazek

i najnowsza fotka

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madla się nie stresuj,będzie dobrze :okk:
Pediatra: dr Głąb-leczyła mnie i moich braci. Ma podejście do dzieci wg mnie,nie moge na nią narzekać-o każdej porze moge zadzwonić i pomoże :wink:
Paciorkowiec: ZRÓB!! W. tego nie robi a powinno się,tak samo jak wymaz na czystość pochwy! Moja koleżanka urodziła dziecko na wpół żywe, 3 tygodnie leżała z nią na ligocie,bo mała przy porodzie się zaraziła :? Lepiej zrobić :wink: ( P.S. gdzie jest ul. Biała na której przyjmuje teraz W.?? bo się nie orientuję:lol: )
Żanetko malutki jest śliczny!!

a odnośnie porodów w Jaworznie: nie bać się!! nie jest tak źle,ja się nasłuchałam (chodzi mi głównie o atmosferę)i niepotrzebnie,bo było ok.Ale zgadzam się z dziewczynami:jak są komplikacje to w Jaworznie nie wiedzą za co się zabrać,albo palą debili. :wink: chociaż nie w każdym przypadku :)

A u nas ok, Miłosz zaczyna chodzić,wspina się po czym tylko może,oczy trzeba mieć...no wiecie gdzie 8) sesja zdana(o tej jednej poprawce nie będę wspominać,nie będę sobie psuć nastroju hehe :lol: ),więc cieszę się w pełni przerwą wakacyjną.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ul. Biała jest obok policji, do góry idzie i taka brukowana jest

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martusia to W. nie przyjmuje już na Osiedlu Stałym??!! :shock:

Dr Głąb była też moim i mojej siostry pediatrą :) też mamy o niej jak najlepsze zdanie i moja mama też podpowiedziała mi abym do niech chodziła. Tylko w której przychodni ona przyjmuje?

Żanetko rewelacyjny ten Twój urwis :) a na drugim zdjęciu ma zabójczą minę :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny dziękuję za miłe słowa
strasznie niedobry się zrobił, chyba zęby powoli idą bo marudny jest bardzo
płacze ciągle i po prostu daje mi popalić
mam nadzieję, że jak dolne ząbki wyjdą (ciekawe ile jeszcze to potrwa)
to będziemy mieli choć chwilę spokoju żebym mogla odpocząć

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madla niedawno się dowiedziałam :evil: jak byłam z małym u lekarza... ale dobrze że zauważyłam,bo bym się wybrała do pustego gabinetu i pewnie miałabym uśmiech na twarzy,że jestem pierwsza w kolejce 8) a dr. Głąb przyjmuje u nas na osiedlu w przychodni, na dyżurze na Gwarków i prywatnie chyba niedaleko policji :) z czystym sumieniem polecam,bo dla małych dzieci jest rewelacyjna :D
Żanetko ja to myślałam już chyba z pięć razy że Miłoszowi zęby idą-bo niby marudny był-a tu prosze,9 miesięcy zaraz skończy a po zębach śladu nie ma :lol: a może to skok rozwojowy? trzymam kciuki żebyś wreszcie znalazła chwilkę na odpoczynek:wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

martusia w takim razie dzięki za cynk ;) bo w piątek bym się mocno zdziwiła :shock: To mi dr zrobił niespodziankę na końcówkę ciąży ;) ładnie to tak się "przeprowadzać" niespodziewanie?! ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny. To żeście mnie zaskoczyły z Wikarkiem. Też się wybieram w wkrótce na wizytę i poszłabym jak zawsze na osiedle. Ciekawe jak z numerem do rejestracji bo był stacjonarny, a ja zawsze sobie dzwoniłam koło 15 i umawiałam się na konkretną godzinę, żeby nie stać w kolejkach, ale tym razem chyba pojadę sobie wcześniej tak w razie czego
:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dotka ja postaram się dowiedzieć, bo mnie czeka wizyta w piątek. Jak coś będę wiedziała to dam Ci znać :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Opowiem wam co mi się przydarzyło. Leżałam 3 dni u nas w szpitalu. W zeszłą środę wieczorem dostałam plamienia :( Oczywiście od razu pojechałam do szpitala a tam na dyżurze Wikarek zbadał mnie i powiedział że to na szczęście plamienie z nadżerki, o której nie wiedziałam że mam :shock: . A z dzidzią wszystko OK. Ale zostawił mnie na obserwacji, a że nie było miejsc na patologi ciąży to leżałam na położniczym i napatrzyłam się na małe bobaski :D Popytałam trochę dziewczyn co rodziły i tam leżały co i jak. Większość raczej zadowolona, tylko minusem jest obojętność i raczej pasywność lekarzy, którą sama zauważyłam niestety :( Mili to raczej nie są, a jak przychodzili na obchód, akurat za każdym razem był ktoś inny, to nie mieli zielonego pojęcia dlaczego leżę w szpitalu i pytali tylko jak się czuję i tyle :shock: Położne raczej ok z tego co widziałam, ale z tego co dziewczyny, które rodziły mało pomocne przy dzidzi, czyli minimum wysiłku i zaangażowania z ich strony :roll:
Wypisali mnie w sobotę nic w zasadzie mi nie wyjaśniając, więc w tym tygodniu przejdę się do Wikarka dopytać. I jeszcze mam pytanie do dziewczyn co do Wikarka chodziły lub chodzą czy on robi badanie na posiew???? Bo jeszcze dzień przed tym szpitalem byłam pierwszy raz w ciąży na jaworznickim basenie krytym i teraz czuję że coś jest nie tak :( I jeszce jakieś bakterie w moczu mi wyszły :cry: I się zastanawiam czy to nie przez ten basen ten cały szpital i te złe wyniki :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madla ochrzań go,a co! hehe :lol: ze mnie to jest gapa-bo jak już zobaczyłam,że nie przyjmuje,to mogłam spisać nr. telefonu,bo z tego co pamiętam był tam napisany-ale wybaczcie mi to-niekojarzenie szybko, jest efektem ubocznym macierzyństwa 8)
Dotka jak do niego pójdziesz-to zapytaj-może to infekcja(w ciąży bardzo częsta) i powinien dać na to jakieś globulki :wink: a odnośnie obchodów-jak ja leżałam to było dokładnie tak jak opisałaś,chociaż zawsze byli mili( a może poprostu ja byłam taka szczęśliwa,że tego nie zauważyłam 8) )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny ja mam nr do tej przychodni na ul. Białej
skoro Wikarek tam przyjmuje wystarczy zadzwonić i zapytać co i jak
32 752 01 36

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 43  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]