Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 2:32 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

hej Dziewczyny,

wróciłam po dobrych kilku miesiącach nieobecności.

ok kilku miesięcy staramy się z mężulkiem o dzieciaczka! no i chyba się udało, ale nie ma w życiu tak dobrze bo,...

według wszelkiego prawdopodobieństwa w ciążę zaszłam 8 czerwca, ostatnia @ miałam 23 maja, cykl 30 dniowy.

wcześniej testu nie robiłam ponieważ w zeszły piątek 2-3 dni przed planowaną @ zaczęły się plamienia! początkowo były skąpe później zaczęły być coraz mocniejsze aż przypominały normalną @. niestety plamienie nie ustały i trwają aż do dzisiaj czyli 8 dni :( test zrobiłam dzisiaj ponieważ zaczęłam mieć dziwne uczucie w brzuchu ból jakby przed @ ciągnięcie w pachwinach no i piersi! te urosły w o co najmniej rozmiar w ciągu 24 h! dzisiaj zrobiłam test i pojawiła się druga kreska :)

mam jednak pewne obawy czy oby na pewno skoro mam takie plamienia fasolince nic nie zagraża ?

co prawda miałam w przeciągu kilu ostatnich tygodni miałam kilka stresujących wydarzeń kilka wyjazdów, dzisiaj wróciłam dla przykładu z Krakowa do poznania.

dziewczyny co ja mam myśleć! oczywiście w poniedziałek lecę do lekarza!
ale dajcie mi choć kilka słów wsparcia!

[/u]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jesli chodzi o druga ciaze, to nie miałam zadnych objawów :/ W pierwszej przed spodziewaną @ ból piersi, kłucie w jakby w jajniku, zmeczenie już poźniej, czeste siusiu, zero mdłości.
W drugiej mdłosci i bolące piersi ale to juz w 9 tc, wiec juz dawno wiedziałam, ze zaskoczyłam ;) A tak nic... oprócz braku @ ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Olcik i jak po wizycie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tygrysku11,

niestety diagnoza dość okrutna - ciąża pozamaciczna :( usunięta o czasie więc bez większych powikłań! ale co do gina to załamka - ona zdiagnozowała poronienie

ach ogólnie nie było to fajne przeżycie!!!

dobry gin to podstawa!

mamy odczekać pół roku i ruszyć ze staraniami, te pół roku jest najgorsze!

trzymajcie się dziewczyny!

ja na forum wracam za jakiś czas!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Olcik oj przykre :( współczuje strasznie :-{:

A my dalej walczymy :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam.

w pierwszej ciąży - zgaga, ogromny ból piersi, od ok 7 tyg do końca nudności i wymioty
w drugiej - ogromny apetyt, ochota na kawę - nigdy nie byłam smakoszem oraz lekki ból piersi. narazie tyle.. póki co ;)
[/i]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kiedy pojawily wam sie te objawy ??
kiedy wiedzialyscie tzn czulyscie ze to :smo: :?: :?: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ewell u mnie pojawiły się dośc szybko objawy bo odrazu po terminie spodziewanej @ dostałam mdłości, a dzisiaj już mnie bolą oprócz sutków całe piersi. Nie wiem czy to nie przez to że ja się wsłuchiwałam w swój organizm od kiedy staranka zaczęlismy, ale niby jest tak że w drugiej ciąży wcześniej wiesz że to jest napewno "to" :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

u mnnie w pierwszej ciąży do 7tygodnia poza brakiem miesiączki(tylko lekkie plamienie)nie było żadnych objawów.od 7tygodnia wymiotowałam jak kot,dzienw dzien az do konca 6 miesiąca.teraz jestem w drugiej ciąży i ok 7dni przed okresem jak paliłam papierosa nagle mnie zemdliło i zwymiotowałam,ale winę zrzuciłam na fajki,bo akurat kupiłam te tansze.potem nie dostałam okresu,od5 tygodmia zaczeły sie mdłosci i oooogromny apetyt,jem i jem i nie mogę się najeść,trochę to denerwujące bo zarazem mnie mdli.i piersi mi sie powiekszyły delikatnie bola.poza tym to ogromna sennosc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O widze, że mój temacik wyrósł :)

Znów tu wracam, trochę zdezorientowana.

Rozmawiałam z ginem, biore od 4 miesiecy Yasminellę. No i za kazdym razem w cyklu mam takie typowe objawy dla owulacji. Ginka uznała, ze trzeba to zmonitorowac, ale najpierw musze dostac okres.. Powinien byc w piatek, ewentualnie w sobotę. Jak nie przyjdzie, to znaczy, że nie zablokowała mnie ta yasminella.

Dlaczego podejrzewam ciąze? Bo mnie okropnie cholernie pieką sutki. Tak jak w pierwszej ciazy. Ciągle je czuje, bolą jak diabli.

byle do soboty..

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej! Ja się zastanawiam nad potencjalną ciążą. Nie mam nadal @ (karmię), mam podwyższoną temp o pół stopnia, biegam do łazienki na siusiu :oops: i mam jakieś cholerne zapalenie :twisted: . Nie wiem co myślec. Muszę zrobic test a nie mam kiedy się wyrwac do apteki. Męża na razie nie chcę stresowac. Planowaliśmy kolejne staranka na koniec tgo roku. Nie biorę anty, bo Gabi źle na nie reagowałam, a ja jestem uczulona na lateks. Tylko stosunek przerywany...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja właśnie jestem w drugiej ciąży :)
Potwierdzam, że w pierwszej bolały mnie piersi, a teraz nie.
Poza tym chyba za wcześnie na dalsze porównania.
Acha! Jestem bardziej senna niż w pierwszej!:)

Wydra, ja karmiłam rok, też był moment, ze się zastanawiałam czy nie jestem (wtedy nie byłby to dramat, ale lepiej wiedzieć, prawda?)
Nie miałam jeszcze @, nie prowadziłam obserwacji, nie mierzyłam temperatury... Miałam mdłości i zawroty głowy, czułam się taka rozbita.
Zrobiłam test i nie byłam. Było mi z tym dziwnie - z jednej strony ulga, bo młody miał wtedy może 4 miesiące. Z drugiej - lekkie rozczarowanie.
Spróbuj się jednak wybrać po test, bo to najprostszy i najszybszy sposób, żeby się przekonać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kaja dzięki za odpowiedź. Niestety przylazła wredota :cry: . Jestem rozczarowana bo po cichu liczyłam,że może jednak będzie druga dzidzia. A jak się czujesz? Dobrze znosisz ciążę?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tusiaczek27 pisze:
O widze, że mój temacik wyrósł :)

Znów tu wracam, trochę zdezorientowana.

Rozmawiałam z ginem, biore od 4 miesiecy Yasminellę. No i za kazdym razem w cyklu mam takie typowe objawy dla owulacji. Ginka uznała, ze trzeba to zmonitorowac, ale najpierw musze dostac okres.. Powinien byc w piatek, ewentualnie w sobotę. Jak nie przyjdzie, to znaczy, że nie zablokowała mnie ta yasminella.

Dlaczego podejrzewam ciąze? Bo mnie okropnie cholernie pieką sutki. Tak jak w pierwszej ciazy. Ciągle je czuje, bolą jak diabli.

byle do soboty..

Nie byłam wtedy w ciąży :) Zawirowania hormonalne :)

A teraz jestem na Yasmin, ale zwymiotowałam jedną tabletke z pierwszego tygodnia i w pierwsyzm tygodniu odbył się stosunek. Teraz mam oczywiscie wsyztskie mozliwe objawy. Moze to przez stres. Jak to zatrucie pokarmowe moze czasem namieszac.. Test negatywny. Czekam na okres :)

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w I ciazy mdłosci od 7 tygodnia do 5 miesiaca ale tylko rano i wieczorem,wymioty,ból piersi,ale byłam energiczna,mogłam robić wszystko
druga ciaża troche sie różni bo moje samopoczucie jest zupełnie do niczego,jestem zmęczona jak nigdy,mdłości 24h,zawroty głowy,dusznosci,bolace sutki,ból w podbrzuszu,no po prostu porażka,w pierwszej ciązy czułam się zdecydowanie lepiej

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

pierwsza ciaza: zmeczenie straaaaaaaaaaaaaszne.......... bol piersi ok.6 tyg. i tyle
druga ciaza: poczatkowych objawow brak.. dosc dlugo nie wiedzialam, ze jestem w ciazy, ale moze dlatego, ze mialam 8 mies. brzdaca w domu i wcale nie spieszylo mi sie by znow zaciazyc... natomiast pozniej mdlosci przeokropne do konca trzeciego miesiaca :evil: pozniej zgaga a na koniec hemoroidy :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]